Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10601
Ja, és ahogy a borítón látszik, vmai Nordon nyomja! (ahhoz képest, teljesen egészséges a sound, persze erős masteringgel támogatva, gondolom én...)
djuice Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10600
A japán Rhoda Scott

Akiko
djuice Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10599
Akkor nem volt nasgy durranás a koncert?
Joey is kezd a reklámnak élni lassan. Ilyen nagyszabású koncertet (csak a fél glóbusznyi kivetítőről gondolom) klónnal lefolytatni... hááááát....
Előzmény: tehtube (10597)
djuice Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10598
CD ajánló!

Latin Spirits
(Poncho Sanchez)

igazi latin zene, Hammonddal néhol a háttérben...

Tessék érdeklődni a victorAudiónál! :)

Amúgy Poncho Sanchez-nek jópár lemeze van, és ahogy nézegettem "mind" jól szólhat. (már akik a latint kedvelik itt)
tehtube Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10597

Tegnap megvolt a pozsonyi Steve Gadd - JoeyDe koncert. Elég későn (1/41) jutottak kezdéshez, ez a szervezők ügyetlensége. Több egyéb fesztiválkoncerten ott az óra a színpadon befelé, hogyha a zenész tovább zenél, akkor azért meghatározott összeget/perc FIZET.

Sztenderdekből, nagyon laza előadásmóddal nyomták. Pl. Bye Bye Blackbird, Back At The Chicken Shack. A lazaság továbbá nagyon szellős hanxereléssel párosult.

A hardver vonalból Key-B duó. Rossznak nem volt rossz a hangja (kivéve a nyávogós v3-at, mert az igen), de igazán jó sem. Amit a Key-B soloval itthon megtapasztaltam, pont azt kaptam. Van mélye, magasa, jó keyclick, de akkor is szűk a hangkép, mintha egy csövön át néznénk előre. Jól lehetett hallani a legerősebb korábbi kritikámat, hogy a legfelső oktáv lassan szólal meg, fut fel.

Felvettem az egész anyagot onnan, ahol a fényképeket is készítettem, vagyis elölről, középről. Nem volt könnyű látni, mert túlzásba vitték a hivatalos kamerák és operatőröxámát. (színpad előtt 2 álló, 2 gém, bent 2 vállon, hátul 3) Viszont megtudtam hogy elég kompletten le szokták adni ezeket a koncerteket néhány hónap elmúltával a szlovák tévében.

Előzmény: tehtube (10505)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10596
igy talan kezelhetobb:Klikk
LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10595
Kedven mai bandam Skandinavok kozul:
http://www.youtube.com/watch?v=7yvWZVMoits&feature=related
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10594
Tulajdonképp kétirányú tiltás kell: ha a mûszercsatlakozón jön a betáp, akkor az nem kerülhet ki az Amp 3-4-re, ha pedig a Hammond táplál, akkor az sem juthat ki a mûszercsatlakozóra.
Előzmény: tehtube (10587)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10593
A legnagyobb gondot az okozta, hogy szerelhetõ, szervizelhetõ legyen a szerkezet, vagyis a hátlapot le lehessen fektetni ugyanúgy, mint az eredeti 760-asnál. Mostanra kialakult szépen, folyt hétfõn köv...
Előzmény: Qqberci (10592)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10592
Alakult közben a koncepció, mint púpos gyerek a prés alatt, már itt is ráfér a hatosra minden :-)))
Előzmény: tehtube (10587)
tonegenerator Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10591
Eladó egy kifogástalan állapotban lévő Viscount DB3-as digitális Hammond orgona-klón, Budapesten kipróbálható, megtekinthető. Tartozékok: User Manual, adapter - továbbá konténer, expression pedál és állvány külön megegyezés szerint. Irányár: 150 000 Ft. +36 20 318 45 24

benkodavidjanos Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10590
Hejj! Gratula! A real thing, az real thing, nincs mese. ;)
+
Qqberci lesliegyártásának végeredménye jövő hét pénteken az a38on hallható!
Előzmény: sonka ur (10586)
tehtube Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10589

Organgrinder69 újabb videókat tett föl. Itt és innen lejjebb

Viszonylag ritkán találkozni a szintén veterán Gene Ludwiggal aki most szép A102-vel nyomja. Tehette volna föl jobb minőségben is sajna. De az orgona hangja nagyon ott van!

Sonka úr hozzászólásában az a hevederes szállítóakármi a Roll Kari Doll.

tehtube Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10588

Gratulálok az M3-asodhoz, kitűnő választás volt. Sok örömed lesz benne, ami szerintem a közönségedre is kihat :-)

Nagyobb helyekre valóban a billentyűsnek is "jár" a rendes hangszer, nem pedig egy utánzat.

Ahogy a gitárosok, dobosok, sőt, még az énekesek is általában igazi hanxerrel vannak felvértezve. Ok, az övék lényegesen könnyebb.

Sok gyakorlást, tapasztalást és kíváncsi leszek a 30-i fellépésetekre. Most megyek, mert maholnap Pozsony, JoeyDe.

Előzmény: sonka ur (10586)
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10587

Szóval ha a 230V műszercsatlakozójáról megy a villany, akkor valami letiltja az Amphenol 3-4-et? Ügyes!

Ráférhet minden a hatosra, ahogy nekem meg is van, csak kicsit trükkösen. Ráadásul az enyém 122-es, tehát szimmetrikus. 1,6: jel, 2: test, 3,4: 127V, 5: ha +12v=gyors, ha -12V, lassú, ha 0V stop a laci.

Előzmény: Qqberci (10585)
sonka ur Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10586

tehtube! Köszi, hogy ott voltál ma Misinél, örültem neki! Nagyon nagy királyság ez a hevederrel rögzíthető szállítmányozási-erőátviteli-logisztikai gépezet a hangszeren!:) Persze annyira föl voltunk spanolva mindannyian, hogy persze hogy ott maradt Misinél a hátizsákom, meg a másik táskám... Már a próbateremben voltunk, mikor fény derült a dologra, így küldenem kellett érte egy csomagszállítós taxit... De ez semmit nem vett el életem egyik legszebb napjából. Beüzemeltük a próbateremben, és már leslie nélkül, a Yamaha énekmotyón úgy szólt, hogy lefostuk a bokánkat. Csak azt a pár beragadós billentyűt kell bejáratnom valahogy jövő péntekig. De nagyon várom már, hogy hallhassam a 145-ös lacival! Holnap szépen lesuvickolom kívülről, gyönyörű lesz! Bár már most is gyönyörű!

Ja, majd el felejtettem mondani, a többieknek, csak, hogy tudják, miről hadoválok itt összevissza nagy örömömben: mai nappal boldog Hammond-tulajdonos lettem! Misi bácsitól megvettük az M3-asított M2-est! Akit esetleg érdekel, jövő pénteken, azaz okt. 30-án lesz az első éles bevetésünk a Wigwamban. Minden egyéb infó a www.cryfree.hu weboldalon. És mindenkinek köszönjük az egész zenekar nevében a gratulációkat, a Jon Lord szereplés kapcsán. Bár igazából nekem volt a legkisebb részem az egészben, de felejthetetlen élmény.:)

Qqberci Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10585
Az Amphenolon annyi van, amennyi ráfért, vagyis a 125-ös eredeti funkciói (Hálózat, jel, Leslie ki/be). A 3 jack meg a hálózati csati értelemszerûen többet tud, csak azt kellett megoldani, hogy ha a hálózati csatlakozóról jön a 220, akkor az ne szaladjon ki az Amphenol tüskéire, mert állítólag egészségtelen...
Előzmény: tehtube (10583)
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10584
Hammond szoftvert használók figyelmébe ajánlanék egy VSTi rack programot (a VB3 klón szerzője ajánlotta amúgy)

íme itt...
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10583
Nagyon jól néz ki, gratulálok. A 6-os Amphenol a 3 jack aljzat funkcióit tartalmazza vagy csak részben?
Előzmény: Qqberci (10578)
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10582

Egyetértek! Gondolom sajna újabb bogár kerülhetett a füledbe: Hamich/VB3, C2 :-)))

Ezek a fránya hanxergyártók mindig tesznek róla hogy ne legyen maradéktalan az öröm.

Hopp, vagyis majdnem értek egyet ahogy gondolkodom. A KeyB-t én 77-re tenném. A VK7-et meg 67-re.

Épp ma fésültem szinte egész nap a saját bankom vibrátóját. Keményebben megrángattam hogy jobban sírjon és sikerült halk módban a kicsit nyávogósságát kigyomlálnom. Kissé vadabb lett. Plusz a lábbasszusos chordnál finomítottam a hozzáadott pedálhangzáson.

Előzmény: 1956 (10579)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10581
Hangja valószínûleg csak hétfõn lesz, mert hét végén nem leszünk itthon. Rengeteg döglött kondit kitermeltem belõle, a vége felé már csípõfogóval bontottam a 125-öst...
Előzmény: szimizso1 (10580)
szimizso1 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10580

Ez igen! Nagyon korrekt lett! Kíváncsi lennék a hangjára...
Előzmény: Qqberci (10578)
1956 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10579

Hamichordom nem volt, de az eddig hosszabb, rövidebb ideig általam birtokolt klónok sorrendje és értékelése egy százas skálán aszerint, mennyire hasonlít a hangja az igazihoz:

C1           80 

B4 II        75

KeyB        70

VK7          69

XK2          65

Nord2      60

EMU B3    50

Előzmény: tehtube (10568)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10578
Mára kimechanikáztam magam, alakul a 760 feneke, holnap kezdem a drótozást...

Előzmény: benkodavidjanos (10565)
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10577
Egyszer Jankai Béla mondta, hogy meg akartak jelentetni vmi lemezt és a bemutatókoncerten rájuk akaszkodott az artisjust... konkrétan 1000ft-os lemezből kb 6ft-ot lát a szerző/zenész/előadó, 9ft-ot a sokszorosító, a maradék az artistjusté nagy vonalakban, az arányokat érzékeltetve. Nem én mondtam!
Előzmény: tehtube (10576)
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10576

Ha nincs szerzői jogvédő, mi lesz a plágiummal, a feldolgozásokkal?

(ha te kitalálsz valamit, más meg meggazdagodik belőle)

Példa: Deep Purple <-> It's A Beautiful Day

IABD: Bombay Calling 1969 -> Child In Time 1970

DP: Wring That Neck 1968 - > Don And Dewey 1969

Előzmény: djuice (10574)
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10575
Előzmény: benkodavidjanos (10564)
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10574
Az új idők szeléhez kapcsolódóan vannak együttesek, szerzők akik már besokaltak az elanyagiasodott világtól, vallják hogy a "zene mindenkié" és nem szándékoznak a továbbiakban a kizsákmányoló szerzői jogvédő irodáknak zsebét tömni (jópár magyar vonatkozású zenész ügye ismert itt) és inkább saját webbolton árulják letölthetőleg a zenéiket, illetve a legmeglepőbb, hogy némelyik ingyen felrakja és a jószándékú hallgatóktól adományt várnak cserébe!
Pont a minap olvastam egy fiók aljáról előkerült 80-as évek beli kottásalbum mementójában a szerkesztő-kritikus véleményét az akkori idők profitcentrikus zenepiacáról és nyíltan leírta, hogy már nem a zenéről van szó. A folyamat azóta egyre csak romlott és akkor jött az internet, aztán meg a mediamarkt, aki szerint mindenki hülye aki nem ott vásárol...
A becsületes, kisboltos zeneőrültek meg sajnos veszélybe kerülnek ezáltal. :((
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10573
Nyílt színi őszinte bocsánat, ha megsértettelek volna Viktor!
Sajnos nem tudtam ellenálni az éppen meghallott Larry Young - Unity albumnak és rögtön rákerestem.
A feltöltők, ha korrektek odaírják: "ha tetszik vedd meg!" mert tényleg más a feeling egy gyári albumot asztalin hallgatni, mint pc-ről, viszont nyilván nem rossz ha az ember mielőtt elköltene 5-6000 pénzt egy korongra és utánna derülne ki hogy 8-10 számból 1-2 hallgatható rajta, előbb meg tudja hallgatni.

Közben megtaláltam egy szerencsésebb linkjét az AccuJazz Organ Radionak, ahol elég kedvencekbe rakni, nem kell a flash felületen minden megnyitáskor kattogtatni...

AccuJazz Organ Radio direct link

a reeklám helyeként pedig akkor...

victoraudio
Előzmény: LaurensHammond (10572)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.21 0 0 10572
Nem volt etikus valoban az ellenkampany Djuice reszerol, megha nem is szandekosan szanta a lemezboltomnak. Sajnos mar egyzodom, hogy a nagy tobbseg letolt, atvesz, kitomorit stb stb.
Valahogy nincs meg az a hangulata, mint amikor az ember nezi a nyomdaban keszult boritot, plane ha LP-rol tesszuk meg, de meg akar egy gyari CD lemeznel is.

Ajanlott szakzeneirodalom, netan ha valaki azt gondolna, hogy nem is olyan sok prog rock albumon van igazan Hammond organ:-) nem utolso sorban, ennek nagy resze elerheto a www.victoraudio.hu boltunkban, ha nem is egybol, de beszerzesre 1 het alatt szinte!

Hammond-os albumok

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!