Nos a ráncfelvarrás nem csupán azt jelenti, hogy durr bele a nagy részletességű modeleket és textúrákat - az OFP motorjára érzésem szerint némi optimalizáció is ráférne bizony...
1.: OFP 2-ről azonban eddig (legalábbis én) nem hallottam semmi konkrétat, még honlapja sincs, pedig a szépemlékű Lost Paradise-nak volt - anno ugye az lett volna az "első" OFP 2.
2.: Azért itt nem csak a sörökről van szó :)
Az egyik gondja az OFP-nek a 12-es limit. Több egységet max. a radiószignálokon keresztül tudsz irányítani, ami viszont a küldetés készítőktöl kiván meg komoly pluszmunkát.
A ROC-al kapcsolatos tapasztalatod pedig egy dologra világít rá: szakaszvezetőnél nagyobb rangra nem törekedsz :)
No de mostmár forgassuk egy kicsit fel a fórumot, mert egy picikét behalt.
Kijött a DKMM-től két apró kis ADDON. Az első addon-al a helikopterek reálisan "felverik" a vizet és a port alacsony repülésnél. A hatás nem csak látványos, de lenyűgöző - apró probléma, hogy az én 1Ghz-es P3-asom rendesen megfeküdt egyetlen heli esetén is...
A másik addon a RAH-66 Comanche, már sokkal érdekesebb.
Az egyik fő érdekessége az, hogy a futómű behúzható (behúzható futóju Mi-24-et és Ka-50-et akarok mami!!!), a fegyvertér ajtaja pedig nyitható. Szó se róla, ismét bebizonyosodott, hogy a "sufnituningosok" tartják életben az OFP-t. A pilótafülke irtó szép (bár azért az éjjelátó képét még nem lehet kirakni az egyik CMD-re...), természetesen működő HUD-al. A külső is meggyőző, repülni pedig kész imádat, 15 méter alatt folyamatosan pittyegés figyelmeztet a magasságra (ez azért idegesítő), 5 méter alatt pedig "Pull Up, Pull Up!" hang és üzenet, a fegyvertérajtókat csak akkor nyithatjuk, ha a futómű már zárva van, stb...
A járműből 4 verzió létezik jelenleg, a "légivadász" 12 Stinger rakétával fegyvertérben + 400 lőszerrel a gépágyúhoz, a "felderítő" 400 gépágyúlőszerrel és 38 FFAR rakétával a fegyvertérben, plusz egy lézeres célmegjelölővel. Az "támadó" verzióból pedig két változat is van, más festéssel, de azonos fegyverzettel, ami 1200 gépágyúlőszert, 38 FFAR rakétát és 8 Hellfire-t jelent, ez utóbbiak az utólagosan felhelyezett szárnycsonkon.
Kicsit zavar, hogy a "felderítőből" nincs a valós standard, amely 4db Hellfire-t hordoz a rakterében, dehát ez legyen a legnagyobb bajunk.
A "támadó" változat azonban a komoly fegyverzeti plusszért komoly árat is fizet: nem rendelkezik a lopakodás képességével, míg a másik két változat behúzott futóval és csukott fegyverajtókkal még 300 méterről se látszik a Shilka radarján. Meg kell hagyni, a Comanche kétségkívűl a légvédelem réme lehet az OFP-ben...
Momentán -gondolom sokakkal együtt- nem igazán örülnék egy OFP grafikai ráncfelvarrásnak, hiszen a jelenlegi konfigommal a pillanatnyilag elérhető maximumot sem tudom kihasználni:(
Mivel az A*EH nevű bűnszövetkezet éppen mostanában tervez egy komolyabb érvágást végrehajtani rajtam, nem valószínű, hogy hamarosan belekaphatok egy HW bővítésbe:(
Amúgy meg nem értem, hogy mi a bajod ezzel a grafikával:)
Akkor elárulom pár honappal ezelötti híresztelések szerint az OFP 2 új enginet fog
kapni.
"sokkal nagyobb hangúlyt akarnak a stratégiai részre fejleszteni. Lehetséges lesz, hogy ne csak 12, hanem mind a 100+ egységnek te legyél a parancsnoka."
Na itt szalad el az FPS világában a lovacska.Más az hogy egy meleg szobában hátmaszázs közepette irányitok többtucat töketlent.De amikor kint vagyok a harcmezőn éppen elég saját bundámmal foglalkozni ,mikor engem használ mindenki céltáblának.Mintsem pl 100 baka egészségi álapotával foglalatoskodni.
Tegnap néztem meg a ROC mod addont és ahoz tartozó Campaignt.És amikor kiderült hogy a 12 zöldfülün kivül még 36 főt kell söröztetnem.Kicsit lehangolottam.Vegyenek maguknak sört.
Ez a véleményem a 100 fő sorsáról.
Egyetértünk, de nagyon nagy a csönd a BIS-nél. Valjuk be, ráférne már egy alapos ráncfelvarrás a motorra, valami olyasmi, mint a Resistance volt, csaképpen teljesértékűen, tehát nagyrészletességű modellek és textúrák a BMP-1-től kezdve az M-16-on át a Mi-24-ig.
Egyébként a SÖLDNER készítői nem feltétlen az OFP ellenfelének szánja a játékot, annál sokkal nagyobb hangúlyt akarnak a stratégiai részre fejleszteni. Lehetséges lesz, hogy ne csak 12, hanem mind a 100+ egységnek te legyél a parancsnoka.
Skacok készülget egy OFP-trónbitorló, a SÖLDNER, de már annyít írtam róla, hogy lekoptak az újjaim, akit érdekel az nézzem el a
SÖLDNER- Secret Wars fórumba.
Az történt, hogy a szerveren nem ment a távoli hozzáférés és megkértük Kalózt, aki a felügyeli a szervereket ott a "terepen", hogy vigye fel a szobájába és nézze meg. Ezért ő sört kért. Bár a problémát nem oldotta meg, de annyiszor vitte fel-le a szervert (nekünk ki a portára), hogy nem szívesen vetném fel neki, hogy nem érdemli meg a sört. :)
Nem igaz. Az idén életbe lépett, a közösségi jogrendhez igazított állatvédelmi törvény mindössze annyit ír elő, hogy az állatot levágása előtt el kell kábítani. A disznóvágás marad, az iszonyú visítozás nélkül.
Most látom csak micsoda akcióban vagyunk. (bocsi, de elég off voltam az elmúlt id?ben)
A gond az, hogy valami olajos GEBASZ miatt nem tudok életet lehelni a javascriptes dolgokba, így csak az olyan mókák nem m?ködnek, mint login, forumon történ? lapozás...
Ha itt és most közölnéd a számlaszámot és az összeget (avagy ezt mail-ben megtennéd) malacot vágok neked hétvégére és csinálok jófajta ZSÍRoshurkát!
Népek, aki még esetleg úgy érzi, hogy anyagilag támogatni kívánja a következő félévi harcaink szinteréül szolgáló szerver fennmaradását és eddig nem értesült e jeles esemény aktuálissá válásáról, az Last Minut akció keretében látogasson el ide hirtelen.
Én személyszerint hiányolok még egy két nevet a listáról...