Akkor nem volt nasgy durranás a koncert? Joey is kezd a reklámnak élni lassan. Ilyen nagyszabású koncertet (csak a fél glóbusznyi kivetítőről gondolom) klónnal lefolytatni... hááááát....
Tegnap megvolt a pozsonyi Steve Gadd - JoeyDe koncert. Elég későn (1/41) jutottak kezdéshez, ez a szervezők ügyetlensége. Több egyéb fesztiválkoncerten ott az óra a színpadon befelé, hogyha a zenész tovább zenél, akkor azért meghatározott összeget/perc FIZET.
Sztenderdekből, nagyon laza előadásmóddal nyomták. Pl. Bye Bye Blackbird, Back At The Chicken Shack. A lazaság továbbá nagyon szellős hanxereléssel párosult.
A hardver vonalból Key-B duó. Rossznak nem volt rossz a hangja (kivéve a nyávogós v3-at, mert az igen), de igazán jó sem. Amit a Key-B soloval itthon megtapasztaltam, pont azt kaptam. Van mélye, magasa, jó keyclick, de akkor is szűk a hangkép, mintha egy csövön át néznénk előre. Jól lehetett hallani a legerősebb korábbi kritikámat, hogy a legfelső oktáv lassan szólal meg, fut fel.
Felvettem az egész anyagot onnan, ahol a fényképeket is készítettem, vagyis elölről, középről. Nem volt könnyű látni, mert túlzásba vitték a hivatalos kamerák és operatőröxámát. (színpad előtt 2 álló, 2 gém, bent 2 vállon, hátul 3) Viszont megtudtam hogy elég kompletten le szokták adni ezeket a koncerteket néhány hónap elmúltával a szlovák tévében.
Tulajdonképp kétirányú tiltás kell: ha a mûszercsatlakozón jön a betáp, akkor az nem kerülhet ki az Amp 3-4-re, ha pedig a Hammond táplál, akkor az sem juthat ki a mûszercsatlakozóra.
A legnagyobb gondot az okozta, hogy szerelhetõ, szervizelhetõ legyen a szerkezet, vagyis a hátlapot le lehessen fektetni ugyanúgy, mint az eredeti 760-asnál. Mostanra kialakult szépen, folyt hétfõn köv...
Eladó egy kifogástalan állapotban lévő Viscount DB3-as digitális Hammond orgona-klón, Budapesten kipróbálható, megtekinthető. Tartozékok: User Manual, adapter - továbbá konténer, expression pedál és állvány külön megegyezés szerint. Irányár: 150 000 Ft. +36 20 318 45 24
Viszonylag ritkán találkozni a szintén veterán Gene Ludwiggal aki most szép A102-vel nyomja. Tehette volna föl jobb minőségben is sajna. De az orgona hangja nagyon ott van!
Sonka úr hozzászólásában az a hevederes szállítóakármi a Roll Kari Doll.
Szóval ha a 230V műszercsatlakozójáról megy a villany, akkor valami letiltja az Amphenol 3-4-et? Ügyes!
Ráférhet minden a hatosra, ahogy nekem meg is van, csak kicsit trükkösen. Ráadásul az enyém 122-es, tehát szimmetrikus. 1,6: jel, 2: test, 3,4: 127V, 5: ha +12v=gyors, ha -12V, lassú, ha 0V stop a laci.
tehtube! Köszi, hogy ott voltál ma Misinél, örültem neki! Nagyon nagy királyság ez a hevederrel rögzíthető szállítmányozási-erőátviteli-logisztikai gépezet a hangszeren!:) Persze annyira föl voltunk spanolva mindannyian, hogy persze hogy ott maradt Misinél a hátizsákom, meg a másik táskám... Már a próbateremben voltunk, mikor fény derült a dologra, így küldenem kellett érte egy csomagszállítós taxit... De ez semmit nem vett el életem egyik legszebb napjából. Beüzemeltük a próbateremben, és már leslie nélkül, a Yamaha énekmotyón úgy szólt, hogy lefostuk a bokánkat. Csak azt a pár beragadós billentyűt kell bejáratnom valahogy jövő péntekig. De nagyon várom már, hogy hallhassam a 145-ös lacival! Holnap szépen lesuvickolom kívülről, gyönyörű lesz! Bár már most is gyönyörű!
Ja, majd el felejtettem mondani, a többieknek, csak, hogy tudják, miről hadoválok itt összevissza nagy örömömben: mai nappal boldog Hammond-tulajdonos lettem! Misi bácsitól megvettük az M3-asított M2-est! Akit esetleg érdekel, jövő pénteken, azaz okt. 30-án lesz az első éles bevetésünk a Wigwamban. Minden egyéb infó a www.cryfree.hu weboldalon. És mindenkinek köszönjük az egész zenekar nevében a gratulációkat, a Jon Lord szereplés kapcsán. Bár igazából nekem volt a legkisebb részem az egészben, de felejthetetlen élmény.:)
Az Amphenolon annyi van, amennyi ráfért, vagyis a 125-ös eredeti funkciói (Hálózat, jel, Leslie ki/be). A 3 jack meg a hálózati csati értelemszerûen többet tud, csak azt kellett megoldani, hogy ha a hálózati csatlakozóról jön a 220, akkor az ne szaladjon ki az Amphenol tüskéire, mert állítólag egészségtelen...
Egyetértek! Gondolom sajna újabb bogár kerülhetett a füledbe: Hamich/VB3, C2 :-)))
Ezek a fránya hanxergyártók mindig tesznek róla hogy ne legyen maradéktalan az öröm.
Hopp, vagyis majdnem értek egyet ahogy gondolkodom. A KeyB-t én 77-re tenném. A VK7-et meg 67-re.
Épp ma fésültem szinte egész nap a saját bankom vibrátóját. Keményebben megrángattam hogy jobban sírjon és sikerült halk módban a kicsit nyávogósságát kigyomlálnom. Kissé vadabb lett. Plusz a lábbasszusos chordnál finomítottam a hozzáadott pedálhangzáson.
Hangja valószínûleg csak hétfõn lesz, mert hét végén nem leszünk itthon. Rengeteg döglött kondit kitermeltem belõle, a vége felé már csípõfogóval bontottam a 125-öst...
Hamichordom nem volt, de az eddig hosszabb, rövidebb ideig általam birtokolt klónok sorrendje és értékelése egy százas skálán aszerint, mennyire hasonlít a hangja az igazihoz:
Egyszer Jankai Béla mondta, hogy meg akartak jelentetni vmi lemezt és a bemutatókoncerten rájuk akaszkodott az artisjust... konkrétan 1000ft-os lemezből kb 6ft-ot lát a szerző/zenész/előadó, 9ft-ot a sokszorosító, a maradék az artistjusté nagy vonalakban, az arányokat érzékeltetve. Nem én mondtam!
Az új idők szeléhez kapcsolódóan vannak együttesek, szerzők akik már besokaltak az elanyagiasodott világtól, vallják hogy a "zene mindenkié" és nem szándékoznak a továbbiakban a kizsákmányoló szerzői jogvédő irodáknak zsebét tömni (jópár magyar vonatkozású zenész ügye ismert itt) és inkább saját webbolton árulják letölthetőleg a zenéiket, illetve a legmeglepőbb, hogy némelyik ingyen felrakja és a jószándékú hallgatóktól adományt várnak cserébe! Pont a minap olvastam egy fiók aljáról előkerült 80-as évek beli kottásalbum mementójában a szerkesztő-kritikus véleményét az akkori idők profitcentrikus zenepiacáról és nyíltan leírta, hogy már nem a zenéről van szó. A folyamat azóta egyre csak romlott és akkor jött az internet, aztán meg a mediamarkt, aki szerint mindenki hülye aki nem ott vásárol... A becsületes, kisboltos zeneőrültek meg sajnos veszélybe kerülnek ezáltal. :((
Nyílt színi őszinte bocsánat, ha megsértettelek volna Viktor! Sajnos nem tudtam ellenálni az éppen meghallott Larry Young - Unity albumnak és rögtön rákerestem. A feltöltők, ha korrektek odaírják: "ha tetszik vedd meg!" mert tényleg más a feeling egy gyári albumot asztalin hallgatni, mint pc-ről, viszont nyilván nem rossz ha az ember mielőtt elköltene 5-6000 pénzt egy korongra és utánna derülne ki hogy 8-10 számból 1-2 hallgatható rajta, előbb meg tudja hallgatni.
Közben megtaláltam egy szerencsésebb linkjét az AccuJazz Organ Radionak, ahol elég kedvencekbe rakni, nem kell a flash felületen minden megnyitáskor kattogtatni...
Nem volt etikus valoban az ellenkampany Djuice reszerol, megha nem is szandekosan szanta a lemezboltomnak. Sajnos mar egyzodom, hogy a nagy tobbseg letolt, atvesz, kitomorit stb stb. Valahogy nincs meg az a hangulata, mint amikor az ember nezi a nyomdaban keszult boritot, plane ha LP-rol tesszuk meg, de meg akar egy gyari CD lemeznel is.
Ajanlott szakzeneirodalom, netan ha valaki azt gondolna, hogy nem is olyan sok prog rock albumon van igazan Hammond organ:-) nem utolso sorban, ennek nagy resze elerheto a www.victoraudio.hu boltunkban, ha nem is egybol, de beszerzesre 1 het alatt szinte!