Jajj nem akartam fikázni semmit, sőt a kalos szerintem az egyik ha nem a legszebb kisautó. Csak az ismerőseim ( bocs csak egy van ) na neki van kalosa és néha nem tudtam kiigazodni rajta, mert egyszer szídja máskor meg ajnározza. Na ebből próbálom összerakni a mozaikokat. De mindenkitől bocsánatot kérek akit esetleg megbántottam.
Ezek a tartozékok nem az autó tartozékai mint pl. az emelő pótkerék,szerszámok.
Ezeket a tartozékokat a közlekedés szabályai írják elő.Beszerzése a jármű üzemeltetőjére tartozik.Ezért a kereskedőt nemlehet kérdőre vonni. Van kereskedő aki ajándékként ad a kocsihoz van aki nem.Én pl. jobban örültem a rádiós magnónak és a szőnyeg csomagnak amit ajándékként kaptam.A dolog nem márka hanem kereskedő függő.
Igaz Kodi. "Szerintem meg azt ne hagyd figyelmen kívűl, hogy ez dévú!"
Szerintem te rossz topikban vagy,eddig tőled csak negatív véleményt fikázást olvastam a Kalossal /Daewooval/kapcsolatba.Itt álltalában mindenki megvan elégedve az ő kis Kalosával.Az előnyeivel hátrányaival eggyütt szeretjük és óvjuk.Mi megértjük,és tudjuk hogy ezért az árért csak erre voltunk képesek/pénzügyileg/.Olvasod TE is milyen sokan várják és vágynak az átvételre.Te olyan vagy mint egy rossz "kibic"akinek semmi sem drága.
Bocsánat mindenkitől hogy a moderátor szerepében teccelgem,de én majdnem a topik indulása óta jelen vagyok.Akkor is leírtuk- mint tulajok az észrevételeinket,de más hangsullyal.Építő nem romboló jelleggel.
Bocsi mindenkitől aki úgyérzi hogy nemvolt helyén való a hozzászólásom.
gondolom mert ezek tartozékok, nem képezik az autó részét, nincsenek egybeépítve vele.
az is biztos, hogy minden országban más más kötelező felszerelés kell.
folytathatnánk a sort: pl. hólánc, vontatókötél, tűzoltókészülék, stb.
más topikban írják, hogy Szerbiában ez utóbbi kettőt reklamálják a rendőrök.
Ha kötelező akkor miért a tulajnak kell beszerezni? Ennyi erővel szerelhetnék az autókat biztonsági öv, vagy világítás nélkül is, aztán a tulaj majd beszerzi valahol.
kötelező.
a tulajnak beszerezni.
a kereskedőnek nem kötelező ajándékba adni.
van ahol cds rádiót, gumiszőnyeget, akármit adanak, ezekszerint van, ahol kresz tartozékot.
Kollegám a renaulthoz, nővérem a suzukihoz, mi meg a fordhoz. Bennem fel sem merűlt a gondolat, hogy nem kapunk hozzá ilyesmit. Úgy tudtam kötelező tartozék.
szerintem sem általános semmilyen helyen, hogy ingyen adjanak felszerelést, nekem mondták, hogy pakoljam át az előzőből, amit felszólítás nélkül is megtettem volna.
szerintem csak első kocsinál problémás, a háromszögem pl. még 1977-ből való, a Merkurnál a mentődobozt kötelező volt mindig megvenni így az 1990-es, izzókészletet lustaságból a szalonban vettem, meg később egy levél biztosítékot a Tescoban valami 200 ftért.
biztosíték is csak azért kellett, mert tök más, mint a Ladáké.
Szolnokon sem adták a kocsihoz. Sem a Lanoshoz, sem a Kaloshoz. Itt 10 000 HUF-ra tartották az árát. Ennyiért nem vettem meg. A szalontól kb. 80 m-re levő benzinkútnál a feléért megvettem a szatyor tartalmát.
Nos, a szalontulajok természetesen készséggel adnak ilyen egységcsomagot szép Daewoo-s táskában (háromszög, izzókészlet, eü-doboz), de ez nekem pl. 8000 Ft volt... Anno én is rákérdeztem, hogy eme csomag véletlenül nem-e része az autónak, melyre a válasz annyi volt, hogy az autóval adandó cucc mindössze az emelö, pótkerék és "szerszámkészlet". Sok helyen odaadják ingyen is, én mindenesetre nem kekeckedtem, a magnót így is ajándékba adták.
Tudja valaki, hogy az új autóhoz jár e kresz cucc? Elsősekély, izzó meg ilyenek. Mert én ugy tudom kötelező ilyet adniuk de nekem nem akarnak még ajándékba sem.
Köszi, asszem én is postán rendelem meg azt a kesztyűtartót a pesti címről...(hacsak be nem gurulok érte... A páromnak mindig találok valami indokot, hogy kocsikázzak egyet :-) )
Egyébként színben nem üt el a műszerfaltól? (Bár, amit eddig láttam kalosokat, azoknak mind teljesen egyforma, egyszínű szürke műszerfala volt...)
"Mert hülye azért nem vagyok". Te megvettél volna egy olyan Yarist amit széthajtottak? - persze ha éppen nem Kalosra vágynál annyira?
Abban igazad lehet, hogy kisebb mint a négyajtós Kalos, de én sajna 5 ajtósat szerettem volna mindig is. (a méret nem mindig számít bizonyos kategórián túl:o))))).
De már amúgy kezdem megszokni, még valami -tudom nem tétel, de legalább pl. rádió van benne, ami plussz költség lett volna szintén.
Szóval örülök neki. Az meg hogy hogy döntöttem nem is igazán most fog kiderülni, még pár év és tapasztalat. Majd meglátjuk. Üdv mindenkinek!
Az lepett meg, hogy 3. fokozatbam, 35 km/h 1200-as fordulat, félig lenyomod a pedált és úgy gyorsul, mintha húznák. 5. fokotatot 60-tól birja, utazni pedig 2000 fordulattal tudsz az országúti sebességhatáron!
Nos a járgányt szerintem egyáltalán nem vezetem öregurasan, egy szabályt tartottam be, köszönhetően a Tisztelt Fórumtársak tanácsainak, nem vittem a fordulatszámot 3500 fölé. A két tankolás 60% országút és 40 % város, illetve 50-50%-nál jött egyformára ki. Az első országúti terepe a Pilis volt, Dobogókő, Pilisi- feltáró, Csobánka, le- fől, mint a barom. A kocsi elképesztő műanyagszagán kívül sokáig semmi. A check lámpa nem villant fel, hála az ég. Mostanában vettem észre, hogy mintha a kormány nem állna középen, úgy tűnik kicsit ballra fordítva( pár tized fok) fut a kocsi egyenesben, dehát az 1500-as szervízre is kell valamit tartalékolni. Az is lehet, hogy az útegyenetlenséget kompenzáltam autómatikusan a kezemmel. Pár apróság kifejezetten tetszik, ami a korábbi cucilista járgányon nem volt: villanthatod az indexet a pozicióba kattintás elött, egy pöcre egyet töröl az ablaktörlő, ha a csomagtartót kinyitod, nemcsak a csomagtér, de az utastér világítás is kigyullad. A váltó az 5. fokozatot még karcosan veszi, de a többit mint a vaj. Korábban írták az 1. fokozat kapcsolásának nehézségét. Igen, kicsit asszinkronként működik, ha gurul az autó egy picit kelletősebben veszi be az 1, és a rükit is. Ja köszönöm a gratulációt Rozsdaboglya és kitartást, szerintem jól döntöttünk.
Ja és bennem volt, hogy ráinditózok, de nem tettem, olyan halk volt a kispolák után, hogy az döbbenet. A fordulatszámmérőből tudod alapjáraton, városi zajban, hogy jár a motor.
Nekem a harom hetes autoban van olyan 2200 km es most beallt olyan 7.2 l/100 km-re ugy, hogy egyaltalan nem vezetek oregurasan. Szoval szerintem nem olyan remes. Ja... ez egy 1.4-es 8 szelepes.
5,9?!!! Ezt hogy csináltad? Én egy ideje már inkább nem mérem, de mikor mértem akkor a városi fogyasztás nagyjából a 8,5 l/100 km volt. Aztán rájöttem, hogy sokkal jobb nem mérni, akkor az ember nem bosszankodik, és persze megmagyaráztam magamnak, hogy ez az autó párszázerezer HUF-fal kevesebbe került mint a kategóriatársak, így az kilométerenkénti 4-5 HUF-os plusz költség belefér. (1,2-es 5 ajtós Kalos-om van)
Őszintén gratulálok a Kalosodhoz ! Nagyjából én is akkor rendeltem meg amikor Te, úgy néz ki, hogy a héten fogom átvenni. A papírmunkákat és az anyagiakat már lerendeztem. Nekem kétszer volt "hajón van státusz", a kettő között egyszer már a "kikötőben van" statusz is előfordult. Kommunikációs zavar :)) Rá is kérdeztem, hogy mi van, visszavitték ?
A fogyasztásod tisztán városi, országúti vagy vegyes ? Nekem is 1,2-es 5a lesz, s bár az autó nagyon tetszik, a gyári fogyasztási adatok kicsit aggasztottak. Főleg, hogy eddigi egy kis dízellel városban 4 literrel közlekedtem. Ez az 5.9-es bejáratós fogyasztás viszont nagyon sirály :))
Régen hallottam már a check-lámpás problémáról. Újabban senkinél nem fordul elő, vagy már mindenki lazábban veszi?
5,9 az tényleg szép eredmény. utoljára 2900 km után számoltam, vegyes használat (kb 60% országút, 40% város) mellett fogyaszt egy 1,4-es, 8 szelepes, 4 a. átlagban 6,5-et.
Jómagam Budán rendeltem meg az autót május 17-én, átvétel két nappal június vége előtt. Közben sokat hitegettek, a hajón van státusz két hétig volt érvényes. Korábban rendszeres téma volt a fogyasztás. A kocsi bejáratós fogyasztása 5.9 liter/100, ezt már két tankolás óta produkálja. (1.2, 8 szelep, 5 ajtó), ha még csökkeni is fog aranyba foglalom!