Hátmég a szegínyártatlanasszont verő brutális kanállatokról szóló folytonos nyígás milyen unalmas:-) Ésmég az esetek többségében ordasnagy hazugság is, a lentebbiek fényében. Úgyhogy valójában ti vagytok az áldozathibáztatók.
Ez már olyan unalmas. :) Hogy a válás után a férfi megy az utcára, mert a nő visz mindent. Ne máááár...
És ne gyere ezzel a hazugsággal, hogy a gyereket meg a nőt(?!) a férfinak kell eltartani, főleg válás után. Max gyerektartást fizetnek, de az alól is nagyon ügyesen kibújnak sokan. A többség a házasság alatt sem tartja el a nőt, hisz a családok többnyire kétkeresősek.
De te is megint a válás, meg a nőt el kell tartani, meg ilyenekről hadoválsz, miközben a családon belüli erőszak a téma. És az hogy a családon belül megölt személyek egyharmada férfi az nem azt jelenti, hogy azokat nők ölték meg. Van, hogy apa szúrja le a fiát, és fordítva is. Szóval abból az 50-ből a zömét akkor is férfiak ölték meg.
A felmérésről azt kell tudni, hogy kizárólag nőket és lányokat vizsgálták, hogy milyen erőszakkal találkoztak. A célcsoport az esetek túlnyomó részében kizárja, hogy nők bántalmazói oldalra kerüljenek. Az egyetlen eset, amire ez nem igaz, az a gyermekkori bántalmazás esete, mert itt a lányokat nem csak az apa részéről merülhet fel agresszió, hanem a lányok anyja részéről is. A nemi sztereotípiák alapján azt várnánk, hogy itt is mérleg túlnyomó részt a férfiak felé billen:
14. oldal:
"A gyermekkori szexuális erőszak eseteinek 97%-ában férfi az elkövető, ezzel szemben a fizikai erő-szak eseteiből csak egy kicsivel több köthető a férfiakhoz, mint a nőkhöz."
Tod, az a különbsegg, h egyrészt, az idők változnak. Lehet, h a te apád idejében még kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, de manapság már a nők vannak jobban elpofátlanodva, köszönhetően az érinthetetlenségüknek, meg a feléjük lejtő jogszabályoknak. Amik erősítéséért te is kampányolsz. A másik meg, h a ffiak jellemzően nem panaszkodnak, meg rohangálnak a rendőrségre, mert nem úgy vannak nevelve, h folyton ríjanak, mint a nők, akik állandóan azzal jönnek, h 'gyengék' meg 'áldozatok'. Egy ffi nem lehet gyenge, v áldozat, mert akkor nem ffi. Ebből következően a ffiak elleni családi erőszakra csak akkor derül fény, amikor már az illető megdöglött. Mintugye, látható a magyar statban, lentebb vki bedobta, h annak a családierőszak következtében megölt évi 50 'nőnek' az 1/3-a valójában ffi. Aztánmeg, a ffiaknak nehezebb kilépni a kapcsolatból, mert egyszerűen még manapság is él az az ostoba patriarchális szempont, (jogilag is) h a gyereket meg a nőt a ffinek kell eltartani, azaz, ha válni v szakítani akar ffiként, akkor az többnyire azzal jár, h neki kell elhagynia a közösen használt lakást, és tartásdíjat kell fizetnie. Ráadásul, nincs a nane mintájára a ffiak számára nyitvatartott faszne, ahová bántalmazottként mehetnének. Ugye, így már nem is olyan eccerű, mint nektek, h csak hozzábasszuk a mákostésztát a megszemetedett asszony fejihez, aztán eloldalog magától ahová akar, mert úgysem érdekel senkit, mi lesz vele. Éshát, a hajléktalanok többsége ffi, ugyebár.
És szerinted a bántalmazott nők mikor jutnak el a kórházba? Mindig anyám jut eszembe. Volt ott törött csont több is. De pl a keze, lába nem, hanem épp a farkcsontja, ami fáj, de tud tőle dolgozni. Későbbi tüdőröntgenen bordatörésre is fény derült. És akkor ugye az semmi ha nincs látlelet. (?) Mint a sok férfiáldozatnál. És egyébként jobban hiszek a szememnek mint egy amerikai fiatalok (18-28 évesek) viselkedéséről készült statisztikának. Sok családot ismerek, ahol jelen volt/van az erőszak, de csak 2-t, ahol az asszony volt a kezdeményező. De ha már annyira firtatjuk, hogy a férfi vajh miért emeli szelíd kezeit a nőre, akkor már azt is nézzük, 2 asszonyunk miért ütötte a hites urát. Hát egyikük azért, mert az ember munka után mindig a kocsmában hagyta a keresetét, részegen dülöngélt haza. A másik asszony pedig a hűtlenséget torolta meg ily módon.
De miért is emeli a férfi a kezét a nőre? Mert a nő nem tudja befogni a pofáját. Legalábbis ezt olvastam okos férfiemberektől. Az meg hogy a nő miért pofázik mellékes. Talán nem tetszik a piálás, megcsalás, kupi, stb. És persze, tudom, van hp is, aki csak szimplán kiállhatatlan. És akkor eljutottam oda, ahova annyi nőverőt védő: rosszul választott. Vagy ha férfiak sérelmére történik valami akkor ugye ne intézzük el ennyivel. Áldozathibáztatással.
"a családban jobbára a férfi az agresszor, akkor az csak egy szar sztereotípia"
Igen, az. Sok a kölcsönös agresszió is a párkapcsolatokban, de az egyoldalú agresszió esetén 70%-ban a nő a kezdeményező (reprezentatív felmérés):
...csak aztán végül apus üt nagyobbat és úgy kerül be a statisztikába, hogy a gaz patriarcha férfi bántalmazta a szegínasszonkát, csakazírmernő.
Továbbá, mindig figyeljünk arra, hogy reprezentatív vagy ún. klinikai mintából származik a statisztika. A reprezentatív, ahogy a neve is mondja, statisztikai eszközökkel a teljes népességet reprezentálja, míg a klinikai minta csak a hatóságok tudomására jutott (kórház, rendőrségi feljelentés) eseteket összegzi. Ez utóbbiakba a bántalmazott férfiak gyakorlatilag csak életveszélyes sérülés vagy halál esetén kerülnek be.
Neeem, én arra neveltem őket, hogy gyűlöljék a nőket! ;)
És tudod mire nevelődtek? Teremtettek saját egzisztenciát, és nem úgy veszik le a csajokat a lábukról, hogy leütik őket. ;)
Az apjuk meg azt mondta válás után, hogy ő lemond róluk, mert nem akar gyerektartást fizetni. És nem is fizetett. A gyerekeit pedig megfenyegette (akkor voltak 9 és 13 évesek), hogy ne menjenek oda, mert ő amúgy visszaköltözött az apjához, aki imádta a gyerekeket. Szóval nekem nem kellett az apjuk ellen hergelni a gyerekeket, megtette ő maga. És marhára teszek rá, hogy te ezt hogy fogod kétségbe vonni. Ez így volt, és ennyi.
Ti feministák... :D Most tudom, a te 57 éveddel nem vehetem fel a versenyt, hisz van vagy 30 év a javadra. De majd akkor beszéljünk, ha én is leszek annyi idős mint te. ;) De hogy újabb fejtörést okozzak elárulom, hogy az első férjemmel 17 évig voltam, a mostanival pedig 19 éve vagyok. Tudod, csak úgy röppengetek virágról virágra. :) Mint afféle elköteleződni nem tudó és nem akaró feminista szörny. Biztos én leszek a legmenőbb öreglány a szociális otthonban. Mert ugye se gyerekem, se verebem. :)
S mire nevelted őket? Hogy gyűlöljék a férfiakat, speciál az apjukat? Van némi tapasztalatom, hogy mivé nevelődnek az ilyen önérzettől duzzadó lelkű nők gyerekei! Sajna...
Törődj bele, bárkinek bármi baja van arról mindig egy vagy több nő (A nők!) tehet. :) A férfiak csak bábok ezek szerint, nincs semmire befolyásuk, mindent a nők irányítanak. Szegény férfiak látva a sok bajt néha próbálnak közbelépni néhány (sok) jól elhelyezett pofonnal, de hát mit tehetnének ők? Hát csak a teremtés koronái... Hogy csak én látom ebben a disszonanciát...?
Menthetetleneket nem próbálok megmenteni! A pszichológia amúgy=/= a pszichiátriával!
Ti feministák nem is vagytok képesek hosszú távú párkapcsolatra, évtizedes együttélésre, még leszbikusként is csak alig pár évig viselitek el egymást! A szingliség való nektek s majd a szociális otthon..
Szánalmas az erőlködésed. Ha tényleg sorozatosan rosszul főzött volna, akkor sem lehet így elintézni. Ne erőlködj. És jellemző. Nem volt jó a főzelék, de te már rögtön megelőlegezed, hogy nyilván kosz is volt, így már teljesen érthető apám viselkedése. Hát persze. De úgy látszik, szegény apám is rosszul választott. Még a végén megsajnálom.
A fideszesek szeretnek asszonyt verni, szóval nem értem mi a probléma. Ja, és ne jöjjön nekem azzal senki, hogy Demszkáj egyszer pofáncsapott valami idióta libát. Fideszéknek (ha a hírek igazak akkor a nagyfőnöknek is) sokkal többet jár el a keze.
Nem ismersz, de megállapítod, hogy rosszul választottam, hogy nem akarok szülni, stb. Nem lehet, hogy a férjem választott rosszul? ;) Nem lehet, hogy azért nem akarok szülni, mert már felneveltem két gyereket? Annyira elvakultan okolod a női nemet a bajaidért, pedig nálad van a kulcs. Kevesebb nőgyűlölet és önsajnálat sokat javítana a helyzeteden. ;)
Idekevered az egyenjogúsági vitákat, pedig itt a családon belüli erőszak a téma. És ha már. Vinnyogtok, hogy a nők isverekednek. Nahát. Akkor azt talán leszögezhetjük, hogy te és a magadfajták úgy gondolják, hogy ahhoz csak a férfiaknak van joguk. (csak ugye a femináci némberek újabban ezt nem tekintik alapvetésnek, jajjaj) És abban biztos lehetsz, ha engem meg merne ütni a férjem nem maradnék adósa, és az lenne az első és utolsó ilyen, az is biztos.
S miért nem jól főzte, mert gondolom nem elsőre lett cirkusz belőle, vagy úgy gondolta, hogy apádnak jó a moslék is? Miért van festői rendetlenség nagyon sok nő otthonában? A férjnek csak kötelességei vannak, a feleségnek meg csak jogai?
Egy normális pár az összeköltözés előtt tisztázza, hogy az együttélésben kinek mi a feladata, minden helyzetben.
Még valami: akkor elégedett lennél, ha apám itt most leírná, hogy anyám szarul főzte a krumplifőzeléket? Mert ilyenen simán elindította a cirkuszt. Mint írtam, falhoz vágta a tányért, aztán anyámat ütötte, rúgta. De gondolom, szerinted anyám rászolgált, miért nem tanult meg rendesen főzni. Egyáltalán miért gondolod, hogy van olyan indok, amiért így neki lehet esni másnak, akár egy gyereknek is?
Lám te is rosszul választottál! Vagyis nem tanultál anyád hibájából.
Veletek feministákkal az a baj, hogy nem ismertek pozitív női/feleség mintát, a női/feleség szerepet pejoratívnak tekintitek, szülni nem akkor akartok amikor azt a természet is megkívánná, a nevelést az óvodára/iskolára/ barátokra bízzátok s semmiért nem vállaltok felelősséget. Bosszúálló falkaként akarnátok leverni a fehér férfiakon sok ezer évnyi valós/képzelt sérelmeiteket.
Mindenben egyenjogúságot és egyenlő részvételt szeretnétek (persze kivétellel azt ami tényleg nehéz, s büdös/piszkos tevékenység), függetlenül attól hogy mennyire vagytok képesek teljesíteni is! Lám itt van a politika is, amelyben egyre többen vagytok s látható hogy az érzelmi hozzállásotok mennyire nem passzol ehhez a tevékenységi területhez! Az EP tyúkjai a legjobb példák erre.
Komolyan kezdem azt hinni, hogy nem is vagy egészen hundert procent. Az a gyerek (én) nem beleavatkozott, hanem mert sikítani, sírni, mert kibaszottul félt és féltette a nyomorult anyját is. Tényleg egy kis rohadék voltam ezek szerint, meg szerinted is, én is megérdemeltem. De még ha bele is akartam volna avatkozni, azért ugye simán össze lehet verni egy gyereket, egy 10 évest? Hát gratulálok. Undorító ahogy mentegetni próbálod a menthetetlent.