Tudod, azért amikor egy erõsítõt így hirdetnek, akkor óhatatlanul az az érzésem támad, hogy szaloncukor-papírba csomagolt kutyagumit szeretnének eladni. Csövet ugyanis lehet (érdemes, célszerû) válogatni (ha párban kell használni) emisszióra, meredekségre, linearitásra, rácsáramra, de ezek egyike sem végezhetõ el kézzel. Kézzel lehet ugyan "válogatni" mikrofóniára, de az már inkább selejtezés. A másik nagy kérdés, hogy egy kettõs triódán - ha az újónan került ki a gyárból - mit is kell válogatni...
Nézegettem a fórumot visszafelé, de nem találtam választ arra, hogy a szerény L-100-amra hogyan tudnék némi torzítást varázsolni. Biztosan volt már szó róla, de nem lelem sehol. Biztosan van talonban 1-2 jó ötlet.
Helyesen Premecz Mátyás. Egyébként tényleg Ő játszik a Hammondján.
Más. Belefogtam egy teljesen ismeretlen terület "meghódításának". Vettem egy pár elkészült középsugárzó dómot mágneskőr nélkül. Ennek készítettem el a mágneskörét, és ma összeszereltem. A hangját még nem hallottam, mert holnap viszem el egy szakihoz, hogy adja áldását a megszólaltatásához. Terveim szerint ez a hangszóró mindkét oldalát használnám a hangkeltéséhez. Az egyik oldal egy csatolt üregen keresztül, egy hozzá illesztett tölcséren keresztül szólna, -ez forogna- a membrán másik fele, meg csak simán tölcsérekkel lenne terhelve. Eléggé elvetemült elképzelésnek tűnik, de szerintem működik majd. Ezzel a szisztémával egyesíteni lehetne egy hangfalban az "álló" és a lezli tulajdonságait. Egyébként nem az én találmányom ez az elrendezés(back loaded:-) Csak dóm sugárzóval még nem láttam rá példát.
Jó kis buli lehetett. Ha jól látom akkor PREMEZ MÁTYÁS volt az orgona mögött???
(ha jól írtam a nevét)
Egyszer zenéltem vele együtt solymáron. Vitte a Nord-ot, én a C3 2 Leslie-vel. Mondtam neki azt a szintit szedjük le. Szívesen odaadtam neki a hangszerem. Nagyon jól játszik!!! :-)
Nagyon igyekeztem pénteken a Big Bike-ban beleadni mindent.
A buli eleje kicsit lapos volt de a végefele nem csak a zenészeknél jött meg a (40%-os) hangulat hanem a közönségnél is. :-) Mindenki jól kitombolta magát. A'szem repültek volna a vágott billentyűk! (még jó, hogy ez nem olyan)
Köszi szépen, hogy eljöttél. Jó volt ismét talizni. :-D
A Médium zenekarral "Jon Lord" igazi teljes összeállítást hozott. Egy kisebb rock klubban (Big Bike) ritka vendég a Hammond C3 122 méretű lezlivel (770). Ahogy meg szólt, az meg mesébe illő. Persze ehhez kíváló játékos is szükséges :-)
Aztán Óbudáról átvágtatva csak sajnálkoztam az A38 előtt hogy most ide már nem térhetek be.
A Wigvamban meg szintén jonlord-"sonka úr" most először a saját, igazi Hammondján a Purple Made In Japan szólamait idézte föl. Fullos M3+vendég 145 lezli. Ahol leszedte egy az egyben, nagyon élethű idézetet kaptunk.
Mindkettőjüknek gratulálok.
Egy javaslat, Jon Lord jobb megértéséhez:
Azon kéne felnevelkedni mint neki is. Jimmy Smith, Booker T. Jones főként, meg később a többi 60-as évek elejei orgonista előadásainak elsajátítása mindenképp belopja a stílust a kézbe.
holnap az a38-on soultramps és paso L122+csövesített 760 debütálás!! ma végre összeállt a Leslie és úgy szól, mint az álom. kapunyitás 20:00 www.paso.hu www.a38.hu
A zenekar új dalokkal, és egy kitűnő gitáros közreműködésével készül aki nem más mint: Alapi István (Edda, Jeff Porcaro e.z., ex-XL sisters, WSTB Band..)
Most az eredeti mp4 anyagot töltöttem föl. Ha a felbontásban némiképp érezni is a 640/480-at a korábbi 320-al szemben, sajna a youtube-os konvertálás kissé besötétít és ront a hangon továbbra is.
Amúgy egy valamin elgondolkodtam a felvétel közben. Ha Joey ennyire ki mer állni egy PC alapú klónnal élesbe, egyrészt nem lehet gány dolog, másrészt ha jól saccolok max 50% benne a reklám, mivel egy XK3-al már nem biztos hogy színpadra menne ilyen körülmények között. Az csak a plakátokon jó neki elbohóckodni hangszerboltok falain szerintem.
Egy kis kulturalodas a megismetelhetetlen prog rock korszakbol, Dánia kb 2 lemezes bandaja az Ache 1 perctol ajanlomf erosen figyelni, ha valaki turelmetlen:-)Ache
Az még hagyján hogy a negyedére lecsökkentettem a minőségét (640×480->320×240) , de a hang még tűrhető maradt. A youtube azonban azt is tovább rontotta :-(
Hogy a fenébe csinálnak olyan jó és nem nyávogós minőséget?