Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.27 0 0 10612
Egy kis kulturalodas a megismetelhetetlen prog rock korszakbol, Dánia kb 2 lemezes bandaja az Ache
1 perctol ajanlomf erosen figyelni, ha valaki turelmetlen:-)Ache
tehtube Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10611

Tessék: Back At The Chicken Shack 2009 Pozsony. A szám 6. volt, a ráadás előtti.

Az még hagyján hogy a negyedére lecsökkentettem a minőségét (640×480->320×240) , de a hang még tűrhető maradt. A youtube azonban azt is tovább rontotta :-(

Hogy a fenébe csinálnak olyan jó és nem nyávogós minőséget?

Előzmény: djuice (10605)
tehtube Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10610

Nem lehet bonyolult a megfejtés. Ami orgona benne lehet, az egy szűk keresztmetszetben biztos megfelelően használható. Pusztán szőnyegezés volt.

Vagy lehetett midin át bármi más is.

Szépreményű újabb márkák feltűnése során kezdem lassan becsülni a régebbi cégek hanxereinek dinamikáját. (Roland, Yamaha, Emu, Ensoniq)

Előzmény: djuice (10607)
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10609
roland vk7 rockhammondklón olcsón keménytokkal itt: benkodavidjanos@gmail.com

Kedélyes Urak Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10608

Lehetséges, hogy nem ez a legjobb hely erre, de kisegítők helyett fix billentyűst keresünk.

Hammondosra fáj a fogunk. :))

Próbateremben van egy B-200-as, de nem árt, ha van saját.

Vagy ha nincs, nálunk beszerezhető.

djuice Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10607
"A Roland RD300-ból néha jóízű Hammond hang is előjött"
Nocsak! Miből lesz a cserebogár! Ha jól tudom, nem nagyon favorizálod e japán márkát, ráadásul a VK7-es tonewheel set sincs benne, csak a nagyobb 700-asban. :)
djuice Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10606
PS: a nem nagy durranás ügyét a "nagyon laza előadásmóddal nyomták" véleményezés alapján gondoltam negatív kicsengésűnek...
djuice Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10605
Nem fórumlátogató a C2 tulaj, nincs nete sem!
C1-et próbálta tavaly, de elvette a kedvét hogy egy értelmes ember nem akadt a HSP standon, aki megmutatta volna neki a hangszert. Mivel azonben merőben más felület egy szabvány B3-hoz képest, így 3 hang után ott is hagyta. :)
A C2-ről vmi német zenemagazinban olvasott, a demó cdn volt pár nóta és ez ingerelte fel a kíváncsiságát, a hangfoglalás meg pont kapórajött neki hozzá. (most már volt aki tudta is kezelni a haxert...)

A koncertleírásodhoz kapcsolódóan, valóban nem azenei élménnyel van akkor elfoglalva az ember, ha "paparazzizik". Mondjuk manapság már elég jó fényérzékenységűek a masinák, de pár éve mikor felkérésre videóztam egy tanszaki koncertet egy művházban, kemény küzdelem volt a gyenge világítással megbírkózni, mondanom se kell, hogy a hang 0 minőségű volt (keverős felvétel pedig semmi). A téma közepén valaki felkapcsolt egy reflektort, hogy láthatók legyenek a színpadon lévők, onnantól kezdve folyamatosan túlexponált képek következtek (csöbörből vödörbe) Tehát nem bakkfitty hányás az operatőrködés sem mint mesterség és valóban sok hazai koncertfelvételt tesz tönkre, a bár történelmi múlttal rendelkező MTV közreműködéssel készülő, de gyatra operatőri munkának betudható hozzáállás. (lásd: nem a lényeg van a képben és stroboszkóp-szerű jelenetváltások)
Itthon mindezt még megfejelik egy 0 szakmai tudású hangosító személyzettel is! (szándékosan nem hangtechnikust írok, sőt inkább hangipari segédmunkást kellene...)

Ha kisebb részlet kerülhetne föl a youtubera (pl. a legjobb szám v megszólalás erejéig) a Diversi klónos szösszenetből, megköszönnénk a hangja megfülelése céljából!
Előzmény: tehtube (10603)
tehtube Creative Commons License 2009.10.26 0 0 10604

Nem volt nagy durranás a koncert? Akkor, ott az első sorokban a székek előtt a 95 kilómmal kucorogni a parkettán, közben operatőri munkát végezni, sokat elvett az élvezeti értékéből.

Azóta végighallgattam, és azt mondom, megérte. Nagyon jó koncert volt. Virtuóz, szellemes, hangulatos. Ami ott kicsit, üresebbnek tűnt, pl. a minimális hanxerelésű Bye madár, azt is jól megfogták: Kezdődik seprűzéssel, mikörben orgonistánk szordinált trombitával hozta szólisztikusan a dallamot. Az első kör után balkézzel+láb elkezdte a basszust is. Szóval lazán, játékosan.

A felvételen, az orgona is jól meglehetősen szól. Kicsit vehette volna karcosabbra a hangját, de Joeynél jellemző a lemezfelvételeinél is az elég tiszta hangkép. A keverőnél egy picit jobban megnyomhatták volna a hangját.

Sajna sok időnk nem volt beszélgetni. Hatalmas 3 tengelyű emelt turnébusszal jöttek a helyszínre és mikrobusszal vitték be a belvárosi szállodába őket. Néhány üdvözlés, parola kora délután, aztán rohantak. Utána meg mi inkább várost néztünk, hamár kint voltunk. A végén meg késő volt 1/22 felé, így nem kapta meg tőlem a júliusi akciójuk dvd-jét sem.

Ahogy néztem a videót, feltűnt a szlovák rendező jó ízlése. Az átlagosan buta magyar gyakorlattal ellentétben nem váltogatták a képeket 2mp-ként, nem az orrukra zoomoltak, legtöbbször jó oktató videó szemszöből készült képet tett mögéjük. Szóval érdemes lesz vadászni valamikor tél közepe-végefelé az Stv-n.

További fellépők:

- Elsőként az osztrák Bella Wágner csapatával. Funk-rockos stílus. A Roland RD300-ból néha jóízű Hammond hang is előjött. Persze ehhez kellett egy megfelelő osztrák billentyűs.

- Másodjára Scott Kinsey group, USA. Kicsit zavinulos meg world-ös etnó énekes egy hangnemben való hosszú kavarásukat átengedtük a közönség többi részének. A piroskák eléggé fakón belemaszatolódtak a hangzásba.

- Az átszereléskor a B teremben a bájos, szőke norvég Caroline énekes, helybeli gitárossal és herflissel kellemes pihentető műsort adott.

- Oskar Rózsa és csapata (SK-USA) filmzeneszerű kortárs fúziós műsora nekem bejött. Néha jazz, néha After Crying-féle prog. A Rhodes szintén egy hosszabb piroskán próbált átjönni. Ellenben két igazi zongora volt kihangosítva, ami helyett ide a digiváltozat szeintem szerencsésebb lett volna.

Előzmény: djuice (10599)
tehtube Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10603

Hát nem ártott neki az észrevételcsomagom. Meg a többi orgonistáé. Idővel kivesézem. Nem a C1-hez fogom hasonlítani.

A sípos orgona viszont teljesen más műfaj, Lehet hogy érdemes volt foglalkozniuk azzal is, további vevőréteg megfogása miatt.

Előzmény: djuice (10602)
djuice Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10602
Egy haverom nemrég volt fenn a hangfoglaláson, keresztbe hosszába kivesézte az új C2-t. Annyival jobban tetszik neki, mint a C1 hogy meg is rendelte, pedálsorral együtt! (persze ebbe nagyban szerepet játszottak a sípos orgona presetek is)
Kíváncsi vagyok mennyivel másabb a C1-nél, ami a B3 szekciót illeti.
Előzmény: 1956 (10579)
djuice Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10601
Ja, és ahogy a borítón látszik, vmai Nordon nyomja! (ahhoz képest, teljesen egészséges a sound, persze erős masteringgel támogatva, gondolom én...)
djuice Creative Commons License 2009.10.25 0 0 10600
A japán Rhoda Scott

Akiko
djuice Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10599
Akkor nem volt nasgy durranás a koncert?
Joey is kezd a reklámnak élni lassan. Ilyen nagyszabású koncertet (csak a fél glóbusznyi kivetítőről gondolom) klónnal lefolytatni... hááááát....
Előzmény: tehtube (10597)
djuice Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10598
CD ajánló!

Latin Spirits
(Poncho Sanchez)

igazi latin zene, Hammonddal néhol a háttérben...

Tessék érdeklődni a victorAudiónál! :)

Amúgy Poncho Sanchez-nek jópár lemeze van, és ahogy nézegettem "mind" jól szólhat. (már akik a latint kedvelik itt)
tehtube Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10597

Tegnap megvolt a pozsonyi Steve Gadd - JoeyDe koncert. Elég későn (1/41) jutottak kezdéshez, ez a szervezők ügyetlensége. Több egyéb fesztiválkoncerten ott az óra a színpadon befelé, hogyha a zenész tovább zenél, akkor azért meghatározott összeget/perc FIZET.

Sztenderdekből, nagyon laza előadásmóddal nyomták. Pl. Bye Bye Blackbird, Back At The Chicken Shack. A lazaság továbbá nagyon szellős hanxereléssel párosult.

A hardver vonalból Key-B duó. Rossznak nem volt rossz a hangja (kivéve a nyávogós v3-at, mert az igen), de igazán jó sem. Amit a Key-B soloval itthon megtapasztaltam, pont azt kaptam. Van mélye, magasa, jó keyclick, de akkor is szűk a hangkép, mintha egy csövön át néznénk előre. Jól lehetett hallani a legerősebb korábbi kritikámat, hogy a legfelső oktáv lassan szólal meg, fut fel.

Felvettem az egész anyagot onnan, ahol a fényképeket is készítettem, vagyis elölről, középről. Nem volt könnyű látni, mert túlzásba vitték a hivatalos kamerák és operatőröxámát. (színpad előtt 2 álló, 2 gém, bent 2 vállon, hátul 3) Viszont megtudtam hogy elég kompletten le szokták adni ezeket a koncerteket néhány hónap elmúltával a szlovák tévében.

Előzmény: tehtube (10505)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10596
igy talan kezelhetobb:Klikk
LaurensHammond Creative Commons License 2009.10.24 0 0 10595
Kedven mai bandam Skandinavok kozul:
http://www.youtube.com/watch?v=7yvWZVMoits&feature=related
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10594
Tulajdonképp kétirányú tiltás kell: ha a mûszercsatlakozón jön a betáp, akkor az nem kerülhet ki az Amp 3-4-re, ha pedig a Hammond táplál, akkor az sem juthat ki a mûszercsatlakozóra.
Előzmény: tehtube (10587)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10593
A legnagyobb gondot az okozta, hogy szerelhetõ, szervizelhetõ legyen a szerkezet, vagyis a hátlapot le lehessen fektetni ugyanúgy, mint az eredeti 760-asnál. Mostanra kialakult szépen, folyt hétfõn köv...
Előzmény: Qqberci (10592)
Qqberci Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10592
Alakult közben a koncepció, mint púpos gyerek a prés alatt, már itt is ráfér a hatosra minden :-)))
Előzmény: tehtube (10587)
tonegenerator Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10591
Eladó egy kifogástalan állapotban lévő Viscount DB3-as digitális Hammond orgona-klón, Budapesten kipróbálható, megtekinthető. Tartozékok: User Manual, adapter - továbbá konténer, expression pedál és állvány külön megegyezés szerint. Irányár: 150 000 Ft. +36 20 318 45 24

benkodavidjanos Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10590
Hejj! Gratula! A real thing, az real thing, nincs mese. ;)
+
Qqberci lesliegyártásának végeredménye jövő hét pénteken az a38on hallható!
Előzmény: sonka ur (10586)
tehtube Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10589

Organgrinder69 újabb videókat tett föl. Itt és innen lejjebb

Viszonylag ritkán találkozni a szintén veterán Gene Ludwiggal aki most szép A102-vel nyomja. Tehette volna föl jobb minőségben is sajna. De az orgona hangja nagyon ott van!

Sonka úr hozzászólásában az a hevederes szállítóakármi a Roll Kari Doll.

tehtube Creative Commons License 2009.10.23 0 0 10588

Gratulálok az M3-asodhoz, kitűnő választás volt. Sok örömed lesz benne, ami szerintem a közönségedre is kihat :-)

Nagyobb helyekre valóban a billentyűsnek is "jár" a rendes hangszer, nem pedig egy utánzat.

Ahogy a gitárosok, dobosok, sőt, még az énekesek is általában igazi hanxerrel vannak felvértezve. Ok, az övék lényegesen könnyebb.

Sok gyakorlást, tapasztalást és kíváncsi leszek a 30-i fellépésetekre. Most megyek, mert maholnap Pozsony, JoeyDe.

Előzmény: sonka ur (10586)
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10587

Szóval ha a 230V műszercsatlakozójáról megy a villany, akkor valami letiltja az Amphenol 3-4-et? Ügyes!

Ráférhet minden a hatosra, ahogy nekem meg is van, csak kicsit trükkösen. Ráadásul az enyém 122-es, tehát szimmetrikus. 1,6: jel, 2: test, 3,4: 127V, 5: ha +12v=gyors, ha -12V, lassú, ha 0V stop a laci.

Előzmény: Qqberci (10585)
sonka ur Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10586

tehtube! Köszi, hogy ott voltál ma Misinél, örültem neki! Nagyon nagy királyság ez a hevederrel rögzíthető szállítmányozási-erőátviteli-logisztikai gépezet a hangszeren!:) Persze annyira föl voltunk spanolva mindannyian, hogy persze hogy ott maradt Misinél a hátizsákom, meg a másik táskám... Már a próbateremben voltunk, mikor fény derült a dologra, így küldenem kellett érte egy csomagszállítós taxit... De ez semmit nem vett el életem egyik legszebb napjából. Beüzemeltük a próbateremben, és már leslie nélkül, a Yamaha énekmotyón úgy szólt, hogy lefostuk a bokánkat. Csak azt a pár beragadós billentyűt kell bejáratnom valahogy jövő péntekig. De nagyon várom már, hogy hallhassam a 145-ös lacival! Holnap szépen lesuvickolom kívülről, gyönyörű lesz! Bár már most is gyönyörű!

Ja, majd el felejtettem mondani, a többieknek, csak, hogy tudják, miről hadoválok itt összevissza nagy örömömben: mai nappal boldog Hammond-tulajdonos lettem! Misi bácsitól megvettük az M3-asított M2-est! Akit esetleg érdekel, jövő pénteken, azaz okt. 30-án lesz az első éles bevetésünk a Wigwamban. Minden egyéb infó a www.cryfree.hu weboldalon. És mindenkinek köszönjük az egész zenekar nevében a gratulációkat, a Jon Lord szereplés kapcsán. Bár igazából nekem volt a legkisebb részem az egészben, de felejthetetlen élmény.:)

Qqberci Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10585
Az Amphenolon annyi van, amennyi ráfért, vagyis a 125-ös eredeti funkciói (Hálózat, jel, Leslie ki/be). A 3 jack meg a hálózati csati értelemszerûen többet tud, csak azt kellett megoldani, hogy ha a hálózati csatlakozóról jön a 220, akkor az ne szaladjon ki az Amphenol tüskéire, mert állítólag egészségtelen...
Előzmény: tehtube (10583)
djuice Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10584
Hammond szoftvert használók figyelmébe ajánlanék egy VSTi rack programot (a VB3 klón szerzője ajánlotta amúgy)

íme itt...
tehtube Creative Commons License 2009.10.22 0 0 10583
Nagyon jól néz ki, gratulálok. A 6-os Amphenol a 3 jack aljzat funkcióit tartalmazza vagy csak részben?
Előzmény: Qqberci (10578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!