az ELMŰ majd egyszercsak megjelenik és átírja az órákat. Nálunk a B-ben novemberben jöttek pedig júliusban-augusztusban voltak a költözködések. érdemes a számlára elkülöníteni pénzt.
Nekem a Minronos srác azt mondta, hogy nekem kell. Amúgy a papíron is az van rajta ha jól emlékszem, hogy áram, tv, net, stb szolgáltatás intézése a tulajdonos ügye. Nézd meg a papírokat, talán az üzemeltetős papírok között láttam ilyet valamelyik lap alján.
Na megvannak a kulcsok, szerencsére a tároló ajtó, az előzetes infók ellenére kifele nyílik! A mi viszont gáz, az az, hogy a tároló fala nem a plafonig ér így a mellette levőből simán át lehet mászni, tehát valami rácsot fel kell szereltetni még és a zárat is cserélni kellene, hogy valamit védjen is... A törött erkélykorlát üvege is törött még, ez ment a hibalistára. Amikor a szakik felrakták a csapra a szűrőket meg a mosdókagylókba a dugókat, akkor a WC-s mosdónál valami tömítés kimaradt, így az csöpög, ezért annál el van zárva a víz és azt is felírtuk a hibalistára. Ami inkább bosszant, az az, hogy a kád fejtámlájára úgy néz ki, hogy ráléphetett valaki mert a felületén a szín le van horzsolva, ezt is hibalistára vetettem, mivel nem egy sérült fejtámlára fizettem ki huszonxezer forintot! A villanyóra átíratását elindítottam, nem lesz gyors folyamat az ELMŰ szerint... Holnap megyünk megnézni a konyhát az asztalossal, hogy felmérje :-)
Az még hagyján, h a csap is a "kiállított" alsóközép kategóriás helyett egy ócska sz..r, hangos mint az állat, de most vettem csak észre, h a laminált padló szegőlécei bognárszeggel vannak a falhoz szegelve!!! Biztos nem találkoztak még fali konzollal, ha ezt korábban észreveszem, szedték volna lefelé az egészet. B+!!! Ekkora igénytelen parasztokat...
Akkor most jön az édes teher, a beköltözés, meg otthonná varázsolás :) A földszinten már egyre jobban alakul az a leendő bankfiók, ATM a helyén van, ha jól láttam.
Úgy néz ki, hogy holnap mehetek a kulcsokért, mert ma voltunk bent párommal a papírokért, amiket aláírunk és elutaltam a rendkívüli közösköltséget is, így holnap reggel megyek a kulcsokért :-)
Na ja, ez így tényleg olcsóbb klímával. Tudtommal pont a D épületnél legmagasabb a fűtésköltség, kereken 5 eFt/GJ, ebből jön le a gázártámogatás, kinek mennyi jár, ha jár. Azért a fogyasztás nem vészes, épp most néztem, hogy mennyi volt összesen az eddigi fűtési idények során:
2004-2005 (dec. 9-től, nem teljes idény): 9.2 GJ 2005-2006: 6.4 GJ 2006-2007: 2.8 GJ
Így azért már nem olyan vészes. Persze + alapdíj, ami havi egy ezres, 12 hónap alatt kb. annyi, mint a legutóbbi idényben az elhasznált energia ára.
23 fok?? apámnak otthon 26-27 az alap, mondom is neki, h ezzel évente eltapsolnak pár 10e-t a 160-180nm-en...
ha jól számolom, egy jó kondival 2600 körül van 1 GJ (elméletben lehet 2450 is, vagy csúcs Daikin klímával 2070), ezt adják 4400-4500 körül, ha jól tom, bár F1-ről még fogalmam sincs... ebből 43 nm-en nem fogunk meggazdagodni, főleg h mi déli vunk majdnem, ráadásul a mi üvegünk k=1,1 W/k vagy mi, szal naon jó :)) mindegy, klíma a hűtés miatt is kell, meg a levegő tisztítása miatt is a Lehel utca mellett. bár radiátort ha lehetett vna nem kérni, csak fürdőben, az mínusz 70-80e lett vna... :)
köszi az infót! a közös ktg-t és a közműelőleget be is kell fizetni a semmire, még átadás óta ott sem vtunk, de ez van.
Nálam a D épületben hasonló méretű, ÉNY-i fekvésű (tehát elvileg hidegebb) lakásban az elmúlt télen 1 GJ/hó alatt maradt a fűtésigény. Egy évvel korábban, rendes télen volt 1.6 GJ/hó a csúcs, a legelső télen pedig napi sokszori szellőztetéssel olyan 2 - 2.5 GJ/hó. Csúcsérték, az átlagot ugyanis nem vágom fejből, sorry :) Ja, és szeretem a meleget, stabil 23 fokra van állítva a termosztát éjjel-nappal.
számolgatnék, hallottam, h a régi épületekben 4e feletti a fűtés egységára, ami elég brutális! mi valszínű klímával fogunk fűteni. az gyorsabb, jobb a komfortérzet, persze olcsóbb és bármikor beindítható, ha fűtésszezonon kívül jön egy kis hideg.
nálunk meglepő módon egy hét alatt minden apróságot megcsin, ajtót cseréltek (bár azt lehet másik lakással :)). nekünk mondjuk nincs mit bútorozni, egy ócska íróasztal van :) remélem jövő héten nektek is ok lesz a birtokbaadás! üdv.
Mi a másodikon bátorkodtunk lakást venni, a park felé néző oldalon. Úgyhogy TEZE infói alapján valóban időszerű volt már, hogy rákérdezzenek a változtatási igényeinkre...nem mintha lenne...már csak azért sem, mert nagyon megkérik az árát . A változtatás alapdíja 50e, és attól függően, hogy mit akarsz berakatni pluszban (vagy netán kivetetni egy 60 centi széles 10 cm vastag fölösleges falat) az ár elég meredeken változik... Ja igen...az kivételesen nem kerül semmibe, ha az ajtó nyílás-irányát akarod megváltoztatni :)
Sziasztok! Ez a bizonyos uszoda és fitnessz terem már elkészült? Vagy még épül? Milyen infók vannak róla? (Bátorkodom megjegyezni azt is, hogy leendő F2-es lakás tulaj leszek szerdától, ma voltunk megbeszélésen, jövő héten lehet befizetni a regi díjat :) )
ja, igen. a B-sektől kérdezem, h a fűtés díja (Ft/GJ) mennyi? illetve ha vki 40-45 nm-es lakásban lakik, átlagos ablakokkal (nem sarok, és a 2., 3. emelet lenne a legjobb :)), D-i v. ahhoz közel álló fekvéssel, mennyi volt az átlagos havi fűtésktg.?
ma azért kellemesen csalódtam a Gropiusban: reggel 8-ra volt megbeszélve hogy jönnek megjavítani a hőmennyiségmérőt. jó előre felkészítettem mindenkit a munkahelyemen, hogy később jövök be. erre 9-kor már bent voltam az irodában, ugyanis 8.05-kor megjelent a szerelő. És elnézést kért az 5 perc késésért....
Az F2 építésével jól haladnak. ma reggel a Béke tér felé eső részen az első emelet alapját vasalták ezerrel a másik felén az épületnek meg a zsalukat rakták le az első emelethez.
Van itt a fórumon még valaki, aki az F1-ben még műszakilag sem vette át a lakását? Sajnos én még itt tartok. Semmi értesítést nem kapok a Gropiustól. Ha hívom őket, akkor egyszerűen nem veszik fel, sőt vissza se hívnak. Lassan kezd betelni az a bizonyos pohár...
Mi is az F2-ben vettünk lakást, és nekünk kb. két hete szóltak telefonon, hogyha van változtatni valónk a lakáson, akkor most nyilatkozzunk róla és faxon akartak küldeni rajzot a lakásról. De hálistennek faxunk nincs, így e-mailben kicsikartunk tőlük egy CAD rajzot. Frankón beméretezve. Szerintem a változtatási igények miatt szintenként értesítik a lakókat, az építés ütemében (gondolom én). Amúgy a két hete megígért rajzot csak a napokban kaptuk meg, és így is könyörögni kellett érte.....nagyon lassan megy még ez az ügyintézés is a Gropius-nál....remélem a ház gyorsabban fog haladni.
Kedves Többiek, Bentlakók!
Ha a környék közbiztonságáról tudnátok pár szót írni...pláne valami megnyugtatót...:), azt én is nagyon megköszönném...:) Bár már mindegy....
fogalmam nincs, mi még csak megnézni vtunk múlt héten, aztán most átvenni, többet nem vtunk... még nekünk nem aktuális a költözés, de a héten egyéb dolgok miatt a felmérés és egyéb sem...