100x jobbak, mint amit scanner antenna néven árulnak, sok helyen olvastam már, főleg külföldi fórumokon, hogy 1 darab drót többet ér azoknál.
Egyébként egy "csájnából" rendelhető Nagoya 770s vagy nagyobb testvére 770r is megteszi, persze ellensúlyok nem ártanak rá, meg felszerelése kicsit bonyolultabb, de még akkor is jobban jársz anyagilag, de főleg vételileg, mint egy ilyen "scanner" antennával.
Sony CMT-S20 típusú mini hifihez lenne szükségem - a rádió hallgatása érdekében - külső szalagantennára. (antenna nélkül egyszerűen teljesen "süket" a készülék rádiós része)
Több helyen is próbáltam vásárolni, de sehol sem kaptam.
Tudnátok segíteni, hogy hol tudnák vásárolni antennát a készülékhez?Sajnos nem koaxos a csatlakozó, hanem valami egyedi kialakítású. (lsd. a fotó)
Mért kell savállóra cserélni? Az eredeti szerintem alig rozsdásodik és szerintem rugóacél, és kupos..A rozsdamentes kupos? és nem annyira rugózik.Egyetlen indok ha sok letört a tetejéből.De szerintem a gyártónál vagy az Elnök utcában kapsz antenna pálcát ujat.
Ha a 10m érdekel, akkor a Penetrátort ajánlom. Kicsi a helyigénye, nem kell túl magasra tenni és 100W-al simán berádiózod vele a Föld-et, ha van egy kis terjedés. Saját tapasztalatból mondom, egy 6m-es csőre volt feltéve és a legtávolabbi óceániai expedíciót is megcsináltam vele.
Tavasszal újra ki fogom tenni és akkor se veszem le, ha felkerül a yagi.
De ha a többi sáv is érdekel és nincs sok helyed, akkor javaslom a HF-6 ill. HF-9 antennát. Érdemes utánanézni, ez egy reálisan utánépíthető olyan vertikális antenna, ami szintén nem foglal el sok helyet és hatékony DX-elésre is alkalmas. Többen utánépítették ( ill. gyárit is használnak jó néhányan) de mindenki elégedett vele. De egy DX-88 is tökéletes kis helyre, igaz az csak gyáriban van.
Hát azért nincs mert a konkurencia felvásárolja! (:)))Ahogy tervezgetem a kikötése egy oszlopnak a diók,a kötélszivek, a rozsdamentes drótkötelek miatt többe kerül mint a kitekerhető oszlop. Tul nagy helyem sincs a kertben 10-11 méteres sávban tervezem majd a nyomulást . Nyögdijj 2 év mulva.
Katonai huzalantenna, illetve TBK-vezeték. Előbbi minden börzén van, utóbbi is időnként felbukkan hirdetési portálokon, aukciós oldalakon. (Meg időnként TV-szalagkábel is.)
Miért lenne az baj? Ki van spanolva eleve. Nyilván a végein valamin átmegy. Dión vagy hasonlón. Ha éles lyukon menne át, egy kötélszivet lehet bele tenni.
Van angol gyárinak tűnő G5RV-m, kb 2mm vastag szép sötétbarna zománc huzalból. A végein szép íves műanyag idomon fordul vissza, a levezetésnél is.
Mivel számomra ez a lehető legolcsóbb megoldás ezt fogom választani. 1km-re van tőlem MÉH telep.Időnként összefutok a kocsmában a segéd munkásokkal.(:-)))