Tudom, hogy rémesen gyenge, de muszáj írnom valamit, ha már kértem, hogy idézzük fel:-)
Magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek Fenn a hegyen talponálló,
Ön lejutott, és talpon áll? Ó!
(bocs :-)
magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek. Nem könnyű lejutni éjjel, ittasan a hegy ormáról
Az ember meg is feledkezik kavargó gyomráról.
Hogy lehetsz úrrá a rákon,
Megtanulod saját káron.
Hogyha nyakoncsíped korán,
Nem sodor el majd az orkán,
S alvilági csöndes árkon
Nem veled hajózik Charon.
Nézem az égen a felhők marta holdat,
Két szarva villog, mint hegyes marhatoldat.
Előttem egy flaska ízes harmatoldat,
Nem iszom töményet, csak híg harmadoltat.
nehogymá megtaláljuk az igazi megfejtést :) - itt van még egy elrugaszkodott Lomposloncsosésbozontos rejtvényére:
Magaslaton helyezkedik el az italmérés, ahonnan otthonunkba térni, bizony meredek A hegytetőn az ember laza, ha krimóz: a
végén onnan esni haza "Lacrimosa"...
Itt a kisebbség hangja. Nekem nem annyira tetszik az új módi; elképzelhető, hogy azért, mert nem tudok ilyet írni? :) Maradok hát a hagyományosaknál:
Kiszállok a rablóbandából: egyrészt, nem dolgozom nőkkel, meg aztán kevés a zsákmány is! Megyek: részint, mert a Szonya csaj, részint
azért, mert túl alacsony a szajrészint!
Fiatal lány panasza német udvarlójának negatív családi fogadtatása miatt Elzavarta Ulit apu:
"A talpadra útilapu!"
két példa egy régi ötletre, a szótagcserés rímre:
Árus megvédi becsmérelt portékáját Alaptalan, csalárd szitok,
hogy ezek nem szilárd csatok!
Trágyafelesleg a háztájiban Túladok a kulán a tavasszal -
vagy feletessem talán a kuvasszal?
A cseh énekes sztár szokatlanul enerváltan játszik vidéki hangszeres koncertjén Nem tetszik a fagott Makónak:
miért tűnik ma Gott fakónak?