Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1708

Mégis csak kell évente vinni????????

Előzmény: KODI (1707)
KODI Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1707

Ott is van kitétel 30000km vagy 1 év. A kollegám vett decemberben 1,5 tdci, már most van benne 12000km. Svájcba jár ki elég sűrün. Azt mondja semmi baja, hibátlan a kocsi.

És más alsókategoriás kiskocsik, 

Kodi

Előzmény: Négyesi (1706)
Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1706

A Renaul-t ne hozd ide,a szervizek állandóan tele vannak.A szomszédomnak volt egy meganja 3 év alatt többet volt javítani,mint én a 10 éves Fiat Regattámmal 10 év alatt.Ha az adott 30 000 Km-t tegyük fel 2-3 év alatt futod le,akkor 2-3 évig nem kell a szervízbe menned?Tételezzük fel semmi hiba nincs amivel bekellene menned.Akkor hozzá sem kell nyúlni?

Előzmény: KODI (1705)
KODI Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1705

Na ha azt nézzük, hogy egy renaultnál 30000, egy fiestánál 20000, ez vajon miért van? Nem annyira szervizigényes?

Kodi

Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1704

Évente vagy 15 000 km -en ként.

Előzmény: KODI (1703)
KODI Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1703

Csak abból indultam ki, hogy itt a forumon is milyen sokan panaszkodtak ilyen-olyan hibákra. Tudom kis hibák, de egy 0-km-es kocsinál biztos idegesítő. Anyit had kérdezzek, hogy a kötelező szervizek hány kilométerenkét vannak?

Kodi

Előzmény: Négyesi (1702)
Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1702

Szerinted külön válogatták az Evandákat a 7-es BMW ket a 600as merciket.Nyugodj meg és fogadd el amit nem csak én,hanem az amerikai felmérés is mutat.Azt ís tudom hogy a statisztika nagyon csalafinta dolog de mégi van valami alapja.A Kalosomban 17000 km van 1 év alatt eddig csak akkor voltam szervízben mikor a kötelező volt.Még egy dolog amit mint öreg motoros mondok neked.Az autónak is lelke van meghálálja ha jól bánsz vele.

üdv Négyesi

Előzmény: KODI (1701)
KODI Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1701

Hahó Négyesi!

lehet, hogy nem az alsókategóriás autókról készült a felmérés mert biztos vagyok benne, hogy nem a matiz; kalos stb.-röl van szó, de nem vitatom, hogy már sokkal jobban össze vannak rakva a járgányok mint 5-10, éve!

Kodi 

Előzmény: Négyesi (1699)
Kalos Roboka Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1700

Hát nem is csodálom, hogy meguntad a várakozást. Én május 24-én rendeltem meg, akkor még a hajón volt. Ma még mindig a hajón van...... Úgy látszik minden Daewoo Kalos kap egy világkörüli utat mielőtt a gazdájához kerül :-)

Nagy francok ezek a kereskedők, az elején mindent megígérnek, utána hónapokig csak a hitegetés marad......

Előzmény: kalos001 (1696)
Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1699

Szia Kodi!

Egy kis amerikai felmérésrágd meg alaposan.

Hírarchívum

Megbízható autók Dél-Koreából?

2004. április 30. 14:13

A Hyundai, a Kia és a Daewoo már nem az ami egy évtizede volt, vagy legalábbis ez derül ki a JD Power legfrissebb amerikai felméréséből. A legújabb számok arra utalnak, hogy az egykori autóipari viccből rövid idő alatt komoly piaci szereplővé fejlődött a Dél-Koreai autóipar. A JD Power szakemberei az egyes autótípusokat aszerint értékelték, hogy az elmúlt egy évben gyűjtött statisztikai adatok alapján 100 járműre hány hibajelenség jutott. Ebben a versenyben még mindig a japán márkák vezetnek (111/100), utánuk azonban nem az európai (122/100), hanem a koreai autógyártók (117/100) következnek. A sereghajtók továbbra is az amerikai nagyok (123/100). a Chrysler, a Ford és a GM termékei hiába mutattak javulást, még mindig messze az ipar átlaga alatti az amerikai gyártmányok megbízhatósága. A koreai márkák megbízhatóságának fejlődése a felmérés alapján meglepően gyorsan zajlik: 1998-ban 100 autóra még 272 hiba jutott, 2002-ben már csak 172, tavaly 152, az idén pedig már csak 117. Mindez persze csak statisztika, így akár az ellenkezője is igaz lehetne, de az amerikai eredmények nagyrészt egybevágnak a többi kontinensen végzett felmérések eredményeivel, és az eladási adatok is azt mutatják, hogy a koreai gyártmányokkal ma már nem csak alacsony árfekvésük miatt kell komolyan számolni.

Szia Négyesi.

Előzmény: KODI (1698)
KODI Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1698

Hahó Négyesi! Lehet, hogy visszahívtak 640000 autót, de a BMW; Porsche; Merga.,stb. is hívtak - hívnak vissza és mégsem ront a renoméból! Miért neked melyik elérhető autó a leg.?

Kodi

Előzmény: Négyesi (1693)
Laci a röntgenből Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1697

Drága barátaim!

Úgy felizgattatok a kesztyűtartóval, hogy tegnapelőtt telefonáltam Szombathelyre a DKM Autóház Kft.-nek és kértem egy ilyet. Persze az ország másik végén lakok. Azt mondták, nem baj, utánvéttel feladják. Másnap (azaz tegnap) meg is kaptam, 8.800 Ft+ posta. Igen rendes, rugalmas cég. Megnéztem, hogyan lehet rögzíteni a kesztyűtartót, láttam, hogy négy csavar kell, hogy fogja. Kinyitottam az alsó tartót és meg is találtam a 4 csavart, ami a fedelet rögzíti a légzsák helyén. Bár nem vagyok autószerelő, szerencsére nem haladta meg a feladat a képességeimet. Zseblámpa, csavarhúzó segítségével pompásan beillesztettem a helyére az új tartót, szerintem nagyon megérte.

Üdv.: Laci 

kalos001 Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1696

Sziasztok!

Sajnos én már nem bírtam tovább várni, és átpártoltam, megvettem a Yarist. Azért remélem -Ti akik még vártok- kibírjátok még egy darabig. Érdekelne, hogy aki ápr.18-a körül rendelte meg, mikor jut hozzá.

Amúgy mit ne mondjak a Yaris se kutya! És 3 nap alatt hozzájutottam. Ugyanazzal a felszereltséggel, másfél évesen, sérülésmentes és 30e km.

Szerintem korrekt. Ár: 100al kevesebb. És még ajándékot is kapok, ami valószínű egy váltózár lesz.

Nem mondom, hogy ha a kettő ippeg egymás mellett lett volna, nem a vadonat új Kalost választom, de 2.5 hónap alatt már kicsit elegem lett az egészből. És még azt sem mondhatnám, hogy a szalomban olyan hű-de-ha kedvesek lettek volna /bunkó egy kölyök volt/ bezzeg a Toyotás :o)

Hát hajrá azért mindenkinek, majd még benézek hozzátok!  

Előzmény: gyasza (1691)
ChristianID Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1695

Sziasztok!

Én is beszereztem kapaszkodókat a kocsihoz. Bementem Gödöllőn a szervízbe, ahol a polcról adtak rögtön hármat is, 330/db-ért...csavarok nélkül... viszont a kesztyűtartó említésére úgy néztek rám, mintha valami egetverő hülyeséget mondtam volna... elkezdték magyarázni, hogy a légzsák helyére nem is lehet ilyet szerelni... mindenesetre utána telefonáltak, persze erdemény nélkül. Viszont nagyon ajánlgattág a középső konzolt 11.000.-ért, ami viszont nem kellett (egyébként ennek a konzolnak a gyártójánál érdeklődtek a kesztyűtartó után is)... Mindegy, megvárom, mi lesz az eredménye Rudyboy megrendelésének... hátha ott én is hozzájuthatok ilyenhez...

Bye

Chris

Rudyboy Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1694
Üdv járgánytársak!! én is megrendeltem a kapaszkodókat és a kesztyűtartót is! Cim XVIIker Zrinyi utca 36 T:256-8094 (430 ill.7350 ft-ra és szerdára igérték)Majd beszámolok mi lett belőle!!!
Előzmény: DAEWOO KALOS 1.4S (1653)
Négyesi Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1693

Szia Kodi!

<A name=37121356>KODI 2004.06.29 19:54:40 (1603)

Biztos nem a daewoo, szerintem ebben egyet értünk, ha nem akkor passz......

Kodi

Ezt olvasd el:

<FONT face="Trebuchet MS" size=4>Japán harmadik legnagyobb autógyártója, a Honda Motor Co. szerdán bejelentette, hogy világszerte nagyjából 640 000 autót hívnak vissza ellenőrzésre, váltót és üzemanyagszivattyút érintő problémák miatt.

Atomed Creative Commons License 2004.07.02 0 0 1692
Mindezek elkerülése véget, ill. időszükösség miatt kerestem én olyan kereskedést, ahol raktáron volt olyan Kalos, ami az elvárásaimnak megfelelt, vagy közelített hozzá. Így sikerült 1 hét alatt megkapni az új járgányt, onnan kezdve, hogy bementem a kereskedésbe érdeklődni a lehetőségekről. Én a Daewoo Óbudánál vásároltam meg a Kalost. Remélem, te ill. mindenki más, aki kocsit rendelt, hamar megkapjátok, szurkolok nektek.
Előzmény: ionic-rzf (1690)
gyasza Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1691

..hát lehet viharba kerültek.. meg cápatámadás, sőt még ha delfinek is jöttek... na abbahagytam , én nem tudok mit mondani neked.

Egyébként még kettő jelenlévő kereskedő állította (nekem) hogy ők is hallották ahogy a főnök 7végét igért nekem.. (persze az ő szemébe már nem ismételték el...) Nem sokat értem volna a beszélgetés rögzítésével (eleve nem telefonon történt, hanem személyesen) :))) nameg amilyen tetves sebességgel dolgoznak (mint a csiga a Toyota reklámban..) ígyse úgyse kaptam volna meg 7végén. Így is örülni fogok ha kedd szerdára meglesz, ahogy ezúttal ígérték.. Remélem ezt nem felejtik már el. Az pofátlanság lenne!

Előzmény: ionic-rzf (1690)
ionic-rzf Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1690

> csak az autót kapjam már meg! Jah az autó meg a másik.

> 21-én amikor voltunk, azt ígérték, hogy e hét vége, max

> köv eleje.. Most meg válltig állították, hogy ők ilyet nem

> mondtak..

Lehet, hogy 3 hónap várakozáshoz közeledve már paranoid vagyok, de én minden, a kereksedéssel való beszélgetésemet rögzítem a mobilon.

Biztos, ami biztos.

Egyébként az én kereskedésem a bocsánatkérések közepette, szinte ki is hangsúlyozza, hogy ha lemondanám, a teljes foglalót visszaadják.

De persze ne tegyem, mert majd kárpótolnak, stb, stb....

Máshol olyan megrendelőt olvastam, hogy bármilyen ígért idő esetén van még +90 nap türelmi idő. Ha az jár le  mindenképp visszakaphat mindent az ügyfél.

Azt nem írtam alá. De hát ettől még nem jártam jobban.

Sehol máshol sem találtam ilyen autót.

Akkor meg hova mennék?

Autó még mindig csak hajón. Állítólag!

Tudtok valamit mondani, hogy kinek mennyi ideig volt az autó státusza "hajón"?

Mert nekem már 4. hete, ami megintcsak lehet kamu.

Annyi idő alatt meg lehet kerülni a földet.

mephysto Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1689
Ha megint hozzáteszem, hogy ez így oké, akkor már elhiszed? kájne pánik... :) zsír az autó! komprende? :) kápris? ó'rájt? nyugi :)

csekk, csak indítás után alszik el
Előzmény: RockKéró (1686)
Atomed Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1688
Nyugodj meg, teljesen normális jelenség! Így kell müködnie, szerintem.
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1687
Így normális
RockKéró Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1686
mikor beindul a motor azonnal elalszik a check felirat, de amíg csak gyujtáson tartom, addig marad égve ameddig rajta van a gyujtás. Hm ??????
Előzmény: Sarkany (1684)
Atomed Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1685
Ködfénylámpa és kapaszkodót én is tervezek bele, csak még nem jött össze úgy anyagilag, hogy meg tudtam volna oldani. De ami késik, nem múlik. :-D
Előzmény: DAEWOO KALOS 1.4S (1683)
Sarkany Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1684
Szerintem nincs avval semmi gond, kicsit lomhán tesztel. Akkor lenne baj, ha égve maradna...
Előzmény: RockKéró (1680)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1683
jééé, a mienk pont ilyen!
csak éppen már van ködlámpája, szélterelője, tegnap óta kapaszkodói is, bibibááá:)))
mephysto Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1682
javítom magam, az 2-3mp sok... indítás után gyakorlatilag azonnal, de 1-2 mp múlva elalszik
Előzmény: mephysto (1681)
mephysto Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1681
Ha jól értem, gyújtás ráadásakor check kigyullad és csak indításkor alszik el, vagy 2-3 mp-cel utána?

Mert ha igy van az korrekt.
Előzmény: RockKéró (1680)
RockKéró Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1680

Sziasztok,

megtudná valaki mondani, hogy normális dolog-e ha a check lámpa nem alszik el gyujtásráadás után pár másodperccel, de még a motor indítása előtt. Ha a motort elindítom már nem világít, de előtte igen. Az előző két Daewoomban, a gyujtás ráadása után 2-3 másodperccel elaludt.

Köszi, R.

Atomed Creative Commons License 2004.07.01 0 0 1679

Tudom, hogy mindenki a saját Kalosszával foglalkozik, ezért én is mutatok egy képet az enyiméről. Íme:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!