Én is ajánlkoztam Szürke Csacsinál, hogy megírom a levelet, ( bár Mása sztem Te jobban fogalmazol Nálam!) de hogy hivatalos legyen mindenképpen kell az Ő segítsége. Sajna most egy picit rossz passzban van, de remélem hamarosan felvidul és akkor előrelépünk ebben a közérdekben! Szerintem tök jó ötlet amit "James":)javasoltál!Írok is Csacsinak, hogy véleményezze:)
Lenne itt még egy ötlet, ami szerintem jó lehetne.
Szürke Csacsi segítségére lenne szükség hozzá. Megfogalmazna egy levelet, amit feltenne az oldalra úgy, hogy a levél tartalma fixen látszik és lenne hozzá egy rész, ahol aki egyetért vele, az oda beírhatná az adatait, név, cím, tel., szóval az elérhetőségek, majd rányomna egy küldés gombra és az máris hozzáíródna a levél támogatói névsorához. Amikor már sok név szerepelne rajta, akkor Szürke Csacsi kinyomtatná és úgy kerülne beküldésre a Napi Ászhoz. Az elérhetőségek pontossága fontos, hogy ha a Napi Ász meg akar győződni róla, hogy valósak-e, utolérhessenek egy egy embert a listáról.
Nem tudom, hogy mennire jó és kivitelezhető az ötlet, de ez jutot most még eszembe.
És egy kis kiegészítés a Sherlock holmes és az Angyal adathordozóiról. Valóban nem DVD, hanem VCD, amin a formátum: SVCD. Ez fontos!
Az SVCD-t a magyarországi számítógépek nagy része nem játsza le.
Viszont a DVD-ken jól működik és tökéletes a kép és hangminősége is.
A teszt nekem működött, meg a képeket is megnéztem. :) Köszönjük szépen!
Nagyon örülök az AC-filmes kezdeményezésnek. Én írok egy levelet az én nevemben, szerintem mindenki tegye ugyanezt. Egy közös levelet "összedobni" nagyon nehéz volna.. De így: sok kicsi sokra megy. Remélhetőleg.
Én eddig megvettem a két Sherlock Holmes filmet, és bár nem DVD hanem VCD, mégis teljesen jó minőségű, tehát én mindenképpen támogatom. Ha azonban mégis lesz AC rajongók levele, akkor ne hagyjatok ki!
Háát, nem tudom. Én is kitöltöttem, holott én csináltam a tesztet. Ha mindent bejelölsz, és rányomsz a "mehet"-re, akkor zölddel jelöli a jó választ, pirossal a rosszat. Csináld meg mégegyszer. Ha nem műkszik, akkor nem tom'. A honlap gondozásáért Szürke Csacsi a felelős.
Sziasztok,
Szerintem teljesen fölösleges ez a „nagy könyv” szavazás, főleg a körítés, ahogy állítólag a TV leadja (az más kérdés, mennyire távol áll az MTV a közszolgálatiságtól és annak szintjétől. A közszolgálat szerintem érdem, és nem szabadna ilyen mélyre süllyednie. Pl. ki emlékszik mondjuk színházi közvetítésre?). A szavazás meg azért fölösleges, mert nyílván mindenkinek más és más könyv tetszik, nem lehet kiválasztani néhány legjobbat. Vagy a kategóriákat kell növelni, és abban lehetne pl. krimi, bár lehet, hogy van, csak én nem tudok róla, vagy pedig a legtöbb szavazatot kapott 500 könyvet kellene egy weblapon felsorolni. Egyébiránt, szégyellem, de a neten végül is, én is szavaztam, és bár nagyon szeretem A. C.-t, nem rá tettem le a voksom.
Más. Tud valaki olyan tékát, ahol sok sok klasszikus film és krimi van? Az „odeonban” nagyon kevés A. C. feldolgozást találtam. Minden A. C. művön alapuló film érdekel, akár kölcsönzés, akár megvétel.
üdvözlettel, Karza Zsolt
Én is. Igazából furcsa, mert szerintem messzmenőkig A.C. a legnépszerűbb krimiíró. Egyébként nagyon sok könyv még a 150-es listába se került be, holott szerintem nagy alapmű. Gondolok itt pl. Vonnegut bármelyik művére. A Száll a kakukk fészkére se került be a legjobb 100-ba. Bezzeg 4 Harry Potter könyv! (Elnézést a HP rajongóktól!)
Sajnálattal olvastam, hogy a NagyKönyv 100-as listájába nem sikerült bekerülnie a Tíz kicsi négernek (az egyetlen A.C.-könyv, amely a legjobb 150-ben még benne volt). Szomorú vagyok.
Én is támogatom az ötletet. Nem vállalnám, hogy megírom a közös levelet, de ez a feladat talán Szürke Csacsira, vagy Tamásra hárulna, és aztán mindenki aláírná, és/vagy hozzáírná a szükséges adatokat. Szóval gyerünk, csináljuk!
Mindenkit köszöntök a HUNGARIAN James Bond 007 CLUB nevében.
Sok jó hírem van számotokra Agatha Christie ügyben.
Rögtön az első, hogy az oldalunkon is foglalkozunk a témával, mert nem csak James Bond rajongók vagyunk, de mi is szeretjük Poirot és Miss.Marple-t.
Sőt, a fórumunkon társakat keresünk egy szép kis DVD gyűjtemény megvásárlásához, így olcsóbra jön ki az ár.
Akit ez érdekelne, kérem látogasson meg benünket és olvassa el miről is van szó!
Elérési útvonal: www.jamesbond.uw.hu oldalon a FÓRUM linkre kattintva a BÁR topikot megnyitva találsz egy Agatha Christie filmek topikot. ( Fórum/Bár/Agatha Christie) Ott olvashatsz bővebben a fentebb írtakról.
Akkor a második jó hír, amihez a segítségeteket is kérném.
Gondolom Ti is tudjátok, hogy a Napi Ász című napilap a héttől már két film-melléklettel jelentkezik, keddenként Sherlock Holmes, péntekenként az Angyal című filmekkel.
A héten a HUNGARIAN James Bond 007 CLUB írásban kereste meg a Napi Ász főszerkesztőjét Riskó Gézát, azzal az ötlettel, hogy a következő film-mellékletük Agatha Christie filmjei legyenek. A Poirot és a Miss.Marple. A Főszerkesztő úr köszönettel fogadta levelünket és visszahívott minket.
Azt mondta, hogy ha elég nagy a rajongótábor és az érdeklődés az Agatha Christie filmek után, akkor lehetséges, hogy hamarosan a hét harmadik film-mellékleteként Agatha Christie filmek fognak mejlelenni a Napi Ászban 99.Ft-ért.
Ezt úgy tudnátok segíteni, ha minnél többen jelzitek a filmek iránti igényt és érdeklődést a Napi Ásznál, akár írásban is. Mondjuk, ha a hivatalos Agahtha Christie oldal ( http://agathachristie.obp.hu/ ) olvasói, készítői hivatalos levélben kersné meg a Napi Ász szerkesztőségét.
Napi Ász szerkesztősége: 1061 Bp. , Andrássy út 20.
Tel.: 374-03-74
Fax.: 374-03-69
Működjünk együtt az ügy érdekében.
A HUNGARIAN James Bond 007 CLUB címe és elérhetősége:
Kopp kopp! Kedves A. C. rajongók! Szabad benyitni egy frissen regisztrált olvasónak? A regisztrálás friss, a krimi olvasás már évtizedes lassan. Rátaláltam a magyar A. C. olvasók oldalára, és onnan jöttem át ide. Nem mintha egy konkrét kérdésem lenne, éppen ezért egy kicsit félve, csak úgy belopakodva regisztráltam magam. Nagyon szeretem A. C. műveit, elsősorban Hercule Poirot alakját, és az ő legújabb kori megszemélyesítőjét, David Suchet-t. Amire mégis használnám a levelezés, beszélgetés mellett ezt a fórumot és a levelezőlistát, az esetleg videó és dvd csere, kölcsön. Sajnos nem láthatom a DUNA TV-ben most leadandó A. C. regényekből készült filmeket (csak ezért nem köttetem be az antennát), de a tékákban elég kevés klasszikus krimit lehet megtalálni. Itt nem csak A. C.-re gondolok. Néhány azért megvan. Mindenkinek jobb időt és jó olvasást kívánok! Üdvözlettel, Karcza Zsolt
Nagyon jó volt újra látni titeket, és az újaknak is örülünk, kortól függetlenül! :)
Legközelebbre igyekszem becserkészni még pár AC-rajongó barátnőmet is. Addig meg igyekszem bepótolni a még nem olvasott regényeket (csak ezek miatt nem lettem maxpontos :)).
Koretta! Köszönjük a remek lehetőséget és a sok készülést!
Most már elárulhatnátok, hogy hány éves volt (nagyjából) a találkozó legöregebb résztvevője? (Ha 16, akkor legalább nem bánkódom annyira amiatt, hogy nem tudtam elmenni.)
A találkozó nagyon jó volt! Koretta egy tündér, annyi mindennel készült, hogy az fantasztikus: szendvicsek, sütemények, tea, behűtött italok...! És külön köszönet Daninak (cserhad) az AC tesztért! Én nagyon élveztem. Akik tovább maradtatok a bulin néztetek filmet? Ha igen melyiket? Angolul vagy magyarul? Üdv Mindenkinek: Laura
Hát, megvolt a találkozó. Aki nem volt ott, sajnálhatja. Mint azt jeleztem, írtam egy tesztet. Nos, akit érdekel, annak el tudom küldeni e-mailben (többen már megkapták) megoldásokkal együtt. Szóval csak dobjatok egy levelet.
Nem lenne belőlem jó detektív, mert egy héttel elnéztem a talit. Így ezen a délután dolgozom:( És nem lehetek ott, max este. Hát így jár, aki nem figyel. Nagyon szép délutánt kívánok minden kedves résztvevőnek. És itthon durculok magamra. hara
A Gyilkosság a paplakban-t és a Paddington 16:50-t még nem adták le nálunk (mármint a két újat), de gondolom, hamarosan fogják. Valószínűleg a Duna tévén lesz ez a két film is.
Ahogy az előző film kritikájával, úgy ezzel is teljesen egyetértek, a hideg futkosott a hátamon a végén. Furcsa, de a sok Poirot epizód után keményen megrázott, mennyire valódi tragédiák vannak felskiccelve az egyes regényekben, én meg elbambulok a cukrászdán, jegyfüzeten, az úrinő kategórián, a korabeli bútorokon, egyszóval mindenféle apróságon, amikben Christie olyan jó. És kezdek megbarátkozni Miss Marple-el, annyira bűbájos nő, így ki tudja hány évesen is, hogy eleinte zavart, nekem az igazi Miss Marple vénkisasszony, szinte már nem nélkül, de ebben a részben valódi bölcs "öreglánnyá" avanzsált, miközben azért cudarul irigylem a színészt, hogy ennyire varázslatos. Remélem, lesz még pár rész. Egyébként úgy láttam, hogy a Gyilkosság a paplakban-t is megcsinálták: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=68221&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=1 Meg a Paddington 16:50-t. (A legkedvesebb regények mind-mind!) http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=68769&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=1 Nem tud ezekről valaki valamit? Már leadták, vagy tervezik valahol? Jövő héten szombaton nincs ilyesmi. Holnaphoz jó szórakozást:
Szerintem a ma esti film igazán remek volt, különös tekintettel a szereplőválogatásra. No és a végén az a gyöngyös jelenet... mesteri :o) Szép képek, jó zene. Nektek is tetszett?
Én ezt a filmet Angliában láttam még január elején (leszámítva az utolsó néhány percet, mikor a baba, akire vigyáztam, elkezdett bömbölni), utóbb tudtam meg, hogy - ha minden igaz - az volt az ősbemutató.
Csak akkor rázott ki a hideg, mikor két nő megint összecsókolózott - az utókor azt fogja hinni ezeknek a filmeknek az alapján, hogy a 20. században minden tíz nőből legalább kettő leszbikus volt :o(
Én még csak kezdő A. C. rajongó vagyok, 2004. szeptember óta "falom" a könyveit, és egyszerűen nem tudom lerakni. Bár nem is akarom. Szuper jó, hogy van ez a fórum, mindig elszoktam olvasni a hozzászólásaitokat, sőt ez alapján szoktam választani, hogy mi legyen a következő könyv. A mai napig gyűjtő szériában vagyok, mivel még 20 könyvénél tartok, így van mit bepótolni, mivel hozzátok képest mindenféle téren levagyok maradva mint a borravaló. Van mit bepótolnom. :-)
Majd egyszer, ha lesz még ilyen találkozótok én is szívesen elmennék és akkor megismerkedhetnék veletek személyesen.
Na, nem is fecsegek itt tovább feleslegesen, a holnapi találkozótokhoz sok sikert
és szórakozást kívánok! Remélem, majd itt a fórumon fogtok mesélni, hogy milyen volt a találkozó.
Ui.: Mellesleg úgy látom jó kis helyre keveredtem. :-)