Jaja...nem spórolnak az adagokkal :) A tulaj fizimiskáján is látszik,h szereti a hasát. Soxor látom a vendégek között járni, jó étvágyat kíván , megkérdezi, ízlik-e? Te szakmabeli vagy, vagy pedig Műkedvelő? :)
Köszönöm a megerősítést. Ha mindenképpen akarok a Patakról valami rosszat ( csak a hitelesség kedvéért ) , akkor el kell mondjam, h sokáig volt az étlapjukon karamell szuflé. Imádom a desszerteket és a halálom, h a desszertek kimerülnek a legtöbb helyen a palacsintákban. Szuflét meg sehol nem láttam még étlapon. Nna, miután többször ettem a Patakban finom karamellszuflét, tavaly nyáron hoztak egy olyant, h valszeg a mikroban melegítették . Ha gyorsan megeszem, nincs is semmi baj vele, de én lassan eszem és a végére olyan keménnyé vált, mint a kő. Meg is jegyeztem a pincérnek...szuflét nem melegítünk mikróban .....:( Már nincs az étlapon, sajnos.
Köszönöm. Lehet , h kicsit terjengős a stílusom, azért tűntem bértollnoknak . De ha valami tetszik, akkor miért ne írhatnánk meg, h pontosan mi is az? Nekem pl. nem lenne elég egy ajánlás, ha csak a linket tolná ide valaki. Én a konkrét helyen is elbeszélgetek a pincérrel, ha jó fej, és nem csak a kötelességét teszi .
Oké. Nagyon szívesen. De nem lesz mindig pozitív, nem baj? Gyakran járok étterembe, jóba is, rosszba is .....könnyen teljesíthető a kérés . :)
Akkor folytassuk a Mészáros Vendéglővel. A 4-es főúton található , Bp felől haladva Abony után. Amíg az abonyi elkerülő út nem épült meg , a Mészi a fénykorát élte . Nem egy flancos hely , inkább a konyhája miatt vonzotta az embereket . A parkolóban alig lehetett helyet kapni . Talán az is a baj, hogy túl széles igénynek próbál megfelelni, ez pedig szerintem nem teljesíthető . Konkrétan arról van szó, hogy nem lehet pizzéria és magyaros étterem is egyszerre egy vendéglátó hely .
A Mésziben a leveseket komálom. A főételekig nem nagyon jutok el , mert az én kapacitásom kimerül ,ha egy jó tányér levest eszek... max. utána desszert . Hogy mit tudnak a levesek? A kedvencem a Palócleves . Birkából, zöldbabbal, tejföllel, citromkarikával .... no és az elengedhetetlen füstölt fürjtojással. Mert a Mésziben a levesekhez jár füstölt-főtt fürjtojat is :) Ha még nem kóstoltátok, isssteni finom. Salátákat is díszítik vele . Párom a brassóira esküszik itt... csak az a baj, h akkora tányérral hoznak, h a látványától is rosszul vagyok. :)))) Utoljára kicsit berágtam, ugyanis elkövettem azt az ostobaságot, h pisztrángot rendeltem. Pisztrángot ott egyen az ember, ahol pisztrángos patak van a közelben ! Szóval, szerintem nem frissen sütötték, vagy nem tudom, mi baja volt, mert nem ropogós volt az egész, hanem olyan szivacsszerű .
Nna, még valamit a Mésziről. Nem mindig ülünk be , de gyakran megállunk kemencében sült pogácsát, meggyes lepényt , túrós tatyót venni . Meg van vmi kolbásszal töltött cucc is, nem tudom hogy hívják. Ezt elvitelre árulják , soxor még forró is, mert akkor veszik ki a kemencéből.
Mielőtt nagyon elszabadulnának az indulatok: ez egy amatőrök által is látogatott topik, amit sokan csak olvasnak, és csak néha-néha írnak ide. (Magam is ilyen vagyok.) Annak is van (lehet) véleménye, aki csak néha jut el étterembe. Lehet, hogy nem a "fine dining" és az "haute cuisine" felől fogja megközelteni az éttermet, de hát az "érdemes" kategóriába sok minden belefér. Igaz, láttunk itt már sok "bértollnokot", de pont ez a hozzászólás -nekem- nem tűnt annak.
Eszed tokja lóg ki .... Hitelesebb lettem volna, ha egyszerűen csak belinkelem egy vendéglő honlapját? ??? Ehelyett leírtam a tapasztalatomat . Talán túl jól sikerült . Ha voltál a Patakban , és meg voltál elégedve ,akkor mire a kétkedés?
Az előző hozzászólónak még annyit, h a specle valóban svábosan hangzik , de nem azonos sem a galuskával, sem a nokedlivel. Jelzem, a nokedli is a nockerl - ből ered . A specle kicsit hosszabb formájú és gyakran ízesítik vmivel . Ehhhh....
Mi a gond? Azt hiszed , ezért fizetnek engem? Akkor nagyon rossz helyen kapisgálsz . Előző nickem sajna rootolva lett , örülj neki, ha te még nem jártál úgy. A Patak mindig teli van, nincs szükségük fogadatlan prókátorra . Megdöbbentő.....
Kismaros - Patak vendéglő. Állandó étlapjuk is rendkívül változatos , de ami miatt én kedvelem , az a mindig épp aktuális kiegészítő étlapocskájuk. Miután a vendéglő a Börzsöny lábánál van ( a börzsönyi Kisvasút végállomásánál) , gyakran csinálnak erdei gombás ételeket . Gombafelfújt , gombaszósz , vargányaleves...kívánságra cipóban . Erdei gombát sehol nem láttam ezenkívül vendéglőben. Galambleves...mmmmm
Most a medvehagyma és a kucsmagomba szezonja van ,ez az étlapjukon is látható .
Alkoholos italok ízlés dolga, arról nem beszélnék, de az alkoholmentes italok isteniek. Házi szörpöket kínálnak ,jégkockával, narancs és citromkarikákkal , látványnak is üdítő. Colát bárhol ihat az ember ... de bodzaszörpöt, málnaszörpöt mindig a szezonnak megfelelően? Azt nem nagyon. Most épp medvehagymamártást is készítenek elvitelre.
Hétvégén vargányalevest ettem és fenyőmézes hízott libamájat körtekompóttal. Itt elsőosztályú májat hoztak rozéra sütve , barna ropogós kéreggel ... pirítóson . Még a díszítésről : citromkarikákat karamellizáltak hozzá ,puha volt, mint a vaj .Nem is gondolnám,h a citromkarikát lehet karamellizálni ....nagyon finom volt .
Ha valaki kirándulást szervez a Börzsönybe , érdemes kipróbálni Európa első napelemes kisvasútját , innen indul az is ,a gőzös kisvasút útvonalán .
Mellékelem az étlapot ,az árak szerintem elfogadhatóak.
Tegnap említettem a budafoki Istvántanya éttermet, természetesen azonnal emilt ragadtam, és udvariasan közöltam az észrevételeimet. Ma, teljes megdöbbenésemre, a tulajdonos válaszolt, emígyen:
Tisztelt Kárpáti úr,Először is szeretnénk megköszönni levelét és észrevételeit. Természetesen őrölünk minden építő jellegű észrevételnek és jó tanácsnak, következő szórólapunk készítésénél ígérem kiköszörüljük a csorbát. Az étterem közel másfél éve új vezetéssel bír, és mint látja, van még tennivalónk. Az étlap küllemén is tervezünk változtatni, rajta van a listán!:)Tisztelettel várnánk éttermünkben, hogy személyesen is tudjunk néhány szót váltani!Üdvözlettel: Bősze József Tulajdonosszóval így is lehet éttermet vezetni...:)) Örülök.
Pontosan már nem emlékszem, mit is írtam az István Tanya kapcsán, de arra igen, hogy a dagályos és hibásan fordított étalpját 'raktam rendbe', a háttérben pedig teljesen normális e-maileket váltottunk. A tulaj annyira semvolt szakmabéli, mint Hepci a Mailgánban, nem államtitok, neki kefekötő cége volt/van.
Nagypapinak volt egy régi hozzászólása amiben leközölte a vendéglős válaszát a kemény kritikára-talán István tanya? Nem hiszem, hogy az az ember főiskolán tanulta volna a kommunikációt, ösztönösen mégis azt írta amit ilyenkor kell. Leállni vitatkozni, főleg személyeskedni egyszerűen öngyilkosság. A leendő vendégekben is megkérdőjelezi az alkalmasságukat, egyáltalán elég képzettek e ahhoz, hogy megegyenek ott egy paprikáskrumplit? Vagy előbb végezzenek el valami főzőiskolát? Az külön borzalmas, mikor még egy két alkalmazott is hozzászól mintha elégedett vendég lenne.
Elolvastam a "szenzibilis reakciókat". Jézus! Ez az ember többet ártott a saját éttermének mint tíz kritikus. Az étterem menedzselése is külön tudomány, inkább fogadjon föl valakit, akinek több esze van.