Megvan a Joby ? Kíváncsi vagyok rá ,hogy milyen? Gondoltam rá sokszor,hogy makróhoz sokesetben jól jöhetne. Pl. amikor a jégen hasal az ember. Ilyenekhez.
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES FOTÓSNAK ÉS FOTÓZÁS IRÁNT ÉRDEKLŐDŐNEK A SZOLNOKI FOTÓSOK FÓRUMÁN! Adapterek és átalakítók ,valamint ENELOOP aksikat vásárolni szándékozók figyelmébe ajánlom Pdawnéven fórumozó "kollégát". Jó árakkal rendelkezik és nagyon rugalmas ! Ráadásul rendszeresen jár Szolnokon ,ill. Szolnokon át,tehát személyes átvétel megoldható! Üdv: kehin
Akkor már korom sötét volt ,és a kék jelenléte csak az elemlámpán mutatkozott:-)) . Csináltam belülről is a legmagasabb pontról ,de ugye eléggé behatárolt a látómező . Most meg 3 hétre ell kell mennem ,tehát ismét nem sok fotózási lehetőség lesz . Talán majd az ünnepek alatt ./remélem !/
Bizonyára ismeritek a "Villanj körte", ill. hasonló neveken forgalomba hozott, hagyományos izzófoglalatba tekerhető vakukat.
Ezek véleményem szerint főfényként kevésbé, ámde hajfénynek, vagy háttérvilágításnak annál jobban használhatóak.
Mivel nekem is van két ilyen, ma este készítettem hozzá két előtétet.
Igazán költséghatékony, mert mindössze fekete fotókarton, szigszalag, alufólia, és fekete szívószál kell hozzá (ez utóbbit volt a legnehezebb beszerezni :).
A méhsejtrács része kipattintható, készítettem hosszabb, illetve rövidebb betéteket is hozzá.
Helló ! Mostanában megint az idővel kell "harcolnom" :-) . Azért is próbáltam néhány fotót csinálni éjszaka ,mert nappal nemtudtam ,ill.nem tudok . Akkor viszont kimentem volna egyébként is ugye,és gondoltam megpróbálkozok vele. Bár jól jött volna ezzel a témával kapcsolatban pár tanács,mert még nem csináltam ilyet. A hétvégén sajna nem jutottam el .Tudod a távolság elég nagy ,kb.1500 méter :-)) .
Én is gondolkodtam, hogy a csonkatornyi temetőbe kimegyek sötétben, de úgy láttam, hogy sokkal kevesebb a mécses az átlagnál. A te képed alapján viszont lehet mégis tennem kellett volna egy próbát. Jut eszembe megint nem jöttél a hétvégén.
Próbálkoztam egy kis éjszakai fotó készítéssel ,bár nem lett,ill. lettek túl jók ,de magamhoz képest nem rosszak :-)) ,mert azt hittem majd csak egy két fénypötty lesz a fotón.
Nem tenném, mivel a tükör felületileg foncsorozott. Legjobban jársz, ha szervízt keresed fel, tisztítás céljából, vagy legalább is adjanak tanácsot, hogy mivel.
Sziasztok ! A tükör alkohollal fültisztítóval takarítható? Meg kellene takarítanom és kellene egy kis bátorítás :-)) . Vagy igyak előtte pálinkát? Mert ugye az is egyfajta bátorító:-) .
Nézzétek a pozitív oldalát: a srác megmutatja, hogy még a drága gépekre is mennyire kell vigyázni, hisz nem tolerálják, ha nekiverődnek egy utcai oszlopnak, vagy cipőtalp helyett használják őket. Tehát felfogható egyfajta oktatófilmek is :D
Mekkorát röhögtem a gazdag apuci hülye gyerekén... Ezen nem szabad idegeskedni, attól nem lesz fényerős obink!!! Hülyegyerek szórakozik mert megteheti, majd ha neki kell érte megdolgozni, kicsit másként fogja látni a dolgokat.
Addig is egy szöget belevernék a hátába egy 85 F1.4-el... (persze ezt a tesztet is ő finanszírozná :) )