Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 5 108

14. oldal:

"A gyermekkori szexuális erőszak eseteinek 97%-ában férfi az elkövető, ezzel szemben a fizikai erő-szak eseteiből csak egy kicsivel több köthető a férfiakhoz, mint a nőkhöz."

Előzmény: Abszolút Igazság (105)
0.5bit Creative Commons License 2019.10.06 -4 1 107

"És gondolom a családon belüliben rosszabbak az arányok."

Ajánlom elovasni az alábbi cikket:

Nem akarnak ütni, ezért fordulnak segítségért a bántalmazott férfiak

"A szociális szakember szerint ennek hátterében az áll, hogy teljesen más a társadalomban a bántalmazott férfiak megítélése, mint a hasonló helyzetben lévő nőké és gyerekeké.

Az elvárt férfiszerepbe ugyanis nem fér bele a gyengeség és a sebezhetőség, pedig ilyeneknek látnánk a férfiakat, ha kiderülne róluk, hogy bántalmazzák őket.

Rácsok Balázs szerint ezért lehet magas a környezete reakciójától tartó, ezért rejtőzködő férfi áldozatok száma Magyarországon. Sokan pedig fel sem ismerik, hogy áldozatokká váltak."

Előzmény: Törölt nick (104)
0.5bit Creative Commons License 2019.10.06 -4 1 106

"Értem, a nők is verik a gyerekeket. Ez elég baj. A gyerekeket ezek szerint mindkét szülő veri, a férfiak kicsit többet, plusz ők még molesztálják is őket."

Nem ez a lényege. Ez annak mond ellent, hogy az agresszív viselkedéstől születésük okán nem immunisak a nők.

"Ezen felül neked is: az hogy a családon belül meggyilkoltak 1/3-a férfi nem azt jelenti, hogy őket  meg a nők ölték meg. Közöttük is van olyan, akit férfi ölt meg."

Van egy rossz hírem, ezek a statisztikák a párkapocslatokra vonatkoznak. Nincs benne olyan, hogy apa-fia reláció. Ami esetleg torzíthatja, az ha a párkapcsolat mindkét alanya férfi vagy nő.

Előzmény: Törölt nick (103)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.06 -8 1 105
"A gyerekeket ezek szerint mindkét szülő veri, a férfiak kicsit többet"

Ez sem igaz. A gyerekek (és idősek bántalmazásában) a nők vezetnek.
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 2 104

Oké, benéztem, párkapcsolati, de hát akkor is az áldozatok 2/3-a nő. És gondolom a családon belüliben rosszabbak az arányok.

Előzmény: robopassmeet (101)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 4 103

Értem, a nők is verik a gyerekeket. Ez elég baj. A gyerekeket ezek szerint mindkét szülő veri, a férfiak kicsit többet, plusz ők még molesztálják is őket.

Ezen felül neked is: az hogy a családon belül meggyilkoltak 1/3-a férfi nem azt jelenti, hogy őket  meg a nők ölték meg. Közöttük is van olyan, akit férfi ölt meg.

De ettől függetlenül és emellett teljesen nyilvánvaló, hogy szükség lenne intézkedésekre az ügyben, és teljesen kár tagadni és bagatellizálni a dolgokat.

Előzmény: 0.5bit (98)
0.5bit Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 102

"És az hogy a családon belül megölt személyek egyharmada férfi az nem azt jelenti, hogy azokat nők ölték meg. Van, hogy apa szúrja le a fiát, és fordítva is. Szóval abból az 50-ből a zömét akkor is férfiak ölték meg."

Az alábbi statisztikában csak a partner kapcsolat (élettárs vagy házastárs) szerepel, nincs benne fió-apa viszony.

Partner vagy volt partner által elkövetett személy elleni erőszakos, halált okozó bűncselekmények sértettjei, 2015:

nők: 29 fő, 76,3%

féfiak: 9 fő, 23,7%

Előzmény: Törölt nick (99)
robopassmeet Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 101

Párkapcsolati erőszakról volt szó, te észkombájn:-) Elég érdekes apa lehet az, aki a fiával él párkapcsolatban:-))

robopassmeet Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 100

Hátmég a szegínyártatlanasszont verő brutális kanállatokról szóló folytonos nyígás milyen unalmas:-) Ésmég az esetek többségében ordasnagy hazugság is, a lentebbiek fényében. Úgyhogy valójában ti vagytok az áldozathibáztatók.

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 3 99

Ez már olyan unalmas. :) Hogy a válás után a férfi megy az utcára, mert a nő visz mindent. Ne máááár...

És ne gyere ezzel a hazugsággal, hogy a gyereket meg a nőt(?!) a férfinak kell eltartani, főleg válás után. Max gyerektartást fizetnek, de az alól is nagyon ügyesen kibújnak sokan. A többség a házasság alatt sem tartja el a nőt, hisz a családok többnyire kétkeresősek. 

De te is megint a válás, meg a nőt el kell tartani, meg ilyenekről hadoválsz, miközben a családon belüli erőszak a téma. És az hogy a családon belül megölt személyek egyharmada férfi az nem azt jelenti, hogy azokat nők ölték meg. Van, hogy apa szúrja le a fiát, és fordítva is. Szóval abból az 50-ből a zömét akkor is férfiak ölték meg. 

Előzmény: robopassmeet (97)
0.5bit Creative Commons License 2019.10.06 -1 2 98

"És egyébként jobban hiszek a szememnek mint egy amerikai fiatalok (18-28 évesek) viselkedéséről készült statisztikának."

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2011–2012-ben az egész EU-ra kiterjedő felmérést készített a nők elleni erőszakról:

Nőkkel szembeni erőszak:az Unió egészére kiterjedő felmérés

A felmérésről azt kell tudni, hogy kizárólag nőket és lányokat vizsgálták, hogy milyen erőszakkal találkoztak. A célcsoport az esetek túlnyomó részében kizárja, hogy nők bántalmazói oldalra kerüljenek. Az egyetlen eset, amire ez nem igaz, az a gyermekkori bántalmazás esete, mert itt a lányokat nem csak az apa részéről merülhet fel agresszió, hanem a lányok anyja részéről is. A nemi sztereotípiák alapján azt várnánk, hogy itt is mérleg túlnyomó részt a férfiak felé billen:

14. oldal:

"A gyermekkori szexuális erőszak eseteinek 97%-ában férfi az elkövető, ezzel szemben a fizikai erő-szak eseteiből csak egy kicsivel több köthető a férfiakhoz, mint a nőkhöz."

Előzmény: Törölt nick (96)
robopassmeet Creative Commons License 2019.10.06 -7 0 97

Tod, az a különbsegg, h egyrészt, az idők változnak. Lehet, h a te apád idejében még kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, de manapság már a nők vannak jobban elpofátlanodva, köszönhetően az érinthetetlenségüknek, meg a feléjük lejtő jogszabályoknak. Amik erősítéséért te is kampányolsz. A másik meg, h a ffiak jellemzően nem panaszkodnak, meg rohangálnak a rendőrségre, mert nem úgy vannak nevelve, h folyton ríjanak, mint a nők, akik állandóan azzal jönnek, h 'gyengék' meg 'áldozatok'. Egy ffi nem lehet gyenge, v áldozat, mert akkor nem ffi. Ebből következően a ffiak elleni családi erőszakra csak akkor derül fény, amikor már az illető megdöglött. Mintugye, látható a magyar statban, lentebb vki bedobta, h annak a családierőszak következtében megölt évi 50 'nőnek' az 1/3-a valójában ffi. Aztánmeg, a ffiaknak nehezebb kilépni a kapcsolatból, mert egyszerűen még manapság is él az az ostoba patriarchális szempont, (jogilag is) h a gyereket meg a nőt a ffinek kell eltartani, azaz, ha válni v szakítani akar ffiként, akkor az többnyire azzal jár, h neki kell elhagynia a közösen használt lakást, és tartásdíjat kell fizetnie. Ráadásul, nincs a nane mintájára a ffiak számára nyitvatartott faszne, ahová bántalmazottként mehetnének. Ugye, így már nem is olyan eccerű, mint nektek, h csak hozzábasszuk a mákostésztát a megszemetedett asszony fejihez, aztán eloldalog magától ahová akar, mert úgysem érdekel senkit, mi lesz vele. Éshát, a hajléktalanok többsége ffi, ugyebár.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 5 96

És szerinted a bántalmazott nők mikor jutnak el a kórházba? Mindig anyám jut eszembe. Volt ott törött csont több is. De pl a keze, lába nem, hanem épp a farkcsontja, ami fáj, de tud tőle dolgozni. Későbbi tüdőröntgenen bordatörésre is fény derült. És akkor ugye az semmi ha nincs látlelet. (?) Mint a sok férfiáldozatnál. És egyébként jobban hiszek a szememnek mint egy amerikai fiatalok (18-28 évesek) viselkedéséről készült statisztikának. Sok családot ismerek, ahol jelen volt/van az erőszak, de csak 2-t, ahol az asszony volt a kezdeményező. De ha már annyira firtatjuk, hogy a férfi vajh miért emeli szelíd kezeit a nőre, akkor már azt is nézzük, 2 asszonyunk miért ütötte a hites urát. Hát egyikük azért, mert az ember munka után mindig a kocsmában hagyta a keresetét, részegen dülöngélt haza. A másik asszony pedig a hűtlenséget torolta meg ily módon. 

De miért is emeli a férfi a kezét a nőre? Mert a nő nem tudja befogni a pofáját. Legalábbis ezt olvastam okos férfiemberektől. Az meg hogy a nő miért pofázik mellékes. Talán nem tetszik a piálás, megcsalás, kupi, stb. És persze, tudom, van hp is, aki csak szimplán kiállhatatlan. És akkor eljutottam oda, ahova annyi nőverőt védő: rosszul választott. Vagy ha férfiak sérelmére történik valami akkor ugye ne intézzük el ennyivel. Áldozathibáztatással. 

Előzmény: Abszolút Igazság (92)
robopassmeet Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 95

Ájemkettő megverte fasírtott. Fasírt antivegetáriánusok elleni erőszakról beszél:-))

Előzmény: á-m-2 (94)
á-m-2 Creative Commons License 2019.10.06 0 6 94
Szép gyűjtemény. Lenne még kiket hozzaírni.
forgione1 Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 93

2015-ben 50 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Magyarországon

És kórházi fertőzésben és azok későbbi szövődményeiben?  64 ezer......

Előzmény: Törölt nick (57)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2019.10.06 -6 1 92

"a családban jobbára a férfi az agresszor, akkor az csak egy szar sztereotípia"

Igen, az. Sok a kölcsönös agresszió is a párkapcsolatokban, de az egyoldalú agresszió esetén 70%-ban a nő a kezdeményező (reprezentatív felmérés):

...csak aztán végül apus üt nagyobbat és úgy kerül be a statisztikába, hogy a gaz patriarcha férfi bántalmazta a szegínasszonkát, csakazírmernő.

Továbbá, mindig figyeljünk arra, hogy reprezentatív vagy ún. klinikai mintából származik a statisztika. A reprezentatív, ahogy a neve is mondja, statisztikai eszközökkel a teljes népességet reprezentálja, míg a klinikai minta csak a hatóságok tudomására jutott (kórház, rendőrségi feljelentés) eseteket összegzi. Ez utóbbiakba a bántalmazott férfiak gyakorlatilag csak életveszélyes sérülés vagy halál esetén kerülnek be.

Előzmény: Törölt nick (67)
alaptalan Creative Commons License 2019.10.06 -5 0 91

"...2015-ben 50 nő halt meg családon belüli erőszak következtében Magyarországon..."

Nem igaz!

Linket! (ne linkelést!)

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 4 90

Neeem, én arra neveltem őket, hogy gyűlöljék a nőket! ;)

És tudod mire nevelődtek? Teremtettek saját egzisztenciát, és nem úgy veszik le a csajokat a lábukról, hogy leütik őket. ;)

Az apjuk meg azt mondta válás után, hogy ő lemond róluk, mert nem akar gyerektartást fizetni. És nem is fizetett. A gyerekeit pedig megfenyegette (akkor voltak 9 és 13 évesek), hogy ne menjenek oda, mert ő amúgy visszaköltözött az apjához, aki imádta a gyerekeket. Szóval nekem nem kellett az apjuk ellen hergelni a gyerekeket, megtette ő maga. És marhára teszek rá, hogy te ezt hogy fogod kétségbe vonni. Ez így volt, és ennyi. 

Előzmény: újprimavis (87)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 4 89

Ti feministák... :D Most tudom, a te 57 éveddel nem vehetem fel a versenyt, hisz van vagy 30 év  a javadra. De majd akkor beszéljünk, ha én is leszek annyi idős mint te. ;) De hogy újabb fejtörést okozzak elárulom, hogy az első férjemmel 17 évig voltam, a mostanival pedig 19 éve vagyok. Tudod, csak úgy röppengetek virágról virágra. :) Mint afféle elköteleződni nem tudó és nem akaró feminista szörny. Biztos én leszek a legmenőbb öreglány a szociális otthonban. Mert ugye se gyerekem, se verebem. :) 

Előzmény: újprimavis (84)
újprimavis Creative Commons License 2019.10.06 -4 0 87

S mire nevelted őket? Hogy gyűlöljék a férfiakat, speciál az apjukat? Van némi tapasztalatom, hogy mivé nevelődnek az ilyen önérzettől duzzadó lelkű nők gyerekei! Sajna...

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 4 85

Törődj bele, bárkinek bármi baja van arról mindig egy vagy több nő (A nők!) tehet. :) A férfiak csak bábok ezek szerint, nincs semmire befolyásuk, mindent a nők irányítanak. Szegény férfiak látva a sok bajt néha próbálnak közbelépni néhány (sok) jól elhelyezett pofonnal, de hát mit tehetnének ők? Hát csak a teremtés koronái... Hogy csak én látom ebben a disszonanciát...?

Előzmény: Törölt nick (81)
újprimavis Creative Commons License 2019.10.06 -4 1 84

Menthetetleneket nem próbálok megmenteni! A pszichológia amúgy=/= a pszichiátriával! 

Ti feministák nem is vagytok képesek hosszú távú párkapcsolatra, évtizedes együttélésre, még leszbikusként is csak alig pár évig viselitek el egymást! A szingliség való nektek s majd a szociális otthon.. 

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 3 83

Figyi öreg... MÁR felneveltem 2 gyereket. 

Kész szerencse, hogy nem foglalkozol pszichológiával és gyógypedagógiával, nagyon sok kárt okoznál. ;) 

Előzmény: újprimavis (79)
újprimavis Creative Commons License 2019.10.06 -5 0 82

S ki kényszeríti a nőket ilyen reklámokban való szereplésre? Nem az exhibicionizmusuk? 

Előzmény: Törölt nick (81)
robopassmeet Creative Commons License 2019.10.06 -3 0 80

Igenigen, demokrata pofon jó pofon:-)) Világos.

Előzmény: seymour_ (77)
újprimavis Creative Commons License 2019.10.06 -5 1 79

Akkor toporzékolj tovább s lehetőleg ne a hülye feminista szlogenjeiden neveld fel a gyerekeidet is! 

Menthetetlen vagy, mivel ti nők az érzelmeitek alapján viselkedtek s nem az eszetek alapján!

Anatómiával és humánetológiával (is) foglalkozom! Pszichiátriával és gyógypedagógiával viszont nem!

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 4 78

Szánalmas az erőlködésed. Ha tényleg sorozatosan rosszul főzött volna, akkor sem lehet így elintézni. Ne erőlködj. És jellemző. Nem volt jó a főzelék, de te már rögtön megelőlegezed, hogy nyilván kosz is volt, így már teljesen érthető apám viselkedése. Hát persze. De úgy látszik, szegény apám is rosszul választott. Még a végén megsajnálom.

Előzmény: újprimavis (74)
seymour_ Creative Commons License 2019.10.06 0 2 77

A fideszesek szeretnek asszonyt verni, szóval nem értem mi a probléma. Ja, és ne jöjjön nekem azzal senki, hogy Demszkáj egyszer pofáncsapott valami idióta libát. Fideszéknek  (ha a hírek igazak akkor a nagyfőnöknek is) sokkal többet jár el a keze.

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.06 0 5 76

Miután hoztad te is az ellenoldali véleményeket. ;) Be kell érned azzal amit én írok. ;)

De még mindig... Most komolyan úgy gondolod, hogy ki lehet magyarázni egy ilyen tányérdobálós, asszony- és gyerekverős történetet???? 

Előzmény: újprimavis (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!