Az imént zuhanyoztam és azon kaptam magam, hogy az Hidden Place-t éneklem, dúdolom.
Ez csak azért teszem így közzé, mert a Hidden Place 2001-ben jelent meg, pont 10 évvel ezelőtt. Ugyanúgy beharangozta a Vespertine-t, mint most a Crystalline a Biophiliát.
Viszont ahhoz képest, hogy a Hiddel Place első hallásra is és még most is milyen fülbemászó dallamos, a Crystalline számomra még mindig nem az, egyszerűen nem dallamos, én ezt nem fogom 10 év múlva is dudográszni :)
Eltelt 10 év, de ez a 2 dalon nem hallatszik. 10 év fejlődés sajnos biztosan nem :(
Ha tudatlanul tippelnem kellene, én fordítva gondolnám a 2 dal kronológikus sorrendjét.
Érdekes, amikor kijött a Medúlla, szinte a kedvenc albumom volt. Ma sok év után meghallgatva nem is értem hogy érezhettem ezt. Nem mintha most nem teccene, na de a Homo és a Vespi közelébe se ér. Ráadásul ezen még kifejezetten elviselhetetlen fos számok is vannak, nem is kevés (Öll Birtan, Midvikudags, Submarine, Ancestors). Ezek sokat rontanak az összhetáson. Nélkülük egy tökéletes album lehetne. Mondjuk ezeket régen se szerettem, de ma már kifejezetten zavaróak számomra.
Post-éra. Vicces, hogy egy csomó b-side jobb, mint a Post 3/4 (Sweet Intuition, Charlene, I Go Humbe). Kár, hogy ezek nem az albumra kerültek sok gyenge szám helyett. Ezekkel a Post igazán durva lehetne.
all is full of lies - mi ez, valami szerelmi csalódás utáni feldolgozás? (tudom, hogy tényleg volt valami ilyesmi a magánéletében, és, hogy ez a szám is része a sztorinak, de a remix azért színpadias fordulatnak tűnik...)
kicsit nekiálltam björkből művelődni, és közben láttam, hogy ahhoz képest, hogy hány maxi kijött az alarm callból, egy csomó remix csak bakeliten jelent meg. levadásztam őket, de a rippelő valószínűleg süket volt, úgyhogy ezzel nem fárasztanék senkit. viszont a nem cd-s matmos (speech therapy) remix normálisan szól, azt feltöltöttem.
hát so-so jófej. legutóbb a belinkelt jóga promóból szerettem volna egy kópiát valakitől, de válaszra sem méltatott, miközben egy-egy mátrixszám-változatról képes velem napokig vitatkozni... de igen, akadnak segítőkész emberek. én is az vagyok :oP
kíváncsi vagyok, milyen minőségben kerültek fel a számok arra a cd-re. emlékeim szerint nekem régen sem lehetett meg ez 192-es mp3-nál jobban. ha sikerült megfűzni az illetőt, feltölthetnél belőle egy próbaszámot, hogy megnézzem, mi bújik meg a flac mögött :o)
Egy hivatalos beharangozó számot hogy ne hallottam volna. :) Ez csak a mindenféle live és kiszivárgott verziókra vonatkozik, hogy nem szeretném előre hallani. :)