Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Legtöbb cuccnak kevés az 1 Amper, éppen csak vegetálnak róla, mint a mellékelt ábra mutatja. Ez nem nyírja ki, de ha működésre és töltésre többet kér a cucc, akkor 2 Amperig megteheti.
Azt nem tudom, mi a baja, de az én dzsunkatechem pont ezt csinálja. Felmegy percek alatt a töltés 100%-ra, de ha leveszem a töltésről, percek alatt le is merül. Ez egy megbuherált kütyü, eltört a kijelzője, egy más miatt roncs képernyőjéhez cseréltük, azt nem tudom mozgatva lett-e az akku, de azelòtt tökéletesen működött. Most állandóan a kocsimban használom mindig töltésről.
Én is erre jutottam, de az akksija is szarakodhat.
Órák óta töltöm folyamatosan, de nagyon nehezen töltődik. Rádugom, akkor piros a LED és azt írja ki, hogy 100%. Ha töltőn van, akkor eddig is 100%-ot mutatott mindig, függetlenül az aktuális töltöttségtől. Ha lehúzom a töltőről, akkor mutat 80%-ot, majd néhány másodperc múlva már csak 60%-ot. Valahogy ez is fura, mert ha haldoklik egy lítium akksi, akkor nem veszi fel a töltést, idő előtt jelez 100%-ot és rövid idő alatt lemerül. De most még 80% fölé sem tudtam tolni.
A nap nem sütötte meg az biztos, mert szakadt végig az eső és 13 fok volt :-)
Szerinted akkor simán rárakhatom a 2A-es USB-re, nem nyírja ki?
Ma történt valami szokatlan a WayteQ 960 BT-vel. Útközben, kb. 2,5 óra után, egyszer csak minden jelzés nélkül kifehéredett a kijelző, csak egy hervadt sárga csík volt a közepén és semmire sem reagált. Kikapcsolni sem lehetett. Ekkor reset-eltem, ezután be lehetett kapcsolni, de már a bootolásnál megint csíkosra változott a kijelző és megint nem lehetett hozzáférni. Aztán kikapcsolt magától és se kép se hang.
Itthon megint reset, majd rácsatlakoztattam a laptopra és rendesen megy. Ki-be lehet kapcsolni, kommunikál, teszi a dolgát.
Okozhat ilyen monitor csíkozódást, és lefagyást a tápellátás? Eddig a gyári szivargyújtós tápról etettem, de a rablásgátló klaviatúrájának útban volt az a böszme gyári kifli, ezért ma váltottam egy szivargyújtóba dugható USB adapterre. A gyári töltőnek 1500mA a kimenete, az USB adapternek kettő van, az egyik 1000mA, a másik 2100mA. Az 1000mA-re raktam, szeretem, ha szépen komótosan tölt, elvileg ez kíméli az aksit. Ment is a dolog szépen, míg nem hazafelé félúton megtörtént a nagy merevedés.
Valahol a táppal lehet a gebasz, mert bár egész úton az autóról szívta a kraftot, az újbóli bootolás és sikeres élesztés után is csak 40%-os akksi töltöttséget jelzett és hangosan sopánkodni kezdett, hogy azonnal töltsem, mert majd meghal.
Lehet, hogy az 1A-es töltöáram kevés volt neki? Ezt még el is tudnám fogadni, de miért nem úgy halt meg, ahogy ilyenkor illik? Felszólítás töltésre, aztán, ha figyelmen kívül hagyom, akkor egy ismételt reklamáció, majd ha nincs továbbra sem kraft, akkor kikapcsol a kijelző és kómába esik. Ezt a csíkosra fagyott kijelzőt nem tudom hová tenni. Olyan volt, mintha valami videokártya probléma egy számítógépen.
Megrendeltem, már fel is adta a gyártó. Azt írja 20-30 nap mire megérkezik. Kipróbálom. Nem nagy kockázat pár ezer forint és szállítási díj sincs. Azt nem tudom hogyan fog célba érni? A posta fogja kézbesíteni, vagy hol kell átvennem? Ha sikerül olcsón megúsztam, ha nem veszek másik GPS-t.
A PNA-kban egy kiherélt Windows Mobil van, azért olcsó, mert az operációs rendszerből mindent kihagytak, ami a megcélzott funkcióhoz nem kell. Az egérkezelés meg még a teljesben sincs, minek, ott van az érintőképernyö. Alább leírtam, hogy ha a masina nem egy noname dzsunkatech, hanem komolyabb márka, akkor elképzelhető, hogy a netkereskedőknál találsz eredeti aélkatrészt.
Nem olyan ritkaság, a gyártó hoz döntést, hogy szerinte fontoe-s ez Egy MM eladó ismerősöm szerint ehhez legalább a kinai cégek ragaszkodnak, még a legolcsóbb cuccok is tudják. a japánok meg nem ragaszkodnak hozzá. Emellett meg OTG és OTG sem ugyanaz. Haverinám Alcatelje és új ASUS Zenben van (a Memopadban nincs, pedig induláskor azonos rfekvésük volt), de csak egylövetú, elosztani HUB-al nem lehet. A noname Amiko meg, ami kimondottan alsó árfekvés, minden trükköt tud.
Az AliBabab-n is néztedm vafy csak az eBay-en. Bár ez is nagyon necces, mert maguk az alkatrészgyártók nem nagyin érulnak a weben egyes darabokta. A márkásabb cuccok szervuzei esetleg kiárusítjk a kifutott termékek alkatrész-készletét. Tehát ha megtalálod, akkor a (márkásabb) készülék tipusa felől kell elindulni. De ezeknek a PNA-knak legtöbbször még típusneve sem ismert, nemhogy a márkája, ami leginkább nincs, ezért olcsóbb a dzsunkatech. Általában - ha nem is a mi fizetéseink mellett - egyszerhasználatosak. Nem szervizelik őket.
Ettől féltem. Egyébként szétszedtem és levettem a törött érintőképernyő üveget. Valószínűleg egy Resistance analóg touchscreen 4,3" -os. A szalagkábelen volt egy azonosító JD16135AA és a panelere négyeres kábellal csatlakozott a itt az vezetékek cimkéje T L B R volt. Ha ez alapján tudnék rendelni érintőképernyőt az szuper lenne, csak így nem találok interneten semmit. Nincs valakinek ötelete hol lehetne rendelni/keresni?
Az USB On-The-Go (OTG) még ma is igencsak ritka és csak a drágább készüléken (telefonokon/tableteken) fordul elő, a te noname régi PNA-don biztos nincs..
Van egy GPS készülékem(PNA), aminek sajnos eltörött az érintőképernyője és nincs alkatrész már hozzá. Lehet ehhez szerintetek egeret csatlakoztatni? Nagyon stabil készülék volt és minden működik csak a képernyő érintést nem érzékeli.
A nyomásszabályozó rendszerrel felszerelt héliumos lufi nem robban fel, hanem simán leereszkedik, ahogy a hélium kiszökik a lufi gumiján. Úgyhogy a keresésé alapja az, hogy mennyibe került a ráaggatott kütyü :-)
"ballonversenyen a pilóták hozzák a vadiiúj telefonjaikat, hogy csináljak belőle ballonos GPS-t"
Hát ez egyszerű: viszel pár héliumos lufit, hozzákötöd a telefonjukat és elengeded...
Megnyugtatásul közlöd velük hogy még egy lufi sem maradt fenn örökre, amikor 10km-en kidurrannak akkor lejön a telefonjuk is :) esetleg a ballonnal üldözőbe vehetik.. :DD
"Hogy csinálja?"
Egyszerűen: ha elég sok adatod van bármit kihalásznak belőle..
Ha telefonos gps-el bemész egy ilyen épületbe, egyből riportolásra kerül a
- pozíció (a gps jel megszünése előtti pozíció)
- wifi mac
- kábeles ip cím.. (hiszen a google-től kérdezi le az agps filet is, tudja hogy melyik telefon és melyik IP-ről kérdezi)
- szolgáltatók 2/3/4G cellanevei, térerő. toronytól való távolság.
Évekkel ezelőtt amikor a fotós kocsijuk járta az utakat és kiderült hogy wifit is naplóz, nagy felháborodás volt. Így hogy az emberek már használják az androidot és a gps-t, már nem is kell külön gyűjteni se, az emberek önként és dalolva megteszik mindezt nekik (igaz tudatlanul). Régebben simán 10m pontosan le tudtam kérdezni az adsl-em pontos címét (de azóta ezen biztonsági rést letiltották -mivel már akkoriban is tilos volt ezt kiadniuk). Ugyanígy volt a gps nélküli telefonom (e51-2008) is: ahol először jártam vele vidéken, iszonyú pontatlan volt (sok 10 kilométert tévedett), aztán egyszer pároztatott bt-gps el mentem vele ugyanott; utána legközelebb már tűrhető pontosságú lett (pár 100m) gps nélkül is.. :)
Nem, nem a Garmint magyarázom, azt csak odaírtam, mert ki tudja, hogy éppen mi a pék faszára gondoltál, mikor magyaráztad a kockákat meg az ilyen-olyan GPSeket.
De nem ez a lényeg, hanem hogy én nem vettem észre, hog te a Rarmin-féle GPS-eket mondod, hogy az nem számít. Tényleg nem számít, Androidról van szó. Az androidos rendszerekben ez a rész közös, legalábbi az általam látott pár tucat típusban. legalábbis. (Eleget látok, amikor a ballonversenyen a pilóták hozzák a vadiiúj telefonjaikat, hogy csináljak belőle ballonos GPS-t :-)
Nálam (LG) beallitasok általanos Hely. Sehol nem írnak gps-ről mert az túl bonyolult volna (mint neked is :) mivel ez több mint egy gps, hiszen beltéri helymeghatározást is tud kb 10 éve (pince, mélygarázs, ólomüveg borítású épület)..
A Beállítások menü a legtöbb androidos masinában ugyanaz, csak az újbbakban nem egy hosszú lista van, hanem kisebb modulok téma szerint. Amiben van GPS, ott a Helymeghatározás alcsoportban mindig ott van (volt) a GPS-re vonatkozó sor a végén a pipálható kockájával. Nézd meg, ha van a telefonodban igazi GPS.
Három kocka van, amibben 2 pipa van a normális GPS-es kütyüknél, amiben a GPS-es sor üres eredetileg, neked kell kipipálni. A Google helymeghatározás és a Google adatlopás kockájában meg ott van a pipa. Na az a GPS-es sor teljesen nincs ott az A536-ban. Pedig az a lényeges, a többi a programokban, widgetekben levő GPSgomb is ezt kapcsolgatja ki/be