Keresés

Részletes keresés

RodrigeZZ Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1598
én anno azért hagytam ott a freemailt, mert néha piszok lassan jöttek le a leveleim.
Momentán mozillával nyomulok, 5 postafiókból napi 5-20 levél másodpercek alatt lejön, hacsak nincs valami böhöm csatolmánya, de akkor az a kapcsolat sebessége miatt nyüglődik.
Nem lehet, hogy neked is küldtek egy méretes csatolmányt és azzal küzd?

(Tudom, hogy közöm nincs hozzá, de mi a bánatnak kell több 10e levelet tárolni? katalogizálni, csoportosítani, hogy kezelhető legyen.)

R.

Előzmény: optikus (1592)
crockl Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1597
szia, bocsi hogy ma mindenkihez negativ hozzaszolasom van, de sajna olyasmit irtok amelyek nem igazak :( Thinderbird - account options - server settings. Ugyan az allithato be mint a mozilla csomag mailerebe.

Valamint sem firefox sem thunderbird nem betasabb mozilla-nal, firefox is mindig az aktualisa mozilla build-re epul, meg azt sem mondhatjuk, hogy regebbi mozilla motor hajtja. Raadasul tenyleg problema mentesen futnak, en szinte napi 18 orat hasznalom, tobbed magammal, akar mozilla-t egybe, vagy a szedszedett reszeit kulon kulon, es ha neha volt is valami, az gyakran user error volt, vagy ha nem, arrol lehetett tudni mi a baja, akar olvasni akar bugzilla-ba.

Előzmény: mr_ricsi (1594)
crockl Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1596
nalad is valami user error lesz, mert magatol ilyet nem csinal. Inkabb nezz korul mi lehet, persze csak ha ertesz jol a win rendszeredhez. De ilyenkor kiprobalhatod, hogy betelnetelsz freemail-re es pop3 utasitasokkal megnezed lejonnek-e a levelek, vagy hasznalsz valami pop3 fetchelo progit,megnezed egyaltalan megy-e.
Ha netan elofordul, hogy bezartal minden mozilla ablakot, es task managerbe meg mindig ott latod, akkor az befagyott, end task, es csak utana inditsd ujbol.

Megjegyzem nem tudom ertelmezni azt hogy lassu, 550-es es 850-es gepen is hasznalom es teljesen jol fut. Igaz legyen legalabb 256 memoriad.

crockl Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1595
mar bocsi, de ha eltuntek akkor neked a rendszereddel van oriasi gond, vagy valaki kitorolte a file-okat. Soha senkivel sem fordult meg elo, hogy magatol eltunjon valami, foleg nem torli le magatol a mailer. Inkabb magadba nezzel, mert iszonyatos user error felhoben elsz.
Előzmény: Pueblo (1591)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1594
"most huzom le a thunderbirdet az jobb?"
Én már átálltam, és a levelezője nem jobb, sőt.

Nekem az a gondom vele, hogy a helyben törölt leveleket nem törli a szerverről. (Több helyről is szoktam levelezni, ezért úgy van beállítva, hogy a letöltött leveleket hagyja meg a szerveren, és csak miután helyben a kukát ürítem, törölje a szerverről is. Ez a Mozilla levelezőjének nem okozott gondot.)

Egyébként a Fire-n és a Tbird-en is eléggé látszik még a béta állapot.

rumci Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1593
Szerintem messze nem ilyen siralmas a helyzet, de ha ki akarsz próbálni egy Mozillától és MS-től eltérő levelezőt, ajánlom a The Bat!-et, 20 ezer levelet simán kezel nálam. Tudni kell viszont róla, hogy fizetős (igaz, nagyon olcsó, tehát nyugodtan meg lehet venni, de törést is találni hozzá, ha sajnálod rá a pénzt, számomra levelezőben az a legmeggyőzőbb -- otthon azt használom, munkahelyen Mozillát).
optikus Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1592
Udv Nektek!
Kezd mar tele lenni a tokom ezzel a mozillaval. Az egy dolog hogy tetu lassu, de hogy nem birom leszedni a leveleim mar egy kicsit tulzas. Mezei pop3 freemail.hu postafiok, matavos elofizu modemmel (xp+mozilla 1.5). Megnyomom a get messages-t, bekeri a jelszot es elkezdi leszedni a leveleket, idaig ok. Ezutan az elso 1-2 level utan percekig fagyott allapotban leledzik (ez mar idegeseito, de legalabb utana toltotte a tobbit). De a legujabb hogy ezutan megall es mintha mi sem tortent volna ugy csinal mintha nem lenne tobb levelem es azokat nem szedi le. Ilyenkor mar hiaba nyomogatom a get messagest. Persze kilepek/belepek de semmi valtozas fenti procedure marad ugyanigy (task managerben latszolag nem maradt bent kilepes utan).
Kinomban feltettem az 1.7b-t de ugyan az. Ha compact folders-t futtatom akkor meg evek ota elohoz egy regi ezerszer torolt levelem... Egyebkent sok 10(de lehet hogy 100) ezer levelem van. Meg netscapel kezdtem es vagy 7-eve ez a levelezos adatbazisom. Nem igazan szeretnek ms fosokkal kinlodni de ha nem valtozik valami nagyon hamar, akkor atallok:(((
Tudtok valami megoldast? (esetleg masik levelezot? most huzom le a thunderbirdet az jobb?)
Pueblo Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1591
Nekem már mind a két gépemen eltűntek a leveleim két hónap leforgása alatt. Nagyon óvnék bárkit is attól, hogy a netscape mail-t használja. A mailbox nyom nélkül tűnt el. Könyvtárostul. Elsőzör még azt mondtam, szerencsétlen véletlen, de másodszorra már azt mondom, Sz*r program. Az outlook-nál 5 év alatt ilyen nem fordult elő.
Előzmény: RogerWilco (1573)
rumci Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1590
:-))))
Előzmény: crockl (1589)
crockl Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1589
Akkor kozos megoldas: cookies.txt-bol lehet torolgetni :)
Előzmény: rumci (1588)
rumci Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1588
Már ha legalább 6-os verziószámú necképről van szó. :-)) (Mert nekem erről a névről a 4.x-ig bezáródott böngésző jut eszembe, a felette levőkről ugyanis – többek közt épp e topik hatására – nagyon gyorsan áttértem a Mozillára.)
Előzmény: crockl (1587)
crockl Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1587
tools - cookie manager
Előzmény: Petko (1586)
Petko Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1586
hali,

Netscape-ben hogyan kell törölni a Cookie-ket?

crockl Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1585
utolag ja:) ralehet fogni a nyuszira:) De ha lehet ilyen "okos" kerdest inkabb tobbet ne :)
Előzmény: rumci (1583)
fegaf Creative Commons License 2004.04.14 0 0 1584
Ja. Ön indulhat a 20-ft-os kérdésért. :-))
Előzmény: rumci (1583)
rumci Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1583
Szerintem azt akarta, hogy törölje a válaszból az eredeti üzenetet. :-))
Előzmény: crockl (1582)
crockl Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1582
"beállítani az eredeti üzenet törlését válasz eseté" ?!?!? "Postafiók beállításai-címzés-válaszoláskor automatikusan idézze az eredeti szöveget." :) Ezt jol megmagyaraztad :)
Kerek 1 kilo birka combot, ja, azt a puncsos fagyit igen.
Előzmény: fegaf (1581)
fegaf Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1581
Közben megtaláltam.
Postafiók beállításai-címzés-válaszoláskor automatikusan idézze az eredeti szöveget.
crockl Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1580
ilyenrol nem tudok:) Az mire jo? :)
Előzmény: fegaf (1579)
fegaf Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1579
Helló!
Hol lehet a Mozilla levelezőjében beállítani az eredeti üzenet törlését válasz esetén?
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.11 0 0 1578
Szervusztok!

Hogyan állítsuk be a nyelvi beállításokat

Célszerű preferált nyelvnek minden nyelvet beállítani, amit beszélsz, olyan sorrendben, ahogy neked a legjobban megfelel. Érdemes az angolt is megadni (a listában utolsóként), mivel a Debian oldalak eredeti nyelve angol, és nem biztos, hogy minden oldalt lefordítottak az általad preferált nyelv(ek)re.

Például, ha az anyanyelved magyar, akkor úgy érdemes a nyelvi változót beállítani, hogy elsőként a magyar nyelv szerepeljen benne (ennek kódja a 'hu').

Azt, hogy pontosan hogyan is teheted ezt meg az általad használt böngészőben, lásd alább.

Vigyázni kell a nyelvek alkategóriáinak használatával. Például az 'en-GB, fr' használata nem azt az eredményt adja, amit az ember elvárna (ha nem olvasta a HTTP specifikációt).

Erősen ajánljuk, hogy ne adj ország kiterjesztéseket a nyelvekhez, ha nincs rá jó okod! Ha mégis megtennéd, mindenképpen vedd fel a nyelvet kiterjesztés nélkül is.

Magyarázat: ha a szerver 'en-GN, fr' preferált nyelvvel kap lekérést, akkor nem feltétlenül az angol ('en') oldalt küldi el. Csak akkor küldi az angol változatot a francia helyett, ha a dokumentumnak van 'en-gb' nyelvkiterjesztésű verziója is.

Ezért úgy kell konfigurálni a böngészőt, hogy 'en-GB, en, fr'-et vagy egyszerűen 'en, fr'-et küldjön. Viszont a szerver akkor is tud pl. 'en-us'-t küldeni, ha 'en'-t kértek.

A preferált nyelv változójának beállításáról egyéb információk az Apache documentation on content negotioation oldalon találhatók.
A preferált nyelv beállítása a böngészőben

Az alapértelmezett nyelv beállításához azt a változót kell beállítani, amit a böngésző átad a szervernek. Hogy ez hogyan történik, az böngészőfüggő.

Mozilla / Netscape 4.x és későbbi verziók

Edit -> Preferences -> Navigartor -> Languages

Megjegyzés: Netscape 4.x esetén csak a felkínált nyelvek közűl lehet választani. Néhányan jeleztek, hogy problémák merültek fel, amikor kézzel gépelték be a nyelvet.

Netscape 3.x
Add hozzá a

*httpAcceptLanguage: [a nyelv kódja]

sort a Netscape app-defaults fájljához vagy a ~/.Xresources-hez. A magyar nyelv kódja hu.

Mozilla Firefox
Menj a about:config oldalra, és változtasd meg az intl.accept_languages értékét.
Copyright © 1997-2004 SPI

about:config - ban érdemes beírni Filter:-nél intl-et, aztán megváltoztani a megjelenő értékeket a nekünk megfelelőre. Mert iso-8859-2 helyére mindenhova iso-8859-1-es kerül defaultban, akár megváltoztattam menüpontokon keresztül, akár nem. Változtatás után álam pl. ez van:

intl.accept_charsets iso-8859-2,*,utf-8
intl.accept_languages hu, ru, en
intl.charset.default ISO-8859-2
intl.charsetmenu.browser.static ISO-8859-2, windows-1250, ISO-8859-1, ISO-8859-5, KOI8-R, windows-1251, IBM855, ISO-IR-111, IBM866, KOI8-U, x-mac-cyrillic, x-mac-ukrainian

mr_ricsi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1577
Lehet, hogy igazad lesz, mert találtam egy Phoenix nevű könyvtárat az Application Data alatt.
mr_ricsi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1576
Sajnos, én lusta vagyok újratelepíteni, így eddig 3-4 vinyó cserélődött alatta, és már az alaplap is, de újratelepítve nem volt vagy 2 éve.
Bedögleni nem szokott, a FAT-et pedig csak áramszünetkor rontotta el, de a fájlokat sikerült visszahozni, és azután vettem egy szünetmentest.
Előzmény: crockl (1575)
crockl Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1575
a leveleidet sose tedd az applikacio ala. Tedd at valahova, legjobb ha masik vinyo, masik particio, mar csak azert is mert a win98 nem arrol hires, hogy nem kell ujratelepiteni gyakran :) Vagy csak siman bedoglik, vagy elbarmolja fat-et, stb stb.
Előzmény: mr_ricsi (1574)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1574
Nálam 98se van, ezért a c:\windows\Application Data\Mozilla alatt voltak a Mozilla adatai, és a Firefox is ide lakta be magát. (Nincs Mozilla Firefox mappa.)
A Program Files-ban tényleg a Mozilla Firefox alá települt.

Vele együtt feltettem a levelezőt is, ami nem telepítős változat, hanem a zipből kijött a thunderbird könyvtár, amit kedvem szerint tehetem, ahova csak akarom. Ez létre is hozott magának az application datá-ba egy külön mappát, ahova a Mozilla levelezőjének a megfelelő könyvtárait átmásoltam, így a régi levelezésem megmenekült.
(Most még megvannak, de -szvsz- frissítéskor el fognak veszi, mert lefogadom, hogy nem sikerült eltalálnom, a telepítő hova fogja majd rakni, így nem veszi észre a korábbi verziót, és kitörli az application data könyvtárban a thunderbird default könyvtárát :-))

RogerWilco Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1573
Nem biztos, hogy elveszett. Nálam a Firefox a C:\Documents and Settings\xxx\Application Data\Firefox alá pakolja be a profilokat, míg a Mozilla valszeg a Mozilla (esetleg ha friss volt, akkor a MozillaFirebird) alá.
Előzmény: mr_ricsi (1572)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1572
Telepítettem a Firefoxot, ami azzal kezdte, hogy a Mozillám "default" profiljából mindent törölt, majd befészkelte magát a helyére.
Így aztán elvesztek pl. a Kedvencek, és a Mozilla is hibaüzenettel indul, hogy a Default profil foglalt, válasszon másikat.
(Tudom, menteni kellett volna, de ez mindig utólag jut az ember eszébe, főként ha előtte sikeresen frissítette a Mozillát többször is.)

És kicsit hiányolom a gyorsindító funkciót is.

cdl1 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1571
MEGVAN:)))

Beállitások,biztonság,sütik:Nálam a 'csak az eredeti kiszolgálotol" is be volt jelölve!
Azt hittem,hogy ez egy jo ötlet.
Most már megjeleniti a csatolmányokat.
Már az addblockot is uninstalláltam,most rakhatom vissza.
Sebaj,fö,hogy müxlik.
köszi,cdl.

Előzmény: crockl (1570)
crockl Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1570
hat sok mindent nem, marmint ertem amit ir, de nem tudom nalad miert nincs parent frame. Nem tiltasz le adblock-al iframet, vagy nem nyitottal tab-ba belso framet? Es biztos akkor irta ezt ki amikor a download-ra kattintottal? Ez szerintem meg login-nal volt csak 1 warning. Probald ki mas attach-al is, mondon nalam ment:) zip, jpg tesztelve.
Előzmény: cdl1 (1569)
cdl1 Creative Commons License 2004.03.24 0 0 1569
szia crockl.

Megnéztem,és ezt a hibát irja ki a Java konzol:
Hiba:parent.frames(1)has no properties
forrásfile:http://login.passsport.net/uilogin.srf?id=2. sor 110.
Ez Nekem nem sokat mond sajnos,remélem,hogy Neked többet:)
cdl

Előzmény: crockl (1566)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!