Eloszor is szeretnem, ha tudnatok, nagyon varom mar, hogy szemelyesen is lassalak benneteket a Ho-n, viszont ezzel kapcsolatosan lenne egy keresunk. Szaszaval bevallaltuk, hogy a szervezok altal biztositott szendvics-udito-kave bufet kiegeszitjuk egy kis hazisutemennyel:-) A kezdemenyezeshez azota csatlakozott meg Mamo es Illes edesanyja, akik szinten vallaltak, hogy kuldenek valamit. Azt szeretnenk kerni, hogy akinek ez nem okoz gondot (igy elsosorban nem a videkiekre gondoltunk) es van vallalkozo csaladtag, az szinten lepjen meg bennunket egy kis finomsaggal es ha lehet ezt jelezze elotte a Szaszanak mailben vagy itt a forumon!
Az annyival egyszerűbb, hogy a nem kitöltendő szomszédos helyek nyugodtan lehetnek érvénytelenek is. Tehát nincs az a nehézség, mint a 6-osnál, hogy hamarabb kéne kitölteni, mint körbezárod.
Levittem 10-re, de nekem a hét irreálisan kevésnek tűnik. De lehet, hogy csak elnézek valamit.
Amúgy a 3 nem érintkező oldalról (és máshonnan nem) határolt köt. hely ezek után egyszerű, ürülés utáni 6. lapkával ki is tudtam tölteni, de lehet, hogy ez még javítható.
Én a nyaralás után tegnap este néztem be ide először. Tényleg meg lehet csinálni a 6 oldalas kötelező helyet. Az elv megvolt kb. 3 perc alatt, de fél 12 körül már nem volt kedvem konkrét lapkákkal is megadni a megoldást. Nálam a zsák ürülése utáni 11. lerakott lapka kerül be a 6 oldalról határolt helyre, és természetesen figyelek a kötelezőkre. Többet egyelőre nem mondok, gondolkodjanak a többiek is.
Ezen kar vitatkozni, rojf ilyen es kesz. Eleg nehez megfogalmazni a vele kapcsolatos gondolataimat, mindenesetre en biztosan nem fogok olyan versenyen resztvenni, ahova szinten benevez. A bajnoksagot szerintem egy pillanatig nem vette komolyan, az elso veresegek utan pedig meg inkabb kepes volt ertelmetlen dolgokat lepni. Ehhez hozzajon meg egy olyan kommunikacios stilus, ami szinten nem a pozitiv oldalat mutatta meg.
Valóban, ezt észre sem vettem... ha esetleg nem lenne nyilvánvaló Tolyás állítása, miszerint a Mária-féle négyes lyuk nem tölthető ki, akkor érdemes megszámolni a lyuk határán levő kék vonaldarabok számát... s ha ez netán páratlan számra jönne ki, akkor esetleg probléma adódhat :-)
Na jó, de próbálkozásnak, azért nem volt rossz, ugye? Mondjuk az alábbi ábrából egy két lapka amúgy felesleges, szóval 12-ből is ki lehet hozni. De, a többiben igazad van. :-)
nem nyilvánvaló feladvány. Figyelni kell arra, hogy a végjátékban csak 12 lapka van, legfeljebb ennyi elvételével tehát legális végjáték előtti állást kell kapni. Figyelni kell ugyanakkor arra is, hogy játék közben a köt. helyek kitöltése folyamatos, azaz nem léptethetsz a képzeletbeli játékosaiddal két szabadot egymás után, miközben körbeépítenek egy kötelező helyet - azt ha később ki lehet tölteni, akkor már korábban is ki kellett volna. Emiatt én arra fogadnék, hogy normál játszmában nem lehet. De párosban szinte biztosan lehet.
Ha létre tudsz egy ilyen alakot hozni, amikor a lyukba illő mind a 4 lapka még kézben van, akkor az egyik a 4 közül olyan kötelező lesz, hogy 6 oldlról van meghatározva. Csak elég nagy mázli kell hozzá :-)