Csak a tiltólistán szereplő gyógyszerekkel lehetne gond (narkotikumok, tudatmódosítók, stb), de a normál útipatikával nem. Sajnos a Cetirizin is elég köznapi, sűrűn előforduló gyógyszer már.
Kedves Okusaba! Nagyon szépen köszönöm a megnyugató válaszodat:) Nekem mondjuk van egy tabletta is, amit szedni kell a cetirizin, de ha nem nézegetik, akkor mindegy az is.
Még soha nem vittem papírt az asztmagyógyszerekhez, de soha nem is volt gond vele. Szerintem a pipa eléggé közismert, még ha érdeklődne is a vámos, hogy mi az, megismeri. De még csak meg sem nézték soha.
A magyar nyelvű papírral meg úgysem tudnak mit kezdeni.
Mostmár lassan szebb az előrejelzés:D Valamelyik nap végig esős idő volt és 22-26 fok! Reméljük jó időt fogunk ki, annál is inkább, mivel már februártól erre készülünk:D
Kérdésem az lenne, hogy ti kaptatok a GT.-től csomagjelölő címkét? Vagy azt a buszos ad? Mi online foglaltunk, nem irodában és semmi ilyet nem kaptunk.
Másik kérdés szoktak-e a határokon csomagokat nézegetni? Asztma gyógyszeremet vinném ki és most olvastam, hogy elméletileg kell igazolás az orvostól.. Mondjuk magyar nyelvű javaslati lapom van, amin rajta a lényeg (nevem, taj szám, meg milyen gyógyszer és mennyi a napi adag), de nem külön erre a célra íródott.
Szia! Mi is szept. 2-án indulunk Grand Tours által Sartira. Mi a Blue Sea apartmanban leszünk.Mi is nyiregyiek vagyunk :) Én is várom már nagyon,remélem jó idő lesz.
Ma délután indulunk Kecskemétről a Garand Toursal. Azt szeretném kérdezni még gyorsan, szeszes italt töményet lehet/mennyit kivinni? 0,5 L kis hazai páleszra gondoltam ha esetleg honvágyam lenne:)
Érdekelne kis technikai ötlet. szept. 7-én megyek Sartira, de akkor már a T-nek nem él a Travel&Surf adatroaming kedvezménye. Mit javasoltok hogy kedvezményesebb tarifájú nethez juthassak odakint? Nem függő vagyok, csak a munkám miatt nem árt ha elérem a szervereimet (rendszergazda vagyok).
Megvolt első Görög nyaralásunk, brutális visszaúttal (21 óra Neos Marmaras-Szeged).
Sajnos későn jöttem rá, hogy nem Röszke fele kellene menni,és 8 órát álltunk, na meg Beograd 1 óra MKD határ 1 óra.
Nagyon szép volt jó volt, Sartin hatalmas hullámok voltak, nagyon megszerettem Görögországot is.Thessaloniki nagyon jó, érdemes 2 eurót fizetni a fehér toronynál 50-es buszra. Mi reggel 8-kor ketten voltunk a buszon, és szépen körbevitt mindenhova, az idegenvezető mindent elmondott vicces volt :)
Perea közel van Szalonikihaz, a reptérről 2-3 kilóméterre található, kiváló utazási célpont repülősöknek. A repjegy ára 8eFt-tól vannak (retúr 16eFt/fő) nyáron is április-májusi foglalással.
talán azért mert közel van Salonikihez. egyébként lyan nagy igényeim soha nem voltak egy apartmannal szemben. legyen tiszta,h. azt a kis időt amit benne töltök emberhez méltó körülmények között tehessem. a lényeg,h. a cuccom biztonságban legyen és tudjak hol aludni. nem várok én toronyórát lánccal egy csendes hely éppen jó a túrázásokhoz és a pihenéshez. csak félek pont azért mert közel van Salonikihez előbb utóbb azok is felfedezik akiket elkerülnék. térképen megnézem a javasolt Kassandrát. köszi a tippet
Egyébként egy kisváros, a szokásos szolgáltatásokkal (bolt, autószervíz, fodrász, stb). A partja nem olyan szép, mint Sarti környéke, de van sok kiadó apartman, studió.
Ha szépet akarsz látni, akkor ajánlom a Kassandra félsziget keleti oldalát :)
"... Ha nem, marad a taxi. ami idén, ha jól tudom, 150€/út. ha 4-en mentek, akkor elég jól oszlik a költség..."
Az oda-vissza már 300 €. Ha van valakinek jogsija, akkor ennyiért már simán lehet autót bérelni egy hétre! De egyébként meggondolandó, hogy csak a taxi annyiba fog kerülni, mintha itthonról kocsival mennétek egészen Sartiig...
Hagyjuk az utazási irodákat, csak lehúznak ha nem megy csódbe mint a minap a Best Raisen. Akik pénteken elutaztak szombaton hazahozták őket és 30eFt-ot kaptak vissza az útból. Sokkal jobb ha magadnak szervezed az utad. Olcsóbb is, nem vagy időpontokhoz (turnushoz) kötve, nem kell 9-kor elhagyni a szállásod elég 12-ig és 20-30eFt-tal jobban jársz és sok helyen már ingyen van a klíma.
Wizz-nek volt jegye 8eFt-ért, (azaz 16/fő + poggyász) de onnan lebuszozol? Várakozni, nem vihetsz magaddal amit akarsz, majdnem olyan hosszú az út mint autóval és nem olcsóbb. Idén hétfő és péntkeken van járat és 19:35-ra vagy ott. Egy éjszakát Szalonikiben tuti foglalni kell (+ költség), mivel este 8 után senki nem fog elvinni. Ha el is visznek mire odaérsz, egy napot elbuksz.
Repülővel máshova kell menni olcsón nyaralni, Sartit hagyjuk meg az autósoknak. Mondjuk Athén Aegean-nal?
még mielött hazaindultunk volna megkerestük az utazásiiroda- ZD. főnökét a jorgost aki éppan Stavroson volt. elmontuk neki ezt a tortúrát és én a végén megemlítettem,h. mindenesetre ezt a beszámolót felteszem a netre. azt is,h. én a 60ezerért amibe ez az út került veszek egy odavissza jegyet Salonikibe illetékekkel, lebuszozok Sartira és ott leszek 2 hétig. ott homokon lépkedek és nem kagylókon-sziklákon. volt hatása.
bocs,h. több részletben írtam le a sztorit de 2x leírtam de nem vette be a rendszer
még mielött folytatnám le kell szögeznem soha semelyik nemzettel nincsenek előitéleteim. szóval úgy mint Sartit a magyarok Stavrost a szerbek uralják. állandóan kiabáltak-nem tudnak halkan beszélgetni- köpködnek és ami és ahol kiesik a kezükből az ott marad.így aztán a tengerpart .amiért oda mennek a túristák- szemetes. én megszoktam Sartin,h. reggelente felfogasolták a partot. itt nem. szemetes? szemetes.na. eltelt az 1hét. utazunk haza. reggel 9-kor kiraktak minket az apartmanból mert ki kell takarítani. az ut.irodában azt mondták,h. 12 körül itt van értünk a busz.............. este 6-ra oda is ért. a sofőrök tusoltak ettek és 7-kor góztunk haza. délelött 9.30kor be is álltunk a tes.o parkolóba. és sajnáltuk szegény Pestieket.
másnap még az utazás hatása alatt álltam de este azért bementem a kihelyezett ut.irodába. megkérdeztem,h. a körülöttünk lévő hegyekről mit kell tudni. kullancs, kigyó vagy más állat................csak egy gyönyörű délszláv csaj volt benn. angolul-olaszul begbeszéltük,h. semmi gond mehetek. de én elővigyázatos túrázó vagyok és inkább megvártam a perfekt magyar csajt aki bezengte,h. eszembe ne jusson mert kullancs is mérgeskigyó is van. jó. akkor mondja meg nekem hogyan mivel mikor jutok be Salonikibe. hangsúlyozom!!!!!!!!!!!! benn ült az ut.irodában a forgószékben: itt kimegy itt elfordol és erre ott arra és már ott is vagyok a buszmegállóban. hát mindenki vonja le a tanulságot. én úgy döntöttem maradok ahol vagyok.