Sajnos idén sem mi nyerjük a BL-t. Viszont ismét benne voltunk a legjobb négyben és ennek lehet örülni, pedig sokan azon örömködnek vagy éppen élcelődnek, hogy mindig ott vagyunk, de sosem nyerjük meg. Nos erre végtelen egyszerű a magyarázat. Mindig az a csapat nyer, aki az adott idényben illetve annak a végén a legeredményesebb kézilabdát játssza. Pont. Ránk ez egyedül 2016-ban lehetett volna igaz, de elcsesztük. A többi FF-on nem volt realitás a győzelem, mert mindig volt legalább egy csapat, aki magasabb szintet képviselt. Ez van. Idén nem is számíthattunk nagyon másra, mert számos magunkkal hurcolt problémánk van. Pl a hármas védőink közül senki sem tud top szinten támadni, a többi csapatnál ilyen nem fordul elő. Vagy, hogy a lövősorunkban nincs olyan játékos, aki kintről tudna veszélyes lenni ez által teret nyerni a beállóknak, a többi csapatnál ilyen gond sincs. Stb. Ami engem leginkább aggaszt, hogy egyelőre nem látszik, hogy ezeken a pontokon mennyire tudunk javítani jövőre.
Beállónk és irányítónk 4 lesz, de igazi átlövőt egyelőre nem látni.
És tegyük hozzá, hogy a szakkommentátor Bob Hanning volt, aki ugyan már nincs olyan funkcióban, mint korábban sokáig, de azért ma sem egy ismeretlen cserejátékos, aki épp ráért és odaültették, szóval mondjuk ő mgtehette volna, hogy diplomatikusan fogalmaz.
A kapusokon nem múlt semmi, ahogy tegnap is írtam, a Veszprémnek több védése volt, mint a Kielcének.
A kézilabdában (a legtöbb sportághoz hasonlóan) nem létezik hibátlan teljesítmény. Volt már olyan szezon, nem is olyan régen, amikor a Barcelona minden verdsenyben minden mérkőzését megnyerte. Egyik meccsen se játszottak hibátlanul.
Nem is kell hibátlanul játszani, elég egy góllal jobban, mint az ellenfél. A Veszprém ezt tegnap megtette, ha nem csalnak a bírók, a Veszprém valószínűleg megnyerte volna a mérkőzést.
Német kommentárral láttam a meccset. Az első ötven percben csak nem értették a bírói ténykedést, hüledezve az egyértelműen téves ítéleteken, a végén már kénytelenek voltak elismerni, hogy a dán patkányok preferenciái ma igen egyértelműek voltak.
A Kielce jobb csapat és a Momo és Dujsebajev pillanatnyi edzői tudása közti osztálykülönbség egyértelműen elő is jött, de amit ez a két tag művelt a pályán, nem volt mindennapi...
Az első félidő brilliáns volt, a második is lehetett volna tök jó egy kis kapusteljesítménnyel...
olyankor passzolja tovább, amikor a másik már teljesen mást vár, ezért landol a pályán kívül a labda, vagy a társ mögött, de legalábbis tutira megakasztja a támadás ritmusát és elölről kell kezdeni az egészet
Yahia-val nem az a gond hogy rosszul játszik, mert többször játszik jól mint gyengébben, egyszerűen olyan bizonytalan és kiszámíthatatlan hogy a társait is összezavarja. Amikor már mindenki azt hiszi hogy onnan már aztán tuti ellövi akkor jön egy váratlan passz és ebből jönnek a technikai hibák, vannak helyzetek amikből egy átlövőnek már bűn passzolni, ami nála az utóbbi időben nagyon sok van
+ amit már említettek itt sokszor átlövők nélkül nem megy, na az nekünk nincs 1 sem sajnos. Yahia amíg nem érti meg hogy ez nem bungee jumping vagy falmászás addig halálra vagyunk ítélve
1. Momo újonc edző - ennek minden előnyével és hátrányával. az egy jó húzás volt a vezetőség részéről, hogy nem volt cél a FF. egy tanulószezon belefért, a Szegedtől egy meccsen kaptunk ki a négyből - pechünkre a bajnokság el is ment. voltak hibák egész szezon során, ma csak ami eszembe jut: a Mahé-hetes, kései időkérés, kései kapuscsere - ez mind olyan dolog, amiben kell fejlődni, de csak ilyen hőfokú meccseken lehet.
2. ami tisztán látszik, hogy Sipivel kell éles helyzetben is kezdenünk valamit, mert ahogy hozzá kerül a labda, totál idegesen csinál bármit is.
3. kecske dán bírók fújtak - amikor feljöttünk volna a víz alól, szépen ügyesen visszanyomtak.
4. Kielce egy szép színészgárda - amit ma Tournat meg a kisDusi leművelt, legszívesebben felpofoztam volna őket. a két dán meg odament, és figyelmeztette őket vagy 4x. az a durva, hogy a tehetségük alapján nem lenne erre semmi szükségük.
5. nem akarok megbántani senkit sem, de talán van némi hiányunk kézi IQ-ban egyes játékosoknál a korábbi évekhez képest.
6. évről évre visszatérő tendecia, hogy Kölnben nincsen értékelhető kapusteljesítményünk egy teljes meccsen. ennek a miértjére jó lenne rájönni, hogy az amúgy egész évben parádés kapusaink hogy tudnak erős 5%-ot hozzátenni egy kulcsmeccs második félidejéhez.
ebben az évben még ha átalakulóban is van a csapat elég gyenge az az egy MK győzelem sajnos amikor kellettvolna igazán jól játszani az évben akkor elfogytunk ...
A meccs egészében egyébként a Veszprémnek több védése volt, mint a Kielcének. Csak a Kielcénél a két félidő majdnem teljesen egyforma volt, addig Corrales az első félidőben extra volt, a másodikban meg tragikus, és Cupara szó szerint nem fogott semmit.
A Kielce 8 emberelőnyös helyzetét 14:5-re hozta, mi az 5 előnyös helyzetünket 6:3-ra. és a Kielce hattal többször lőtt kapura. Ezek óriási különbségek. A technikai hibák, labdaeladások száma elvileg 8:8, bevallom én meccs közben ezt egyáltalán nem így éreztem. A második félidőben egy pillanatig sem kontrolláltuk a meccset, csak sodródtunk. Nem voltunk ma elég jók. De emiatt szerintem ne legyünk szomorúak! Jutalomjáték nekünk az hogy itt lehetünk, nem számítottunk rá, és nem is vagyunk annyira készen. Játsszunk holnap egy jó tempójú meccset, és ne sérüljön le senki (főleg Lauge ne)!
A legkönnyebb a bírókat és a kapusokat hibáztatni, de szerintem jobb volt az ellenfél. A stat szerint nálunk volt jobb a védési százalék, viszont voltak buta kiállítások és hibák, és gyengébb volt a csapatjáték, amit mutat a kevés gólpassz, a kevés beállósgól, illetve az ellenfél légi figurái és ziccer-bejátszásai. És még szerencsénk sem volt a kipattanóknál.
Kijott nagyon ezen a meccsen hogy belso posztra negy jatekosa van a Veszpremnek aki tamadasban hasznalhato ezen a szinten es ebbol Nenadic nem tud vedekezni. Beallos kerdes ugyan ez valaki tamadasban jo valaki csak vedekezesben. (Nilsson sokat fejlodott hatul de ha lehet még azert csereli Ilic)
Holnap remelem palyara kerul Zoran Ilic es Pepe is.
Borsos érdekes dolgot mondott a játékvezetésről, szte elkenkező esetben is engedték volna a fal előtti maszatolást, de erre nem volt lehetőség, mert jól támadtunk...