Keresés

Részletes keresés

Andromedus Creative Commons License 2004.10.03 0 0 111
köszi! Sajnos a jövő hét vége nekem nem jó :(
Előzmény: Törölt nick (110)
Andromedus Creative Commons License 2004.10.01 0 0 109

Alfa: megnéztem az almanachot, és gratulálok a szép eredményekhez!

Hol lesz a CACIB és mikor? Úgy szeretnélek megnézni benneteket!

alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 107
Igen, nekünk sincs 8 éve szabad hétvégénk. A gyerekek kutyakiképzők is, így szombat-vasárnap edzés és kiképzés is, ill. sokszor verseny. Olyan, mint minden sport, ha versenyszerüen akarja csinálni az ember.
alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 105

Na, fele lemaradt!

Szóval, Te kiállítasz, vagy csak nézegelődni jössz?

alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 104

Azt nem nehéz, hiszen szinte a magyarországi megjelenés óta űzzük, és elég jó szinten. Sok, a témával foglalkozó lapon megtalálhatók a kutyusaink.

Te

Előzmény: Törölt nick (103)
alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 102

Hát a kutyáink nevét nem nehéz megjegyezni: Alfa, Béta, Gamma, ..... Fi-Fi, Tau....

Ő éppen a Béta!

alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 99
Oké! Krémfehér középuszi kan a biztos (midi-ben).
Előzmény: Törölt nick (98)
alfatau Creative Commons License 2004.10.01 0 0 97

Sziasztok! Bocsi, hogy ilyen soká válaszolok, de nem igazán megoldott a net elérésem.

Igen, lesz a CACIB-on agility bemutató, szeretnénk oda is és a Top-Mancs-ra is menni, de nagyon kiélezett az idő, mert tüzelni fognak a szukáink. Így valószínűleg csak az egyszem kannal megyünk.

Voltunk Mezőkövesden is, sőt jól sikerült számunkra.

(a K-nál találni 3 egyforma nevü gyereket az agilitys oldalon, az almanachban, ott bővebbet olvashatsz)

Andromedus Creative Commons License 2004.09.27 0 0 94

Alfa: megnéztem a honlapot. Ha jól látom akkor legközelebb Bp-n a Topmancs kutyaiskolában lesz verseny. Ott lesztek?

A fenébe, nemrég volt Mezőkövesden is, és nekünk ez itt van a szomszédban. Hát erről már jól lemaradtam.

Spillo: voltunk fent a Nyílt Állatbarát Napon. Jól körülnéztem az egyetemen (már amennyire lehetett). Voltunk a szaporodási-szülészeti tanszéken is, egy nagyon szimpatikus Csaba keresztnevű állatorvos mutatta meg. A többi tanszéki bemutatóról sajnos lemaradtunk, mert csak 12.00 után értünk oda.

Az én uszimnak is állandóan váladékozik a szeme, nem szépítem: örökké csipás. Én ezt mondtam is az állatorvosnak, de azt mondta, hogy azért, mert belelóg a szőr a szemébe (??!). De nem lóg, mert rövidre nyíratom, vagy ha már megnőtt, akkor összekötöm neki a "haját". Ezt a könnycsatorna-szűkületet hogy lehet kivizsgálni?

Előzmény: alfatau (91)
alfatau Creative Commons License 2004.09.26 0 0 92
Szia! Igen, én is valami garatproblémára tippelek. Valahol olvastam, hogy a toy uszik gyakori betegsége. Ő még nem olyan öreg, csak öt éves, de neki van a legtöbb nyavalyája. Állandóan váladékozik a szeme. Semmi sem hat rá. Szóval olyan, mint mérete: toy=játék. Pici, nyafi, hízelgő, de munkára (verseny) nem való. Az idegeit megviseli a sok kutya, és leblokkol versenyhelyzetben. De imádnivaló!!!
Előzmény: Törölt nick (85)
alfatau Creative Commons License 2004.09.26 0 0 91

Sziasztok! Hát edzéseken Győrben vagyunk, különben meg szinte az összes országos versenyen jelen vagyunk (már hét éve). http://www.agility.vilaga.hu/ oldalon mindent megtalálni, mikor hol van verseny ill. hol van kiképzés. Így kiválasztható, mi van felétek.

Más: Nem tudom honnan valók az ezüst uszik, egyik kidobott volt (ő meghalt már), másikat egy öreg nénitől vettük át. Valószínüleg "szaporított" kutyusok, de, mint írtam, nem volt fontos a származás. Értelmes sportot kerestünk 3 gyerekünk számára (egy asztmás, kettő gerincbeteg) és mivel imádjuk a kutyákat, ezt választottuk. Nem bántuk meg! Mindenkinek csak ajánlani tudom (kivéve a körülötte zajló furkálódásokat, de ez máshol is így van sajna).

Andromedus Creative Commons License 2004.09.24 0 0 89
Alfa! Ez engem is érdekelne!
Előzmény: Törölt nick (88)
Andromedus Creative Commons License 2004.09.23 0 0 87

Alfa: nagyon édik a kutyik! olyan jó lenne őket jól megsimizni, gyömöszölni :)

Az én uszimnak is voltak köhögős problémái. Neki antibiotikumot és nyákoldót írt fel a doki, szépen el is múlt a köhögése.

Mondjuk jó rámhozta a szívbajt, mert amikor megvizsgálta, akkor mondta, hogy ez sajnos - ahogy Spillo is írta - szívprobléma jele is lehet, ami ilyen idős korban már elő szokott fordulni az uszkároknál. Akkor meghallgatta a szívét, de szerencsére nem hallotta azt a tipikus szívzörejt - ezt így mondta - ami a szívproblémakor előfordul.

Remélem, hogy a te kuttyaidnak sincs komolyabb baja elég lesz az antibigyó.

alfatau Creative Commons License 2004.09.23 0 0 84
Szia! Kitartást (és anyagiakat) a tanuláshoz! Nagyon szép hivatást választottál. Lesz kihez a problémáinkkal fordulni? Sajna öregszenek a kutyiim, gondolom több lesz a betegség is. Szerinted mitől lehet, hogy a toy időnként köhögési rohamokat kap, szinte fuldoklik. Antibiotikumra pár napig jó volt, de újra előjött. Nem tudják kitalálni.
Előzmény: Törölt nick (79)
alfatau Creative Commons License 2004.09.23 0 0 83

Sziasztok! Egy kicsit megint vagyok és küldök képet. Mint írtam, nálunk az agility a menő. Nagyon sok versenyt nyertünk.

Ez egy régi kép, már nincs energiám kirakni a sok serleget. Ügyik!

A betegségekhez szerencsére nem értek, csak, ami estleg előfordul nálunk.

Andromedus Creative Commons License 2004.09.22 0 0 81

Köszönöm, hogy elmondtad, jó tisztába lenni az ilyen dolgokkal!

Akkor szerinted én kérhetem az állatorvostól, hogy próbáljuk meg a nyugtatós verziót fogkőleszedéskor? Ahová én szoktam vinni a kutyust, ott ultrahanggal szedik le a fogkövet. Már nagyon aktuális lenne, mert szegénynek már megint tiszta kövesek a fogai és büdös is a szája. A depurátort szerintem tuti nem engedi, újabban mindig harap az orvosnál. A múltkor is jól beégtem, mert teljesen kivérezte a doki kezét....

Remélem, hogy meglesz az anyagi háttér és kitartás, hogy elvégezd az egyetemet! Úgy tisztelem azokat, akik ilyen hivatásra adják az életüket. És olyan ritkán találkozok igazi állatbarátokkal!

Andromedus Creative Commons License 2004.09.21 0 0 77

Még kérdésem lenne: mit jelent az, hogy depurátorral leszedni a fogkövet? és a Stomorgyl kúra?

Nagyon aktuális lenne már nálunk is újra a fogkő-leszedés, de mindig úgy félek az altatástól, nehogy vmi baj legyen. Azt soha nem bocsátanám meg magamnak, ha nem ébredne fel.

Andromedus Creative Commons License 2004.09.21 0 0 76

Mit jelent az, hogy KAT, PRA?

Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezhetem: állatorvosnak tanulsz?

Andromedus Creative Commons License 2004.09.21 0 0 75

Franciás végtagállás? ez tetszik :)

Nekem mindegy, hogy állnak a tappancsai, csak úgy kíváncsi voltam, hogy ez hiba-e a fajta standardjéhez képest. Majd próbálok róla egy egész alakos képet csinálni, megnézed nekem, hogy mik a "hibái"? csak úgy kíváncsiságból érdekelne.

Előzmény: Törölt nick (74)
Andromedus Creative Commons License 2004.09.20 0 0 72

A kutyatenyésztéshez igazából én nem tudok hozzászólni...

Viszont úgy tűnik, hogy az én uszim jó géneket örökölhetett, mert szerencsére semmi komoly probléma nem volt vele. Viszont az anyjának már annál több gondja volt. Most 10,5 éves és erős a gyanú sajnos a rákra :( Tele van a teste gumókkal, nem tudom, hogy mi lett a szövetminta-vétel eredménye. Mondjuk őt úgy választották a gazdái, hogy ő volt az alomban a legkisebb, legsz..arosabb, legszerencsétlenebb... Viszont az apa-uszi egy nagy, erős testalkatú kan volt. (Teljesen olyan egyébként a feje és az orra formája mint az apjáé!) Sajnos ő pedig belepusztult egy tüdőgyusziba :(

Azt hogy lehet megállapítani, hogy csámpás-e vagy sem? hogy kell állnia a lábainak? Mert a mellső mancsait kicsit kifelé fordítja.

alfatau Creative Commons License 2004.09.20 0 0 71
Sziasztok! Néha én is vagyok. Azért azzal nem értek egyet, hogy a sok kiállításon díjat nyert kutya bizosan jó tenyésztésre. Mi egyetlen kutyust vittünk kiállításokra a kislányom kedvéért, sok díjat nyert, és ő az, aki most félig vak. Ha pl. két éves korától tenyésztésbe fogjuk, mire kiderül a betegsége, már rengeteg utóda lett volna, amik gondolom örökölték volna. Igazából az egész szerencse kérdése. Úgy, mint az embereknél. Sok egészségesnek születik hibás gyereke, de ez fordítva is igaz. Ez az élet. Csak a szeretet fontos: mi szeretjük, bármilyen, ők szeretnek bennünket.
Andromedus Creative Commons License 2004.09.20 0 0 70

Jó reggelt! Itt vagyok :)

Tegnap nagyon nagy erőt vettem magamon.... Felpofoztam a kutyust, ahogy tanácsoltátok. Ok nélkül megharapott. Őrzött vmi kis vackot én pedig meg akartam simizni. És képzeld még rám is vicsorgott! Akkor kapott egyet a kis buci seggére is és kizavartam a szobából. El is tűnt egy félórára (felment a felső szintre) azután jött oda, ágaskodott, puszilgatott, mintha mi sem történt volna. Szerinted ha máskor is kap, megtanulja, hogy ne marjon?

Piszkosul sajnáltam egyébként.

Előzmény: Törölt nick (69)
alfatau Creative Commons License 2004.09.18 0 0 66

Sziasztok! Mielőtt félreértenénk egymást, mi nem tenyésztjük az uszikat. Csak hobbiból vannak, ill. az agilityre! Sőt vigyázunk, hogy ne legyenek kiskutyák. Bár azzal is szivesen foglalkoznék, de nem igazán értek egyet néhány dologgal, így inkább nem. Sajna már így is sok a túltenyésztett, beteg kutyus. A toy uszink pl rejtett heréjü, az egyik törpe 7 éves és már egyik szemére vak, a közép csámpás stb. Ugyan mi nem pedigré, hanem szimpátia alapján választottuk őket (mármint, amelyiknek mi voltunk szimpatikus, gondoltuk, az jól fog hozzánk kötödni).

Ja, egyébként ezt az elhallgass módszert már próbáltam, csak sajna nem tudom egyszerre az ötöt "megfegyelmezni".

Andromedus Creative Commons License 2004.09.18 0 0 64

Előre is köszi!

Nem tudtam, hogy a bulldogoknál ez alkati kérdés, hogy nem tudnak természetes úton fialni. Én úgy sajnáltam azt a kutyust, és a gazdája meg egy olyan szenvtelen hülye picsa volt... (bocs)

Előzmény: Törölt nick (63)
Andromedus Creative Commons License 2004.09.18 0 0 62

Esetleg van Mo-n olyan tenyésztő, akit tudnál nekem javasolni, ha majd kiskutya-vételre kerül a sor?

Egyébként én mélységesen elítélem azokat, akik csak a pénzt látják a kutyákban, számukra a kutya "árucikk". Nekem a kutyák ugyanolyan érző lények, mint az emberek és jó társak.

Egyszer vmi miatt az állatorvoshoz vittük a kutyust. Volt ott egy kis szerencsétlen francia bulldog szuka, épp fialáshoz készülődött, de vmi probléma miatt soha nem tudott természetesen úton fialni csak "császárral". És a gazdája már ki tudja hányadjára pároztatta be (mellesleg egy totál unszimpatikus nő volt). Volt neki egy másik szukája is, csupán 6 hónapos, de már azt is "felcsináltatta". Nagyon sajnáltam azokat a kutyákat.....

Előzmény: Törölt nick (61)
Andromedus Creative Commons License 2004.09.18 0 0 60

Ilyenkor nem lehet kirobbantani a párnái közül :)

Andromedus Creative Commons License 2004.09.18 0 0 59

Alfa: köszi :)

Egyébként az ugatás az egyetlen dolog, amiben mindig célt tudok érni nála. Nagyon határozottan és hangosan szólok rá, hogy befejezed!! akkor abbahagyja. Legfeljebb buffog az orra alatt, de nem ugat hangosan.

Egyébként ő is ideges típus és én is úgy gondolom/gondoltam, hogy a méretével függ össze a dolog. Van egy hatalmas leonbergi-keverék kutyánk, hát neki fát lehetne vágni a hátán, olyan nyugodt.

Spillo: elmondanád, hogy mi a gond a magyaországi óriásuszi-tenyésztőkkel? Ha nem akarod publikusan, akkor e-mail-ben.

Ahogy írod, látom, hogy ti mindketten kutyatenyésztők vagytok, ugye? Régóta foglalkoztok ezzel?

Én úgy imádom a csöppségeket, de úgy érzem, hogy nem tudnám őket vadidegeneknek odaadni. Biztos túlérzékeny vagyok ilyen téren....

alfatau Creative Commons License 2004.09.17 0 0 57
Szia! Nagyon édi a kutyusod! Egész beleszerettem, pedig én ezüst párti vagyok, a világos kutyusok a nagyobbik lányomé.
Előzmény: Andromedus (52)
alfatau Creative Commons License 2004.09.17 0 0 56

Szia! Sajna én ezt tapasztalom, pedig a toy és a két törpe 3 különböző helyről van, és mégis mindegyik nagyon ideges típus. Ezért gondolom, hogy ez a nagyságukkal függ össze.

Sajna hiába próbálkozom, az ugatás az, amiről nem tudom "lebeszélni" őket, bármilyen határozott vagyok velük, legalább is a 3 kistestüt. A közepek már jobban fegyelmezhetők ezen a téren, sokkal csendesebbek.

Előzmény: Törölt nick (54)
Andromedus Creative Commons License 2004.09.17 0 0 52

Íme az én kis pudlim:

És amikor beszökik a hálószobába:

Alfa: hát megpróbálom összeszedni minden erőmet és megpróbálok szigorúnak lenni... de annyira nem megy ez nekem... Jól félretippeltem a kutyusaid korát illetően :) Egyébként az én kutyám is imád ugatérozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!