Az én Kalosomban is elektromos ablakok vannak elöl-hátul, de ilyen kupak nincs az ajtóban. Az elektromos ablakemelők működtető gombjai az ajtókban vannak, nem a középkonzolon.
Ez gyári megoldás, vagy Te szerelted át?
A regisztrációs adó benne van a vételárban (illetve a Hyundainál külön tüntetik fel). Átvételkor az üzembehelyezést kell kifizetni, az 60.000.- illetve a kötelezőt és a cascot. Viszont egyes biztosítóknál (pl. Allianze) lehet halasztott fizetést kérni (én is így tettem) és akkor elég ha a hatvanezret viszed magaddal. Meg persze egy kis pénzt benzinre, mert általában annyi benzin van az autókban, hogy az első kútig kibírd. :-)
Számomra úgy tűnik, hogy ez nem folyás, hanem valamiféle konzerválószer maradvány.
Milyen közeg leeresztőcsavarja (?) látható a képen?
A felvétel - gondolom - a motor alja felől készült.
Újautó-vásárlásnál a reg. adót külön ki kell fizetni ? Mennyit kell még fizetni a vételáron, vagy a kezdőrészleten kívül, mennyi az üzembehelyezés stb. ?
..közben felmerült nekem is egy kérdésem, most hogy pakoltam a csomagtartóba (Sexárdra készülök). Nem túl szépen illeszkedik a csomagtaróban az a "lap" ami a pótkerékre van rátéve. Az később le fog simulni? Másnak is eláll?
Nemtom mennyi látszik belőle, hogy mit akarok mutatni, de ott 1-1,5 ujjpercnyi eltérés van, aminek tuti nem kéne lennie. És nem csak ott, hanem körbe (a hátulján)
Meg a motorban találtam egy valami folyást... Azt is beszúrom, mert nem valami bizalomgerjesztő :
Amit a gyár csinált, avval nekem sincs gondom, a szervizes munkán viszont -mondjuk úgy- egy kis kapkodás mutatkozott. A hátsó rendszámot pl úgy rakták fel, hogy eltakarta a kulcslyukat.
Elképzelhető-e, hogy a nagy sietségben inkább belemókoltak két kapcsolót, minthogy a könyöklős megoldással vesződtek volna?
ÉS ÉS ÉS ÉS ÉS!!!! NEKEM is megvaaaaaaaaaaan :) Nekem pontban most van 20 órája, hogy átadták. Véééééégre! Még nem hittem el, de majd 1-2 héten belül tuti felfogom :) Nemtom hogy sikerült, de tegnap már 40 km-t beletettem a városban.. :))Pedig épphogy furikáztam egy picit.. és már 40 :)) Volt fényképezkedés is megminden ahogy kell :) Íme :
Kresz csomagot, szőnyeget nem adtak hozzá.. Meg akarták vetetni a szőnyeget 5000-ért, a csomagot meg 12.000-ért.. Hát nem vettem meg, inkább TESCO járat volt:)
Egy kis negatívum, ami tényleg csak kicsi, és nem is zavar, mert elöl ülök, hogy az ajándék rádió csak két utas, így a hátsó hangszórók nem szólalnak meg :( Pedig 4 van ám benne :)
Hát más egyenlőre nincs, megyek vissza az udvarba csodálni :)
Mégegyszer nagyon köszönömmindenkinek a jókívánságokat ! Mióta megvan a Kalos (19 órája) netezni "sincs időm" :)) A függőséget már elkaptam, olyannyira, hogy reggel beszóltam a munkahelyemre is, hogy ha lehetne, ma inkább nem mennék, "családi okok" miatt. Legszívesebben lenn aludtam volna. "Szakmai" tapasztalatom egyelőre nincs, csupán ennyi: gyönyörű, fantasztikusan megy, vadi új (első új autóm) és az enyém !!! Imádom !!!
Szia!Szerintem megéri kimenni Vácra,mert ha jól meggondolod,akkor évente 1-2 alkalommal kell kimenni,ki mennyit használja az autóját.Viszont tudod hogy jó kezekben lenne az autód.
Sziasztok!
Egy hete én is Kalos tulajdonos vagyok. Elégedett is vagyok a szerkezettel, de egy dolog zavar.
Amikor átvettem az autót, kicsit meghökkentett, hogy az elektromos ablakemelő kapcsolói nem ott vannak, ahol a prospektusban, meg a szalonban levő autókban voltak. Elintéztem a dolgot azzal, hogy biztos az enyém egy kicsit fapadosabb változat. De amikor a rádiót beszereltem, feltűnt, hogy a kapcsolók eléggé tákolmány jelleggel vannak a műszerfalborításba illesztve. Semmiképpen sem tűnik gyárilag előkészítettnek a hely.
Szóval így kell ennek kinézni, vagy sem.
A tanácsaitokat előre is köszönöm.
Itt még új,máshol már nem.Üdvözlök mindenkit.Dasey írta hogy tegnap minitalálkozó volt a miklósi mekinél.Ha van valakinek ötlete ilyen és ehhez hasonló dolgokhoz.írjon a www.daewooclub.hu fórumba.Vagy ide is.
Itt még új,máshol már nem új vagyok.Üdvözlök mindenkit.Dasey írta hogy tegnap minitalálkozó volt a miklósi mekinél.Ha van valakinek ötlete ilyen és ehhez hasonló dolgokhoz.írjon a www.daewooclub.hu fórumba.Vagy ide is.
Én is sok szeretettel kívánok Neked balesetmentes kilómétereket, és csak indításkor felvillanó check- lámpát :-) Nagyon vigyázz mert a Kalos függőséget okoz! Az enyém másfél hetes, de még mindíg fülig ér a szám és bizsereg a talpam a gáz után , ha meglátom a parkolóban és egyfolytában vezetném. A legutóbbi fogyasztási hozzászólásom óta mértem egy meredekebbet, ebben csak város volt, így most 7.3/100 ami szerintem nem rossz, de hát nem is annyira jó. Szóval még egyzser hajrá, fogyazd a kilómétereket!
Szívből gratulálok az új járgányhoz, nagyon sok boldog, eseménytelen (balesetmentes) km-t kívánok neked. Én idén áprilisban vettem a Kalosom, de még ma is elég nehéz elhinni számomra, hogy ilyen frankó gépem van. Még egyszer, gratula, és a várakozoknak csak annyit tudok mondani:
Higgyétek el, megéri!!!
Továbbra is várom a tapasztalatokat az Újpesti Autóházzal kapcsolatban. A váci Daewoo szervízben dolgozó Kornélról pedig én is sok jót hallottam, de az újpesti szervíz helyileg jobb előnyben van, mint a váci. De jó tudni, hogy másutt is lehet számítani segítségre.
Szívből gratulálok Rozsdaboglya!
Mi szintén diesel autót hagytunk ott a Kalosunkért, de hát ég és föld.
A mienk két napos,de napról napra erősebb lesz a kicsike.Nekem az orra tűnik 3méteresnek,de már kezdem megszokni.A nejem is vezet,ő is nagyon csípí.
Iszonyú csöndes kis jószág a Kalos.
Sok sikert hozzá! üdv:Tibor
Köszi a jókivánságokat ! Egész eddig az autóban ültem és "ismerkedtem" vele. Nekem élmény vezetni, különösen, hogy eddig egy kis dízellel közlekedtem. Még csak városi forgalomban (Bp) teszteltem, de a hétvégén kipróbálom a sztrádát is. Mégegyszer köszönet a topik alapítóinak ill. törzstagjainak ! Nélkületek, ill. tapasztalataitok leírása nélkül nem buktam volna rá a Kalosra. A még várakozóknak pedig kitartás ! Megéri :)))