Köszönöm szépen!:-) A 40cm-es mélynyomó, egy békebeli Eredeti BEAG gyártmányú hangszóró. Celestion koppintás az utolsó szögig. Fejlesztgették a magyar mérnökök. Készült ebből teljesen papír membrános, vászon peremű, és lágy gumi széllel. A gumiszélű kivitelnek nagyon szép mélyei vannak! Rendes hangfalban (nem reflex dobozban) a 32' hosszú 16Hz-es síp is megszólal rendesen:-)
Nagyon hejde a B3;-) Érdekes a függőágyas megoldás. Énis szeretnék egy zengetőt az enyémbe.
Szép rend van benne! Milyen 15-ös került bele? Dögös vintédzs forma!
Most végeztem a Misi by Organmate, csöves rugós zengető installálásával. Gondolkoztam, hogyan tudnám valamennyire rezgéscsillapítottan felszerelni a plafonra, és végül egy tarisznyát csináltam neki autentikus fűzöld filcből. Jó sora lesz ott. :-) Nagyon szép a hangja, nagy az öröm, bódogság. A potijának roncsolásmentes megoldást kerestem, ilyen lett:
Mostanáig szereltem a lezlit:-( (elég macerás mindent újból kitalálni) Egyelőre a hangját még nem hallatta, mert holnap csinálom meg a keresztváltóját, és még egy-két apróságot is fel kell szerelni rá. Este a lezli vezérlést teszteltem. Sokkal lassabban pörög fel, illetve áll meg a rotosonic dob. Szerintem olyan másfél, kétszeres idő kell neki, mint a dobrotornak normál esetben. Remélem ellensúlyozni fogja a hangja ezt a kis hiányosságát:-) A felső tölcsér teszi a dolgát, azzal nincs gond. Két fotót mellékelnék hátlap nélkül illetve, leendő hátlappal.
A Motion Sound fölött lezli látszik az Emu ESI4000 sampler. Az egy nagyon jó hangú mintavevős szintetizátor agy. Nincsenek benne "gyári" hangminták, bekapcsolás után be kell, lehet tölteni bármilyen rögzített hangot amiből a szintetizátor részével szabadon alakíthatja azt.
Kellő hangközökben (2-3/oktáv) levettem az ESI-vel a jellemző hangszínbeállítások mintáit egy Hammond B3-ból. Tiszta száraz CD minőségű vonaljel felvétel.
A mintákat megloopoltam, ami azt jelenti hogy a végüket kér pont között körbe-körbe-játssza le, tehát végtelenné lett, vagyis addig szól míg nyomom a billentyűt.
Utána az egy csoportba tartozó hangmintákat kiosztottam a billentyűzetre=hangszínek.
Jött a vibrátó már utólagos LFO programozása. Itt egy trükk-kel összehoztam a chorus vibrátót. A lényeg hogy ne nyávogjon hanem sírjon.
A végén a szűrővel babráltam hogy a hangerő függvényében változzon a hanxín.
Nekem nagyon bevált. További előnye, hogy a nem orgona hangokat is egyúttal ide töltöm be. Persze azok más kimeneten jönnek elő, s mennek a Motion S sztereó bemenetére, míg az orgona meg a csöves előfokos lezlibejáratra.
A Motionon keverem össze a zongorákat és a kimikrofonozott lezlit, amit egyből sztereóban küldtem a keverőre. A videón a hang a digitális keverőből való, de utólag multiband compressorral még igazítottam a hangzásarányon.
Más. Ma+holnap összerakom a lezlit működő állapotúra. Remélem nem lesz semmi, ami meghiúsítaná a tervem. Jövő héten esetleg szánnál egy kis időt egy mustrára/megdöngetésre?:-) Matyót is hívom ha, kész leszek. Természetesen más ráérő érdeklődőt is szívesen látok egyeztetés után.
Gratulálok Zsolt ! Az ''Orgonád'' nagyon jól szól, a szólód stilisztikusan is remek, és számomra eddig ez a legjobb banda, akikkel eddig hallottalak ! /Hogy tudtad ilyen jól rögzíteni a B3 at ? lenyűgözően eredeti / Üdv !
Az augusztus 23-i koncertünkből összehoztam egy számot. Egymanuálosként használtam a cuccom most, úgyis van két szólógitár, basszgitár. Tehtube's B3. A mélyeket, magasakat erősen visszavettem a középállástól is, így szerintem kissé McDuffos a hangzás. A youtube sokat rontott a hangminőségen.
Korla Pandit -ról minden. Ha nem is kizárólag Hammondon játszott, a rendkívül részletes emlékhonlapján sok korabeli szép hammondos fénykép is található.
Érdekes fazon. Fehérnek hittem, indiai maszkjával szinte fehérnek adta el magát, pedig apja fekete lelkész volt. Így még közelebb áll Earl Ganthoz.
Ne értsd félre, csak önmagához képest. Egyébként tényleg nem rossz, de bosszantó hogy kis butaságok mellőzésével sokkal jobb is lehetne.
A múlt héten ilyen B3-hoz igazító kalibráció volt az XK3-mal is. Ok, ott fülre, emlékezetből, nem az orgonámmal.
Zsolt egy saját száma az a furcsa regisztrációjú, ill. egy általánosabbal (amin jól kijön a c3) emlegettük a Manit. Mindkettő akkor a műsorán volt.
Az a Nokia meg akkor még a holdban volt. Ez egy Sony D8 kamera. Na ezért is méltatom az N93-at. Sokkal jobb a hangja, bírja a hangerőt, arányos a hangképe. Ja, és abszolút nem foglal helyet, mert belebújt a telefonomba :-)
Ilyen Yamaha, Korg digizongikra nincs egy Hammondhoz hasonló fórum?
Ugyan a kívánság jó régen volt, de inkább később, mint soha! :) Köszönöm szépen hogy gondoltál rám! Megjegyzem, a mostani koncerten Kalti nem ilyen picassoi stílusban orgonált, tényleg az sajnálhatja, aki nem volt ott!
Ja! Az ominózus kifejezést, amire fel korábban kételkedtem "benned" Tube a C1-el kapcs, is sikerült rögzítened 3:07-nél. :))) Mindegy, már tudjuk miről volt szó... :) Amúgy ezt a volt Nokiáddal követted még el?
Másik: ESI4000-et most vittek el az orrom elől 20ezerért!!!!!!! Ezt a pechet, simán dupla áron el lehetett vna passzintani utánna... Hát ilyen a szerencse! (igen, a balszerencse) :(
--
Yamaha KX88-al volt már vkinek itt közelebbi ismertsége fiúk-lányok? Mi a vélömény, használható? (mármint zongi mecha, én ui csak futólag láttam 10 éve)
Hello, Feri! Csak nem beleszerettél "Piroskába"? :)) Lassan egy klón múzeumod lesz otthon. :) Arra lennék kíványcsi, hogy akkor az átalakított KeyB-t a B4-el párhuzamosan fogod nyüstölni a C1-el, vagy más koncepcióid vannak?
A paletta teljességéért én mindenképp ajánlok neked egy Korg digi Cx3-at is meghallgatás szintjén, bár a lacija sztem kísértetiesen azonos lesz a G4 effekt pedállal. Egy-két próbát azért megér ha közelébe jutsz egynek!
Majd ha kialakultak már nálad a dolgok, felugranék szétnézni, ha még áll az ajánlatod! :)
hangfoglaláson voltam, a c2-n csak pár hangot ütöttem le, nagyon tetszett, vasárnap talán lesz időm kicsit többet nyomkodni. az electro 3 tényleg szuper cucc, a billentés hibátlan, a hammond nagyon szuper, a zongora parát viszont nem sikerült megoldani, kizárólag pedálozós balladajátékra van kitalálva, perkusszív játékmóddal gyakorlatilag használhatatlan. ennek ellenére kéne(kell hozzá egy motif modul, oszt jónapot). szóval elvinné valaki a vk7-et? :)) a korg sv1 hammondja élőben is kínosan béna, főleg a leslie szim. a csöves torzítás viszont nagyon király, szép hangokat lehet belőle kicsiholni, és a zongorája sokkal jobb mint a nordé. dehát sovány vigasz ez egy hammond fórumon...
Akkor azt hiszem inkább olyan helyre viszem, ahol adottak a körülmények. Persze még nem biztos, hogy ez a baj, de a tünetek alapján elég valószínűnek tartom.
Sztatikus töltésre igen érzékeny, pillanatok alatt tönkre lehet tenni!!! (antisztatikus munkahely, szénszálas tárolószivacs, csuklópánt kötelezõ!) Más egyéb kritikus dolog nincs.
Igen, néztem én is oldalakat, itt-ott hozzá lehet jutni, de tényleg nem egy 200-asért nyomják a kezembe. Mennyire szabad házilag nekiállni egy ilyen cseréjének? Nyilván nem én végezném, akivel belenéztünk ő foglalkozik elektronikával, de nem hivatásszerűen.
Az SM304 kifejezetten a Korghoz lett kifejleszteve, a gyártása megszûnt. Lehet még fiókban elfekvõ darab valahol, meg pár éve készükt egy mikrokontrolleres - lábkompatibilis - helyettesító áramkör is.
SM304a-nak hívják azt hiszem ezt a mint kiderült IC-t, ami úgy tűnik rossz lehet. Tényleg nem értek hozzá, de valami iromány szerint ez felel a billentyűvezérlésért.
Hát elég poros volt a masina belülről, meg nem vittük túlzásba, de innentől kezdve akkor beszüntetem a dolgot. Egyébként mélyebben belenéztünk, és ahogy kivettük, kettő darab billentyűvezérlő chip lehet benne, az első talán az alsó két oktávé (amivel nincs is baj) a második pedig a felső háromé. Persze ez csak egy tipp, a chip-et a régi korg cx3/bx3-ban használták, nem tudom mennyire ritka ez és beszerezhetetlen, félek, hogy az. Szakember még persze nem látta, csak találgatás az egész. Mindenesetre kösz a tippet, ha szerelőhöz kerül, megpróbálok minél felkészültebb lenni.
A KeyB-vel több probléma volt. Gyári állapotban nem szedték ki a kapcsoló üzemű táp zaját, elképesztően zúgott. Venni kellett hozzá egy DI-BOX-ot, hogy meggyógyuljon. A perka katasztrófa, élesen csattogó, továbbá elég vékony a hangja, a torzítója is elég gyenge.
A belseje, az elektronika kivitele, úttörő barkács szakkörös.
A műlezlije viszont szerintem a klónok közül a legjobb.
Ja, és nagyon nehéz. A demóit nem tudom, hogyan rakták össze, azok nagyon jól szólnak. Én ezk alapján rendeltem, hiba volt . Nem ajánlom senkinek. Tehtube jól megfogta a lényeget: egysoros HAMI lesz belőle, jó drágán.