Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

agrogep Creative Commons License 2017.02.09 0 0 30362

Sziasztok! 

Lenne egy kerdesem, pel vectra b 2.0 dti auto minden reggel beindul , beindulas utan kb 5 masodperccel elkezd dadogni aztan nehany mp mulva beall a rendes fordulatszamra. Viszont tegnap reggel -6 fok volt ,beindult aztan leallt, azota sem indul be. En arra gondolok h levegot sziv valahol. Valaki esetleg jart mar igy? 

AAAAAAAAAAAAAAA
MBman Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30361

Ennyi pénz szerintem nagyon sok egy 18 éves autóért, annak ellenére, hogy nagyon szép.

Sajnos amit ráköltöttél, azt soha senki nem fogja megfizetni. Sajnos nem nézik annyira a műszaki állapotot, és az ismert előéletet annyira, mint pl a pillanatnyi vételárat.

De próbáld meg, hátha valaki épp ilyet keres, és hajlandó kifizetni érte, végülis minden annyit ér, amennyit hajlandóak megfizetni érte.

Nekem 2 éve 230-ra értékelték az eurotax árát az autónak, (casco miatt egy vadbaleset okán került erre sor). Ez nem a roncsérték, hanem a baleset előtti felbecsült ára volt az autónak. Akkor 19 éves volt, és kitűnő műszaki állapotnak örvendett.

Előzmény: Zenesz88 (30360)
Zenesz88 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30360

Sziasztok.  Nyáron eladó lesz a vectra b -m 

Árban kb mennyit tudok kérni érte? 

1999.  1.6  automata váltós. Elöl  elktr. Ablak. Elektr. Tükör.  4 légzsák.

2 éve vettem. Jelenleg  201.000km van benne.

Az összes  hiba ami csak ki tud jönni az autón az kjött. És szépen minden  javítva lett.  

Már ott vagyok. Hogy teljesen hibátlan. Megvan minden számla amit ráköltöttem. (710.000Ft) 

Elsö lámpáktól. Hütő. A kipufogón át a futőmű-ig . Első szélvédő. szinte  minden új. Olaj. Vezérlés. Fékek. 

Én árban 800.000ft ra gondoltam. 

Nem volt törve. Se fényezve. 

Mindenröl dokumentáció  mi mikor  lett cserélve.

Így majd aki megveszi nem az első dolga lesz szervízelgetni. 

Sajnálom eladni, de az új kiszemelt  egy Chevrolet Cruze 2.0.dízel 

1964 józsef Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30359

Üdvözlek a napokban javítottam a Vectrát lekellet szednem az adagoló csövet és utána  állandóan le levegősödőt bármit cseréltem. Nekem egy ezer pár száz forintos vissza csapó szelep lett a megoldás a szívó ágba bekötve azóta indul!

Előzmény: rol80 (30261)
1964 józsef Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30358

Üdvözlek nekem is kehes az adagolom próbálj Still kétütemű motor olajat önteni a tankba 20 literhez legalább 3-4 decit nekem segített. Úgy vetem meg hogy 2 ezrenél nem forgott többet most kicsit javult a helyzet persze az adagoló cserét nem lehet meg úszni csak halasztást nyerni!

Előzmény: Pancher70 (30282)
hambok Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30357

Azt valahogy otthoni módszerrel kilehet próbálni hogy jó-e vagy sem? Mármint az egr.  Olvasgattam hogy esetleg kipucolni... lehet esetleg az is? vagy ha lehúzom a csatit az egr-ről akkor az is be áll egy "vész üzemmódba"  mint a lambdaszondánál? Tehát ha lehúzom és nem változik akkor az lehet a kaki?   

varjan01 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30356

Egr? Húzd le a csatit. Lesz hibakód, de azt is kiszűrhetnéd.

Előzmény: hambok (30355)
hambok Creative Commons License 2017.02.08 0 0 30355

Üdv! Lenne egy B vectrám 1.6 16 szelep valami kis herótja lett miután meg lett kicsit kergetve, nem tudom valaki járt már-e így vagy esetleg valakinek sejtése van-e mi lehet a gond.  

Melegen kis/nagy gáznál is megtorpan a gépezet, hiába nyomom neki hirtelen/lassan mindig csinálja, egy beállított gáznál is mikor eszébe jut megtorpan mintha fékezne az ember aztán ha úgy érzi megint elindul és megint megtorpan... Néha világít a Check lámpa is. Hidegen még nem vettem észre hogy annyira csinálná. Én a lambda szondára gondoltam, meleg motornál mentem vele egy kört, de még rosszabb lett anélkül, így azt igazából kizártam. Mielőtt meg lett volna hajtva semmi gondja nem volt. Alapjáratom se ingadozik, füst pedig eléggé benzin szagú, meg hát eszik is. 

Cayg Creative Commons License 2017.02.07 0 0 30354

Köszönöm a válaszokat. Sokat állt az autó, adok neki egy kis időt hátha össze szedi magát, mert úgy érzem mintha folyamatosan jobb lenne, talán csak ki kell kormolódnia. Ha meg nem, akkor tavasszal szét lesz szedve, ki lesz pucolva.

Előzmény: Papi45 (30352)
MBman Creative Commons License 2017.02.07 0 0 30353

F18-as váltót lehet kiszerelés nélkül, a helyén javítani? A bal oldali kerékjáratból hozzáférhető az ablak.

Hidegen nehezen veszi a 2-est, elkopott a szinkrongyűrű. Olaj fél éves benne.

Papi45 Creative Commons License 2017.02.07 0 0 30352

Nekem egy 2001-es, 2.0 DTI-s vectrám volt, Y20DTH-s motorral, változó geometriás turbóval, amelyik 1800-as fordulatnál kezdett érezhetően dolgozni!

Előzmény: Cayg (30350)
AAAAAAAAAAAAAAA
MBman Creative Commons License 2017.02.07 0 0 30351

Szerintem ennek a motornak már kb 2000-től meg kellene indulnia. Hogy változós turbó van benne. vagy sem, azt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, de mondjuk a változós mechanika működésének hibája miatt lehet ilyen tünet, hogy alacsony fordulaton nem húz megfelelően az autó.

Előzmény: Cayg (30350)
Cayg Creative Commons License 2017.02.06 0 0 30350

Sziasztok!

Akinek Vectra b 2.2 DTI-je van meg tudná mondani milyen fordulatszám tartományban húz az autója? Nekem 2500 - 3000 között indul meg ott ránt egy nagyot és mint ha kilőnék. Kisebb fordulaton gyenge. Ha nem ez a normális, akkor mi okozhatja? 5.-sebességben pl 120 - 130 km/h fölött indul meg, utána kifejezetten jól gyorsul. Ha jól tudom változó geometriás turbó van benne, annak elméletileg alacsonyabb fordulaton is kellene dolgoznia, vagy tévedek? 

MBman Creative Commons License 2017.02.03 0 0 30349

Unix-Bárdi üzletekben - de mondhatom a többit is - a szakértelem addig terjed, hogy a program szerint kikeresik az alkatrészt amit éppen kérsz. Ezen felül csak okosan nézni tudnak, jellemzően téged hülyének.

Visszatérve a konkrét esetedre, ne várj fórumon keresztül igent vagy nemet. Vagy válassz másik típust ami épp van készleten az üzletben, vagy ha már megvan a szűrő, akkor próbáld meg beszerelni, nézd meg, hogy tömít-e rendesen a házban.

Előzmény: juhosttt (30348)
juhosttt Creative Commons License 2017.02.03 0 0 30348

Lehet hülye kérdés, Bárdinál hülyének néztek...

Olaj csere előtt állok,  így olajon kívül vettem szűrőt. A a bárdi adatai szerint az autómba (B vectra 2.0 DTI) többféle szűrő is jó. Összehasonlítottam őket és mind más méretű. 1-2 mm eltérések vannak. Ez befolyásol esetleg valamit? A magasság egynél volt 2 mm-rel nagyobb a többi esetben a belső és külső átmérők változtak.

A másik ami aggaszt, hogy a szűrő kialakítása sem egyforma.

Iyen van benne jelenleg:

http://www.bardiauto.hu/webshop/img/2/5/5/7/5/2557519_400_width_thumb.jpg

Ilyet adtak most és állították hogy ez is jó:

http://www.bardiauto.hu/webshop/img/1/0/5/5/1/1055167_200_width_thumb.jpg

A márkát illetően az előző cserekor és most is MANNFILTER márkájút vettem. 

MBman Creative Commons License 2017.02.02 0 0 30347

Bejáródott a kuplungom, kb másfél hét és 1000 km kellett hozzá. Nehezebb lett mint eleinte, de könnyebb, mint a csere előtt, pont jó. Jó helyen is fog, a pedál holtjátéka megszűnt, a levegőt kidolgozta magából. Szóval ajánlom másoknak is a Sachs készletet, és a Valeo kinyomót, ha valakinek cserélni kell. A Sachs nem a legolcsóbbak közül való, viszont a Valeo kinyomó a noname-ket kivéve a legolcsóbb volt. 

Előzmény: MBman (30301)
SzőcsÁdám Creative Commons License 2017.02.02 0 0 30346

Köszönöm a válaszod!

Megnéztem a másik oldalon, és az alsó két kereszthornyos (csillagfejű) csavar sajnos pontosan úgy helyezkedik el, hogyha az ajtó zárva van, akkor takarja a küszöb :(

Ha mégis sikerülne a reteszelést megszüntetni, akkor hogy tudom úgy bezárni a kocsit, vagy ezt az ajtót, hogy kívülről ne lehessen nyitni, de ne reteszeljen le?

Ha csak felülről kezdem meg lebontani, és az alsó csavarok fognak, ki tudom feszíteni annyira a kárpitot, hogy hozzáférjek a reteszeléshez?

Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy néz ki a retesz rész, megpróbálok rákeresni még a neten, hátha találok valamit.

Előzmény: MBman (30343)
Papi45 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 30345

Szerintem mutatja a hőfokot, csak kiégett benne az égő, azért nem látod. A digit klímásban négy égő van, vigyázz hogy a rosszat cseréld ki...

Előzmény: öreg vas (30344)
öreg vas Creative Commons License 2017.02.01 0 0 30344

Sziasztok!

Nem rég vettem egy 2002-es 1,8 16V B Vectra Caravan-t,de kb 1 hónap állás után most üzemeltem be.Olyan gondom van vele,hogy a belső hőmérséklet szabályzó/kijelző(digit klímás) nem mutatja a hőfokot.Pedig meg mernék esküdni hogy amikor vettem az autót és próbakörön voltam,akkor mutatott.

Mi lehet a gondja vagy mit/hogyan kell kapcsolnom hogy mutassa.Nem tudom van-e 

jelentősége,de az utóbbi egy hónapban nem volt benne akksi.

Köszi a válaszokat!

MBman Creative Commons License 2017.02.01 0 1 30343

Az ajtókban lévő centrálzár egységek (vagy nevezhetjük motoroknak is) típushibája a végálláskapcsoló elhalálozása. Ez annyit jelent, hogy elektromosan a zár többé nem működtethető. A zárnak három állása van: nyitott, zárt és zárt+reteszelt állapot. Nyitott állapotban az ajtó értelemszerűen nyitható kívülről és belülről. Zárt állapotban az ajtó csak a pöcök felhúzása után nyitható kívülről és belülről is. Reteszelt állapotban viszont hiába húzod fel a pöcköt, az ajtó csak elektromosan nyitható (távirányítóról, vagy a bal első ajtót kulccsal működtetve)

A hiba bármelyik állásban bekövetkezhet, így a zár elektronikusan többé már nem lesz nyitható, zárható. A fentiekből kiderül, hogy reteszelt állapotban az ajtó sem mechanikusan (funkciójából adódóan), sem elektronikusan nem nyitható (mikrokapcsoló meghibásodása miatt). Ez nagy szívás, mert zárt ajtó esetén a kárpitot elég nehéz levenni, és nehéz hozzáférni a zárhoz. Nem lehetetlen, de nehéz. Abban még lehet reménykedni, hogyha nem régóta rossz a zár, akkor csak egy kezdődő érintkezési hiba van, ami néha még működésre bírható. Ebben az esetben ha egyszer mégis kinyílik, akkor utánna nem szabad reteszelni a zárat, annak javításáig. A javítás amúgy nem bonyolult, csak azt a mikrokapcsolót kell cserélni.

Előzmény: SzőcsÁdám (30342)
SzőcsÁdám Creative Commons License 2017.02.01 0 0 30342

Akkor még azt meg tudjátok mondani, hogy központi záras az autó, és a bal hátsó ajtót abszolút nem tudom kinyitni sehogy :( . Próbáltam a távirányítóval, zárban kulccsal, húzva a pöcköt, egyszerre húzva a pöcköt és kívülről nyitni az ajtót, de semmi...

Ha a központi vezérlőjéről megtáplálom a motort direktbe, az segíthet?

Ha tönkre ment a motor zárt állapotban, hogy cserélem ki, ha nem tudom az ajtó kárpitot lebontani, mert a csavarok alul takarva vannak...

Előzmény: Ricsi89 (30341)
AAAAAAAAAAAAAAA
Ricsi89 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 30341

A kar a kormányállításé. A középkonzolban meg egyszerűen kiégtek az izzók. Nincs külön biztosíték.

Előzmény: SzőcsÁdám (30340)
SzőcsÁdám Creative Commons License 2017.02.01 0 0 30340

Sziasztok!

Nemrég lettem egy B Vectra tulaja.

Lenne pár kérdésem, bár lehet, hogy már előfordult itt, de nem tudom az összes hozzászólást végigolvasni.

Először is:

Az index kar alatt van egy kúpos-henger alakú kapcsoló. Tudjátok, hogy az mire való? Ha tempomatra kerestem, csak index karos kapcsolókat adott ki, olyat nem láttam, mint ami nekem van.

A középkonzol világítás abszolút sötét, ezeknek van biztosítéka? Ugyan ott, mint a többi, a bal első lábtérben?

Előre is köszi

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.01 0 1 30339

Hátha valakit érint...

Megtörtént a szemle, (Y20 dth) 1670 Huf.- ba került az NKH.- nál. Kapott egy műszaki adatlapot, rajta a "V9-07" bejegyzéssel. 

15 napon belül okmányiroda, fogalmi engedély csere.

Üdv! Víziló

Előzmény: MBman (30335)
damasek Creative Commons License 2017.01.31 0 0 30338

Közben megtaláltam.. az útmutató. Le van törve az a rész. Hurrá...

http://www.mediafire.com/file/bztkz42839oqxad/OPEL+VECTRA+B+manual.pdf - ha valakinek kellene...

Üdv,

Szabolcs

damasek Creative Commons License 2017.01.31 0 0 30337

Sziasztok,

Nem régen vettem egy opel vectra b1-est. Nem igazán találom hol kell bele tölteni az ablakmosó folyadékot, pedig volt már pár autóm :s. Sehol olyan kupak.. beöntő nyílás.. most vagy az előző tulaj azt eltűntette.. vagy nem tudom...

tudtok segíteni?

a másik kérdésem van valakinek talán pont ebből kifolyólag egy manuálja (kezelési útmutató) hozzá?

Ezer köszi,

Szabolcs

MBman Creative Commons License 2017.01.29 0 0 30336

Nem fogják azt kitiltani egyhamar őket, még az Euro1 de még az Euro0 sincs kitiltva.

Előzmény: szg01 (30334)
MBman Creative Commons License 2017.01.29 0 0 30335

Fogalmam sincs. Sok autónál hibás kód van a forgalmiban, csak eddig senki nem foglalkozott vele, mert a szmogriadó tiltás csak a 0,1,2,3-ra vonatkozott. A 4-esre és annál jobbra (Euro2-től felfelé) nem.

Most először tiltják a 4-eseket is, mert már túl kevés autót érintene a 0,1,2,3 tiltás. Egyébként véleményem szerint a páros-páratlan rendszámos szabály sokkal hatékonyabb és nem utolsósorban sokkal szolidárisabb lenne.

Előzmény: Törölt nick (30333)
szg01 Creative Commons License 2017.01.29 0 0 30334

Ja én sem úgy gondoltam, hogy holnap futok reggel motort cserélni, ez a végső utáni megoldás. A 2016os szigorítás után már sűrűn lesz tiltás, de 1-2 napot kibír az ember. Akkor elkérem a céges kocsit, mint most :-P amíg nem tiltják ki végleg az euro2-est,addig nincs baj...az meg nem holnap lesz :-) 

Előzmény: MBman (30330)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.28 0 0 30333

Hello!

Y20Dth motor és 04 van a forgalmiban. Az NKH adatbázisában viszont 07. Viszem szemlére a jövő héten.

Vajon miért "írták el" ennyire annak idején?

Előzmény: MBman (30332)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!