Új fejlemény! Nem vettek még fel, de lehet, hogy felvesznek. Itt váltott kabaréba a dolog. Már kimérgelődtem magam, és beletörődtem, hogy lesz, ami lesz, mindkét végkimenetelnek megvan az előnye.
De most megint úgy néz ki, hogy bár a vizsgát sikeresen teljesítettem, nincs C1-es nyelvvizsgám, szóval várnom kell az emailt, mert a felvételt bejelentő emailt tévesen küldte ki nekem a rendszerük. Ezért félútról szépen jöttünk vissza, a fejem is belefájdult, olyan mérges lettem. Most aztán nem tudom, hogy hol leszek jövő hétfőn. :P Viszont egyfolytában a viccre gondolok:
- Hogy vagy?
- Jól.
- Na, de bővebben?
- Nem jól.
- Wie geht's?
- Ich bin angenommen werden.
- Na ja. Und? Erzähl bitte mehr darüber!
- Ich bin NICHT angenommen werden.
Oder ich bin vielleicht angenommen werden. :'D
Még nem adtam fel, most foglalok C1 nyelvvizsgaidőpontot. Most már csakazértis, mint a bulldog!
És akkó má mingyá' exitálnak is, v mijafene? Mondjuk eddig se tengtek túl az angliai eredetű termékek forgalmazásában. Ezután meg mégkevésbé fognak, mert vámmal terhelten versenyképtelenebb lesz.
Valamennyire leépítik itt is pl. a csemegepultot, azaz már nem hét napos, hanem csak 4 a kiszolgálás, meg tán a helyben készült pékárukat is le akarják faragni, tehát ez valószínűleg nem helyi jelenség, a többiről nem tudok nyilatkozni.
nemcsak hogy üresek a polcok, hanem össze is vonják szűkebbre a vásárlói területet. és nem egy-két napja, hanem már legalább két hete. ez nem ideiglenes készlethiány.
Szerintem majd az utolsó hét kapkodásában fogják nullára fosztani a boltok kínálatát tartós élelmiszerekből, de vidéken pl. zökkenőmentesebb lesz a helyi hentessel, zöldségekkel, háztáji/farm beszállítókkal, mert azért még a vidéki kistermelőket, mint létformát nem sikerült szétverniük teljesen a globalizélt áldás egységesítő évtizedeivel -szerencsére.
Nappali lesz, de ez nem akadály. Az élelmiszermérnökin egyszer Általános élelmiszerismeret gyakorlatról tértem haza kapatosan. Azóta is emlegeti Jani, hogy peeersze, gyakorlaton volt, aztán jól becsiccsentve jött haza. Ki volt rakva az edény, hogy oda köpjük ki a lőréket, de úrinő nem köpködik, így még azt a bűnrossz ecetes schillert is lenyeltem. :P
Igen, német nyelvvizsga. :) Most bajban leszek, mert TELC-et már csak itt tudok csinálni, és hát anyaországban talán szigorúbbak lesznek. :D De majd holnap délután mindent megtudok.