Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Hát kíváncsi vagyok mit mond a doki. Persze ha műtét kell, akkor kell, csak úgy érzem ez a negatív HPV nagyon jót jelent. Valószínűleg majd holnapra racionálisabb leszek, de ma örülök, mert úgy érzem jó felé alakulnak a dolgok 🙂
Atipusos sejtek vannak, ki kell szedni. Igaz az én időmben még ilyen HPV teszt nem is létezett, de vitán felül állt, hogy valami nem egészen jó, szedjük ki. A műtét, amitől nagyon féltem, semmi se volt. 5 nap kórház, altatásban, nem éreztem semmit. Utána minden rendben. Ez nekem így sokkal ésszerűbb volt, mint a szoros ellenőrzés aminek a végén esetleg mégis műtét lett volna. .
Nagyon boldog vagyok ma, mert a HPV tesztem negatív lett 😁
Tudom, hogy az atipusos sejtek azok ott vannak, de szerintem mindíg jó, ha valami negatív. 🙂 Mindenhol azt olvasom, hogy HPV nagy jelentőségű, és ezért most fogalmam sincs mit jelent egy nem jó cytológia, egy negatív HPV teszttel, de örülök.
Lehet, hogy a műtétet is megúszhatom? Van erről itt tapasztalat?
Megint leírom. Menj el egy endokrinológushoz. Ami a nyakadban van, az valószínűleg a pajzsmiríggyel kapcsolatos. Ne akarj mindenáron rákos lenni. Ha étvágyad van és hízol is, valószínűleg nem vagy rákos.
Nemtudom! Pajzsmirigy el más tünetei is vannak nem? Van valaki, akinek volt ilyen tünetei vagy gyomor, nyelőcsőrák ja van? Milyen tünetei vannak neki? 1ev alatt már mast tüntetnek is kellene lennie nem? 29eves vagyok, férfi, étvágyam van, hízni hizok, de nem olyan sokat... Nemtudom mi tevő legyek 😕
Almirenaval értek egyet, el kell menni egy endokrinológushoz, ők valószínűleg kiderítik mi a baj. Egy év alatt már kellett volna más tüneteket is produkálnia, ha komoly lenne.
Jó napot! Szeretnék kérdezni, ha lehetséges? Már 1eve egész nap érzek vmi nyomást a ádámcsutkam és a kulcsontom között, ezt reggeltől estig érzem! Már voltam vele a körzeti és gegesznel ök nem látták semmi, írt fel nolpaza és frontint hogy lehet a sok stressztől lehet, esetleg reflux. De nem igen veszem észre hogy segítene, és már félek hogy vmi komolyabb. Volt itt vki aki ilyet érzet, esetleg gyomorrák, nyelőcső rák vagy vmi tünetei? Vagy 1ev alatt már más tüntetnek is kellene lennie? Köszönöm valaszaikat, és sok egészséget mindenkinek!
Sajnos én nem tudok segíteni, de így ismeretlenül is nagyon drukkolok neked. Ha van kedved és erőd, írd majd meg hogy vagy. Ilyenkor minden kis támogatás jól jöhet.
A csontvégek nem fogják szúrni az izmokat? A hiány miatt kitüremkedhet az izom, ill.mögötte a tüdő. Külsőleg valamennyi deformitásra, gondolom kell számítani.
Köszönöm szépen. Igen megnéztem ezt a videót, de olyan kevés szó esik arról, - vagy egyáltalán - hogy ha ki kell vágni a bordából, az milyen következményekkel és deformitással jár.
Sziasztok! Tanácstalan vagyok. A közeljövőben műtenek a jobb tüdőcsúcsot érintő laphámrákkal, mely a mellkasfalra, ill. a 2-4 borda között rá van nőve. Áttétem nincs. Az orvos jelezte, hogy a hátamon vágnak és a bordából is" ki kell vágni valamennyit, de nem kell pótolni". A neten ilyen műtétet, bordakivágást nem is találtam.
Ez az, amit elképzelni sem tudok és már a dokival sem találkozok a műtétig. Egy borda a mellkascsontból megy hátra a csigolyákig. A teljes félkör kivágása nem "valamennyi". A bordából hogyan lehet kivágni egy darabkát? A megmaradt pár centis rész a levegőben fog állni? Felsértheti a kitüremkedő tüdőt. Valaki, fel tudna világosítani?
Elég fájdalmas dolog, állandó fájdalomcsillapítót kell szednem. Vagy a lapockám fáj, vagy a mellem mögött nyilall. Nagyon várom a műtétet.
Ma telefonált a laborba a nőgyőgyászat, mert hogy meg lettek eredmények de sajnos azt mondták ott, hogy az én mintámat még tovább kell vizsgálniuk. Ez vajon jót vagy rosszat jelent? Vagy semmit?...
Észbontó. Semmi felelősségvállalás, csak tologatás ide-oda. Rettenetes. És ha nem vagy ilyen talpraesett (és kétségbe), akkor senki nem csinál semmit?
Na, ezen én úgy sem tudok segíteni, jobb is elfelejteni, ha lehet. A fő, hogy nemsokára otthon lesz daganat nélkül és sérvek nélkül, és élhet még boldogan. És ez a lényeg. Örülök neki, és kívánom, hogy gyógyuljon gyorsan, de óvatosan:)
Nem kezdem az elejétől, a sikertelen beszólogatásoktól :)
Mikor elegem lett és a háziorvos megemlítette, hogy van egy betege, aki az Ungár profhoz ment maszekban, akkor elkértem hol rendel (DMC) és kivertem egy azonnali időpontot nála. Ugyanis akkor ugrott be, hogy ő műtötte. Neki elmondtuk mi van, ő felhívta az Orbán dokit aki anno intézte a műtétet (szóval '14-ben Orbán dokinál derült ki a baj, és Ungár profhoz tolt be, most meg fordítva), és kértek együtt egy azonnali műtéti előkészítő kivizsgálást. Mivel az eredmények kiválóak voltak, és mindkét doki tágra nyílt szemekkel csodálkozott, felhívta a prof a legjobb tanítványát, mert neki tele a naptára, és benyomta másnapra hogy intézzen neki műtétet.
Ha idéznem kell a telefon beszélgetésből:
- itt ül velem szemben egy beteg, (akinek ekkor és ekkor ez és ez volt a baja), van most egy fejméretű daganat, és már eleve nem szoktam hozzá, hogy olyanokkal beszélgessek, akinek ilyen van, de hogy semmi panasza, és ilyen kiváló egészségben van, úgy gondolom mindenképpen meg kellene ezt oldani, mert megéri
Na így. Persze a Máté doki betojt, hogy mi van ha nyirokcsomó, vagy éren van, és ott vérzik el, de amikor kiderült hogy bent hagyták a petefészket, akkor egyből nézett egy jövő heti időpontot, hogy jajjdejó akkor innen ered.
Most meg már ő is mosolyogva megy hozzá, hogy milyen jól van...
Szóval hát azért nem akarták megműteni anno, mert szarul volt, most hogy "jól van" megéri, nem rizikó. Szóval ha betegek vagytok, ne menjetek orvoshoz, csak ha jól néztek ki.