Hát az, ha időben észreveszem. Éppen egy utolsó italra mentem ki a nappaliba, mikor furcsa spriccelő zajra lettem figyelmes, ami eltért a hűtő csöpögésétől és a vízfogyasztásmérő kerregésétől is. Kukk. Tiszta szerencse, hogy az első csap és az óra között ereszt a hidegvíz vezetéke. Mert ha előtte, akkor ugye el sem tudom zárni.
Pedig ma még a Trió Ajtó is visszahívott, hogy jövő héten aztán tényleg jönnek. Óh, különleges ez a nap! - gondoltam. Eddig.
Viszont a RAVAK Cleaner vízkőoldót nagyon tudom ajánlani a zuhanykabinokra, mert az ecettel ellentétben jó az illata és a Showerpower-rel ellentétben hat is.
A felújítási alapba biztos, hogy fizetünk. most sajnos nem tudom megmondani, mennyit, mert otthon van a cetli, amit a lakásátvételkor kaptunk - a hírek kék dossziéban....
Szerintem az alakulástól a 2005.12.31-ig terjedő időszakra értendő az elszámolás, mivelhogy az előző időszak záróegyenlege mindenüt tnulla. A számlán lévő pénzzel nem csinálnak semmit, ugyanis az erre vonatkozó sorokban (értékpapír, kötvény) nulla áll.
A fogászatnak pedig kifejezetten örülök: 1. nem italkimérés lesz a földszinten. 2. Murphy szerint a fog egyébként is péntek este kezd el fájni, de így van esélyünk, hogy nyitva találjuk és kikönyörögjünk egy last-minute tömést.
Annyit sikerült még kikövetkeztetnem, hogy valószínűleg minden alkalmazott - számlás. A bérköltség sorban és ebből adódóan az adó- és járulék sorokban nulla áll, minden ilyen jellegű kiadás az "egyéb" sorba került. A részletezésben ott van a "közös képviselet" de mind ez bérköltségként nem jelenik meg.
A felújítási alapra emlékszik valaki, hogy fizetünk-e?
Ha a terv ellenőrzés aközös vezetékekre vonatkozik akkor azt AFM-nek kellett volna fizetnie és nem a társasháznak. Ugyanis a lakásokat tehermentesen közművesítve vettük át!
Attól hogy nem laksz a lakásban még kell fizetni a közös költséget! Annak a nagyrésze működési költség a másik része meg a felújítási alapba megy! És bizony ha nem laksz ott attól még a lakásod ott van és ettől keletkezik közös költéged! Igaz a szemét díjat esetleg le lehet vonni. De hogyan lehet bizonyítani, hogy nem laksz ott? :-))
Tja, az OTP elég szar egy bank. A BB után mentem oda, majd tavaly az OTP-t is otthagytam a tehén viselkedése miatt. A netbankja nagyon tetszett viszont. Erste, HVB és Raiff a nyerőtrió, most Erste.
Viszont vedd figyelembe, hogy sokan OTP-sek, és az átutalás bankon belül olcsóbb. A sima bankszámlakamat máshol sincs 2% felett, és a bankváltás is igen költséges.
Nem tudjuk, hogyan forgatja a pénzt a társasház (leköti-e egyáltalán a felesleget).
Ja, és a beszámoló értelmezhetetlen, mert nem tudjuk, mekkora időszakra vonatkoznak a tételek, mi a teljesítés (hány havi a szemtészállítás, közös képviselet, hol a takarítás?)
Szöveges értékelés kell, nem ilyen rejtjelezés...
A tervellenőrzés valszeg a közös vezetékekere vonatkozik.
A 9. napirendi pont azt jelenti, hogy a közösség megtilthatja a szerelést, ha nem tetszik neki. Én nem látom értelmét a tiltásnak, ha valaki igen, ne fogja vissza magát.
- Szerintem akinek nem kell fizetnie, azok nem is laknak benne. Biztosan lehet kérni, hogy ha nem vagy ott, nem szemetelsz, nem fogyasztasz stb. ne kelljen fizetni.
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamiért csúszott a birtokbaadás, és 2005.12.01-ig még nem költöztek be.
- Emlékezetetek szerint a közös költségben fizetünk a felújítási alapba? Ha igen, akkor hiányolom a jelentésből ezt az összeget, ugyanis ott nulla áll!
- A vízórára befizetett (nálam 2500) Ft a közös költségbe számolták bele, mindössze két lakásnál tették a jó helyre és jött ki 5000 Ft a vízórára.
- Nem kellene számlavezető bankot váltani? Az egyenlegen 0,25% betéti kamat szerepel! Nem lepődnék meg, ha ennél jobb feltételek mellett is vállalnák bankok a számlavezetést. Lehet, hogy nem szabályos, de ha rám bízzátok, én többet adok! :)
4 lakás- és 2 garázs-ra nem írtak elő közös költség fizetési kötelezettség. Ezt nagyon kéne magyarázni, hiszen tulajdonos biztosan van, vagy a Véső Ház Kft. vagy a vevő.
Ez a beszámoló egy mi? Gyakorlatilag csak egy számla.
Alapvető, hogy a beszámoló mellé tegyenek szöveges értékelést is: milyen pénzügyi és műszaki tevékenységet végeztek és ezt értékelik, milyen döntéseket kell a háznak hozni és ezzel kapcsolatosan mi az ő javasatuk, indoklással, valamint milyen nehézségek várhatóak és milyen feladatok várnak a házra. (Bár ez inkább a költségvetésben kéne legyen, tényleg, az hol van???) Ezzel bemutatják, hogy ők tudják, hogy mi történt és mi fog történni vagy milyen döntéseket kell meghozni, és ezt mi is megtudjuk.
Továbbá tegyék elérhetővé az összes megkötött szerződést.
Apropó! Az eladatlan garázsok után hogyan jött ki a közös költség összege? Mert ugyebár közös kölséget a birtokbaadás napjával kell fizetni. Látok én itt olyan lakót, aki a garázs után 10.000 forintot fizet. Ergó véletlenül az eladatlan garázsok csak igen későn kerültek "birtokbaadásra", persze vélhetően azon okból, hogy a közös költség fizetési kötelezettséget a minimálisra redukálják. Bár elképzelhető, hogy rosszul kombinálok...
"A meghirdetett napirendben nem szereplő ügyben érvényes határozatot hozni nem lehet."
Ki határozta meg a napirendi pontokat? Milyen alapon? Milyen rendelkezés alapján? Kinek a felhatalmazása alapján? Engem a kutya sem kérdezett, hogy akarok-e hozzátenni a napirendi ponthoz valamit vagy sem. Bár lassan már kutyának sem érzem magam itt a közös képviselet berkein belül, amilyen nagy megbecsülésnek örvendenek a kedves lakók.
Noahogy átnéztük a költségvetési beszámolót felmerült pár probléma. De azt még átnézzük!
Pillanatnyilag az bosszant a legjobban, hogy csak úgy minden kérdezés, bele egyezés nélkül kiküldenek egy listát a 144 lakónak, hogy kinek mennyi tartozása, előírása van közös költség ügyileg. és azon ha már megkaptuk találtam rajta pár érdekes tételt. Miért van az, hogy jópár embernek nem kell közös költséget fizeetni. Pl a Vésőház KFT nevén levő garázs beálló helyek után sincs befizetve a közös költség! :-( Ami 25 garázs esetén 190.000 Ft amivel tartozik a Vésőház KFT a társashának! És ki lehet az a Forgács Zoli??? Mert ő is használ egy parkoló helyet!
A költségvetési beszámolóban pl. nem értem, hogy a társasház mire fizettett a vizműnek terv ellenőrzési díjat amikor azt a vizmű kiszámlázta mindenkinek. Hirtelenjében számolva ez 38 lakás mellékmérő díja! :-( A főmérő ellenőrzési díját meg az AF-nek kelett volna fizetnie és nem a társasháznak? A másik érdekes tétel az egyébb költségek.
Persze azért mert ugy sem lesz határozat képes a közgyűlés és akkor rögtön fél óra múlva megtartják az újat ahol már a jelenlevők töbsége elegendő a határozat képességhez!
A sok bosszús hozzászólás mellett szeretnék előre elnézést kérni mindenkitől a B lépcsőház második emeletén, ma megrendeltem a Bose hangrendszeremet, amit a hétvégén meghoznak, és szeretném fel is szerelni, illetve kipróbálni :-)
Én is informatikus vagyok, aztán nekem is tele van a formális szabályokkal a... :)))) Azért mélytengerbe nem költöznék: sötét van és hideg, nagy a nyomás és ráadásul nem is tudjuk, hogy mi van ott. Pont olvastam egy ilyen könyvet (mondjuk nem igazán a tudományos végéről fogta meg a kérdéskört), annyira nem vonzanak az ott felvetett lehetőségek. Különben szerintem remény ügyben ne légy túl optimista. A történet csak annyit jelent, hogy még tisztességesen Abszurdisztánnak lenni és túl abszurdak vagyunk... :))))))) Carvi: szerencsére elég hamar felismertem, hogy nő mellett: 1) nincs igazam, 2) ha mégis, akkor automatikusan az 1) pont az érvényes. Azért köszönöm a figyelmeztetést! :)))))
Pont egy informatikus tiltakozik a formális szabályok ellen ? :-))
Már Abszurdisztán sem az igazi ! Ma a Központi Okmányirodában, internetes bejelentkezéssel, jó hangulatban és kb. 5 perc alatt elintézték a jogosítványom azaz hivatalos nevén a Járművezetésre jogosító okmány, típusa: Vezetői engedély cseréjét. Sőt a címem alapján még azzal is megkínáltak, hogy náluk is átvehetem pénteken reggel az újat, nem kell elzarándokolni a Nyugati pu. melletti postára. A régi is nálam maradhatott addig mivel még 13-ig érvényes. Ezzel megszünt az utolsó "Magyar Népköztársaság" feliratú okmányom is ...
Abból az alapelvből kiindulva, hogy a szabályokat úgy alakítják, hogy nekünk a lehető legrosszabb legyen, valószínűleg igazad van. Erre nem is gondoltam. Reggel minden esetre nem találtam semmit a szélvédőm alatt, de ma akkor már nem kísértem a sorsot.