A Csepel indexkapcsoló nekem is a gyengém!:-) Az első kocsinkban, -egy 1954-es Tatraplanban- ilyen volt:-)
Más. Szét küldtem mélbe egy pár helyre ezt a linket. Nagyon jónak találom az ötletet, és egy ilyen felszerelése tök jó lenne valahol. Mondjuk egy zenei általánosban. Milyen költsége lehet egy ilyen projektnek?
addigis... ez sem rossz! :) http://tinyurl.com/yfcx5nw meg az oldal ami rogyásig van más korongokkal is! :) (sorry a Kecskemétiektől hogy rontom a bizniszt, de ezek nélkül nem lehet egy percig sem meglenni!) :D
Vigyázz is rá lábhoz tett légpuskával, tekintettel arra a nem elhanyagolható tényre, hogy 2 vagy több morzés, tehát minden feladat megoldható vele (lassú-gyors-stop). Régebben Krefeld-ben csináltam egy L-100-asra (majd' minden német azt szereti:-)), azóta is működőképes. Azért a Csepel kapcsolói nagyon durvák lennének erre a célra :-)) Néhány hete vettem ezt a " varrógéphez való" pedált (az ismert helyen, ahol együtt is voltunk), jó lesz a kis XM-1-emhez.
1973-ban a MR 8-as stúdiójában is felvettek egy lemeznyi anyagot. Vagy kettőt? Az éneket mellőzték és Fridrich Károly harsonán hozta az énekdallamot.
Ausztráliában a már bemutatott 4-5 stúdiófelvétel mellett további 10-15 még előfordulhat. 1970-ben 3 stúdiószám még az ausztrál utazás előtt. Plusz sok koncertfelvétel. Vagy 8 CD-nyi anyag nekem is van még tőlük, szóval nem tartom valószínűnek hogy ismételt kiadvány lenne. Csak a legvégén, a nagy felállás utolsó hónapjaiban váltak offtopikká a Rhodes megjelenésével. Addig Hammond M100 részben lezlivel, a koncerteken gyakran keményen vonalból álló alapon, mint akkortájt ahogy Jon Lord is.
Azért szerencsére a 2000-es évek elején mégis megjelent még valami a nagy felállástól: a Most, Múlt, Lesz c. CD ausztráliai kiadatlan felvételekkel és a Széttört Álmok című kb. 40 perces szvit rádiófelvételével (nem összetévesztendő a 4 perces dallal a 1975-ös albumról, amelyet már nem a nagy csapat rögzített, de az is jó, Hammond nincs is rajta, helyette Schöck Ottó Rhodes-ozik) Kíváncsi vagyok erre a dupla CD-re, remélem nem AZ Ördög Álarcosbálja és a Most, Múlt, Lesz újrakiadása duplalemezen.
Köszönöm Neked is! Ha emlékeim nem csalnak, akkor ilyen kapcsolókat a régi hadi telefon központ (talán "K40"-es) Csepeleken, és/vagy Zil131-eseken lehet találni. Régebben az "M" zárolt alkatrész raktárakat amikor kiárusították, fillérekért lehetett ilyen cuccokat venni. De most nem tudom hol lehetnek ilyen cuccok
Csak ötlet : régen én is bütyköltem valakinek egy masszív laci-kapcsolót, és a választás az ún. "telefonkulcsra " esett. Ezek rendkívül strapabíró szerkezetek, az adott beépítésben hosszú évtizedekig bírták a mindig türelmetlen központkezelő által okozott gyűrődést :-)) A kézreállás meg elég meggyőző. A bal elég monstrum, a középső kihúzóreteszes, a jobb a nyerő, mutatóujjal lehet váltani. A beszerezhetőségük ugyan kétes, a régi telefonok gyűjtői őrzik hét lakat alatt ezeket a ritka alkatrészeket.
Hamarosan eddig kiadatlan dupla Syrius CD lát napvilágot!!!
Ez év végén lesz 40 éve, hogy megalakult minden idők legjobb Magyar együttese a SYRIUS !
December közepétől, a tervek szerint már kapható/megrendelhető lesz egy dupla SYRIUS CD, amely alkalomhoz illően nagyon igényes kivitelével és zenéjével (eddig meg nem jelent felvételekkel) gazdagítja majd lemezgyüjteményünket.
Budapesten, hogy hol lesz kapható? Arról a Syrius honlapon lesz részletes info! www.syriusegyuttes.hu Mindenesetre nálunk előrendelés már most leadható, és elsők között fogod garantáltan megkapni a CD-t! www.victoraudio.hu
Ráduly Misi találkozásunk alkalmával elmondta, hogy a hamarosan megjelenő dupla CD milyen unikum lesz, nem csak a zenei anyagát illetően, hanem megjelenésében is különlegességet fog nyújtani: vastag papírtokos kiadványként (2CD) kb 50 oldalas könyvvel, ahol korabeli 1970-1973 közti klub és koncertekről készült felvételek, fotók (zenekarról, közönségről) megtalálhatók lesznek!
Mint tudjuk, a Syrius együttesnek az itthon 1972-ben Pepita álltal kiadott lemezén a Devil's Masquerade: Ördög állarcosbálján kívűl szinte sajnos semmi nem jelent meg. Természetesen a nagy felállásról beszélünk: Jackie Orszáczky Miklós, Ráduly Mihály, Veszelinov András, Pataki László és Baronits Zsolt.
Érdekelne engem is ez a koncert. Lehet róla többet tudni? Mennyibe kerül a jegy? Mikor indulnánk? Ki jönne még? Esetleg hozzám is beférnének még négyen.
Köszönöm a dicséretet! Az érveidet is tiszteletben tartom! Sajnos addig nem tudhatjuk, hogy egy új valami jó, vagy nem jó, amíg nem tudjuk biztosan, hogy használhatatlan. A kapcsolóházat szemre készítettem, és egy meglévő sablonra hajlítottam. A kapcsoló, talán egy kicsit határozottabb a fendernél, de szerintem szerethető. Szerintem a próbáig ne vessük el ezt a megoldást. A két kapcsolóház közötti különbség lejjebb látható.
A Hammond billentyűzete is azért olyan jó mert messze van a csuklópont az erőtől. Szintibillentyűknél ez többé-kevésbé a látható rész után közvetlenül következik, ez is egy komoly hátrányuk. Még a mai waterfalloknak is.
Ezért olyan jó a Fenderkapcsoló is, mert az elvi forgási központja lényegesen messzebb van a kéztől, nagyobb utat jár be. Ez jóval precízebb, kellemesebb kezelést eredményez.
Nagyon szép munka, gratulálok!
Azon gondolkozom hogy a félhold íve közel áll a 110-es PVC lefolyó ívéhez. Az alsó-felső húrmetszet közé ilyet befaragni?
ha minden a terv szerint halad, jövő hét végén eladósorba kerül a VK8 modulom, ha a szaktársak közül valakinek épp egy ilyenre van szüksége, a benkodavidjanos@gmail.com címre írhat. beárazva még nincs, de nagyon olcsó lesz, az tuti! ;) amúgy a terv első megvalósulása lesz remélhetőleg az okt. 30.adikai a38-as duplabuli, amelyen egyszerre debütál az új leslie és egy új hangszer is, amely minden valószínűség szerint az egyik piros C lesz.
A délután sem telt el hiába. A lezli vezérlés kapcsolójának készítésével foglaltam el magam. Először is egy "zenész álló" három állású kapcsolót kellett keresnem, ami bírja a sok száz kapcsolást, és a durva bánásmódot is. Nem mellesleg ne égjen be az érintkezője szíre-szóra. Lehetőleg olcsó legyen, és a lezli stop is megvalósítható legyen :-) Nem ragaszkodtam a Fender gitárokba való kapcsolóhoz, inkább egy robosztusabb ipari kapcsolót választottam. Igaz a szárára kellett esztergálnom (a képen látható gomb, nem végleges:-) egy gombot, hogy kényelmes legyen a kapcsolás minden helyzetből, és ne repüljön el egy hirtelen kapcsoláskor. A hagyományos félhold formát választottam a kapcsoló házának, -de a végleges megoldásban- egy univerzális felszerelhetőségű kapcsolóház megalkotása a cél. Első nekifutásra így néz ki. Természetesen polírozva lesz majd! Aztán antikolódhat használat közben:-)