Keresés

Részletes keresés

beowolf Creative Commons License 2003.02.28 0 0 184
Amint ezt az itteni tisztességtől átitatott hozzászólások alá is támasztják.
Előzmény: alto (182)
hét szűk esztendő Creative Commons License 2003.02.28 0 0 183
Kedves Tisztesség!
Tisztességet kéred számon, s az úgy véled, hogy nem készült el a tanulmány.
Képzeld el, hamarosan az ügyészségnek adja át a rendőrség annak a fideszes képviselőnek az ügyét, amelyiknek az ügyvédi iroda 240 millió forintot kapott, s a rendőrség nem tudta fellelni, hogy mire. Nem volt semmi nyoma a munkavégzésnek, 240 millió forintért.
Ez tisztességes. Gondolom ezt is elitéled.
Előzmény: Tisztesség (178)
alto Creative Commons License 2003.02.28 0 0 182
1.2 Nem volt közbeszerzés.

Nézz utána, hogy mennyi is az az összeg, amire közbeszerzést kell kiírni. Messze több, mint kétmillió. Az utolsó, amire emlékszem, 12 millió volt.

Az egész ügy:

1.1 Piti, fideszes szarkeverés, aminek
1.2 némi sunyi kis zsidózás szaga is van
1.3 masszív demagógiával keverten.

Előzmény: ohrana (164)
beowolf Creative Commons License 2003.02.28 0 0 181
Tisztesség?
Azért csak kibújik mindig az a 6szögletű a zsákból. Én a helyedben Wermer Andrásra sokkal több csillagot tennék, mert ő is segitett nektek a választások elvesztésében...
Előzmény: Tisztesség (175)
renegade Creative Commons License 2003.02.28 0 0 180
Azt a sarga csillagot muszaj volt a nyakaba tenni? Mar telekiabaltatok az internetet azzal, hogy zsido, ennyi nem eleg? (Tul a sarga csillag meghatarozott tortenelmi mellekzongejen, szerintem altalaban is undorito masok szarmazasat ervkent felhasznalni. Engem soha nem erdekelt, hogy ki zsido, ki katolikus, ki ateista vagy eppen mohamedan, roman, magyar, nemet, amerikai. Egyik sem a tisztesseg szinonimaja vagy antonimaja.)
Előzmény: Tisztesség (175)
Fine Tune Creative Commons License 2003.02.28 0 0 179
Valahogy lemaradhatott az italszámla.
Tisztesség Creative Commons License 2003.02.28 0 0 178
kétmillió az nem pénz.

Ha tisztességesen kidolgozta a tanulmányát, akkor valóban nem pénzt.
De a nagy semmiért, amolyan zsebpénzként?
Nem az összeg a lényeg, hanem a jogossága!

Előzmény: waxxablaze (163)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2003.02.28 0 0 177
Szerintem nem letezik.
Gajdos Péter Creative Commons License 2003.02.28 0 0 176
Micsoda öntudat és "tartás" egy reklámügynök részéről! Honnan a fenéből értene ez a figura a magyar kormány szervezeti felépítéshez? Mi a kormány, egy fogpasztagyár?
Másrészt azt állítja, a javaslatai a miniszterelnöknek és kabinetfőnökének szóltak. Ki az a kabinet főnök, csak nem a Kiss Elemérke?
Úgy tűnik kormányunkból werber úr egy "projektet" csinált, csak mit mintáz ez a tervezet?
Nem is jó rá gondolni.
Egy ázsiai ország reklámügynöke monitorozza a magyar kormányszerveket? Mi sülhet ki ebből?
Számunkra biztos semmi jó, de tudjuk, hogy werber számára 10000 dollár.
Gyanus, de "ügyes".
Előzmény: kaanga (173)
Tisztesség Creative Commons License 2003.02.28 0 0 175
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Árgyélus királyfi Creative Commons License 2003.02.28 0 0 174
>Lelkiismeretem tiszta, mint Budapest szép kék ege>>
[Werber]

1.
(nézze+ Budapest szmog térképét)
2.
(akkorát röhögtem)
3.?

Előzmény: kaanga (173)
kaanga Creative Commons License 2003.02.28 0 0 173
Ron Werber a választásokról és a tanulmányáról

2003. február 28., péntek, 19:52

Ron Werber a munkájáról << 2/3. oldal >>

- Arra kértek fel, hogy objektív és professzionális szervezeti értékelését adjam a kabinetnek. Csapatom és jómagam heteken át készítettünk interjúkat a Medgyessy-kabinet több tucat alkalmazottjával. Elemeztem a jelenlegi rendszer működését, és végül néhány javaslatot tettem, hogyan lehetne javítani a szervezet munkáján. Csak egyetlen célom volt, bemutatni, hogy miként lehet hatékonyabbá tenni a munkát.

Elemzésemnek semmi köze a politikához, a kormányzati stratégiához vagy bármiféle államtitokhoz. Bizalmas javaslataim kizárólag a miniszterelnöknek és kabinetfőnökének szóltak, és ennek így is kell maradnia. Ennek a dokumentumnak a nyilvánosságra hozatala ugyanis a kabinet jó néhány munkatársát kellemetlen helyzetbe hozhatja, akikkel a jelentés elkészítéséhez szükséges mélyinterjúkat készítettem. Ez teljesen erkölcstelen és igazságtalan lenne velük szemben.

Szakmai integritásom nem teszi lehetővé, hogy az interjúkban mondottak nyilvánosságra kerüljenek. Nem tudom, ki állította azt a képtelen dolgot, hogy itt államtitokról van szó. Itt szakmai etikáról van szó, amit nem lehet megsérteni. Nem szabad megengedni, hogy két párt közötti politikai harc miatt ez a szakmai etika sérüljön.

Két remek magyar szakemberrel dolgoztam, akiket erre a projektre kértem fel, akik gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a kormányzati munka és a szervezetek értékelése területén. Lelkiismeretem tiszta, mint Budapest szép kék ege, és senkinek nem engedem, hogy a szakmai integritásomat kockára tegye.

Szerintem a dokumentum első öt oldala, amely a projekt célját és módszertanát ismerteti, nyilvánosságra kerülhet, de ezenkívül semmi több. A miniszterelnöki kabinetben dolgozóknak elköteleztem magam, s az interjúk elkészítése előtt megígértük nekik, hogy mindez egy belső szakmai elemzéshez készül. Senki sem másíthatja meg az ezeknek az embereknek adott szavamat.

kaanga

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.28 0 0 172
Bár cseppet könnyes lett a szemem, hálábűl én meg tökön lűlek, vagy inkább s!gggbe.........de csakis védelembúl...:DDD
Előzmény: Hy (121)
32nick Creative Commons License 2003.02.28 0 0 171
Vmelyik kereskedelmi híradóban már lehetett látni egy kb. 30-40 oldalas tanulmányt ami tele volt szép színes ábrákkal. Gondolom, egy jobb titkárnő összedob 4-5 óra alatt egy ilyet.
fenejó Creative Commons License 2003.02.28 0 0 170
a tanulmány még nem létezik, de hétfőre már meglesz. Az RTL-Klub szerint.
szödös Creative Commons License 2003.02.28 0 0 169
2 évi fizetésem
Előzmény: waxxablaze (163)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.28 0 0 168
úgy sejtem, nagyüzem várható a MEHben a hétvégén, 3 műszakban gépelhetik azt az anyagot, hogy hétfő délre a Robinak tudjanak valamit adni... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Pardon Creative Commons License 2003.02.28 0 0 167
""30 évre titkosította Szekeres et." hangzott el."
Itt hisztériáztok az egész hülyeség felett, de egy forrást nem hoztatok arra, hogy ki, mikor és milyen indokkal titkosította a tanulmányt. Kérlek adj egy forrást!
Én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az a nagyon okos Répássy -, aki még azt sem tudja, hogy ha valahová hívatlanul megyek illik bejelentkezni (vagy talán a takarítónőtől akarta elkérni a tanulmányt?),- a hatás kedvéért kitalákta az egész titkosítási ügyet.
Na most foglald össze, de ha lehet csak a tényeket!
Wic Creative Commons License 2003.02.28 0 0 166
A válasz: 42.

A kérdés???

Wic

Előzmény: ohrana (165)
ohrana Creative Commons License 2003.02.28 0 0 165
ad 2.2 tista hülye vagyok. Persze, a kérdésekre a választ... csak közben telefonáltam.

o

ohrana Creative Commons License 2003.02.28 0 0 164
Akkor összegzem:
1.1 Werber valamiért kapott 10.000 dollárt - állítólag egy tanulmányért.
1.2 Nem volt közbeszerzés.
2.1 Eddig nem mutatták meg, noha naponta kérték. Az indokok nagyon szórnak, de különböző, egyértelműen baloldali interpretációkban is a "30 évre titkosította Szekeres et." hangzott el.
2.2 A feltett válaszokra a kérdést teljes terjedelmében - ismereteim szerint - csak a Magyar Nemzet hozta le.
3. Most a cím úgy hangzik, hogy hétfőn megmutatják - de itt megint értelmezésről van szó. Ami tény, csak annyi, Répássyt Szekeres et. berendelte.
4. A kormány müködéséről szóló tanulmánynak legfeljebb igen kis részei lehetnének titkosak. A kormány működése nyilvános, szervezeti kérdéseket teljesen indokolatlan titkosítani, hiszen azt minden állampolgárnak nemhogy joga, de kötelessége ismerni.
5. Egyvalaki itten már firtatta, hogy Werber milyen referenciáknak köszönhetően kapta a megrendelést? Mely kormányoknak készített tanulmányt a szervezeti átalakulásról? (Ez szvsz tökéletesen nyilvános kellene legyen, mert 10.000 $ elköltését indokolja.
6. Ha mégis úgy véli valaki, hogy egy ilyen tanulmány titkossága indokolt - akkor hogyan férhet ennek forrásanyagaihoz, hogyan készítheti egy külföldi, nem ellenőrzött állampolgár?

o

waxxablaze Creative Commons License 2003.02.28 0 0 163
áááááá!
kétmillió az nem pénz.
érthető?
Előzmény: 1x1 (162)
1x1 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 162
Bocs, de mintha a korábbi ellenzék vádjainak tekintélyes részéről kiderült, hogy csak feltételezés volt:-))) Nekik szabad volt? Most pedig ugye többről van szó mint feltételezésről, hiszen tudjuk, hogy a tag kapott megbízást tanulmányírásra és ki is fizették. Miért nem nézheti meg az ellenzék, ha nem titkos? Korábban erről a titkosságról nagyon össze-vissza nyilatkozatok jelentek meg...
Előzmény: AliceCsodaországban (153)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.02.28 0 0 161
Persze a titkos záradékokat kitakarják, mint a TH-ban a neveket...

De nem minden papsajt!

Előzmény: _jackal_ (159)
VirágElvtárs Creative Commons License 2003.02.28 0 0 160
Dolgozunk rajta ettásam
dolgozunk rajta
Előzmény: _jackal_ (159)
_jackal_ Creative Commons License 2003.02.28 0 0 159
Milyen gyorsan elkészült ez a tanulmány :)
Vagy lehet, hogy csak a borítót lehet elolvasni?
Előzmény: kábelbúvár (154)
morbiczer Creative Commons License 2003.02.28 0 0 158
Ne haragudj, de te tényleg igen "érdekes" vagy.
Előzmény: sanyi (146)
bukker Creative Commons License 2003.02.28 0 0 157
Ebből meg kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki. Csak hogy senki ne süsse rám, hogy egyoldalú vagyok.

Répássy hétfőn megnézheti a Werber-tanulmányt

2003. február 28., péntek, 10:17

Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára pénteken levélben közölte Répássy Róbert fideszes képviselővel, hogy hétfőn délben megismerheti a Ron Werber által készített tanulmányt. Szekeres korábban azt írta a Fidesz-frakciónak, hogy a tanulmány 30 évig titkos.

"Szekeres Imre politikai államtitkár - aki Kiss Elemér miniszter múlt heti lemondása óta a hivatalt vezeti - a Fidesz állításaival szemben semmiféle kormányzati tanulmányt nem titkosított. Sőt, csütörtökön egész nap várta Répássy Róbert jelentkezését, hogy megbeszéljék találkozójukat" - áll a MeH közleményében.

Szekeres péntek reggel levélben értesítette Répássyt, hogy amennyiben a sajtóattrakción kívül is találkozni kíván vele, és meg kívánja ismerni a döntést előkészítő tanulmányt, a legközelebbi munkanapon, hétfőn 12 órakor keresse fel parlamenti irodájában.

A Fidesz politikusai csütörtökön közölték, Szekeres Imrétől olyan választ kaptak, miszerint az MSZP kampánytanácsadója, Ron Werber által készített tanulmány 30 évig nem hozható nyilvánosságra.

_jackal_ Creative Commons License 2003.02.28 0 0 156
Bizony működik az üvegszem program :)
Ha Keller talál valamit,
rohan SzociLacihoz, hogy hogyan
tudnák eltüntetni a nyomokat :D
SZUUUUUUUPER.
Előzmény: AliceCsodaországban (151)
bukker Creative Commons License 2003.02.28 0 0 155
Lehet hogy a felvetett dolgok egy része csak feltételezés, de mi van ha csak egyszer belecsapnak a lecsóba?
Előzmény: AliceCsodaországban (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!