Keresés

Részletes keresés

charlie967 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3410

Két kérdés:

1. A drasztikus mióta azonos a hatékonnyal?

2. Tegyük fel, hogy vadász vagy. Látsz az erdőn egy termetes kóbor blökit vagy egy jókora kandúr grasszálni. Ha választhatnál mit tennél?

a.) éles lőszer a puskába, lelövöm, viszem a legközelebbi dögkútba.

b.) kábító lövedék a puskába, lelövöm, viszem a legközelebbi állatmenhelyre.

Személy szerint én a b.) megoldást választanám. Az állatvédők pedig harcolják ki, hogy legyen a vadászoknál altató lövedék. Nincs csapdázás, macskakergetés, és nem maradhat a kóbor állat a természetben.

Előzmény: Törölt nick (3403)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3409
Nem látok indoklást, csak a kijelentés ismételgetését.

"Minden hirtelen beavatkozas a termesztbe katasztrofaval jarhat - foleg ha allatok kiirtasarol van szo."

Milyen katasztrófával? Konkrétan a kóbor macskák esetében milyen katasztrófával jár szerinted az irtás? (Amit már majdnem egy évszázada művelnek, és semmi katasztrófával nem járt, ellenkezőleg: az járt volna katasztrófával, ha nem irtják a betolakodó fajokat.)

Ami az irtás célja, az pont az ökológiai katasztrófa elhárítása.

"Mindenfele kiirtas katasztrofa - akarhogy is nezed."

A kóbor macskák irtása kinek katasztrófa a macskákon és a macskabolondokon kívül?

"A termeszben nincs hely a a szelsoseges velemenyeknek."

Ne viccelj. A természetben pont az álhumanista kíméletnek nincs helye.
Előzmény: ZsuR (3407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3408
Tudtam, hogy ugrasz, nagyi. Mindenesetre az imént csak elfelejtettem váltani.
Előzmény: wikinagyi (3406)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3407
Baratom, "meg egyszer, sokadszor. . ."
Minden hirtelen beavatkozas a termesztbe katasztrofaval jarhat - foleg ha allatok kiirtasarol van szo.
Mindenfele kiirtas katasztrofa - akarhogy is nezed. A termeszben nincs hely a a szelsoseges velemenyeknek. Egyensulyt nem lehet kapkodva hirtelenkedve teremteni.
Alapos merlegeles, korultekintes, velemenyek merlegelese (ellenvelemenyeke is), varhato eredmenyeke is.

Az emberek nevelese hatalmas szerepet jatszik a termeszet megorzeseben. Erdemes nyitottnak lenni es korulnezni, hogy ott ahol mar sikerek vannak, hogyan is csinaltak.

Erdemes ide benezni.
Előzmény: Törölt nick (3405)
wikinagyi Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3406
Kicsit gyenge a fantáziád. Az előbbiekben MUNKANÉLKÜLI SEREGÉLY, most meg ez!
Előzmény: Törölt nick (3405)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3404
"Elárulom, hogy a hazai vadásztársaságok jelenlegi vezetői hozzám hasonlóan gondolkodnak."

No ez eleg sajnalatos. . .
Aztan meg az is meglehet, hogy ezt az allitasodat kikernek maguknak.
Előzmény: Törölt nick (3402)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3403
"Tudom, de aki nem szereti az állatokat az könnyebben választ drasztikus megoldást ami mellesleg olcsóbb is."

Ez butaság. Aki szereti az állatokat és a természetet, pont az szavaz a minél hatékonyabb óvására.
Előzmény: charlie967 (3393)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3402
"...ha megis valaki kapkod, akkor jon a katasztrofa."

Milyen katasztrófa? Folyton ezt emlegeted, és én mindig megkérlek, hogy írd már le, milyen katasztrófát okozna a kóbor macskák eltűnése. Erre aztán hallgatás a válasz.

"Csak azert mert nem fogadod el a masik ervet meg nem jelenti azt, hogy az nem az."

Érveidet nem csak nem fogadtam el, de meg is cáfoltam.

"Hala az egnek, hogy nem te vezetsz. . ."

Elárulom, hogy a hazai vadásztársaságok jelenlegi vezetői hozzám hasonlóan gondolkodnak. Igen extra kivétel lehet az a társaság, ahol a vadőrök kóbor kutyák és macskák hajkurászásával fárasztják magukat, és nem is mehet valami jól. Már ha van ilyen egyáltalán.
Előzmény: ZsuR (3401)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3401
Akarhogy is nem akarod eszrevenni, a megoldas lassu folyamat lesz - a temeszetben nincs kapkodasra - ha megis valaki kapkod, akkor jon a katasztrofa.

Persze, hogy nem fogunk kozozs nevezore jonni, kerdes, hogy hogyan viseled el.
Csak azert mert nem fogadod el a masik ervet meg nem jelenti azt, hogy az nem az.

Azt hiszem, a letiltas oka nem az ellenvelemeny volt, hanem az, hogy hogyan reagalsz az ellenvelemenyre. Nagy kulonbseg!

"Ha én vezetnék egy vadásztásraságot. . ." Hala az egnek, hogy nem te vezetsz. . .
Előzmény: Törölt nick (3397)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3400
absolute off
a virag kepek/rajzok a gyengeim. . .imadom oket. . .
on
charlie967 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3399

Én jelenleg 17 reallokált példánynál tartok :-) Csak egyszer tudnám meg, hogy honnan jön ennyi rühes kóbor macska."

Valószínűleg a szomszéd faluban valaki ugyan így gondolkodik és a kerted közelében reallokál.

Megfogni a harmadik szomszéd Juliska, Mariska néni kedvenc macskáját és három faluval távolabb kóbor macskát csinálni belőle, nem jó ötlet.

Ha mindenképp macska fogásra kényszerülök, ládával fogom meg és a sintértelepre viszem. Bár valami elriasztós módszer jobban tetszene.

Előzmény: Lemmus (3355)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3398
Még tiszta szerencse, hogy nem vagy valamelyik vadásztársaság vezetője!
Előzmény: Törölt nick (3397)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3397
"Embert nem irthatunk, de nevelhetünk, tájékoztathatunk, legutolsó esetben pedig bírságolhatunk, végrehajthatunk."

Mindez lassú folyamat, és szükséges is, ám a jelenlegi problémákat nem oldja meg, csak a jövőbeniek egy részét előzi meg.

"Ismerek néhány erdészeti társaságot itthon és külföldön, ahol vadbefogó eszközökkel begyűjtik, és állategészségügyi telepre vagy menhelyre szállítják a kóbor "háziállatokat", hacsak a munkatársaik nem ismerik a tulajdonost."

Megneveznél egy ilyen társaságot itthon? Kíváncsi vagyok, melyik az a társaság, amit a mai sanyarú általános helyzetben is így felvet a pénz.

"Tehát az általad szorgalmazott "gyérítés" maradi, normális gondolkodás- és cselekvési képesség hiányára valló módszer."

Vagy egyszerűen csak takarékos, mind az energiával, mind a pénzzel. Ha én vezetnék egy vadásztásraságot, biztos, hogy nem költeném a pénzt és nem pazarolnám az energiát kóbor kutyák és macskák pátyolgatására, inkább a rám bízott vadra és az élőhelyére.

"A moderációhoz nincs közöm, de nem tagadom, Deibler úr intézkedésével maximálisan egyetértek."

Szóval te is ebben látod az ellenvéleményen lévők kezelését. Mondjuk így a legkönnyebb.
Előzmény: Törölt nick (3370)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3396
Nem akarlak meggyőzni, nem is tudnálak. Az érvelésnek, mint írtam, nem a meggyőzés a célja. Hanem hogy jöjjenek rá ellenérvek. A végén világosan kiderül, melyikünk tudta megvédeni álláspontját.

"Kobor allatot lehet megakadalyozni - koborra valast jobban mondva - nem szabad, hogy szaporodjanak."

Segítek: hogy ismételgeted, attól ez még nem lesz megindokolva. Már maga a mondat sem túl értelmes. De semmiféle összefüggés nincs a szaporodás és a kóborrá válás közt, legfeljebb annyi, hogy ha nem tud szaporodni az állat, akkor kevesebb lesz a kóbor példány. De ettől még lesz.
Előzmény: ZsuR (3391)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3395

Ilyesmire gondoltál "famacska" ügyben?

Deep Down Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3394

Olcsóbb a kóbor állatot kilőni és elásni. Emberségesebb kábító lövedékkel lelőni, elvinni egy megfelelő állatmenhelyre, feltenni a képét a netre. Adni neki még egy esélyt, hogy befogadja és szeresse valaki. Ehhez idő, pénz és elszántság kell.

Teljesen igaz. Az én egyetlen kétségem az, hogy vajon működik-e ez itt és most, nálunk. Mert sajnos ahogy mondod, a pénz az úr...

Én csak azt látom, hogy az egy-két kóbor kutyából lassan falka lett, már a kölyök is felnőtt... Ez így nem jó. Persze így aztán a legolcsóbb.

Előzmény: charlie967 (3388)
charlie967 Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3393

mi az a Famacska?

A topik első bejegyzésétől kezdve kezdtem olvasni, és átugrottam a nem a témáról szóló véleményeket. Egy idő után nem volt mit olvassak. Ezért lett  a topik számomra a Trójai Faló mintájára Internetes Famacska.

az nem ok kilovesre, hogy valaki nem szereti a macskat, kutyat.

Tudom, de aki nem szereti az állatokat az könnyebben választ drasztikus megoldást ami mellesleg olcsóbb is.

Én az emberségesebb megoldásra szavazok. 3388

Véleményem szerint érdemtelenül sok időt pazaroltatok a seregélyre.

OFF A rajzoknak csak töredéke van fent a virtuális galériámban. Ahogy időm engedi felteszem a több mint 70 db védett növényes képet is. A könyv megtalálható a Kultúrális Innovációs Alapítvány könyvtárában 502.75 K79

http://www.kia.hu/konyvtar/allomany/termesz.htm

Előzmény: ZsuR (3329)
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3392
Szia Charlie - micsoda rajzaid vannak. . .! Nagyon tetszenek

Tudod annak kellene altalanosnak lenni, hogy az eletet tiszteljuk. "Kicsit" is, "nagyot" is, "lelkest" is es "lelketlent". Szomoru azt olvasni, hogy "ertektelen" elet. . .
ZsuR Creative Commons License 2006.11.15 0 0 3391
Ez lesz a 234498. alkalom, hogy mondom neked:

Kobor allatot lehet megakadalyozni - koborra valast jobban mondva - nem szabad, hogy szaporodjanak.

Ha tolem azt varod, hogy egyszer majdcsak azt valaszolom neked: "Hogy te milyen termeszetvedo vagy! Persze, hogy le kell loni oket!" - akkor arra meg varj egy kicsit.

Szemelyeskedes nelkul - tenyleg lassu felfogasu butuska vagy.
Előzmény: Törölt nick (3348)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3390
Mail ment.
Előzmény: caterina3 (3389)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3389

Na jó! :-))

(Mail megy majd képpel.)

charlie967 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3388
Munkanélküli Seregélyt nem ismerem. Valószínűleg nagyon unatkozik. Ül odahaza a gépe előtt és több néven különböző fórumokon provokál. Szerintem ezért volt kár a náci ideológiát ide keverni. Érted haragudtam. :-|

Olcsóbb a kóbor állatot kilőni és elásni. Emberségesebb kábító lövedékkel lelőni, elvinni egy megfelelő állatmenhelyre, feltenni a képét a netre. Adni neki még egy esélyt, hogy befogadja és szeresse valaki. Ehhez idő, pénz és elszántság kell.

OFF Köszönöm, hogy meglátogattad a weblapom. Remélem hamarosan bővíteni tudom. Küldj néhány szkennelt képet az emilemre.

Charlie

Előzmény: caterina3 (3375)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3387

Látom ismered.

Előzmény: valiarpi (3381)
nozomi99 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3386

Nálam megfogják a varangyot az akiták, ez évi 1-2 példányt jelent. Félek is tőle, nehogy a szemébe menjen, de eddig megúszták.

Macska meg nem jön át.

Előzmény: csabaje (3380)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3385

Már nem emlékeztem ennyire részletesen a hírre.

Előzmény: csabaje (3383)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3384
Hozzánk is átjár a szomszédból. Kifejezetten kárt nem csinál, mondjuk néha odaszarik. Amikor nem volt kutyánk, egy nagy kandúr rendszeresen a teraszunkon végezte a napi "székelését", annak mondjuk nem örültem, de soha nem bántottam volna emiatt. A citromlé stb. nem használt.  A kutya viszont távol tartja őket. Ámbátor a múltkor volt egy szó szerint őrült (öngyilkosjelölt) kismacsek (amőgy tündéri aranyos volt), aki mindenáron bejött hozzánk, több órába telt, míg (addig elzárva a kutyát) befogtuk (némi macskatáppal meg egy vödörrel felszerelkezve), és elvittük biztonságosabb, kutyamentes helyre. Sajnos menhely nincs arrafelé. :-( Szerencsére a macska is és mi is sértetlenül megúsztuk a dolgot.
Előzmény: valiarpi (3381)
csabaje Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3383
Nem behurcolták, hanem szándékosan betelepítették, hogy az ültetvényeket rágó valamelyik kártevőt megegye. Ma már a természetvédők szabadulnának tőle, a farmerek persze nem bánják, hogy van.
Előzmény: caterina3 (3382)
caterina3 Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3382

Ausztráliába hurcolták be az óriásvarangyot, ugye?

Igen, a hazai sem veszélytelen a háziállatokra, még ha csak hozzáér, az sem, pláne, ha lenyeli... Ezért nem tűröm meg őket a kertemben, mindig kivisszük őket abban a reményben, hogy nem találnak vissza. :-)

A kutyánk idén nyáron lenyelt egy varangyot. Megpróbáltuk kiszedni a szájából, de már csak a béka fenekét láttuk a "kanyarban", amint eltűnt... :-( Hát mit mondjak, nem voltam boldog! A kutya fájlalta a hasát éjszaka, de szerencsére nem lett komolyabb baja. :-)

Előzmény: csabaje (3380)
valiarpi Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3381
Speciel nekem is van macsekom, és még etetünk vagy három jövevényt.Soha eddig még kárt bajt nem csináltak a kertben.Valószinü mert szerencsém van.Sőt van madáretetőnk is és a vendégeket is békén hagyják ( legalábbis a macsekok ).Azt azért nem nézném jó szemmel, ha bárki a mi vagy a vendégmacsekok ( még ha kóbórnak itéltettek is ) kiírtását prolongálná csakcsupán mert Ő ártalmasnak ítéli meg őket a természetük miatt.Esetleg meg kéne próbálni más lehetőségeket, ámbátor ez panelból elég nehéz.Nem is értem, hogy ha valaki panelban vagy ilyen helyen lakik, miért prolongálja a szabad élőlények ( macsekok ) kiírtását.Netántán irigyli a kertlakókat?
csabaje Creative Commons License 2006.11.14 0 0 3380
OFF. A szüleim egyik macskája egyszer játszott egy varanggyal, aztán két hétig nagyon beteg volt tőle. (pupillatágulat, fénykerülés, mozgáskoordinációs zavarok) Azóta tudja, hogy a varangy nem játék. Egyébként Ausztrália kígyóit nagyon komolyan veszélyezteti a varangyok elszaporodása. A kígyók ugyanis nem képesek tanulni, felfalják az Ausztráliában nem őshonos varangyokat, de az európai kígyókkal/siklókkal ellentétben hat rájuk a varangynak a mérge.
Előzmény: nozomi99 (3379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!