Akár Cubase, Samplitude, VSTHost stb programokat nézzük, hogy oldható meg hogy 1-1 szoft hangszer program vas hangszerről jövő program change váltásokkal (hangmodulnál működik!) váltsa a preseteket?
Köszönöm a tippeket. Egyelőre jegelnem kell a témát, amennyi időt eltöltöttem már a megfelelő sw keresésével, már 2 nótát összeüthettem volna :) Ha esetleg felmerül még valamilyen alternatíva, örömmel veszem! :)
No, kipróbáltam. Nos nekem nem realtime kell a kütyü, hanem itthon készíteném el vele a zenei alapot, buliban élőben gitározok és énekelek. Gondolom megoldható lenne, hogy midibe menjen az adat, pl a nuendoba, viszont atom pontosan kell fogdosni az akkordokat a váltásoknál, mert különben gáz, ahogy szól... Dob és hangszeres hangok is kimaradnak akkordváltások után, és a loopbe1 is meg-meg adja magát... :(
Van esetleg más konkrét ötleted? :$ Vagy nem tudsz valakit, aki próbálkozott már a band in a box-szal? Hátha... thx!
A synthzone oldalt én is megtaláltam, de egymillió program van ott. Onnan néztem ki a band in a box-ot is :) Viszont pont emiatt kérdeztem úgy, hogy olyan kellene, amiről esetleg tudod, hogy működik, használható és bevált dolog.
Amit linkeltél leszedtem, mindjárt próbálom is! :) thx! :)
A loopbe1-et tettem fel, úgy tűnik végzi a dolgát, köszönöm! :)
Viszont lenne még valami... kisérő automatikás szinti szerű programot keresek. Az első, ami a kezembe került, a CordPulse, de az nagyon-nagyon egyszerű, csak gyakorlásra jó. A másik amit korábban említettem is, a Band in a box 2009. Ez jó lehet, de harmadik ránézésre is nagyon pilótavizsgásnak tűnik.
A cél az lenne, hogy egyszerűbb (értéktelenebb) nóták alapjait ezzel készíthessem el, ne kelljen hangonként felütni. Van erre esetleg valami ötleted?
Ha igen, valami konkrét dolog érdekelne, ami Neked vagy esetleg másnak már bevált, zenészként jól használható.
Lenne egy kérdésem, hogyan lehet egy adott midi fájlat transzponálni.
Ha a szintin teszem, akkor maga a szinti is transzponálodik.
Van néhány MIDI programom (MAGIX MIDI studiot ismerem a leginkább), amiket nem igen használok (nem vagyok zenész), de egyiken sem találtam meg a modját, hogy lehetne a létezö MIDI-t alaphangot transzponálni.
Tizennégy éve jelent meg könyvünk a házi stúdiókról. Most leporoltuk, aktualizáltuk, és teljes egészében közzétesszük. Az 1992-es év első hónapjaiban jártunk. Az egyetemről éppen csak kiszabadultam, munkahelyet viszont nem kerestem, mert pár barátommal akkor már évek óta[...] Bővebben!Tovább »
Sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne,hogy FL Studioban amikor egy vst nek rányomok arra hogy Bowse preset bal felső sarokban kijön alsita ugye ahol be lehet állítani a midi billentyűnek hogy melyik gomb vagy poti mit csináljon,nos vannak ott olyan dolgok hogy pl Modulation wheel azt tudom hogy a hajlítókar,de a többit nem tom.
Leírnák párat aki tudja mi mire jó az írja már le köszönöm!
Hu, köszi, milyen progival van értelme foglalkozni illetve, mit kell keresni mit, tudjon az agy, ha arra kerül sorra, hogy jelzik ezt a tulajdonságot (Yamaha motif classic tudja ezt). ja és amikor pc használok, kell valami spec cucc interface vagy spec kábel. Bocsi, hogy ennyit kérdezek, zöld fölű vagyok ebben a témában és előre, köszi, a válaszokat.
A PF85 leírása alapján nem lehet állítani a billentésérzékenységet. Ha PC-t használsz, meg tudod csinálni, hogy "valós időben" átkonvertálja a billentyűről bejövő velocity értéket saját görbe (tkp. függvény) szerint. Lehet némelyik hangmodul is tudja ezt.
Az a gond hogy ez egy borzasztó egyszerű gép és lehet ,hogy valamilyen billentyű kód csinálja ezt, de nem találtam meg lehet, hogy nincs is, de majd jobban szétnézek. A neten találtam leírást csak angol és nem értek mindent tisztán sajnos.
Nem gépről nincs, szó lehet, hogy zavarosan fogalmaztam nem vagyok hozzáértő sajnos az a lényeg, hogy amikor a psr hangjai szólalnak meg a zongorán akkor nincs megfelelő dinamikai különbség olyan szinten. Viszont amikor a zongora hangjait szólaltatom meg a szintin akkor a szinti kihozza azt. Viszont amikor a zongorát különálló hangszerként használom akkor rendes a dinamika. ezért fontos ez mert szeretnék szerezni egy motif agyat a zongorához csak ha ez nem fog így működni akkor lehet hogy előtte egy normális alap kellene inkább (amúgy tudsz valami jó agyat ajánlani vagy érdemes egy egyszerű laptopra jó programokat rátenni keresni venni ?). pl m audio vagy fatar(ezt egy egyszerű kommersz midi kábellel csinálom )
Sziasztok, én itt egy új arc vagyok és még nem nagyon olvasgattam innen semmi csak a Hammond-os fórumra irkáltam pár dolgot. Lenne egy kérdésem, amire nem nagyon tudok választ kapni lehet, hogy a kérdés abszurditás miatt nem tudom. (nem nagyon értek a MIDI-is dolgokhoz) Szóval van egy yamaha psr 1500-om és én kitaláltam, hogy beszerzek hozzá egy egyszerű zongorát, amit mind egy midi alapot fogok használni, és ha esetleg nincs, otthon a szinti még egy egyszerű hangzás mellet mindig tudom használni gyakorlásra. Sikerült jó áron hozzájutni egy Yamaha pf 85 –hőz. ami nagyon korrekt állapotban, csak az a gond hogy mikor midi alapként használom, akkor a dinamikai különbségek nem jönnek rajta ki. Próbáltam a touch sensitive én állítani, de még úgy sem lett az igazi (ez nem a midi prog-on állítottam) egyszerűen bizonyos hangerejű hangokat finom játéknál nem lehet kihozni belőle. De alap játéknál ki jönnek (egymaga a zongora), tehát a billentyű érzékenysége meg lenne hozzá és ez mellet fordítva, amikor a zongora adja a hangszíneket úgymond megint jó. Tehát vagy nem alkalmas a mechanika ehhez vagy egyszerűen buta a zongora vagy máshogy kellene megoldani. Idáig ennyire jutottam remélem, valaki tud segíteni előre is köszönöm és utólag is bocs a sok pofázásért. :)