Én eleve arra gondoltam, hogy a Discovery új évadjának az lenne a szenzációs újdonsága, hogy a 29. században játszódik.
Na de az éppen a Relativity időhajó és Braxtonék időotthona, mint tudjuk. Onnan gyüttek vissza többször is, hogy kijavítsák a Voyager által okozott időkatasztrófákat ill. előidézzék azokat )
Hátha valahogy orvosolni tudják a Discoverynek nevezett kisiklást is.
Igen, Braxton kapitány vagy Daniels kitörölhetné a történelemből a Discovery-t és a Picard-ot. :P Bár szerintem ezek a sorozatok eleve valamilyen idegen beavatkozás következében létrejött idősíkban játszódnak. :D
Mely szerint a forgatást sikerült tavasszal a járvány miatti zárások előtt befejezni, jelenleg home office-ban készülnek az utómunkák. Ebből következően akár igaz is lehet az emlegetett októberi időpont, de talán majd a közelgő Comic-Con szolgál némi információval.
Egy kiváló videó (angolul) a Star Trek Picardról. Csak ajánlani tudom, de ha nincs valakinek kedve/ideje a teljes másfél órához, csak az utolsó 12 percet nézze meg:
Nyilván ehhez bizonyos pénzügyi kockázatvállalás is kell, de ha folyton a langyos vízben dagonyáznak, végül benne is fognak ragadni.
Nagyon jól megfogalmaztad a filmipar mostani válságának lényegét. A közönség már csak tökéletes látványt hajlandó elfogadni, az pedig rohadt sokba kerül. Egy-egy bukta a karrierjébe kerülhet bárkinek, senki nincs már biztonságban. Ezért senki nem mer kockáztatni, és mindenki a langyos vízben dagonyázik. Ettől lesz minden egyre szarabb.
Ezt nagyon jól megfogalmaztad! Tényleg szomorú, hogy a Star Trek teljesen elvesztette a lelkét ezzel a múltba révedéssel. Pedig napjainkban pont a sorozatoknál lehet találni az eredetiséget, újdonságokat, a mozivásznon egyre kevésbé. Most esne nagyon jól egy Voyager módra a világ végére kidobott hajó, ahol nincs Spock, Pike, Picard vagy Riker, nincsenek klingonok és romulánok, új karakterek és történetek, ahogy ezek is új karakterek és történetek voltak a maguk idejében.
Egy baj van csak: ez is előzmény. Ezt egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért jó
Talán az egyetlen pozitívumot akarják felhasználni a Discovery-ből, pechükre az is a múltban játszódik. Ezzel is az lesz a baj, hogy bele fog kavarni az idővonalba, jönnek a soha nem látott fajok, bolygók stb. Azt is tudjuk, hogy Pike, Spock nem halhat meg, az Enterprise nem pusztulhat el, így az izgalmas részek sem lehetnek azok, hiszen úgyis túl kell élniük.
Tényleg el kell kezdenem nézni a Discovery-t, mert már minden azzal lesz kapcsolatban.
A Pike-os sorozat is csak tizenegy-két részes lesz évadonlént?
"lehetne sosem látott fajokat/helyeket/technológiákat bemutatni"
Igen nehéz feldolgozni épp ésszel miért nem előre tekintenek a jövőbe, mikor mindig is ebben rejlett az ST legnagyobb ereje is.
Ezek a pre cuccok, előzmény csűrés kavarások már csak értelemszerűen sem jöhetnek be soha maradéktalanul a sci-fi-k legnagyobb részénél.
A két nagy zászlóshajó franchise az SW és az ST is a hasonló vég nélkül "múltba nézéseken" tötymörög, vérzik ki. Pedig mehetnének bátran előre a jövőbe és akár új karakterekkel, de valamilyen folytonosságot azért megőrizve, szélesre nyithatnák a horizontot minden irányba.
Nyilván ehhez bizonyos pénzügyi kockázatvállalás is kell, de ha folyton a langyos vízben dagonyáznak, végül benne is fognak ragadni.
Egy baj van csak: ez is előzmény. Ezt egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért jó.. Utózmány kéne, 24+ század, a Csillagflotta első transwarp hajója, where no man has gone before.. Az összes VOY utáni sorozat problémája megoldódna, lehetne sosem látott fajokat/helyeket/technológiákat bemutatni. És ha már Jeri Ryan visszajött, mehetne Seven transwarp-szakértőnek arra a hajóra :)