Szoftver az Universal Audiotól. A studio szakmában elég eredményesen letették névjegyüket az utóbbi években, pl. az etalon számban keresett Apollo hangkártyáikkal is és maximalista módon hozzájuk fejlesztett effekt pluginjeikkel (LA2A analóghű outboard szoftveres replikája meg stb.).
Most új igazgató igazolt tavaly hozzájuk új tervekkel a Protools/Avid konszerntől. Úgy néz ki ráfordultak az instrument pluginekre is a maguk módján. Elsőre sztem se rossz próbálkozás ahogy hallom.
Annak idején (egész pontosan 2005-ben, 15 évesen) ezzel számmal kezdődött nekem a Hammond-szenvedély. A ‘99-es népstadioni Omega-koncert kazettáját rongyosra hallgattam, kedvencem volt. Majd megvettem az Omega sorlemezeit és csalódással konstatáltam, hogy valami nagyon hiányzik. Akkor esett le a tantusz, hogy az bizony a grízesen betorzított Hammond-orgona, amivel Gömöry ízlésesen színezett a koncerten, de a stúdióban már jóval ritkábban / másképp szólalt meg.
Azt arra az EGY orgonára értettem, az 1948-as CV-re a pasaréti templomból, hogy ingyen sem kéne.
Van két A100-asom. 1961, 1965. (+145, 222, 251, KBR3D) Mindkettőnek olyan etalon hangja van számomra, hogy nem cserélném máséra.
A megszaporodott zenekari műsorok gyakorlása miatt jellemzően a Legend Live-ot kapcsolom be mostanában. Erre van kiosztva a műsor, ott a PC, rámidizve a Microstation.
Leghamarabb április 6-án a Vezér söröző Music Clubban játszunk az Örs vezér terénél. Ok, Fehér út 3.
Kedves Tehtube mester! Néhány "lagymatagabb" év után újra intenzívebben elkapott a Hammond-orgona szele, ennek megfelelően az utóbbi napokban szabad óráim jelentős hányadát jelen fórum visszaolvasásával töltöttem. Megakadt a szemem ezen a hozzászólásodon:
„Aztán évtizedekig elérhetetlen álom volt. Majd elérhető. Ma már ingyen sem kéne. Változik a világ.”
Jól értem, hogy ezt a csöves Hammond konzolokra érted? S akkor már nincs is otthon ABC-d? Hogy jutottál erre a, számomra igencsak meglepő, álláspontra? Baráti üdvözlettel, Laci
Igen, erre gondoltam. Amit közöltél, egy évvel ezelőtti beharangozó anyag. Nem frissítették. Erre még én is legyintettem akkor. A későbbi hivatalos adatok immár a forgalmazás korából a hitelesek.
...most lehet találgatni!!....a Viscount-honlap direkt-info szerint nektek van igazatok, az ugyanott található Pdf-brossura szerint viszont nekem...mint mondeni szokták, "a papír türelmes" -V
..."18 kilóról 22,5kilóra hízott".-nem stimmel..a Soul modelek kb. 1 kilót híztak a régebbi paralel-modelekhez viszonyítva! -ha pontosabban megnézed, talán megvígasztal...a Soul261 csak "Gewicht: 19,5 kg"!
...Továbbra is vitatom, hogy a sok-sok update ténye -főleg kezdetben- önmagában piros pontokat érdermel!-...esetenként nem a "jól használható változat"-ot szolgálja, hanem hogy egyáltalán alaphelyzetben rendesen működjön! (saját tapasztalatom bizonyította az első Legend tesztelésénél, anno.).Tartalmi updatek persze üdvözlendők...
..."olcsóbb változatként kb. 2/3 áron" ?? -egyelőre nemigen láttam ilyen ajánlatokat...A Thomannál vannak némi árengedmények, ezek főleg a túlárazott Joey-féle felturbózott modelleknél találhatók..
Talán ismeritek a This is Spinal Tap c. remekbeszabott ál-dokumentumfilm/vígjátékot. Bár a fiktív zenekar nagyrészt színészekből áll, frappáns és jó kis hard rokkokat raktak össze a filmre, és később is kiadtak lemezeket, valamint turnéztak is.
2009-es lemezükön beugrott Emerson is egy szóló erejéig. Szegény Emonak 3 ujjal is sikerült összehozni egy izgalmas, ízes szólót, belecsempészve minden trükkjét, kétkezes glissandót és egy wheel brake-et is: https://youtu.be/ppHyjYlLaI4?t=173.
Ketronnál van még így, hogy 20 éves hangszerre is van update, meg hardver upgrade is! Szintén olaszok… Mondjuk elég fagyósak a hangszereik, szóval ilyen tekintetben nem egy japán óraműi precizitás.
A Legendeknél sajátosság a gyakori frissítés. A 2017 áprilisi 1.0-tól másfél év alatt eljutottak az 1.6-ig 8 lépésben! Más gyártóra ez nem jellemző. Az elején akkor is havonta küldték az újabb csomagokat. 2018 végén leálltak. Kialakult a jól használható változat, majd megvették a norvég fejlesztőtől a szoftvert. Az oldal alján a supportban bárki számára letölthetők ezek az anyagok:
Egyenlőre nagyon ráér az újabb változat. Továbbá nagyon nem örülök hogy 18 kilóról 22,5kilóra hízott. Megtapasztaltam, elviszem a vállamon úgy 50m-t az orgit, de távolabbra, vagy meredekebb lépcsőn már kényelmetlenül nehéz. Még ez is sok. A fa fedlap extra súllyal meg különösen sérülékeny, hacsak nem (mint a VK7-nél) más, keményebb anyagú.
Amit beharangoztak az nagyon biztató. Kb. 1 hónap hogy kijöjjön a régebbiekre is a hangi frissítés. Márcsak azért is, mert gyártásban maradnak olcsóbb változatként kb. 2/3 áron. Van igazi 9 kontaktosom otthon úgyis. Marsico már ezeken a Legendekkel is szép felvételeket készített.
...nem az első eset Legendéknél, hohy rögtön frissíteni kell, igencsak gyanakszom hogy gyermekbetegségek korrigálásához kellhet?....ha így lenne, nincs okod rá áhítozni... -V.
Wow, ez az igazi szőrfelállós, hátborsózós zene! Minden elismerésem Bianchi technikai tudásáért, de nekem valahogy ez a balladás, lesliekapcsolgatós, expressionpedálpumpálós fajta Hammondozás jön be igazán! Marsico többi zenéje is nagyon tetszett. Van pár covid alatt készült énekes duettje, hát, kész orgazmus...