Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 2469

Amatőr.

Főzök, ha kedvem tartja, a 'muszáj' nekem nem megy.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (2468)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2468

Jaja...nem spórolnak az adagokkal :) A tulaj fizimiskáján is látszik,h szereti a hasát. Soxor látom a vendégek között járni, jó étvágyat kíván , megkérdezi, ízlik-e?  Te szakmabeli vagy, vagy pedig Műkedvelő? :)

Előzmény: nagypapi51 (2466)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2467

Hát igen, a szufflé vagy friss, vagy kuka...:(

Előzmény: Törölt nick (2465)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2466

Ide azt írd, ami érdemes, van "Hová ne" topik is.

A Mészáros ma is kultikus hely, aki ismeri, letér miatta az elkerülőről.

Legutóbb kakastökést pacalt toltam be reggelire, mit mondjak, ebéd megspórolva,

este is csak egy egészen könnyű gombás omlett ment le.

(fotók sajna a benti gépemen vannak, holnap teszek fel a büfé kínálatból)

 

Előzmény: Törölt nick (2463)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2465

Köszönöm a megerősítést. Ha mindenképpen akarok a Patakról valami rosszat ( csak a hitelesség kedvéért ) , akkor el kell mondjam, h sokáig volt az étlapjukon karamell szuflé. Imádom a desszerteket és a halálom, h a desszertek kimerülnek a legtöbb helyen a palacsintákban. Szuflét meg sehol nem láttam még étlapon. Nna, miután többször ettem a Patakban finom karamellszuflét, tavaly nyáron hoztak egy olyant, h valszeg a mikroban melegítették . Ha gyorsan megeszem, nincs is semmi baj vele, de én lassan eszem és a végére olyan keménnyé vált, mint a kő. Meg is jegyeztem a pincérnek...szuflét nem melegítünk mikróban .....:(  Már nincs az étlapon, sajnos.

Előzmény: nagypapi51 (2462)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2464

Köszönöm. Lehet , h kicsit terjengős a stílusom, azért tűntem bértollnoknak . De ha valami tetszik, akkor miért ne írhatnánk meg, h pontosan mi is az? Nekem pl. nem lenne elég egy ajánlás, ha csak a linket tolná ide valaki. Én a konkrét helyen is elbeszélgetek a pincérrel, ha jó fej, és nem csak a kötelességét teszi .

Előzmény: Csokis (2461)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2463

Oké. Nagyon szívesen. De nem lesz mindig pozitív, nem baj? Gyakran járok  étterembe, jóba is, rosszba is .....könnyen teljesíthető a kérés .  :)

Akkor folytassuk a Mészáros Vendéglővel.  A 4-es főúton található ,  Bp felől haladva Abony után. Amíg az abonyi elkerülő út nem épült meg , a Mészi a fénykorát élte . Nem egy flancos hely , inkább a konyhája miatt vonzotta az embereket . A parkolóban alig lehetett helyet kapni .  Talán az is a baj, hogy túl széles igénynek próbál megfelelni, ez pedig  szerintem nem teljesíthető . Konkrétan arról van szó, hogy nem lehet  pizzéria és magyaros étterem is egyszerre egy vendéglátó hely .

A Mésziben a leveseket komálom. A főételekig nem nagyon jutok el , mert az én kapacitásom kimerül ,ha egy jó tányér levest eszek... max. utána desszert . Hogy mit tudnak a levesek? A kedvencem a Palócleves . Birkából, zöldbabbal, tejföllel, citromkarikával ....   no és az elengedhetetlen füstölt fürjtojással. Mert a Mésziben  a levesekhez jár füstölt-főtt fürjtojat is :)   Ha még nem kóstoltátok,  isssteni finom. Salátákat is díszítik vele . Párom a brassóira esküszik itt... csak az a baj, h akkora tányérral hoznak, h a látványától is rosszul vagyok. :))))    Utoljára kicsit berágtam, ugyanis  elkövettem azt az ostobaságot, h pisztrángot rendeltem.  Pisztrángot ott egyen az ember, ahol pisztrángos patak van a közelben !  Szóval, szerintem nem frissen sütötték, vagy  nem tudom, mi baja volt, mert nem ropogós volt az egész, hanem olyan szivacsszerű . 

Nna, még valamit a Mésziről. Nem mindig ülünk be , de gyakran megállunk kemencében sült pogácsát, meggyes lepényt , túrós tatyót venni . Meg van vmi kolbásszal töltött cucc is, nem tudom hogy hívják. Ezt elvitelre árulják , soxor még forró is, mert akkor veszik ki a kemencéből.

Kielégítő voltam, hitetlen Tamások? :)

http://www.meszaros-vendeglo.hu/etlap.htm

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2462

Egy izzasztó túra után jól esik beülni a patakba Patakba :)

Többször ettünk már itt, semmi negatív, hozza az elvárható színvonalat.

 

Előzmény: Törölt nick (2459)
Csokis Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2461

Mielőtt nagyon elszabadulnának az indulatok: ez egy amatőrök által is látogatott topik, amit sokan csak olvasnak, és csak néha-néha írnak ide. (Magam is ilyen vagyok.) Annak is van (lehet) véleménye, aki csak néha jut el étterembe. Lehet, hogy nem a "fine dining" és az "haute cuisine" felől fogja megközelteni az éttermet, de hát az "érdemes" kategóriába sok minden belefér. Igaz, láttunk itt már sok "bértollnokot", de pont ez a hozzászólás -nekem- nem tűnt annak.

Előzmény: fantomasso (2460)
fantomasso Creative Commons License 2013.05.08 0 0 2460

Írjál még hat nyolc más étteremről is hasonló elemzést és máris nem lesz gond.

Előzmény: Törölt nick (2459)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.07 0 0 2459

Eszed tokja lóg ki ....   Hitelesebb lettem volna, ha egyszerűen csak belinkelem egy vendéglő honlapját? ??? Ehelyett leírtam a tapasztalatomat . Talán túl jól sikerült . Ha voltál a Patakban ,  és meg voltál elégedve ,akkor mire a kétkedés?  

Az előző hozzászólónak még annyit, h a specle  valóban svábosan hangzik , de nem azonos sem a galuskával, sem a nokedlivel. Jelzem, a nokedli  is a nockerl - ből ered . A specle kicsit hosszabb formájú és gyakran ízesítik vmivel . Ehhhh....

Előzmény: fantomasso (2457)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.07 0 0 2458

Mi a  gond? Azt hiszed , ezért fizetnek engem? Akkor nagyon rossz helyen kapisgálsz . Előző nickem sajna rootolva lett , örülj neki, ha te még nem jártál úgy.  A Patak mindig teli van, nincs szükségük fogadatlan prókátorra .  Megdöbbentő.....

Előzmény: Törölt nick (2456)
fantomasso Creative Commons License 2013.05.06 0 0 2457

Azért az Alfabusz és Mogyoróssy Tibi is megérne egy szép hosszú mesét...!

Egyébként nem olyan rossz hely a Patak, számtalanszor voltam, még ha itt ki is lóg a lóláb.

Előzmény: Törölt nick (2456)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.06 0 0 2456

s mindezt  egy  5  napja  aktív nick-kel? csurog a méz-máz...

 

javaslom a zétlapon  specle  helyett  galuskát...

Előzmény: Törölt nick (2455)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.06 0 0 2455

Kismaros - Patak vendéglő.  Állandó étlapjuk is rendkívül változatos , de ami miatt én kedvelem , az a mindig épp  aktuális kiegészítő étlapocskájuk. Miután a vendéglő a Börzsöny lábánál van ( a börzsönyi Kisvasút végállomásánál) , gyakran csinálnak erdei gombás ételeket  .  Gombafelfújt , gombaszósz  , vargányaleves...kívánságra cipóban . Erdei gombát sehol nem láttam ezenkívül  vendéglőben. Galambleves...mmmmm

Most a medvehagyma és a kucsmagomba szezonja van ,ez az étlapjukon is látható .

Alkoholos italok ízlés dolga, arról nem beszélnék, de az alkoholmentes italok isteniek. Házi szörpöket kínálnak ,jégkockával, narancs és citromkarikákkal , látványnak is üdítő. Colát bárhol ihat az ember ... de bodzaszörpöt, málnaszörpöt mindig a szezonnak megfelelően? Azt nem nagyon. Most épp medvehagymamártást is készítenek elvitelre.

 

Hétvégén vargányalevest ettem és fenyőmézes hízott libamájat körtekompóttal. Itt elsőosztályú májat hoztak rozéra sütve , barna ropogós kéreggel ... pirítóson . Még a díszítésről : citromkarikákat karamellizáltak hozzá ,puha volt, mint a vaj .Nem is gondolnám,h a citromkarikát lehet karamellizálni ....nagyon finom volt .

 

Ha valaki kirándulást szervez a Börzsönybe  , érdemes kipróbálni Európa első napelemes kisvasútját , innen indul az is ,a gőzös kisvasút útvonalán .

 

Mellékelem az étlapot ,az árak szerintem elfogadhatóak.

http://www.patakvendeglo.hu/etlap

nagypapi51 Creative Commons License 2013.03.27 0 0 2454

Idézet egy vendéglő bemutatkozójából:

 

"Üzletünk 1990-ben nyitott és azóta várja vendégeit, hogy betérjenek hozzá..."

 

gondolom ennyi idő után a személyzet már csontváz, és a húsleves is kihűlt...:(

Hoborc Creative Commons License 2013.03.27 0 0 2453

Mivel csak régebbi hozzászólásokat láttam, van valakinek frissebb kulináris élménye Hajdúszoboszlón ?

Előre is köszönöm

Hepci Creative Commons License 2013.03.26 0 0 2452

Pécs: Addo Café és pizzéria az Elefántos Házban

 

http://gasztrojazz.blogspot.hu/2013/03/a-pecsi-szal-addo-es-elefantos.html

nagypapi51 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 2451

...Ez a Bősze a nagyon régi festőecsetgyártó família tagja lenne?...

Könnyen lehet, bár erről nem társalogtunk. A kefekötőre emlékszem.

 

Előzmény: fantomasso (2449)
fantomasso Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2450

http://buvosszakacs.blog.hu/2012/12/03/hizott_majak

 

Lehet, hogy MTBD-nem szeretjük, de ilyen cikkek vannak, és még jobbak.

fantomasso Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2449

Meg is találtam. Ez a Bősze a nagyon régi festőecsetgyártó família tagja lenne?

Előzmény: fantomasso (2448)
fantomasso Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2448

Tegnap említettem a budafoki Istvántanya éttermet, természetesen azonnal emilt ragadtam, és udvariasan közöltam az észrevételeimet. Ma, teljes megdöbbenésemre, a tulajdonos válaszolt, emígyen:

  

Tisztelt Kárpáti úr,    Először is szeretnénk megköszönni levelét és észrevételeit.  Természetesen őrölünk minden építő jellegű észrevételnek és jó tanácsnak, következő szórólapunk készítésénél ígérem kiköszörüljük a csorbát. Az étterem közel másfél éve új vezetéssel bír, és mint látja, van még tennivalónk.  Az étlap küllemén is tervezünk változtatni, rajta van a listán!:)   Tisztelettel várnánk éttermünkben, hogy személyesen is tudjunk néhány szót váltani!   Üdvözlettel: Bősze József                         Tulajdonos   szóval így is lehet éttermet vezetni...:)) Örülök.

 

Előzmény: nagypapi51 (2447)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2447

Pontosan már nem emlékszem, mit is írtam az István Tanya kapcsán, de arra igen, hogy a dagályos és hibásan fordított étalpját 'raktam rendbe', a háttérben pedig teljesen normális e-maileket váltottunk. A tulaj annyira semvolt szakmabéli, mint Hepci a Mailgánban, nem államtitok, neki kefekötő cége volt/van.

 

Előzmény: fantomasso (2446)
fantomasso Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2446

Nagypapinak volt egy régi hozzászólása amiben leközölte a vendéglős válaszát a kemény kritikára-talán István tanya? Nem hiszem, hogy az az ember főiskolán tanulta volna a kommunikációt, ösztönösen mégis azt írta amit ilyenkor kell. Leállni vitatkozni, főleg személyeskedni egyszerűen öngyilkosság. A leendő vendégekben is megkérdőjelezi az alkalmasságukat, egyáltalán elég képzettek e ahhoz, hogy megegyenek ott egy paprikáskrumplit? Vagy előbb végezzenek el valami főzőiskolát? Az külön borzalmas, mikor még egy két alkalmazott is hozzászól mintha elégedett vendég lenne.

Előzmény: fantomasso (2445)
fantomasso Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2445

Elolvastam a "szenzibilis reakciókat". Jézus! Ez az ember többet ártott a saját éttermének mint tíz kritikus. Az étterem menedzselése is külön tudomány, inkább fogadjon föl valakit, akinek több esze van.

Előzmény: Hepci (2438)
Hepci Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2444

Nem, de megeshet, hogy fogok, ugyanis érdeklődött a japán késeim iránt...

Előzmény: Edmond Dantes (2443)
Edmond Dantes Creative Commons License 2013.03.17 0 0 2443
KisHerczeggel nem találkoztál? ;)
Előzmény: Hepci (2438)
Pandus Creative Commons License 2013.03.14 0 0 2442

ha nem is vacsora, hanem nasi. Aki arrafelé lakik: debreceni csokoládé napok 

http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=448

 

bakibaby Creative Commons License 2013.03.13 0 0 2441

thx :-)

Előzmény: Amerigo61 (2440)
Amerigo61 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 2440

A Facebook oldalukon a képek között valahol fent van az étlap is (máshol még nem láttam). Úgy rémlik, 12 ezer körül fizettünk (4 főre).

Előzmény: bakibaby (2439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!