Szia! Az ezüst uszi a legöregebb, ő 9 éves, a legnagyobb kutyus a legfiatalabb. Tényleg imádnak fényképezkedni, bár a feketét a színe miatt elég nehéz fotózni.
A szigorúsággal én is egyetértek, a toy uszimat én is igen megvertem, mikor kiszökött a kerítésen, azóta a nyitott kapuról is elfordítja a fejét.
Nálunk több méret van, és valóban a kicsik nagyon ingerlékeny, idegi alkatok, a nagyobb testüek sokkal nyugodtabbak.
Mi is családiházban lakunk, de ők is a lakásban vannak és ott is alszanak. Sajnos elég ugatósak és sok a kóbor kutya felénk, akit meg "kell" ugatniuk. És persze, mi vagyunk a hibásak, mert a mieink ugatnak. Féltünk, hogy megmérgezik őket, így két éve a lakásban vannak. Addig az udvaron éltek, bejáróval a kazánházba.
Szerintem is jól tolerálják a kölyökkutyát, nálunk még sosem volt gond, ha új kis uszi került a falkába.
A férjem is mindig ezt mondja, hogy túl engedékeny vagyok hozzá. Az az igazság, hogy ő keményebben rá szokott szólni és jobban szót is fogad neki. Hát megpróbálom, nem tudom, hogy fog-e menni.
Egyébként az utcán én sem tudom póráz nélkül vinni, mert képes az útra kiszaladni meg ilyenek. Azt meg nem bírnám elviselni, ha elütné az autó vagy vmi más baja lenne.
Arra meg sajnos volt már példa, hogy lemart egy uszikölyköt. Ahol eddig laktunk ő ott született a szomszédunkban. Az anya-uszinak később újra lettek kölykei (tulajdonképpen az ő testvérei, mert a kan is ua. volt), és rendesen rávicsorított a kisuszira, meg oda is kapott neki.
Azért nem adom fel az óriásuszi-terveimet, csak azért írom mindezt, hogy lásd milyen problémás pudli, és hátha tudsz még nekem jótanácsokat adni.
A képeket várom! A tiéd már egy igazi pudlicsalád. Melyikük a falkavezér? A nagy vagy a kicsik közül valamelyik? A párod jól viseli, hogy ennyi kutyusod van?
(most kaptam a hazikedvencek.hu-ról hírlevelet, jövő hét szombaton rendezik a Negyedik Állatbarát Nyílt Napot a Szent István egyetem állatorvosi karán - Bp. István u. 2. - ha esetleg te a közelben laksz és érdekel)
öööö hát tudom én, hogy az én kis majmom gyáva kutyus.... egyáltalán nem vettem rossz néven :)
Arra viszont nem gondoltam, hogy azért morog a többi kutyára, mert féltékeny rájuk. Az teljesen igaz, hogy a fejünkre nőtt. Olyan édes kis szőrgombóc volt, nem volt szívünk rászólni kölyökkorában. Rengeteget játszottam, ellenkeztem vele kölyökkorában, gyömöszölés stb. És bizony akkor kellett volna rászólni, ha eldurvult a játék, mert sajnos harapós is lett. Az az igazság, hogy akkoriban nem olvastam semmilyen kutyás szakkönyvet meg ilyesmi. Nem tudom, hogy mennyire nevelhető még ő. Az is tény, hogy még most sem tudok rá igazán megharagudni ha vmi rosszat csinál, jól lecseszem, akkor húzza fülét-farkát, de egyszerűen nem bírom ki, hogy 5 perc múlva ne "bocsássak meg" neki, akkor repül hozzám puszilgat össze-vissza.
Szóval még az is aggaszt, hogy fogadná el a kiskutyát. Valószínűleg lemarná, csak azután fordulna a kocka, ha megnő a kicsi. Azt pedig nem szeretném ha utálnák egymást.
Nálatok, hogy működött ez a dolog? Egyébként hányan vannak az uszik? Ha vannak képeid, tegyél már fel egy párat, olyan kíváncsi vagyok rájuk.
Húú, hát nagyon húzós a kölyök ára. Gondoltam, hogy nem olcsó, de 1000 euro.... A szín tulajdonképpen mindegy. Vagy az is árbefolyásoló tényező? Én nem akarom tenyészteni és kiállításra hordani, egyszerűen csak szeretni akarom. Mindesetre nem mondok le róla!
Alvás: háááát hmmm nálunk is első számú hely az ágy. Bár az új lakásban nem nagyon engedem ott aludni. Van egy rattan ülőgarnitúránk, nagy puha párnákkal, a dupla ülőrészt teljesen kisajátította :) és ott szokott most aludni. De ha reggel meghallja, hogy felébredtünk, ezerrel száguld az ágy irányába!
Alfa: nagyon szépek a kutyusaid! Úgy bírom már őket, ahogy pózolnak a fényképezőgép előtt :) Az enyém is szereti, ha fényképezem.
Majd este az otthoni gépről én is teszek fel róla képet!
Balról a második, ezüstszínű kutyus a legfiatalabb?
Spillo: köszi, hogy írtál az óriásuszidról! Pont ilyen dolgokra vagyok kíváncsi, hogy viszonyul a többi társhoz stb. Az én kutyám lány, és óriást is lányt szeretnék. Nem tudom, hogy jönnek majd ki egymással! A párzás miatt szeretném, ha egyneműek lennének, ill. úgy tudom, hogy azért a kan kutyák valamivel nehezebben kezelhetőek, mint a szukák.
Bár... Az az igazság, hogy az én kis uszim is elég nehezen kezelhető, öntörvényű kis majom. Nem nagyon tűr meg maga mellett más kutyákat. De ez is érdekes. Pl. a szomszédunkban van egy tündéri, jámbor kutyus (nagytestű, nem tudjuk milyen fajta, mert befogadták az utcáról). Ővele barátkozik, farkcsóválás, puszilkodás a kerítésen keresztül, de mihelyst egy területre kerülnek, akkor őrá is morog. Függetlenül attól, hogy kinek a területén vannak. Az idegen embereket is utálja, nehezen barátkozik.
A te óriásod milyen színű? A bundáját elég olyan gyakorisággal karbantartani mint a kicsikét?
És egyáltalán, hol lehet kölyökhöz hozzájutni, tudnál javasolni egy megbízható helyet? Bár egyelőre még nem aktuális, szeretném tudni. Ár? Már többször néztem kutyaújságban a hirdetéseket, de soha nem találtam eladó óriásuszi kölyköket.
Nálatok hol alszanak a kutyák, ill. napközben hol vannak, ha nem vagytok otthon?
Mi most költöztünk családi házba, de nem merem neki nyitva hagyni az ajtót, amikor elmegyünk otthonról. Gyakorlatilag mindig bent van, ill. amikor otthon vagyunk, akkor bármikor kimehet. És hát természetesen bent alszik :)
Mi az, hogy "öreg" egy kilenc éves uszi! Miért sértegeted őt? A legidősebb nálunk is kilenc éves, de ugyanolyan pajkos, mint a fiatalok. Ha játszanak a pici (7 hónapos)már kinyúlik, de ő még szalad.
Nekem egy 2,5 éves törzskönyvezett fekete törpeuszkárom van. Hobbiból tartom és ezért nincs semmilyen verseny eredménye. Viszont nagyon szeretnék neki barátnőt találni. Tud nekem valaki segíteni abban, hogy hol találhatok fedezésre kapható kedves kis uszkár szukát alkalmi partnernek?
Nekem csak egy törpeuszim van, ő már elég idős 9 éves. (fehér)
Majd a távolabbi terveim között szerepel egy óriásuszi mint családtag, de most egyelőre nem, mert babát várunk, majd azután akarok kiskutyázni, ha ő megszületett.
Ha neked van óriásuszid írnál róluk? Annyira érdekel a téma, de sajnos nem sok mindent találtam róluk.
Az orvos meghallgatta a szívét,és van valami szívbillentyü problémája,ami állítólag ebben a korban "természetes",tehát a kora miatt nem biztonságos az altatás.
A Doggyfrie-t ki fogjuk próbálni,köszi!
Megkérdezem az ébresztőinjekcióst a dokitól,hátha ez jó lesz! :-)
Nekem is pont 9 éves az uszim és ugyanilyen fogkő problémánk van. Én már 2x leszedettem a fogköveit, sajnos már foghúzásunk is volt... őt is altatta az állatorvos, de szerencsére semmi komplikáció nem volt ébredésnél. Második alkalommal olyan altatóinjekciót kapott, amihez jár egy ún. ébresztőinjekció, és már ébren vittük haza. Utána kába volt és kóválygott, de semmilyen komolyabb baja nem volt. Sajnos a fogkő hihetetlenül gyorsan újraképződött a fogain, pedig rendszeresen kap DentaRask-ot is. Van egy ún. Doggyfrice fogkőoldó tabletta (az állatorvosnál, ill. nálunk a kutyakozmetikusnál is lehet kapni), de sajnos az én kutyám nagyon válogatós és nem nagyon eszi meg. Esetleg próbáljátok meg azt.
Mi alapján jelentette ki az állatorvos, hogy kockázatos az altatás? Csak a kora alapján?
Egyébként tizensok évig is elélnek a kis, jól karbantartott kutyusok :) A munkahelyemen az egyik takarítónőnek most halt meg az uszija 19 éves korában. Biztos befolyásolja az is, hogy hányszor volt vemhes meg ilyesmi. Nem tudom, hogy a tiéd fiú v. lány, mert a fiúknál ugye ez nem érdekes :)
Nekem is van egy uszkárom,és tényleg nagyon kevés info van róluk a neten. Ő 9 és fél éves,neve Fifi.
Nem tudjátok,hogy kb meddig élnek?
A probláma pedig: Le kellene szedetni a fogköveit,nagyon büdös a szája. Voltunk Vele dokinál,és csak altatásban lehetne elvégezni a mütétet,de mivel már idős,nem biztonságos az altatás,igy viszont pár éven belül tönkremennek a fogai.
Mit kellene tennünk?
Vagy bevállaljuk a mütétet,de akkor lehet hogy nem ébred fel az altatásból,vagy 3-4 éven belül kihullanak a fogai,vagy a gyomra megy tönkre ettől.
Ha valakinek volt már ilyen problámája a kutyussal,légyszi segitsen!
Sziasztok!
Eladó egy törpeuszkár kan kiskutya. A nővérei elkeltek, már csak ő vár szerető gazdira. Most nyolc hetes, fekete apától és szürke, nagyon jó természetű anyától, törzskönyv nélkül.
Írjatok v. hívjatok: shaddam[kukac]index.hu, vagy 20-4246682
folio: köszönöm a jó tanácsot, megpróbálom a bór vizet. Nem lóg a szemébe a szőre, mindig rövidre nyíratom a szeme körül, ha pedig már megnő egy kicsit, akkor össze szoktam kötni a "haját".
Bringa: nagyon sajnálom a kutyusodat :((, segíteni nem tudok, de teljesen együttérzek veletek. Nem is tudom elképzelni, hogy milyen lehet az élet az én kis majmocskám nélkül...
Az állatorvos felhívta a figyelmemet, hogy lehetőleg ne kamillázzuk a kutya szemét, mert a kamilla erősen szárít. Inkább bór vízzel (a patikában lehet kapni) mossuk ki.
Nerm tudom milyen frizurát visel a kutyád, de a miénkkel, amióta a szeme körül rövidre vágatjuk a szőrt, nincs ilyen problémánk.
A napokban sajnos elpusztult az ezüst törpe uszkárom,és hiába keresgélek,nem nagyon találok olyat,akinél tudnék ilyet venni.Ha valaki tud ,kérem segítsen,borzasztó űrt hagyott maga után,és van egy kisfiam,akinek nagyon hiányzik.Köszönöm
Szia! Hát én is csak időnként nézek be, mert vacak a netem.
Mindenképp ivartalanitani kellene, mert az 5 kutyából 2 idős kan van, őket már félnénk, de a gyerekek sportolnak a kutyusokkal, és így nem nyerő, ha esetleg kölyök lesz. (No meg nem is csilli-villi pedigrés ebek, nekünk az nem számít.)Érdeklődünk más fele is tapasztalatok után.
Én időnként benézek, de úgy tűnik, hogy vagy senkinek sincs uszkárja, vagy elkerülte az uszkárosok figyelmét a topik...
Ivartalaníttatásról nincs tapasztalatom. Az én kutyusom 9 éves, még nem voltak kölykei, de nincs is ivartalanítva. Semmi gond nincs vele. Szerintem, ha nem muszáj, inkább kíméld meg a műtéttől.
Sziasztok! Bár nem is tudom jár-e erre valaki rajtam kívül? Hol van a többi uszkáros? Senki sem szeret a kutyusáról mesélni? Kinek, mi a véleménye, mikor érdemes egy szukát ivartalanítatni? Van valakinek tapasztalata?
Jó rendetlen kiskutyus lehet! Kölyökkorában az enyém is folyton rágta volna a zsinórokat, vasalni pl. egyáltalán nem lehetett tőle. Újság, tapétaszaggatás, sőt rúzslopás :)) is volt.
Szia! Bocsi, hogy ilyen soká írok, de ez a rosszcsont rágcsálja a kábeleket, ha leülök a géphez. Így nem teszem. Nálunk is 9 éves a legidősebb szuka, vele nincs baj. A kanok előbb "rászólnak", ha sokat macerálja őket. De komoly probléma nem volt, jól tolerálták az idősek. Különben 8 hetes múlt és Maya a neve.
Nagyon örülök a kis középuszinak :) Milyen színű? Neve? Mi nemsokára (nyár elején) kertes házba költözünk, és erősen gondolkozok egy közép vagy egy óriás uszin! A probléma az, hogy a meglévő uszkárlány már 9 éves, a lehető legjobban elkényeztettük, hisztis és minden kutyát elutál maga mellől. Azért azt nem szeretném ha folyton lemarná a kiskutyát. Neked mi a tapasztalatod? A nagyok nem bántják a kicsit?
Sziasztok! Hát tényleg nagyon ül ez a topik. Én sem találtam más (magyar) és jó uszkáros oldalt. Pedig rengeteg az uszi! Jó hír: sikerült egy új középuszit beszereznünk. Így most újra öt uszink van. Nagyon édi, 7 hetes, szuka.
Az a szomorú, hogy ez minket uszkár gazdákat minősít.
Azon gondolkodom, hogy vajon túl sznob, vagy nem elég sznob kutya az uszkár ahhoz, hogy ami más kutya topicoknál esetleg működik, az itt is működjön.
Azért köszi, hogy jelentkeztél!