Sajna-szerencsére 9-én St.Martinnal lépek föl Budaörsön a Jókai klubban. A 7 órás kezdés előtt órákkal van a beszerelés, úgyhogy jó találkozást kívánok.
(a most elmúlt szombati M1 Család-barát magazinban 4 számot játszottunk élőben)
Fortepan – Budapest anno topiktalálkozó március 9-én, szombaton. Fél négykor gyülekezés a könyvválogatásra a vári Magdolna toronynál, majd fél ötkor a Vár bisztró különasztalánál, a Dísz téren.
Az előzetes jelentkezésre majd azért lesz szükség, hogy tudjuk, mekkora asztalt készíttessünk elő.
Azt javaslom, hogy azok is szánják rá magukat e találkozón részvételre, akik eddig még nem vettek részt ilyenen. Mindazok, akik egyaránt kiváncsiak a könyvböngészésre és a Fortepan képeket oly ügyesen megfejtőkre is.
Ha valaki azért nem kíván könyvet válogatni magának, mert nem szeretne használt, koszos, poros, dohos dolgot a lakásába vinni, azt megnyugtatóm, ugyanis ezek mind nyomdai új és hibátlan példányok.
Szavazzatok, mert nekem mindegy, hiszen én a közelben lakom.
Nem hiszem, hogy nem lesz mindenki kiváncsi az ingyen elvihető könyvekre a Vár északi végén, ahonnan majd együtt átsétálunk a Dísz térre. Eközben sok érdekességet fogok mutatni és mesélni.
Nem leszel kizárva, Te is válogathatsz a könyvek közül. Elárulom, van néhány Neked dedikálva...
Határozzátok meg a könyvböngészés kezdetét, mert a Várbisztrónak is meg kell majd mondanunk az ottani helyfoglalás időpontját.
A könyveknek kisebb-nagyobb szatyrot lesz ajánlatos hoznotok. Kocsival a Levéltár alatt, a Bécsi kapun kívül vagy a Lovas úton, a Gránit lépcsőnél kezdődő fedett lépcső közelében célszerű megállni, mert a Váron belül hétvégén is fizetni kell, nem is keveset.
Jéééé. Megesküdtem volna, hogy erre tegnap válaszoltam, még mintha idétlenkedtem volna is azzal, hogy míg mások böngésznek, én majd odakint sírdogálok... :) Na mindegy, szóval akkor új nekifutásból: hurrá, legyen így.
A Várban mindenki átböngészheti a Bécsi útról kimentett könyveket, amik (vagy amelyek?) kulturáltan, polcokon vannak műfaj szerint rendezve. (Majd a maradékot visszük a "Könyvet elvitelre" kávéházi polcokra.)
Utána a Dísz téri Vár bisztróban (egy évvel ezelőttig Sissy, még korábban Muskétás étterem) beszélgethetünk, ahol – a Csészényi Kávézóhoz hasonlóan – nem szólnak, ha csak egy teát vagy kávét fogyasztunk. Ez ugyan nem olyan intim, de senki nem zavarja majd a társaságot, ahogy a főnök megígérte.
Igen. Felismerni véltem bizonyos fagylalt alapízeket (pl. vanília), de miközben a benyomás határozottan édes volt, fantasztikusan megbolondították ezekkel a karakteres, húsos-sós ízekkel. Engem is meglepett, hogy mennyire ízlett.