Az a gond ezzel, hogy mindig van egy rakás ember, aki először látja őket élőben és nekik meg el kell nyomni a kötelező alapslágereket. Ezzel együtt kell élnünk, ahogy ez midnen más nagy csapatnál is így van. Én igazából túlélem azt az 5-6 nótát. Nekem az a bajom, hogy a többivel nem elég merészek.
Harris állandóan kihúzza az olyan nyugisabb dalokat, mint a Stranger, vagy az Infinite,
pedig óriási nóták.
Meg az Alexander is érthetelen, hogy miért nem hajlandók megtanulni, ha egyszer annyian
szeretnék hallani. Nehéz nóta persze és sok munka van vele, de a Seventh Son pl. még nehezebb,
szóval nem halnának bele. Sajnos valamiért nem hajlandók elővenni olyan nótákat, amiket még soha nem nyomtak élőben.
Nekem nagyon tetszett ez a turné és a setlist is fasza. Egy Infinite Dreams-et azért még elfogadtam volna, de hát így jártunk. :) Külön öröm volt hallani élőben az Afraid-et és a Phantom-ot. Persze aki már volt több maiden koncerten, annak ezek a számok nem különlegességek, de nekem igen, hiszen ez volt az első alkalom hogy láttam őket és remélem, hogy nem is az utolsó. Amit így utólag kivennék a setlistből az a Number. Sokkal szívesebben fogadtam volna a helyette a Hallowed-et. Mintha már a közönség is nagyon unta volna azt a számot, a többi klasszikusra sokkal jobban beindultak.
na igen ráadásul én még1x ugyanazt Göteborgban is pár héttel később. :) a kettő között ott kinn vettem meg életem első 2db CD-it egy Made in UK fajta EMI kiadású Seventh Sont meg a Metallica ...and Justice for All-t..
Azért nem ennyire durva a helyzet, de ha egy Final Frontier vagy egy Seven show között kellett volna választanom mondjuk az uccsó két évben, akkor gond nélkül valamint totál igénytelenül az ódon verzió mellett tenném le a garast. :)
Az már más kérdés, ha mondjuk 5 egymás utáni nap kétórás teljes programját én állíthatnám össze.....ott már nem lenne két azonos szám se.
Nekem változatlan bejön a nyolcvanas évek végi Maiden feeling.
Viszont azért remélem itt már megáll az újrahasznosított történet mesélés, mert a kilencvenes évekből már nem sok mindenre lennék kiváncsi tőlük.
Különben meg arról a mtk pályás koncertről valszeg nem áll rendelkezésre filmanyag, pedig megkeresném ott is magamat a tömegben, ahogy a parkolós felvételen már meg is történt. :)
Ha viszont az uccsó aktuális lemez interpretálása vagy e között kellene választani, valszeg a nagy többség velem együtt tovább nosztalgiázna a Can i Play-el együtt ! :)
Lehet már tudni, hogy mikor kezdtek szombaton? Mert lennénk páran, akik még előtte szívesen megnéznénk a Lord koncertjét a ZP-ben, ami 10ig tart, de nem szívesen maradnánk le a Maidnem elejéről.
Remek lesz, de a kezdés helyi idő szerint éjfélkor van, tehát kb. hajnali 5-kor fog nálunk kezdődni, ha nem lesz csúszás, mint a Metallicánál pár napja.
A jövő heti Maidnem bulin amúgy lehet majd kapni Trooper sört, a Cluc 202-ben. Persze ne a sör miatt gyertek le, hanem mert jó buli lersz három giotárral. :)
Amolyan középkategória. Inkább malátásan édes, mint komlósan keserű, de jelen van némi citrusosság is, amit lehet akár narancsos beütésnek is érzékelni.
Egy átlagos bolti sörtől azért jobb, de az árát persze nem éri meg.
Ez egy héber eredetű név, több nyelvterületen is létezik (pl angol, francia), bár amennyire tudom nem túl elterjedt. Biztos lengyel formája is van, de nem tudom mi. Angolban is j-vel ejtik. Egyébként nehéz dolog ez az angolban a nevekkel. A kiejtésre - főleg a nem annyira hétköznapi neveknél- nincsenek kőbe vésett szabályok, az a mérvadó, ahogy a név gazdája mondja :).
Iilletve vidékenként, sőt társadalmi osztályonként is eltérhet egy-egy név kiejtése. (pl a Ralph nevet az "előkelőbb" nyelvet használók "Réf"-ek, az egyszerű munkás csókák meg "Relf"-nek ejtik)