Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sz.edina85 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 309

Sziasztok!

Lenne 4db gyári 15"-os tigra felni eladó.

irányár: 40.000,-

tel.sz.: 06-30-479-9381

Üdv: Tomee

Adanm Creative Commons License 2004.10.24 0 0 308

Sziasztok!

LÉGYSZÍVES SEGÍTSETEK!

Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok, már nem tudom, hogy mit tegyek!

REngeteg időt, pénzt és utánajárást belefektettem már az autómba, de nem akar meggyógyúlni!

Egy 1995.év végi,1.4-es Opel Tigráról van szó!

A Probléma a következő!

Már nagyon sok szerelő látta, szakszervíz és magán szerelő egyaránt!
A tünet rángatás és nem gyorsúl.
Eleinte!
Illetve csak akkor nem , amikor szükségem lenne rá(pl.szeretnék kikanyarodni egy főútra és a forgalom megkívánná a gyors kikanyarodást! Így már kétszer majdnem meghaltunk! Egyszer egy teherautó és egy kamion csapott majdnem szét minket, mert leállt a felező vonalon! Nagyon izgalmas volt, de kihagynám! ).
Ki lettek tisztítva a szelepek, át lettek nézve a csövek, direkt szűrö van rajta, sport kipufogó, elektromosan is át lett vizsgálva, tetőtől-talpig és semmit nem találtak!
Még az üzemanyag pumpát is megnézték, katalizátort is, de semmi!Illetve mindent rendben találtak!
Az autó mégsem gyorsúl!

Ellenben rángat, hörög és cammog!

Miután megtett kb.50métert, már alakúl és késöbb rendesen gyorsúl, csak az elején nem!
Tudnátok segíteni nekem, hogy mi okozhatja mégis?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Légyszíves ne ide írjatok, mert nem mindig tudok ide látogatni, inkább adok egy másik címet és tel. számot!

japmas@freemail.hu

+36-20/438-6136

Köszönöm!
Adanm

tourist Creative Commons License 2004.10.21 0 0 307
Szia!

Az igaz,hogy messze nem annyi a gond mint az 1.gen. ecoteceknél...

Nekem Barum Polarisok vannak fenn télen és meg vagyok velük elégedeve.
A gyári méret 175/65 R14. Az említett konfig. elvileg belefér az árba.
www.gumibolt.hu
üdv
Előzmény: MRTigra (306)
MRTigra Creative Commons License 2004.10.21 0 0 306
Ecotec betegseg? Ugy tudtam a 98 elotti motorok ettek az olajat, de hogy a 98 utani modellekkel is - mas teren ugyan, de - gond lenne? :( Lekopogom, nekem meg nincs, most eppen egy hatso kipufogo dob csere elott allok. Jovo honap eleje viszont egyertelmu: teligumi. Ki mit ajanl a Tigramra? Tescos 8e ft-ost, vagy valami mast? Mindenkeppen negyet szeretnek, es valoszinu hasznalt aceltarcsaval. 50-60e korul meguszhato vajon? Milyen meretet vegyek? koszike
Előzmény: tourist (305)
tourist Creative Commons License 2004.10.19 0 0 305
Szia
Inkább Ecotec-betegség.
Azon azért csodálkozom, hogy egy egyéves Astránál is előfordul.
A Tech1 és 2 standard Opel diagnosztikai műszerek. A lelkivilágukról sajnos nem sokat
tudok.
Sok szakszervíz, mint mély kút... ;-)
Előzmény: t.nyufi (304)
t.nyufi Creative Commons License 2004.10.19 0 0 304

Szia Tourist!

Figyúúú.Az egyik kollegámnak van egy 1 éves Astrája, és ugyanezekkel a promlémákkal küzd.Tegnap elvitte a szervízbe, rárakták a computerre, azt mondták, kiküszöbölték a problémát.Erre ma ment az autóval, és kb. 60 km után kezdte előlről neki is az egész herce-hurcát.Most másik szervizbe vitte. Akkor ez nem csak Tigra betegség" hanem Astráé is? Az Astának is létezik ilyen, hogy T1 meg T2 computer?Lehet, hogy nem a megfelelő computerrel nézték meg neki? Hát, már a szakszervizbe se lehet megbízni!?

t.nyufi Creative Commons License 2004.10.18 0 0 303
Köszi, főleg, hogy ilyen gyorsan válaszolsz. Majd megnézetem ezeket a dolgokat, amiket írtál. Remélem, hogy ezúttal sikerrel járok, és vége ennek a mizériának. Még egyszer köszi. Majd megírom azért, hogy mi újság.
Előzmény: tourist (302)
tourist Creative Commons License 2004.10.15 0 0 302
Esetleg szóba jöhet még a vákuumszenzor.
A szívósor felett a torpedólemezre csavarozva kicsit jobbra a kocsi középvonalától van
egy kis téglalap alakú doboz.
Egy vákuumcső és egy elektromos csati fut bele.
Ökelme is felelős lehet a tünetekért.

Fojtószelepházat megnéztétek?

www.opelforum.hu keresd uhuhu-t ;-)
Előzmény: t.nyufi (301)
t.nyufi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 301

Köszi Tourist!

De azon már túl vagyok, mármint az AGR szelep ki lett cserélve, igaz ugyan, hogy használtra, de ki lett cserélve. Aztán alapjáraton át lett mosva. A T1-es computer először kijelezte az AGR szelepet, most nem. Aztán a T2-essel is meg lett nézve, nem írja ki hibaként az AGR szelepet. A szerelők csak találgatnak, egyikük elgondolása, hogy esetleg a feszültségszabályozóval lesz a gond. Nem tudom, de már ez a 3. vagy a 4. szerelő, akihez fordultam.Mindegyik csak találgat. Ha van még ötleted, vagy szerelő, akit bátran tudsz ajánlani, azt megköszönném. /XVI. ker-i vagyok, úgyhogy azért ne Szegeden :-)/

Előzmény: tourist (300)
tourist Creative Commons License 2004.10.15 0 0 300
Szia

Ellenőriztesd az AGR szelepet (kipuff. gáz visszavezetés).
Tipikus ecotec-nyűg a leírt tünetekkel....:(

A sárga lámpa a motorelektronika visszajelzője.
üdv
Előzmény: t.nyufi (299)
t.nyufi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 299

Sziasztok, Bárki, aki segíteni tud!

Az a gondom a Tigrámmal, hogy szerelőről-szerelőre járok már, és csak a pénzemet emészti, mert már mindent kicseréltettek velem a szerelők, és e hónapban is 80 ezret költöttem rá, és még mindig nem "gömbölyű". Állandóan rángat, leáll, mindegy hogy mennyivel megyek, megáll az út közepén. Egy sárga lámpa is szokott világítani, állítólag az inmobilizer az. Ahárhány szerelőnél voltam, mindegyik cseréltetett  valamit nem kevés pénzért. Mikor elhozom működik, és aztán kezdődik előlről az egész. Valaki nem tud kisegíteni egy "normális" szerelővel, aki végre ért hozzá, és megjavítja?

MRTigra Creative Commons License 2004.09.12 0 0 297

Bazs, koszi a valaszt!

Azert kerdeztem a hibajavito festeket, mivel par eve egy suzink is pont metalkek volt, es ahhoz van festekunk. Ha tenyleg ugyanez a szin, bekenjem-e vele a tigrat, vagy inkabb varjak honapokat (az anyagiak miatt), hogy el tudjam vinni kozmetikushoz? Okozhatok-e kart a festessel? Mennyi ido alatt szarad meg ugy, hogy az eso se mossa le?

Kartamaszt hasznaltal mar? En is csak egy fabiaban levot, de hamar hozzaszoktam :)

Kom-Eszt. megyebol van esetleg valaki? Talan tud valaki tanacsot adni, hova erdemes itt vinni az autot problema eseten.

Miutan megvettem elso automat 60e km-rel, friss muszakival, mit celszeru megvizsgalni, kicserelni rajta?
Gondolom egy olajcsere+szuro, gumit novemberben ugyis cserelek. Egyebek?

Tul sokat nem akarok kolteni ra egyszerre, inkabb minden honap elejen egy kicsit :)

Előzmény: bazsC20NE (296)
bazsC20NE Creative Commons License 2004.09.10 0 0 296

Az ajto csukodasi szelenel aprobb karcolasok, festeklekopas mar van, de 2m-rol nezve mar nem is latszik. Kerdesem, hogy ezek a hibak hibajavito festekkel mennyire javithatok?

Javítható, de csúnya lesz. Keress vele inkább szakembert (autókozmetikák, fényezők). Az ugyan drágább, de az eredményen is meglátszik majd.

Masik kerdesem, ha kicserelem a gyari radiot, mert van egy sajat, line-in bemenetes (amit sokaig kerestem), akkor ugye fonnt nem fogja kiirni a radioado nevet. Ez nem baj, de muszaj-e uresnek maradnia annak az lcd szegmensnek, vagy barkacsolhato oda valami? Elvileg rakothetnek vmit? (pl. gps, stb...)

Ha nem gyári benne a rádiód, akkor a dátumot fogja középen kiírni, egyik oldalt a hőfokot, másik oldalt az időt. Oda GPS-t nem igen tudsz, elvileg fordulatszám, fogyasztás meg ilyenek kiírhatók, ezügyben keres meg opel16v-t az Opel topicban, vagy a http://forum.opelklub.hu oldalon.

Kartamasz szerelheto a 2 ules koze? Nagyon kenyelmes tud lenni.

Ezt nem tom. Szerintem nem kell. :-)

Előzmény: MRTigra (295)
MRTigra Creative Commons License 2004.09.08 0 0 295
Sziasztok! Szeretnem, ha felporogne ismet a topic, mivel epp most szemezek egy metalkek 1.4-es Tigraval. Csodaszep! Ha minden ok, jovo heten hozom. 98-as, 60e km-rel, szervizkonyve megvan, vezermucsere mar volt. Az ajto csukodasi szelenel aprobb karcolasok, festeklekopas mar van, de 2m-rol nezve mar nem is latszik. Kerdesem, hogy ezek a hibak hibajavito festekkel mennyire javithatok? Csak elcsesznem vele? Masik kerdesem, ha kicserelem a gyari radiot, mert van egy sajat, line-in bemenetes (amit sokaig kerestem), akkor ugye fonnt nem fogja kiirni a radioado nevet. Ez nem baj, de muszaj-e uresnek maradnia annak az lcd szegmensnek, vagy barkacsolhato oda valami? Elvileg rakothetnek vmit? (pl. gps, stb...) Kartamasz szerelheto a 2 ules koze? Nagyon kenyelmes tud lenni. Egyelore ennyi. koszi!
Söndör81 Creative Commons License 2004.09.05 0 0 294

Sziasztok Mindenki!!!

Egy 1.4-es Opel Tigrához szeretnék klímát venni.

Nem tudnátok segíteni??

Valami óócsóóóó is yó lenne!!   (sos)

Előre is thanks...

Adanm Creative Commons License 2004.07.16 0 0 293

Sziaszto!

MOst szeretnék én is Tigrát venni!

Tud valaki eladót?

Mik a Tigra tipushibái?

Mennyit fut egy Tigra, mire számoljak?

Mennyire rohadnak?

Szia Nai!

Engem is érdekelne a Tigrád!

Ha tudsz küldj kérlek képeket.

Amennyiben már nem aktuális a dolog és tudsz másik Tigrát kérlek szólj!

Mivel ritkán vagyok Net.-közelben megadom a számom!

06-20-438-6136

japmas@freemail.hu

Köszi!

Adanm

Spring_69 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 292
Köszi a választ.

Gondoltam, hogy hasonló a helyzet, de nem voltam biztos benne.

Spring

Előzmény: tourist (291)
tourist Creative Commons License 2004.06.08 0 0 291
A CorsaB-ben tutira az van, az AstraF-be és a VectraA-ba is asszem azt szerelték, így a bontókban jó eséllyel találsz megfelelőt.

üdv

Előzmény: Spring_69 (290)
Spring_69 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 290
Sziasztok!

Lehet, hogy egy picit off, de remélem azért tudtok nekem segíteni. Pontosabban egy barátomnak kellene egy kis segítség.

Az neki van egy Tigrája és tönkrement benne az indexkapcsoló. Az nem újdonság, hogy javítani nem lehet, csak cserélni az egészet, de nem mindegy, hogy honnan veszi és mennyiért az ember.

A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan helyet, helyeket, ahol be lehetne szerezni, illetve milyen más autótípusba szerelik ezt a kapcsolót, hogy esetleg ahoz könnyebben hozzá lehet jutni.

Köszi a segítséget,
Spring

mélykék76 Creative Commons License 2004.05.02 0 0 289
Szia !

Szerintem írjál Futó Gabinak - opel16v@freemail.hu -, ő gyakorlati és elméleti síkon is otthonosan mozog a témakörben.

stvn

Előzmény: Adam Beyer (288)
Adam Beyer Creative Commons License 2004.05.02 0 0 288
Hali Mindenki!

Ha minden jól megy nyáron beszerzek én is egy Tigrát(1.6 16v). Egy kicsit meg lesz piszkálva, hogy jobban lépjen.
Namármost tuningról a topicban ennyit találtam:
1.6-16v tuning:

Rövid szívócső +22Le (az eredeti Mantzel 896.- DM , de a Szurominál 40.000 Ft)
Lemölő + rendszer +15Le (sima acélból 80.000 Ft)
Légszűrődoboz+cső +5Le (2000.- Ft)
Eprom +3Le (50.000-60.000 Ft)
Olajhűtő készlet -1Le :)) (40.000)

Ezt mivel még kiegészíteni motorügyileg? Gondolkozok egy szolidabb ültetésben(kb 5cm). Elfér így alatta a 15"os felni? Ekkora Le-höz szükséges lenne hátra is tárcsafék?

A válaszaitokat előre is köszi,

Beyer

h_mario Creative Commons License 2004.04.26 0 0 287
engem is érdekelne a tigra küldjél képeket róla meg azt is hogy magyarorsz e az kocsi mennyiért hgol található milyen állapot az lenne a legjobb ha mindenét lefényképeznéd és elküldenéd mélben jah meg azt is hogy milyen a kárpit színe melyik fajta mario@easymail.hu kösszi hali
Izgága Creative Commons License 2004.04.26 0 0 286
Kedves Nai!

Magyarországi?
Szervizkönyves?

És a legfontosabb: mennyi az ára?

Jöhet mailben is.

Izga

Előzmény: nai soto (285)
nai soto Creative Commons License 2004.04.26 0 0 285
Kedves Izgága!

Van egy 1998-as, mélykék színű Tigrám, friss vizsgával, 43ezer kilométerrel, garázsban tartott.Alufelnis +4 téli gumi.

1.6-os 16v, gumik:185/55 alu., téligumi:175/65+felni,cd-s,klímás

Nai

Előzmény: Izgága (283)
hulla Creative Commons License 2004.04.24 0 0 284
h_mario!
a www.hasznaltauto.hu-n elég sok tigris van.
Előzmény: h_mario (282)
Izgága Creative Commons License 2004.04.23 0 0 283
Kedves Nai!

Az az igazság, hogy a királykék a kedvencem, de úgy tűnik, nem fogok találni eladót.
SZóval még az is lehet, hogy megbékélek a mélykékkel.
Paramétereket tudsz mondani?

Izgága

Előzmény: nai soto (281)
h_mario Creative Commons License 2004.04.22 0 0 282
hali nem tud valaki egy eladó tigrát. Kellene nekem egy 1997 körüli klímás alu felni + elektromos herkentyűk. A szín mindegy csak ne piros és sárga. ha valaki tud valamit irjon erre a címre /mario@easymail.hu/ köszi helló
nai soto Creative Commons License 2004.04.17 0 0 281
Szia Izgága!

Mélykék színben nem érdekel?

üdv,

nai

Előzmény: Izgága (280)
Izgága Creative Commons License 2004.04.15 0 0 280
Sziasztok!

Most találtam rá a fórumra.
2,5 évvel ezelőtt volt egy gyönyörű királykék Tigrám, de sajnos felnyársalt egy kisbusz és totálkáros lett...
Mostanában kezdtem el gondolkozni, hogy megint venni kéne egyet. Csak az a baj, hogy már öregek és sok km van bennük... És senki nem árul királykéket...
És nem tudom, elfér-e hátul egy gyerekülés... :)

Azért ha valaki tud egy klímás királykéket, amiben nincs 150 ezer km és nem volt totálkáros, szóljon!

Sziasztok!

Izgága

hulla Creative Commons License 2004.04.09 0 0 279
Elar!
mi az a jó ár amennyiért tigrát láttál?
Előzmény: Elar (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!