Keresés

Részletes keresés

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.29 0 0 724
ma reggel én is  viszonylag magasat mértem (talán mégis befolyásolnak a frontok? :)) Reggeli után (tej, kenyér) 6,6. Eddig mindig olyan 5,8 körül volt :( De nem baj, holnap megyek szurkálásra a kh-ba.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 723
dehogynem... ez a tökéletes:))))

(egyébként ez attól is függ, hogy mit ettél... én pl. ma vacsorára csak lencsét merek majd enni mert az jó ha 1-2 tizeddel szokta megbirizgálni a cukrom... ez gondolom egyéni tolerancia kérdése... arról nem is beszélve, hogy nálad már elkezdett bőven helyreállni az egyensúly szerintem...)

(most viszont tejszínhabos pótkávét iszok:)))))))
Előzmény: exminiemberke (722)
exminiemberke Creative Commons License 2007.01.28 0 0 722
Újabb parám van.
Ebéd előtt 4,3, kaja után 4,9 (90 perc). Szerintem ezt már el se fogják hinni...:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 721
fú... nem tudom sajna... az összes diabos kaját bojkottálom (szerintem tele vannak szeméttel)

Sajtot elvileg lehet enni étkezések között... (én mostanában inkább inni próbálok... az praktikusabb :)
Előzmény: Rebarbara10 (719)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 720
csak, hogy csak velem legyen tele a topik :)))) Ma rájöttem, hogy hülye vagyok... a hét elején ettem egyszer ebédre kb. 40 CH-nyi kölest... és csodálkoztam, hogy 6,8 lett a cukrom (az is második mérésre... elsőre 7.7 lett, de ott valszeg félremért a mérő mert kevés vért raktam rá)...

Mivel meg voltam róla győződve, hogy a köles GI-je maximum közepes, de inkább alacsony, az utána megevett néhány szem bulátára fogtam a dolgot... úgyhogy ma is megpróbáltam (tegnap is ettem csak nem mértem utána)... kb. 40 CH-nyi után 6,3 lett... ami a mostanában szokásos értékeim mellett nagyon magas... na ekkor néztem utána a dolognak... és rájöttem, hogy tiszta hülye vagyok, mert a köles GI-je 71 (nagyon magas...) ami mellett már értem miért rohant fel ilyen hamar a cukrom... (még jó, hogy tartottam magam és nem bűnöztem be egy szemet sem a férjem kedvenc kölesgolyójából:))))

Még egy kaja kilőve... pedig olyan értékes dolgok vannak benne... fuhhhh....
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 719

igen, egy éhgyomri, és 6x kaja után 1 órával (nálunk így volt)

tudja valaki, ha mondjuk egy diab. csokin az van, hogy cukoralkoholt tartalmaz, annak van-e valami jelentősége? Mi aza a cukoralkohol.

Illetve a kajálások között lehet olyan kaját nassolni, aminek nincs ch tartalma (mondjuk sajt vagy ilyesmi...) ?

Előzmény: exminiemberke (718)
exminiemberke Creative Commons License 2007.01.28 0 0 718
Lányok ,
A hétpontos azért hét pontos, mert hétszer mérünk?
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 717
bocs, fele tej, fele kenyérféle
Előzmény: Rebarbara10 (716)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 716
nekem vacsorára mondták, hogy fele tej, fele szénhidrát legyen. Na de gr-ot nem igazán lehet ennyire beosztani.... ja, és nem is volt magasabb tejtermékek után, így nem tudom miért... én ált egy joghurtot és 2 dl tejet szoktam vacsira, imádom a tejtermékeket
Előzmény: Törölt nick (715)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 715
(ja... nálam kapásból letiltották a reggeli tejet)
Előzmény: Rebarbara10 (713)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 714
én meg nem igazán tudom kajához kötni... vagyis valamennyire igen, de nem igazán tudtam még mindent kikísérletezni...
Előzmény: Rebarbara10 (713)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 713

én ma 9kor reggeliztem (előtte aludtam), így még nem telt le az egy óra... előtte meg eszembe sem jutott mérni.

rám, úgy vettem észre, a frontok nem hatnak, és az sem, hogy délelőtt, vagy délután van, inkább csak bizonyos kaják párosításától megy fel, de még ezt sem tudtam 100%-ig kiszűrni. tej+banánra tuti felmegy, de csak szimpla banánra nem... rizsre nem emelkedik, fehérkenyérre nem... igazából fogalmam sincs mire. létezik, hogy csak az édességre/cukorra? mint a cukorterhelésen a szőlőcukorra?

Előzmény: Törölt nick (712)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.28 0 0 712
én meg 2 napja csak reggelente nézem a cukrom... nem stresszelem magam ennél többet... mondjuk ma 6,0 lett a kaja utáni de félkómásan ültem kaja után 1 órán át így nem csoda... (ez van... még felkelni sem volt erőm... normálisan délig aludtam volna... és a baba is azzal járt volna jobban :( )
Előzmény: Rebarbara10 (711)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 711

én még csak 1 nap szúrtam magam 6x összesen (általában elfelejtem szurkálni magam), de annak az átlaga 5,5 fölött van (mérések után 5,4  és 5,8 között voltak az eredmények minden kajálás után, szóval annyira nem léptem túl, és mellesleg csaltam is. a gyümölcsnek nem tudok ellenállni, ha eszem egy narancsot, vagy mandarint, képtelen vagyok otthagyni a felét, mert az már nem fér bele mondjuk a 20gr-ba:(( ) Szóval ez van.

Előzmény: Törölt nick (707)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 710
és igazad van...

engem ez zavar a legjobban... (most pl. 2 napja átálltam arra, hogy tízóraira is almát eszek... ha egyszer akkor tudja a hasnyálmirigy a legjobban lebontani egész nap a cukrot akkor miért ne mehetne akkor is? terhesen szerintem KELL a sok-sok friss zöldség és gyümölcs... nekem az alma soha nem szokta megpiszkálni a cukrom... és megjegyzem az almalé sem - persze itt direkt préselésüről beszélek )

Na majd meglátom mi lesz a vége a dolognak...

Inzulin az most még tutira nem. Saját felelősségre.

Ó anyám... hát miért nem tudok megbízni az orvosokban? Talán mert ők sem bíznak bennem?

Előzmény: piglet (709)
piglet Creative Commons License 2007.01.27 0 0 709
Ismét oda lyukadunk ki, hogy ez az egész téma egy tapogatódzás a sötétben a dokik részéről. Én a mai napig nem bánom, hogy széllel szembe mentem, és nem hagytam magamat. De ezt is ésszel kell és szabad, és ha kell a diéta, akkor kell, és be kell tartani, odafigyelve és szigorúan.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 708
egyébként melyik SOTE? (én a Sote 1-re járok)
Előzmény: kollina (703)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 707
ez nagyon durván hangzik. Nekem annyit mondtak, hogy az összes kajálás után 7.0 alatt kell lennie. A babát nem érdekli az átlag ha az összes kajálás után 7.0 alatt van...
Előzmény: kollina (703)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 706
akkor nekem elégnek kellene lenni mert én reggelente 3 evőkanál darált diót keverek a reggelimbe...
Előzmény: Törölt nick (704)
kollina Creative Commons License 2007.01.27 0 0 705
Nézd meg azt az oldalt, amit Piglet az 563-as hsz-ében belinkelt. Ott van a tábla, hogy milyen határértékeket határoztak meg.

Én sem értem a 90 perces mérést, eddig nekem is 1 órást mondtak mindenhol.

A vércukor mérőt nem csak terhesek használják, szvsz különbség van a normál és a terhességi diabétesz között. Valószínű, hogy a babára és a mamára való tekintettel szigorúbb határokat határoztak meg, de a mérő leírása csak általános elveket tárgyal.
Előzmény: exminiemberke (702)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 704
A krómról a múltkor olvastam, hogy jótékony hatással van a szervezet inzulintermelésére, és pl. napi néhány szem dió elrágcsálása elegendő a megfelelő krómbevitelhez.
Előzmény: Törölt nick (696)
kollina Creative Commons License 2007.01.27 0 0 703
Nekem a SOTE-n azt mondták, hogy az éhgyomrit leszámítva 5,5 legyen az átlag.
Előzmény: Rebarbara10 (694)
exminiemberke Creative Commons License 2007.01.27 0 0 702
Nincs igazán gond, dehát ennyiből a terheléses cukor amit nálunk a terhesgondozóban csinálnak a kefir+zsemle után 7,0 a határ....Itt meg a papíron azt írja, hogy 7,5 alatt jó....Most csak azon parázok, hogy majd azt mondják, hogy a 90 percesnél 6,0 a határ. Egy barom voltam, hogy nem kérdeztem rá, hogy mennyi az érték...

Piglet,
Azért mérek 90 percest...nem tudom...mert a diabéteszes doki ennyit mondott...:)
Előzmény: Rebarbara10 (700)
piglet Creative Commons License 2007.01.27 0 0 701
Miért nézed a 90 percest? Egy órásat szoktak nézni, ezt nem is értem.
Előzmény: exminiemberke (699)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 700
nem értem a kérdést. neked alacsonyabb. akkor mi itt a gond?
Előzmény: exminiemberke (699)
exminiemberke Creative Commons License 2007.01.27 0 0 699
Na kezdek elkeseredni...
Ebéd előtt 3,8, 90 perces 6,4.......De egyébként most olvastam el az accu check vércukorszintmérő tájékoztatóját amiben az van, hogy normális vércukor értékek: éhgyomri 5,5 alatti, étkezés után két órával 7,5 alatti.......Most akkor mi a tökömért (már bocsánat) baj az, ha valakinek több???????ERre sincs semmi egységes érték?????
Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 698
Igen, nálam valószínűleg a melegfront emeli meg, a hideg pedig leviszi... gondolom múlt hét közepén melegfront lehetett néhány napig és az vitte feljebb (olyan hülye mostanában az időjárás). Úgyhogy én azon kevés kismamák közé tartozom akik a hidegfrontért szurkolnak :)

Köszi a homeopátiás tippeket!

Hétfőn megpróbálom beszerezni őket!

A gyógynövényekkel én is óvatos vagyok (nem szeretnék pl. koraszülni:), per pillanat csak a kecskerutát + a fekete áfonyát merem inni mert azokról nem olvastam ellenjavallatot.

Egyébként egyenként szoktam utánanézni ezeknek.
Előzmény: piglet (697)
piglet Creative Commons License 2007.01.27 0 0 697

A cukrot a frontok is befolyásolhatják. Egy erősebb fronthatás megemelheti a vércukorszintet - alkatilag változhat, hogy a meleg vagy a hidegfront inkább.

Homeopátiás szerek közül a Syzygum Jambolanum nagyon hatásos C9-es potenciálban napi 3x5 golyócska.

A gyógynövényekkel én óvatos lennék inkább.

Előzmény: Törölt nick (696)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 696
Hmmm... ezt a választ kaptam Béky Lászlótól (természetgyógyász) a kérdésemre, hogy mit lehet trükközni:

"sajnos a terhességi cukorbajra a természetgyógyászatnak nem sok ráhatása van. Tartani kell a 16o 18o gr szénhidrátot, 5o gr fehérjét, ami csak hal és tojás lehet.
Igen fontos a napi CHROM és ZINK kiegészítés!!! Folyamatosan fogyasztania kell zöld kaprot, naponta több kis csomóval, de minden étkezéshez. Javaslom a Lehel Piac Galéria Kamilla Bio boltból a NÖVÉNYI INULIN beszerzését és folyamatos fogyasztását, valamint ugyanitt GOLDEN YACCA capsul a beszerzését és napi 3x2 db folyamatos fogyasztását is.
tea: reggel egy csésze fehér fagyöngy hideg ázalék.
napközben A+B tea keverék össszeöntve elkortyolva,
A tea: pitypanglevél és gyökér, csalán, kukorica bajusz, áfonyalevél,szederlevél, málnalevél, szamócalevél, kecskeruta, 1:1 arányú kereékének forrázata. 1.5 liter viz, két kanál keverék.
B tea: este 1 liter vizhez 5 kanál fehér babhéjjat tenni, másnap reggel lefõzni felire. Másnap reggel ezután a kettõt összeönteni, egész napra elosztva elkortyolni. Mindig legyen kéznél cukros viz, ha hirtelen leesne a vércukor. Ezt lassan tartsa a szájában és onnan szivódjon fel. Tartsuk a kapcsolatot folyamatosan ! Szeretettel Béky László"

Hááát... málnalevelet pl. nem mernék a 35. hét előtt inni (bár a szüléselőkészítőt tartó dúla szerint az igazából egy tipikus placebó... amiről senki sem tudja miért működik... de valahogy mégis...)

A babhéj elgondolkoztató... csak tudnám honnan szerezzek...

A króm és a cink megengedett terhesség alatt? (a krómról én is csak jókat hallottam eddig...)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 695
nem tudom... szerintem fura a napi átlagolás... nekem azzal akkor is 6 alatt lenne ha minden kajálásnál az egekbe szökik... (vagy ha csak az utánit néznék akkor is bőven 6,5 alatt lenne...)

Nekem aszonták, hogy minden 7 feletti értéknél a baba kap egy löketet amitől elkezd jobban nőni... na nekem ez is sántít (szerintem ijesztgetés kategória... mert még egy tök egészséges embernél is felmehet a csillagos égbe csak utána nem 2 hanem 1 óra alatt mászik le onnan)
Előzmény: Rebarbara10 (694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!