Latom jart erre egy hazitunder mano is!:-)) Milyen jo is, ha meg a lakasra is jut ido a gyerek mellett! Hanga jo kislany, hogy hagyja anyat suvickolni:-))
Bohicsek, leanykad latom szereti a jo autokat (nem kezdi egy kicsit koran?? Bendinek fel kell kotnie a gatyajat:-)! Erdekes, hogy az autokban a legtobb kisbaba milyen jokat alszik, hiaba, a kellemes ringatas, a motor duruzsolasa (jobb tipusoknal:-)).
Nalunk veget ert a szunet, Bendi ujra oviba jar, parom eli otthon a htb-k kellemes eletet, en meg vagyok az elkenyeztetett dolgozo no, akit var otthon a csilli-villi lakas....most jol is jon ez, mert en mar azt hittem, az elhavazasom nem lehet tovabb fokozni, de ugy tunik lehet....
Varom mar a julius veget, akkor mar "csak " a koltozes nyugje lesz...semmi cikk, semmi kiserlet, semmi semmi...
Most megyek, es iszom egy kavet, mert nem latok ki a fejembol...
nekem még sosem sikerült 80-nál többet egyszerre, még akkor se, ha a gyerkőc előtte 4-5 órával szopizott csak... ő meg simán kihoz belőle 150-et is. Pedig gyakoroltam eleget! Egy hete hagytam csak abba... már piszokul untam! Csak hát ez a kis gézengúz nem volt hajandó szopizni lefekvés előtt már vagy 3 hónapja, úgyhogy kénytelen voltam cumisüvegből nyomatni neki.
Örömmel jelentem, hogy megnyílt végre A fagyizó!!! :-))))) Megyek nemsokára tesztelni, csak ma pl. nagyon gyengének látom az idöjárást.
Hogy s mint?
Képzeljétek, szegény Döbyke kórházban van, Húsvét vasárnap be kellett vinni, annyira görcsölt a gyomra. Aztán kijött, aztán újra be, most nemtom mi van vele, de hát szülésig már csak pár nap van vissza, ha jól számolom. Szorítok neki nagyon.
A Picinyem pár napja szopizott bimbóvédö nélkül, de azóta se hajlandó, pedig úgy örültem neki... fránya kölke...
Különben meg zabálni való, föleg amikor nem ordibál. Sajnos 3 napja valami miazmák vannak a levegöben, mert annyira sír egész nap, hogy idegrenccer elég lestrapált általa, de ahogy autóba vagy babakocsiba tesszük alszik. Szombaton kimentünk Parndorf-ba, öt órát kussolt a kocsiban. :-))
Nemtom nektek mi a tapasztalatotok a fejéssel, nekem nagyon gyehennán megy, egy egész napig gyüjtögetek, mint egy méhecske, ha el akarunk menni valahová és nem tudom ott megszoptatni. Vagy pl. dokihoz viszem es pont szopiidöben kapunk idöpontot.
Pedrus, gyönyörü Verocska, és milyen nagy! :-) JA és én is beöltöztetem Lárát simán rózsaszínbe, tök jól áll neki is. :-)
Nemzetközi konferencia a születésről
2004. április 2226.
Reszletes program/jelentkezes:
http://www.szules.hu/new/alternatal/konf2004programmagyar4.htm
2004. április 22. csütörtök Műhelymunka
Aranytíz (Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.0018.00: Ina May Gaskin: Ahogyan túlélhetjük a születés iparosítását
10.0012.00: Piera Maghella:
Szülésre felkészítő tanfolyam Olaszországban
14.0016.00: Elisabeth Geisel:
Szülésre felkészítő tanfolyam Németországban
16.2018.20: Katarzyna Oles:
Hogyan viszonyulnak a bábák a nőkhöz és viszont?
2004. április 23. péntek Műhelymunka
Aranytíz (Budapest, V. ker., Arany J. u. 10.)
10.0012.00: Thea van Tuyl és Hannie Oor:
A szülésre felkészítő tanfolyam elmélete
és gyakorlata Hollandiában
10.0012.00: Ruth Nunzia Preisig:
Művészeti tevékenység, mint a szülésre való felkészítés
eszköze a gyakorlatban
10.0012.00: Milena Ruzkova:
Filmbemutató és beszélgetés
A filmek: Suzanne Arms: A szülés kihívás és választás Naoli Vinaver Lopez: Születés-nap
10.0012.00: Ania Otffinowska:
A lengyel nők társadalmi megmozdulása és szülésélményeik
hatása a szülészeti gyakorlatra
14.0016.00: Eva Javorszky-Wasner:
A varázs elvesztése várandósság és szülés a 21. században
14.0017.30: Thea van Tuyl és Hannie Oor:
A szülésre felkészítő tanfolyam elmélete
és gyakorlata Hollandiában
14.0018.00: Michel Odent: Miért kell újra felfedezni, hogy mire van szüksége a szülő nőnek?
Húúúúúúúú, csak ennyi? Reggel véletlen valami triplakávét vettél be??? :-))))
Minden babakocsi jellegű eszközt elvesznek, mielött feltolod a gépre. Lent beteszik "felülre" és azt veszik ki elösször, és felhozzák a gépre. Ott lehet válogatni.
De egyébként szvsz nagyon gáz a repülő, ugyanis két év alatt nem kell külön repülőjegy. Ezért a gyerek az öledben ül, egy olyan biztonsági övvel, ami a tiédhez van kapcsolva. (tehát összenyomni nem tudod.) De az első kérdésem az volt, hogy a kabin dehermetizálódása esetén, melyik oxigénmaxot teszem a gyerek elé? Mivel 3 esik le fentről, mi meg négyen vagyunk. De nem kaptam érdemi válszt, ezért inkább kerestem szabad helyet, máshol.
Annyira nem minikocsi, de kisebb mint a normál nagy, de nagyobb, mint egy ernyőkocsi, és kényelmes is.
Lassan vesovel sem tudom majd lekaparni magamrol azt a tevhitet, hogy Hanga mellett nem lehet aludni, pedig higyjetek el, megint csupan azert irok ilyen keson, mert egyszeruen nem vagyok almos. ;) Rendesen kihasznaltam, hogy hetvege van, itthon van a parom is, es kicsit rendbeszedhetem a lakast, ugyhogy rengeteget takaritottam ma (porszivozasok, felmosasok, portorlesek, erkelytakaritas - ganyezassal kezdve ;), - egyedul az ablakpucolasra nem tudtam magam ravenni, de asszem, ez meg varatni is fog magara egy darabig...), mostam 3 adagot, az osszes nagy viragomat atultettem (7 cserep, a legkisebb ugy 1m lehet, 22 cm-s cserepet kapott, a legnagyobb kb. akkora, mint en ;), de a legnagyobb cserep megsem az ove, hanem a filodendronoke, az 35 cm-s, es ketto van belole, -szeretem a viragaimat, mondtam mar ? ;))), me'g egy kis makramera is maradt energiam, es most asszem, nem birok leallni. ;))
De persze, egyaltalan nem ezt akartam mondani, hanem Halcitol akartam kerdezni egyet.
Szoval Halci, mi az, hogy minikocsi ? Lapra csukhato ? Vagy hogyan ? Es azt hova kell tenni utazas kozben ? A szek ala ? Asszem, utana kene neznem az oceani jaratokon szokasos korlatoknak, mert ott sok esetben mas szabalyok ervenyesek, mint foldreszen belul...
m.
Én azért nem szeretem az esernyőkocsit, mert két kézzel kell fogni, ha egyenesen akarod tolni. Ez két gyerekkel kissé nehéz. Mi vettünk egy nem túl nehéz, sőt elég könnyű peg-perego minikocsit, egy mozdulattal összecsukható, ezt vittük teneriffére, a repcsire is felvittük.
Akció nélkül 16.990,- volt, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem tudom lehet-e még kapni ... szerdán, amikor utoljára a KIKÁban jártunk már csak egyetlen egy darab volt, az is natúr (drapp és kockás) színben.
Amúgy mi is imádjuk, egymozdulatos a kinyitás-összecsukás és simásan belefér még a Suzuki csomagtartójában is :o)
M.
mi Kismazsitól kaptuk az esernyőkocsi tippet, és nagyon bevált! Imádom!
nincs neve. A Kikában lehet kapni csak. Ha gondolod, lefényképezem több szögből és felrakom az oldalra.
amúgy láttam egyszer az utcán egy tökugyanilyen kocsit, csak a huzata volt más, de minden műanyag része is az utolsó részletig ugyanez volt, csak annak volt valami márkajelzése.
Sokkal stabilabb, mint a 8-9 ezer forintos "auchanos" kocsik. Ja és van levehető kupolateteje, és dönthető is 3 vagy 4 fokozatban, majdnem vízszintesig.
Pedrus, mi is epp babakocsit keszulunk venni, de csak amolyan esernyokocsit, abbol viszont valami jobbat, nem felevre valot... Nektek milyen van ? Lattam, Verocs kocsiban volt az egyik kepen.
Amugy valoban nagy huncut ! :) Es szerintem hasonlit Rad ! Vagy ezt mar mondtam ?
m.
Hü, gratula Shakinak!!!:-))))
Bóha, ez tényleg érdekes, akkor végül is hogy jött össze Lara?? nem értem...:o)
Pedruska, a pléden vannak képek ugye?
megnézem majd, most lelövöm magam mert korán kelek megint
látom mindenki jókat locsolkodott :-)) jó ünnep ez a húsvét, szaporák a nyulak... satöbbi :-)
köszi mindenkinek a Verocska-bókokat, továbbítottam neki! Amúgy korábban én se tudtam elképzelni, hogy rózsaszín ruhákat adjak rá... a legkisebb méretből nincs is rózsaszín. Aztán egyszer kaptunk egy téli anorákot neki, rózsaszín plüss és olyan jól állt rajta, hogy azóta veszek én is.
továbbra is egy kis gézengúz, pakol, rámol egész nap :-)
Hmmmm, gondoltam, hogy nem vagy egyszerű eset, Te valamit tudsz....
Amúgy a Te korodban, már egy jánynak nem kell feltétlen szűznek maradni, pláne ha még férje is van :-))))
Szóval tudod, a méhecskék, ahogy megporozzák a virágokat....... :-))))))
A 15 másodpercet, meg azért írtam, mert a tapasztalatit megszoroztam hárommal :-)))
Szveti túl van a dolgon, de hamar összeszedi magát és októbertöl újra próbálkoznak. szegényke...
Viszont a másik hír, amit olvastam "odaát", az nagyon jó, Shakinak van egy "8,5 cm, erösen dobogó szívü bajnoka"!!!!!!! :-))) Hurrá!!!
Most az egyik szemem sír, a másik meg nevet.
Hogy s mint ezen a mnapsütéses reggelen???
Képzeljétek, tegnap a kiscsajszi elkezdett huncutkodni velem és éjszaka nyolc és fél órát aludt egyhuzamban! :-))))
Halacskám, nahát, a tapasztalat beszél belöled??? 15 másodperc??? :-))) Különben tényleg szüz vagyok orvosi értelemben, nem röhögni, van ilyen! Azt mondták majd szüléskor "szüztelenedek", de látod, császárnak köszönhetöen még mindig... hosszú történet, alkati kérdés.
Senkinek sem kívánom átélni azt az éjszakát, mielött be kell menni a kórházba. Nagyon nagy sebet hagy a ember lelkében, sajnos tudjuk. Nagyon nagyon együttérzek most szvetivel, öszintén sajnálom.
Jujujj, mikröl beszélgettek, nahát! (hihi, nálunk is volt locsolkodás végre)
Kislánykánk ma hat hetes, állítólag itt az idö, hogy könnyebb legyen vele a bánásmód. Na, kivi vagyok. Itt voltak az anyukámék, anyukám beszoktatta végre a kiságyba, amolyan "pofa be, alapállás" c. nevelési módszerrel. Ugyanis eddig kizárólag az ölemben volt hajlandó aludni meg megmaradni. Kezdtem belepúposodni a játékba. Na, erre a nagyanyai szigorra úgy lapított az ágyban, mint egy kis nyuszi a fészekben. :-))) Különben olyan édes, püföli a macijait a feje fölött, persze nem igazán éri el öket, de állati extázisba kerül tölük, Pocka zenélö almáját addig öklözi, míg a fejéhez nem húzza és azzal alszik. :-))
Döby, nálatok is a macik a menök? Nálunk is olyan a gyerekszoba, mint egy "barlang". :-)) Tényleg, hogy álltok?
NA, elkezdte a "tüsszögést" meg szuszogást, amiböl hatalmas ordítozás lesz, ha közbe nem avatkozom...
hogyhogy millllllen??? 1szerű, és lényegretörő....
De ha kívánod, akkor megfogalmazahatom a méhecskék repülésével, vagy a madarak tavaszi csicsergésével, de a kérdés ugyanez marad, hol tart a kistesó program????? :-))
Hal!!! Ez milllen kerdes???? Kulonben nem tudok ulni, mer faj a csipom, sokat hajolgattam es cipekedtem (koltoztettuk egy ismerosunket), no meg setaltunk nagyokat...
En nem fogytam...sot...de mondjuk inkabb kerulom a gyomorrontasos fogyit (heh, nem varsz Te gyereket???:-)))
Szia Hal!:-))
Hogy van az uszonyod? Hallom, otthon esett az eso az unnepek alatt...hmmm itt sem volt sokkal jobb ido, hol esett, hol nem, es dog hideg volt...neha el sem hiszem, hogy Del-Franciaorszagban lakom...
Dolgozom ezerrel, es kozben azon gondolkodom, hogy mar csak 3,5 honap, es koltozunk...es orulok is meg nem is..:-)) :-((