Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3664
Szóval a gondolatmenetem a következő volt:

1. Miután magamhoz tértem a sokkhatásból, első gondolatom az volt, hogy nem csoda, ha lelépett az asszony. (bár ő sem nézhet már ki olyan jól ennyi idősen)
2. Aztán az jutott eszembe, hogy nekem az elmúlt közel 3 és fél évtizedem alatt hányszor változott a stílusom. Na nem sokszor, de nekem is volt hosszú hajam egy ideig, feketébe járkáltam...stb. s ha visszacsinálhatnám (de szép szó), akkor nem lett volna ilyen sose. Ma már egyenesen a rosszullét kerülget, ha ilyesmi fénykép elém keveredik.
3. Végül az jutott eszembe, hogy ha a halálos ágyamon baromi-sok-sok-sok évesen szembesülök azzal, hogy egész életemben ugyanúgy öltözködtem és ugyanazt a sérót hordtam mint 17-20 évesen, akkor valószínű az a felismerés adná meg a kegyelemdöfést ott helyben.

Összegezve a lényeget: Ugyanaz a szitu mint, amikor egy 50 éves nő úgy akar kinézni, mint 20 évesen...
Előzmény: Törölt nick (3662)
Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3663
Készíts egy pillanatfelvételt egy huszonpár éves sportolóról, miközben épp földet ér, ugrik, stb., vagy csak nézegess meg pár partifotót félig éppen pislogó, hunyorító emberekről. Nem lesz felemelőbb a látvány.
Előzmény: Törölt nick (3662)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3662
Szerintem Jimmy reinkarnálódott:

Z. Mustaine
Előzmény: supertzar (3656)
Rokko_ Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3661

Ez utóbbival csak annyit akartam mondani, hogy az eddigi karrierje nem értem hogy függ össze a jelenkori hajviselet (vagy nem viselet) esetleges kérdésével.

A kettő független egymástól, ahogy az normális esetben bárki másnál is az kell(ene) legyen.

Szerintem.

Előzmény: Rokko_ (3660)
Rokko_ Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3660

Nem értem a kérdést.

Miért ne hordanék?

(Ő miért ne hordana?)

//Mellesleg, bár nem vagyok se Mustaine, se valami ismert ember, és még csak  49 sem (még, de már jóval 30 felett), tuti, hogy 49 évesen is ugyanakkora hajam lesz, mint kissrác korom óta mindig is, azaz jó hátközép. Persze én szerencsére picit sem kopaszodom, de ahogy én látom, éppenséggel Mustaine sem küszködik túlságosan :) //

Előzmény: Törölt nick (3650)
Rokko_ Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3659

Én se értem, mi bajotok vele.

Sztem tök korának megefelelően néz ki.

Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3658
Küldjek én is magamról? Haha! Amúgy meg a Pecsában se úgy tűnt, hogy le lenne lakva, és hát egy videó tud rossz irányba csalni rendesen, de tény, néha nyúzottnak is tud kinézni Dave. Összességében rendben van.
Fafara Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3657
:D lájk
supertzar Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3656
Így néz ki egy ultragáz, kopaszodó 49 éves :-)

És most várom a fotóitokat :-DDDD
supertzar Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3655
49
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3654
Asszem a sudden death c. szerzeményt pötyögték gitáron éppen, mely alá be volt vágva néhány kérdezz-felelek. Csak annyit akartam mondani, hogy bár Junior sem lett fiatalabb, de Mustaine egészen elképesztően (de inkább ijesztően) néz ki.
Előzmény: 4umos (3653)
4umos Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3653
én megmondom őszintén még nem vettem észre mustaine hajhullását (ha van neki!) vagy csak kevésbé figyeltem meg. de ha olyan nagyon szembe ötlő lenne, akkor szerintem már feltűnt volna. na, majd jól megfigyelem.

te melyik videóról beszélsz???

egyébként ismerve drogos múltját/életvitelét, én azt mondom, h nem néz ki annyi évesnek, mint amennyi ténylegesen. fizikálisan is nagyon jó állapotban van, szerintem jól tartja magát.

a hosszú haj meg tudjuk nála mit jelent, elhíresült "a tigris sem vetheti le a csíkos bundáját" hasonlata után. szóval, nem fog megválni tőle!

embere válogatja. mindenki hordjon olyan hosszú hajat, amilyenben jól érzi magát, és gondolom abban megegyezhetünk, hogy valaki nem attól lesz "metál" vagy "rock" arc, mert hosszú hajat hord.
D H Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3652

a mester helyében én is ilyen sörényt hordanék, bár valóban ultragáz, ahogy kinéz...

viszont hozzátartozik az image-hez, ami fontos.

el nem tudnám képzelni jólfésült friszkóval... :-))

Mathiask Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3651
"h vettek neki egy buszjegyet a keleti parttól a nyugati partig, és szó szerint kibaszták egy pályaudvaron. mustaine még csak ébredezett az előző esti buli kómájából, amikor föléhajoltak a furgon platójánál, és azt mondták neki, hogy "tudod, most mi van?! ki vagy rúgva!""

Valószínű nem az előző esti buli miatt volt kómás, hanem a drogoktól.:) Azért ha 3 másik ember így bánik a 4.-ikkel akkor azért gondolom tenni kell keményen. Valószínű abban a szituban egyáltalán nem volt indokolatlan a dolgok ily módon intézése.
Előzmény: 4umos (3634)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3650
Szívesen meghallgatnám Mustaine előadásában a Casablancából ismert "Múlik az idő"-t :))) A minap láttam egy szimpla videóinterjút a mesterrel, s valami iszonyat szörnyen néz ki. Amúgy sem volt egy világszépe, de bődületes fizimiskája van. Ezzel a mostani arccal nehéz is lenne eladnia az önéletrajzi művét, az biztos. Bizonyos szögből egész jól látszódik, hogy a hajhullás őt sem kerüli el (ahogy engem sem)

Kérdésem: ha konkrétan a mester helyében lennétek (az ismert karrierrel...stb.), hordanátok még ilyen hosszú sörényt 49 évesen?
D H Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3649
hát igen, mi is, akik tezenévesen kezdtünk rajongani értük, amikor nagyok lettek, már mi is közelítjük a 40-et....  :-))
Előzmény: Törölt nick (3648)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 3648
azért az a 49 már elég komoly szám manapság. A rock-metal nagyfiúk sorra betöltik az 50-et mostmár.
Előzmény: 4umos (3646)
Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.14 0 0 3647
BSZ!
Előzmény: 4umos (3646)
4umos Creative Commons License 2010.09.13 0 0 3646
49
Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3645
Vagyis két húszéves, nagyszájú kölyök kivágott egy 22 éves, részegen kezelhetetlen kölyköt a bandából, amely akkoriban jó kis klubbandának számított. Pfff.
4umos Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3644
annyi van írva a könyv borítójára, dave mustaine with joe layden. nem tudom milyen hányadban oszlott meg a munka, de azért aki képes intelligens dalszövege(ke)t írni, attól nem lehet olyan nagyon távoli dolog egy könyvírás során az értelmes mondatok megalkotása sem.
Előzmény: Törölt nick (3642)
Simple Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3643
Jaja!
És még azt ki is felejtettem, hogy nem annyira tetszett a többieknek, hogy Dave árulta is a cuccot:))
Előzmény: Törölt nick (3642)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3642
Előre is elnézést kérek a terjedelemért, de az alábbiakban (becsszó utoljára) én is összefoglalom a véleményem az eddig begyűjtött információk alapján. Akit nem érdekel, lapozzon tovább nyugodtan.

Az egész sztorival csupán annyi a gond, hogy minden résztvevőnek igaza van/volt, illetve mindenki sáros. A paradoxon pedig csak annyi, hogy a lehető legjobb eredményt szülte. Nézzük a résztvevőket végig:

- Lars: bármennyire is egy kis görény, ő valójában nagyon jól tudta, mit akar elérni a zenekarával. Elérte? Igen. Tisztában volt vele, hogy egy ilyen zenekart a csúcsra vinni csakis egy jó összetétellel lehetséges. Dave-re lehetett ilyen tekintetben számítani? 99%, hogy nem. Ha megnézzük a metallica későbbi összetételét, gyakorlatilag Dave személyiségének tökéletes inverzeit látjuk felvonulni. Nem szájhősök, hanem csöndes zenészek, akik szintén keményen hozzájárultak a stabilitáshoz. Dave alapvetően egy bomlasztó figura. Ezeket figyelembe mind Lars, mind a másik 2 tag szemszögéből nézve elemi érdek, hogy Dave-nek kell venni egy buszjegyet. A módszer valóban nem a legúriasabb, bár akik egy "Kill 'em all" című lemezt akartak éppen legyártani, ittak és cuccoztak rendesen, azoktól sokkal kultúráltabb megoldás nem is várható... Én is kétlem, hogy a metallica tagjai közül egyik sem és egyszer sem figyelmeztette volna Dave-et, hogy ez így nem fog sokáig menni.

- Dave: abszolút magának köszönheti azt, ami történt. Vannak emberek, akik baromi jópofák, amikor isznak, s vannak akik csak azt hiszik magukról. A mester nagy valószínűséggel ezen utóbbi tábort sűríti. Egy ideig még el lehet az ilyet viselni, de aki agresszív akkor amikor lazulni kellene, azt előbb-utóbb minden valamit magára adó társaság kiveti magából. Ha nem lett volna jó gitáros, biztosan egy pár hónappal korábbi járatra teszik fel. Szar lehetett 4 napon keresztül pia és cucc nélkül zötykölődnie, nem csoda ha ez maradandó élményt okozott neki. James elköszönése pedig nem több, mint egy zavart jópofizás a kellemetlen helyzetben. (a mester által olyannyira zokon vett módszerről pedig annyit, hogy ha igazak Nick szavai, akkor őt pedig betegszabi alatt, a kórházban rákos térd-daganatával együtt rúgta ki a mester (még egy buszjegyet sem vett neki))

Mi lett volna akkor, ha Dave nem repül? Számomra elképzelhetetlen, hogy a metallica stabil tagja maradjon, akinek a neve legjobb esetben is csak a harmadik lehet a stáblistán.

Ki nyert az akcióval? Nézzük csak: Kezdve a metallicától, a megadeth-en és az együttes rajongóin kívül egészen az ott megforduló zenészekig. Összefoglalva: MINDENKI NYERT!

Amúgy a könyvet maga a mester írta, vagy csak kiadta a melót és az igét egy emberfeletti türelemmel megáldott bérfirkásznak?!
Előzmény: Simple (3641)
Simple Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3641
A Metallica (egyik) könyvében is lenyilatkozzák (mekkora magyar szóújítás:)), hogy Dave kirúgásának kigondolása és a valós kitevése között eltelt időben már nem csak második, de többedik esélyt is adtak, osztán csak várták a "jelet", ami a könyv szerint valami kutyákkal is összefüggésben volt. (Összekarcolták Dave kutyái Hetfield kocsiját vagy valami ilyesmi.)
Amúgy valóban nem árt azt szem előtt tartani, hogy egy drogos vagy akár ex-drogos emlékezései kétségesek, mert lehet, hogy ő azt hiszi, tutira jól emléxik, de a valóság egész más is lehet. (Például nem tom, az Ozzy könyvben mennyi igazság van, de rég szórakoztam annyira jól, mint annak olvasásakor!!!)
Előzmény: 4umos (3637)
Simple Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3640
És vajon melyik lenne/lesz az a Metallica szám??? Valami jó kétlábdobos:))
Előzmény: Törölt nick (3630)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3639
Köszi az infót 4umos!
Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3638
Nem én hoztam fel, de ha már előkerült, én így is tudom olvasni.
Előzmény: 4umos (3637)
4umos Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3637
Mirmurr, Atom-anti: hagyjuk már ezt a kirúgós témát. nyilván mindenki, aki ide jár fórumozni tudja, hogy mi miatt lett kirúgva, és hogy nem egy egyszeri eset után történt, ami történt. és itt most nem is ez volt a lényeg, emberek! amit leírtam (R. Marvin hsz-ra reagálva) az csak a körítése a történetnek annak szemszögéből, akivel ez megesett. ennyi. arról nem is beszélve, h amit leírtam az csak egy "összefoglalója" a dolognak, a könyvben sokkal részletesebben, sokkal több érzelemmel vegyítve van elmondva az eset, ami engedi az olvasót, hogy kicsit "testközelből" átérezze az egészet.
Mirrmurr Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3636
Meg aztán azt is hozzá kell venni, hogy egy egyfolytában alkoholizáló, idegesítő, huszonéves nyikhaj részeg tivornyáit nem toleráló csoport döntésén nincs sok kifogásolnivaló. Az más kérdés, milyen hatása volt ennek, meg a módszer is, de hát ha nem italozott volna annyit, akkor biztos nem így alakult volna. (Ha sárga lennék, és csilingelnék, villamos lennék.)
Atom-anti Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3635
Nem olvastam, de azért bele kell venni a pakliba, hogy Mustaine biztos nem ír objektíven. Nyilván a saját szemszögéből írja le a sérelmeit.

Ha elfogulatlanul nézzük, nem fért meg a két egoista, Lars és Dév. Nem tudom Mustaine miért sír még mindig a kirúgása miatt. Jó, biztos nem esett neki jól, hogy kitették, mint macsekot eü-sétára és nem lett olyan híres, de már jóval a kirúgás előtt éreznie kellett volna, hogy nem lesz jó vége. Egy ilyen szitu nem egy pályaudvaron alakul ki egy előző esti buli után.

Érdekesen alakult volna a thrash történelme, ha Ulrichkát dobják kifelé, kolompoljon felütésre máshol, és a két nagy egyéniség maradt volna bent, Dév és Dzsémsz. Netán ha még Cliff sem hal meg. Hogy alakult volna akkor... Ahogy Dév bácsit ismerjük, úgy se lett volna stabilabb a helyzet. Nincs az az élő fa, amivel ne tudna összeveszni. Nem egy csapatjátékos.

Bármit el tud szúrni. A Megadeth is lehetett volna sikeresebb, de aztán össze kellett rúgnia a port mindenkivel. Ha nem hagyta volna abba a RIP-CTE-Youthanasia-(Cryptic)-vonalat, hanem tovább fejlődik Martyval és Nick-kel, sokkal több jobb album születik. Így meg még csinált még pár albumot (amiből a TWNAH és a Risk a rajongók körében is vitatott) és kifújt. UA-val és az Endgémmel már elvesztette a fonalat, még ha ezek az albumok nem lettek olyan sikertelenek.

Az új Sudden Death nóta valami borzalom (olyan 15/100-ra értékelném), de hozzátartozik, hogy a rossz minőség miatt értékelni sem nagyon lehet. Megvan benne minden, amitől az UA és az Endgame rossz. Nem tipikus lemezközi szám. Egy gyenge album utáni gyenge valami. Ennek a B-oldal kategóriának van még értelme?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!