Lefogadom, hogy az a bizonyos két Gigáról négyre való bővítés volt. (Vagy épp egyről négyre) :)
Ma már a szimpla kis böngészéshez is két giga kell (és azzal sem lehet ugrálni!): ezt hozta az új fórummotor, a sok reklám, a beépült videnyók és a webkit/chrome alapra épülő böngészők.
Ennyire nem gagyi a gépe azért... Az informatikus öcsém szerválta neki. De rákapott a kicsire is azóta, mert el tudja vinni a fotelbe, szóval ilyen értelemben kár volt megcsináltatni neki. Másrészről írni, levelezni a régin szeret, és az unokák is csak azt használhatják.
Nem KELL!!!! Csak lehet, hogy nem éri meg a vesződséget. Ki kell számolgatni, mennyi költséged lenne vele, meg mit bír el a géped.
A párom darabonként szedegette össze a gépét, szakértővel rakatta össze, aztán megy a morgás, mert csak nem volt kompatibilis, aminek annak kellett volna lenni, meg így nem jó, úgy nem jó, pedig ő is eléggé ért hozzá, + tesóm is beleszakértett, mégis azt mondja most, inkább vette volna meg készen egyben az egészet.
Ez géptől függ. Ha laptop, érdemesebb inkább újat venni, asztalinál lehet az alkatrészeket cserélgetni. A mienk már nem bírja el a videokártyát, újat kell majd venni. :(
Ismerős ingyen csinálta, csak a belevalót fizettem, szóval nem volt nagyon vészes, és rendesen megbikázta. Anyunak mindent, még ilyen marhaságokat is. Ő is megvette nekem a legót a télikabátra gyűjtött pénzéből. :)
"Ezek a laptopszakik tudják bővíteni is, hogy elbírja az új programot."
Előfordulhat, csak nem mindig érdemes.
Ha az alaplap nagyjából a határértékein működik (értsd: majdnem a leggyorsabb beleillő processzor és szintén majdnem a leggyorsabb/legnagyobb RAM van benne), akkor az ápgréd mondjuk feleannyiba fáj, mint ha vennél egy 3X jobbat, de csak 20-40%-nyi sebességnövekedést érsz el vele.
Például egy Core 2 Duo-s rendszert már nem szabad így tuningolni. Legfeljebb ha van szabad memóriaaljazat, akkor két gigáról négyre (ebben az esetben a 32 bites Win is cserélendő 64 bitesre!), mert négy-ötezer ruppó azért még belefér.
Én a villanyost' általában csak 1-es fokozaton használom , kivéve a tésztafőzést . Igaz ... húslevesnél egy parányit még így is félrehúzom a fedőt , hogy csak éppen pöszörögjön a lé . Na így aztán fél nap egy húsleves , de nem lesz zavaros . Ha mégis egy cseppet , akkor adok neki a teaszűrővel .:-)
Ezek a laptopszakik tudják bővíteni is, hogy elbírja az új programot. Anyunak is felbuzeráltattam a gépét, hogy rendben legyen. :) Magamnak inkább ákcijjós újat veszek, ha muszáj, de ő valamiért imádja azt a roncs laptopot. Pedig a férjem kis win10-es kivehető tabletképernyős laptopocskáját is nekiadta, de nem volt hajlanfó használni a mama se, mert nem a régi winfows van rajta. Most a roncson is win8 van.
Én csak forrásig tartom a fedőt a húslevesen, azt is csak ebben a lakásban, mert szar a platni, de ezt örököltük az előző albérlőtől. Ha nem valami sűrített leves, akkor forrás után leveszem, hogy ne legyen zavaros. :) Már csak az a kérdés, hogy ez húsleves-e. :)
Milyen laptopod van? Nekem Samsung van, és 7 éves. Windows 7 van rajta, és most jönnek a figyelmeztetések, h 2020tól nem lesznek majd frissítések, és próbálnak paráztatni, h új számítógépet is kell vegyek. De sztem csak a fogyasztói trsdlom miatt van ez. Semmi baja a laptopomnak. Mér' cserélném le?
Nem hiszed el , de alig van már hely az asztalon . Pedig a monitor is a gép tetején van , meg 2 hangszóró is . De itt van a vonalas telefon , a klavi , és ha dolgozom , össze-vissza tologatom a cuccokat , hogy még a papírjaim is ide férjenek . Jaaaa ...és egy vizes kulacs , mer' ha nem látom , egész nap elfelejtek inni .
De megfontolom ... meglátom mekkora . (csak tudnám hol van itt kínai bót' !)