Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.24 0 0 1059

Nálam ez a legtöbb VSTi-nél alapból így van. Van egy pár, ami nem reagál rá (gondolom úgy van megírva).

(most gyorsan kipróbáltam: cantabile és mulab host és synth1 VSTi és működik)

Gondolom a "vas" kiadja a Program Change üzenetet a MIDI-n.

Előzmény: djuice (1058)
djuice Creative Commons License 2012.03.24 0 0 1058

Régi fel nem tett kérdésemre kerüljön most sor!

Akár Cubase, Samplitude, VSTHost stb programokat nézzük, hogy oldható meg hogy 1-1 szoft hangszer program vas hangszerről jövő program change váltásokkal (hangmodulnál működik!) váltsa a preseteket?

1 sör aki megmondja a választ! :)

Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1057

Köszönöm a tippeket. Egyelőre jegelnem kell a témát, amennyi időt eltöltöttem már a megfelelő sw keresésével, már 2 nótát összeüthettem volna :) Ha esetleg felmerül még valamilyen alternatíva, örömmel veszem! :)

Előzmény: Törölt nick (1056)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1056
Előzmény: Törölt nick (1055)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1055

Igen, tegnap kipróbáltam, kézzel tényleg nehéz pontosan akkordot váltani - persze az is mehetne midiből.

Nem használom amúgy, csak azért volt meg, mert egyszer épp itt valamelyik fórumon keresett valaki ilyesmit.

Keress rá, hátha. üdv.

Előzmény: Attila_1974 (1054)
Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1054

No, kipróbáltam. Nos nekem nem realtime kell a kütyü, hanem itthon készíteném el vele a zenei alapot, buliban élőben gitározok és énekelek. Gondolom megoldható lenne, hogy midibe menjen az adat, pl a nuendoba, viszont atom pontosan kell fogdosni az akkordokat a váltásoknál, mert különben gáz, ahogy szól... Dob és hangszeres hangok is kimaradnak akkordváltások után, és a loopbe1 is meg-meg adja magát... :( 

Van esetleg más konkrét ötleted? :$ Vagy nem tudsz valakit, aki próbálkozott már a band in a box-szal? Hátha... thx!

Előzmény: Attila_1974 (1053)
Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 1053

A synthzone oldalt én is megtaláltam, de egymillió program van ott. Onnan néztem ki a band in a box-ot is :) Viszont pont emiatt kérdeztem úgy, hogy olyan kellene, amiről esetleg tudod, hogy működik, használható és bevált dolog.

Amit linkeltél leszedtem, mindjárt próbálom is! :) thx! :)

Előzmény: Törölt nick (1052)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1052
Előzmény: Törölt nick (1051)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1051

Szia!

Itt van pár, bár már lehet régi linkek: http://www.synthzone.com/midiaccomp.htm

Ezt egyszer kipróbáltam, működött - valósidőben Yamaha stílusokkal: http://lotal.narod.ru/

Ide feltettem:

http://radicspeter.hu/prg/perfV2.zip

http://radicspeter.hu/prg/PSR-550Originals.zip

Előzmény: Attila_1974 (1050)
Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.20 0 0 1050

Szia,

A loopbe1-et tettem fel, úgy tűnik végzi a dolgát, köszönöm! :)

Viszont lenne még valami... kisérő automatikás szinti szerű programot keresek. Az első, ami a kezembe került, a CordPulse, de az nagyon-nagyon egyszerű, csak gyakorlásra jó. A másik amit korábban említettem is, a Band in a box 2009. Ez jó lehet, de harmadik ránézésre is nagyon pilótavizsgásnak tűnik.

A cél az lenne, hogy egyszerűbb (értéktelenebb) nóták alapjait ezzel készíthessem el, ne kelljen hangonként felütni. Van erre esetleg valami ötleted?

Ha igen, valami konkrét dolog érdekelne, ami Neked vagy esetleg másnak már bevált, zenészként jól használható.

thx!

Előzmény: Törölt nick (1047)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1049

Szia!

Nem ismerem a programot, de általában sáv/part szinten jelenik meg a transpose funkció egy adott részre beállíthatóan.

Előzmény: etwg (1048)
etwg Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1048

Sziasztok, eddig csak olvastalak benneteket.

Lenne egy kérdésem, hogyan lehet egy adott midi fájlat transzponálni.

Ha a szintin teszem, akkor maga a szinti is transzponálodik.

Van néhány MIDI programom (MAGIX MIDI studiot ismerem a leginkább), amiket nem igen használok (nem vagyok zenész), de egyiken sem találtam meg a modját, hogy lehetne a létezö MIDI-t alaphangot transzponálni.

Kösz!

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1047

Szia!

Nem használom egyiket sem.

Igen a loopbe1 és midi-yoke is ingyenes.

üdv.

Előzmény: Attila_1974 (1046)
Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.18 0 0 1046

Köszönöm a tippeket!

Te használod valamelyiket? Jól látom, hogy a loopbe1 ingyenes a loopbe30 meg fizetős? 

A midi ox ha jól látom több portot nyújt és ingyenes?  :)

Előzmény: Törölt nick (1045)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1045
Előzmény: Attila_1974 (1044)
Attila_1974 Creative Commons License 2012.03.17 0 0 1044

Üdv!

XP alá lenne szükségem valami virtuális midi hub megoldásra. 

Szeretném a Band In a Box-ot összekötni Steinberg Hypersonic-kal... 

Köszönöm előre is! :)

bye!

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1043

ebből legalább meg lehet tanulni (v. eljutni arra a szintre, hogy továbbinduljon amerre akar :)

Előzmény: MidiTom (1042)
MidiTom Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1042

:D
Ugyanezt a választ küldtem el egy úrnak emailben reggel ugyanerre a kérdésre :)

Előzmény: Törölt nick (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1041

Sík - Gerényi: MIDI (Alapozás és protokoll)

Tizennégy éve jelent meg könyvünk a házi stúdiókról. Most leporoltuk, aktualizáltuk, és teljes egészében közzétesszük. Az 1992-es év első hónapjaiban jártunk. Az egyetemről éppen csak kiszabadultam, munkahelyet viszont nem kerestem, mert pár barátommal akkor már évek óta[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: FLman (1040)
FLman Creative Commons License 2012.03.01 0 0 1040

Sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne,hogy FL Studioban amikor egy vst nek rányomok arra hogy Bowse preset bal felső sarokban kijön alsita ugye ahol be lehet állítani a midi billentyűnek hogy melyik gomb vagy poti mit csináljon,nos vannak ott olyan dolgok hogy pl Modulation wheel azt tudom hogy a hajlítókar,de a többit nem tom.

Leírnák párat aki tudja mi mire jó az írja már le köszönöm!

Bank select MSB

Breath Controller

Foot Controller

Expression Controller

General Purpose controller 1

Data entry LSB

Portamento Control

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1039

Bocs de nem írom le: http://radicspeter.hu/vsti/midi.html

Ez a program tudja ezt, de vsz. a legtöbb mai DAW is.

(itt az x tengely értékeihez az y-nak megfelelő hangosságok rendelődnek)

Előzmény: ribusa (1038)
ribusa Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1038

Hu, köszi, milyen progival van értelme foglalkozni illetve, mit kell keresni mit, tudjon az agy, ha arra kerül sorra, hogy jelzik ezt a tulajdonságot (Yamaha motif classic tudja ezt).  ja és amikor pc használok, kell valami spec cucc interface vagy  spec kábel. Bocsi, hogy ennyit kérdezek, zöld fölű vagyok ebben a témában és előre, köszi, a válaszokat.  

Előzmény: Törölt nick (1037)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1037

A PF85 leírása alapján nem lehet állítani a billentésérzékenységet. Ha PC-t használsz, meg tudod csinálni, hogy "valós időben" átkonvertálja a billentyűről bejövő velocity értéket saját görbe (tkp. függvény) szerint. Lehet némelyik hangmodul is tudja ezt.

Előzmény: ribusa (1036)
ribusa Creative Commons License 2012.02.10 0 0 1036

Az a gond hogy ez egy borzasztó egyszerű gép és lehet ,hogy valamilyen billentyű kód csinálja ezt, de nem találtam meg lehet, hogy nincs is, de majd jobban szétnézek. A neten találtam leírást csak angol és nem értek mindent tisztán sajnos.  

Előzmény: Törölt nick (1034)
coma cat Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1035

Szevasztok!

Régi Fatar 161-et javítanak valahol szerintetek, vállalható áron?

Elszállt a Disz3 gombom, + vmi miatt a pitch kerék nem mindig engedi el a hangot virtuálisan és bele-belehúz a hangba :S

Tipp?  Azon kívül h kuka...

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.09 0 0 1034

Sziasztok!

Bocs, írtam egy hosszú hozzászólást, de eltűnt :(

A lényeg: meg kéne nézni, hogy milyen leütés erősségeket (ez egy 1-127 közötti szám) küld ki a PF85 a MIDI OUT-on.

Vsz. nagyon ütni kell, hogy a "magas" értékek kijöjjenek belőle.

Előzmény: ribusa (1033)
ribusa Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1033

Nem gépről nincs, szó lehet, hogy zavarosan fogalmaztam nem vagyok hozzáértő sajnos az a lényeg, hogy amikor a psr hangjai szólalnak meg a zongorán akkor nincs megfelelő dinamikai különbség olyan szinten. Viszont amikor a zongora hangjait szólaltatom meg a szintin akkor a szinti kihozza azt. Viszont amikor a zongorát különálló hangszerként használom akkor rendes a dinamika. ezért fontos ez mert szeretnék szerezni egy motif agyat a zongorához csak ha ez nem fog így működni akkor lehet hogy előtte egy normális alap kellene inkább (amúgy tudsz valami jó agyat ajánlani vagy érdemes egy egyszerű laptopra jó programokat rátenni keresni venni ?). pl m audio vagy fatar(ezt egy egyszerű kommersz midi kábellel csinálom  )                                                                                              

Előzmény: MidiTom (1032)
MidiTom Creative Commons License 2012.02.08 0 0 1032

Amikor azt írod, hogy midi alapként használod a PF85-öt, akkor mi szól? A PSR, vagy a számítógép? Mert valamiféle midi programot is emlegetsz.

Előzmény: ribusa (1031)
ribusa Creative Commons License 2012.02.07 0 0 1031

Sziasztok, én itt egy új arc vagyok és még nem nagyon olvasgattam innen semmi csak a Hammond-os fórumra irkáltam pár dolgot. Lenne egy kérdésem, amire nem nagyon tudok választ kapni lehet, hogy a kérdés abszurditás miatt nem tudom. (nem nagyon értek a MIDI-is dolgokhoz) Szóval van egy yamaha psr 1500-om és én kitaláltam, hogy beszerzek hozzá egy egyszerű zongorát, amit mind egy midi alapot fogok használni, és ha esetleg nincs, otthon a szinti még egy egyszerű hangzás mellet mindig tudom használni gyakorlásra. Sikerült jó áron hozzájutni egy Yamaha pf 85 –hőz. ami nagyon korrekt állapotban, csak az a gond hogy mikor midi alapként használom, akkor a dinamikai különbségek nem jönnek rajta ki. Próbáltam a touch sensitive én állítani, de még úgy sem lett az igazi (ez nem a midi prog-on állítottam) egyszerűen bizonyos hangerejű hangokat finom játéknál nem lehet kihozni belőle. De alap játéknál ki jönnek (egymaga a zongora), tehát a billentyű érzékenysége meg lenne hozzá és ez mellet fordítva, amikor a zongora adja a hangszíneket úgymond megint jó. Tehát vagy nem alkalmas a mechanika ehhez vagy egyszerűen buta a zongora vagy máshogy kellene megoldani. Idáig ennyire jutottam remélem, valaki tud segíteni előre is köszönöm és utólag is bocs a sok pofázásért. :)

FeNegyerek93 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1030

Üdv

Asszem megoldódott a probléma. Találtam egy öreg PCI-s hangkártyát, telepítettem, és azon gond nélkül működik az MPU is.

A problémás hangkártya egyébként egy alaplabpa integrált kártya (a gameport külön vezetéken van kivezetve).

Kössz az eddigi segítséget, kellemes ünepeket.

Előzmény: Törölt nick (1029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!