Nem hiszem vagy nemtudom hogy elhalgat-e.Szerintem csak rosszabb lessz.A garancia idő alatt majd megpróbálom kijavítatni.Ez a zörgést a nyelestengely csapágy adja.
Azért tűnt fel a rántgatás, mert nem alacsony fordulaton csinálja, hanem 2000-nél.. ezért kérdeztem meg.
Négyesi azt feltételeztem, hogy akkor ne ott tartsam a lábam ahol rántgat :))) , csak zavar, hogy a fenének csinálja.. No mind1, azért nagyon szereteeeeem:) Ma töröltem először ablakot vele! :)) Esett vagy 6 csöpp eső :)
Tesóm épp most tanul vezetni, neki meg már 2x sikerült lefullasztania a TESCO parkolóban... Nekem még nem sikerült :)
Sziasztok, újra gépközelben.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Zoliiii, Négyesi: köszi a válaszokat ! Azt hiszem az első kötelező átvizsgálásig várok, hátha javul a helyzet, (ha ilyen tempóban falom a km-eket, akkor ez max.1-2 hét ) és ott mindenképp megemlítem azt a "váltós-kuplungos" gondot.<o:p></o:p>
A "rángatást" én is csak 2-esben, nagyon alacsony fordulatszámnál tapasztalom.
Nálam sem jelentkezik ez a rángatás.De ha arra gondolsz,hogy kis lendület mellett 2-ben alapjáraton akarsz menni,ott nekem is rángat.(750-900rpm)Ilyen a motor karakterisztikája.Viszont nagyon jól,"csörgés nélkül" húz alacsony fordulatszámokról is magas sebességfokozat mellett.
nem tudja véletlenül valaki hogy ha a riasztó távirányítója elfelejtette a kódot hogyan lehet újra megtanítatni. A riasztóhoz egyébként nem adtak kulcsot.
Akkor még az is elképzelhető,hogy Neked már a következő télen nem is fogja csinálni.(legyen szerencséd!)Nekem nem hagyta abba,mondjuk annyi a különbség,hogy télen 4-5 mp-ig,most 2-3 mp-ig csinálj ,de csak reggel az első indításnál.A szervíz azt mondta,hogy ne foglalkozzak vele,ez konstrukciós hiba,ami használat szempontjából nem okoz semmilyen negatívumot.Viszont ezen a kis zajon kívül az autó hibátlan,csak hát az ember próbál a tökéletesre törekedni.
Ezt sem tapasztaltam:"Amikor épphogy nyomom EGYENLETESEN a gázpedált, akkor rántgat... Ez ugye másnál is megfigyelhető?".Ne menj ezzel a fordulattal.Szinte minden motornak van egy bizonyos fordulat ahol,-ami nem tetszik neki,ezt valahogy ki kell hagyni nem ezen a fordulaton autózni.
ÉRDEKES MÓDON NEKEM CSAK TÉLEN CSINÁLJA.2003 májusban vettem minden rendben volt majd jott a késő ősz november vége akkor elkezdett zörögni addig míg a motor egy kicsit be nem melegedett.Megjött a tavasz akkor elhallgatott azóta csend van.
Tudom, hogy rá van írva, azt írtam is. Attól függetlenül fura, hogy tudom hogy van különbség a két tükör között.. de ekkora?? Hát ezek szerint ekkora, akkor marad a megszokás :)
Meg még azt kezdem el megfigyelni, hogy 1-es, 2-es, 3-as ban tuti, többiben nem néztem még, van egy olyan pont a gáz nyomásakor , amikor rántgat a kocsi. Ezt is csak a Focushoz, és az előtte levő családi kocsikhoz tudom viszonyítani. Amikor épphogy nyomom EGYENLETESEN a gázpedált, akkor rántgat... Ez ugye másnál is megfigyelhető?
"1 és 2-be , többszöri próbálkozások után is, alig bírtam berakni. Tegnap hazafelé annyit vettem észre, hogy ha a kuplungot tökig és szinte teljes erővel nyomom akkor - ha nem is két ujjal - de elsőre sikerül az 1 és 2 is."
Az 1 be valóban majdnem hogy álló helyzetig kell fékezni hogy be rakd.De ha még mozog az autó nyugodtan teheted 2-be,szinte még elindulni is könnyen lehet 2-ből.NEkem mindet szedi rendesen és a kuplungom is nagyon könnyű. Ha a kuplungod kemény akkor valami nincs rendjén, irány a szervíz.
A fogyasztás 200 km után nem sok majd 8-10 ezer környékén be áll.
Én vidéki rövid utakon mértem régebben 6-7 liter körül fogyasztott.Ez évben már nem is igen méregettem.
Egy 1.4 es motornak nem olyan sok ez.FŐLEG HA TERELGETEM IS.
Az utas oldali tükörre rá is van írva hogy a "tükörben látható tárgyak a valóságban közelebb vannak".Nekem már nemjelent gondot,megkell szokni az utas oldalit.
Az 1.2-ben bowdenes,az 1.4-ben hidraulikus a kuplung.Elképzelhető,hogy kell állítani rajta (szervíz),de az is lehet,hogy egy pár km után "bekopik".Nálad ahogy látom,még nem sok km van benne.A tökig kinyomásra csak annyit,nem tudom a bowdenesnél hogy van az utánállítás,de ha nem automatikusan történik,akkoris a szervíz tud állítani rajta,hogy kicsit feljebb legyen a kiemelés.
A váltókar sebességekbe tételének az erőssége pedig inkább németesen kemény,mint francia,vagy japán puha.Szerintem ez még Opeles örökség.
Sajnos ilyen gyárilag.Régebben írtunk róla,hogy olyan "maszatos" a visszaadott kép benne,de igazolhatom,hogy meg lehet szokni.(ezt is -nem sok volt- hibájának róttam fel, még áprilisban)
2 napja használom a Kalost (1.2), megvannak az első fogyasztási adatok. Városban (Bp.) 8,1 litert sikerült produkálni (ez volt az első 200 km). Autópályán 6,6 jött ki.
A korábbi 4 literes dízel fogyasztáshoz képest brutálisan hangzik, de hát a gyári adatok alapján kb. ez volt várható.
Ami jobban idegesít. (Előrebocsátom, hogy minden műszaki dologhoz, de különösen az autókhoz teljesen analfabéta vagyok). A 3,4,5 seb.fokozattal és hátramenettel semmi problémám nincs, viszont 1 és 2-be , többszöri próbálkozások után is, alig bírtam berakni. Tegnap hazafelé annyit vettem észre, hogy ha a kuplungot tökig és szinte teljes erővel nyomom akkor - ha nem is két ujjal - de elsőre sikerül az 1 és 2 is.
Korábbi autóimnál elég volt szinte rálehelni a kuplungra. Én vagyok béna, és normális ez, vagy irány a szerviz ? Lehet ezen állítani ? Kuplung vagy sebváltó, probléma, vagy tényleg én bénázok ?
Egy autót soha nem fognak Neked kicserélni csak azért,mert az egyébként funkcionálisan megfelelően működő el. ablak nem gyári.(megjegyzem:másért sem nagyon cserélnek,még indokolt esetben is a javítást erőltetik)Az már más kérdés,hogy a kereskedő szerintem 99%,hogy megvezette a vevőt azzal,hogy az átadás előtt nem hívta fel a figyelmét a különbségre.
Még arra lennék kiváncsi,hogy a gyár az el. ablakot csomagban kínálja,vagyis szervókormánnyal,központizárral.Ha jól emlékszem,így + 200ezer az alapárra.(csak nem fizetted ki a + 200-at?????)Ajándék,illetve 10ezer ft + alapár esetén nem is olyan rossz,más sem oldotta volna meg utólagosan jobban.
Azt ismerem, hogy a jobb tükörben lévő dolgok közelebb vannak,mint ahogy látszanak, de akkor is BRUTÁLISAN nagyít a bal tükör.. Jobban mint kéne. Mintha nem gyári lenne vagy nemtom. Bár ha mindenkinek ilyen, akkor gyári....
A sofőr oldali visszapillantó tükör másnál is SOKKAL nagyobb képet mutat mint a jobb oldali? Sokkal torzabb is! Nekem nagyon fura. Főleg a Focus után, meg a többi kocsink után. A jobb oldali az olyan mint a többibe, de a sofőr oldali... Nagyon fura. Csak nálam? Még olyan része sincs, ami után máshogy lehet látni a dolgokat. A holt teret vagy mit. Nektek nem fura a bal tükör?
Sziasztok!
Megint itt vagyok,már régebben voltam itt.Ha valaki nem tudja ki vagyok?Én indítottam el a pót kesztyűtartó iránti érdeklődéseket.Szombathelyen tetettem bele én is a tartót ,mert ott vettem az autómat.Érdekes dolgokat írtatok itt a kereskedésekről,de eddig nekem csak jó tapasztalatom volt.
Megvolt az első 1700Km-es szervíz is.az autó rendben van,nincs vele semmi gond.Sajna a napokban egy kicsit lekoccolták a hátsó lökhárítómat,de nem nagyon látni :)
A fogyasztása eddig 6,3 és 6,5 volt .Talán most megint 6,3 körül lesz.Igaz én vidéken járok vele.
Üdv!
Próbáltam képet beilleszteni,de nem sikerült.
ez az üléstámla, amit írsz, érdekes... nálam is volt ugyanilyen probléma, a 2000-es átvizsgáláson állítottak vmit az üléstámla zárján, azóta rendben van.
Srácok ma vettem a Kalosunkra az első ablakokra szélterelőt.
Nagyon hasznos, mert nem csap be a szél egyből, és esőben is le tudod engedni az ablakot 3-4cm-re.Szatuna gyártmányú, és tőlünk nem mesze gyártják.A gyárkapuban is árulják,ott 7500Ft-volt.Lehet venni a hátsó ablakokra is.
Ha valakit érdekel www.szatuna.hu Fűzfőgyártelep.(Balaton)
Nekem az üzembehelyezés 70e volt,de nem volt benne casco és kötelező.Most két hónapja van meg a kocsi,és tegnap jött az első csek a kötelezőre és a cascora.Visszamenőleg is kiküldték,illetve a következő negyedéveset is.Tehát holnap mehetek 54000-et becsengetni.Részletre vettem,viszont arról még nem jött csekk.Ha azon is lesz 2-3 hónap egyben nagyon fogok "örülni".:(
-megvan az új ruhája (üléshuzat)
még jó, hogy a szervízben tették fel, - díjmentesen - mert kiderült, hogy a nagyobbik hátsó üléstámlát nem lehet visszazárni, zárjavítás is megvolt, nem kellett ezért külön mennem.
-pótkesztyűtartó is került bele, beszerelés szintén ingyen.
-túlléptük a 2000. km-t.
-tankolás ~500 km/~40l (hmm, eddig kevesebb kellett, kezd megjönni az étvágya?)
eddigi tapasztalatok: szuper jó járgány!
forgalombahelyezés:
rendszám, forgalmi, törzskönyv (vagy minek hívják), zöldkártya, stb
márc. 12-én 62,300 ft volt Miskolcon a 4 Kerékben.