Keresés

Részletes keresés

ham_peet Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10672
Sziasztok!

Ötleteket, tapasztalatokat szeretnék kérni, gyűjteni a szép, lábakon álló BCV-B3-am szállíthatóvá alakításához.

Úgy szeretném leválasztani a lábairól, hogy újra összeállítható legyen, elegendő stabilitással.

valahogy úgy képzelem, hogy brutálisan tőben levágni a lábakat (előtte jelentősebb mennyiségű alkoholt kell majd meginni)

nagyon pontosan egyenesen befúrni a lábakba, és az orgona tesbe is.
kemény műanyagból egy perselyt bele, és valami simára köszörült acél stiftet bele (legalább 20mm vastagságú stiftet gondoltam)

a basszuskontaktokat nyilván ki kell hozni egy sokpólusú csatlakozóra, a pedált meg talán bowdenes megoldással(?)

előre is köszi az ötleteket!

- egy szép L100-as hamarosan olcsón eladó lesz!
pap66 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10671
Eladó egy "király" Hammond B3 portable tökéletes állapotban 5OOOEur. +421911973155 culakp@gmail.com
glissando Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10670
Kösz az infót! Ezt a mikrofon előfokot használom 2 éve, egyszer fel is tettem kép formában úgy jó régen, mindenkinek javaslom. Én úgy használom a DB5-öt, hogy az effect loop-ba belefűzök egy egyszerű gitár kóruspedált (szerintem nagyon közelít az eredetihez, meg állítható is sok minden rajta), a belső torzítást 0-ra veszem, majd a mikrofon előfokon kersztül küldöm a lezlibe. Nekem bejött.
Előzmény: tehtube (10668)
ozjo Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10669
Szívom magamba az infót !!
...és nekem is nagyon bejött Glissando topiktárs beállítása.
Előzmény: tehtube (10668)
tehtube Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10668

Tényleg kíváló a hangja a felvételeken, de akkor ez is közrejátszott benne!

Szóval akkor neked is bejött ez a kis csöves preamp. -ozjo figyelem!

A Hamichord igazából egy üres PARI K61 midifelület, kontrolleres midibillentyűzet, de a dobozába beépítettek kompletten egy PC alaplapot, hangkártyát. És futkározik benne a Win XP. A Key-B/Diversi ugyanez a megoldás, de ott Linux van és nem lehet később belenyúlni.

A normál Hammond-szintetizátorokhoz képest annyi a különbség hogy bekapcsolás után várni kell majd' egy percet, mire az op.rendszer feláll és a program magától futni kezd. Nem téma, mintha csak a csövek melegednének be.

Most hallottam valami op.rendszerről hogy 5-10mp alatt föláll a sz.gép.

Talán a VB3-nak van a legvastagabb, lexebb hangja, de Misinél meg kéne győződni róla. Így van, bármelyik programmal fut, hiszen PC.

Már volt a Hamichord háta. Igazi arzenál, nem hiányzik onnan semmi.

Négyes MIDI, 11-es lezlicsat, és normál mindenféle soros, ps2, USB. Billentyűzetet, monitort is ráakaszthatsz, netezhetsz is vele ha kedved tartja :-)

Szerintem ma ez a legjobb klón. Árban is. És nem tud elavulni szemben a többi fix célszámítógéppel. Nagyon jó M-Audio hangkártya van benne, de jobb kell? Csere és kész. Kijön egy még jobban tetsző B3 program? Install és kész.

Előzmény: glissando (10666)
tehtube Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10667

A Wikipédiában sok lényeges hozzáadott információt helyeztem el.

Elsősorban a legutóbbi klónokról. Kibővítettem az iskolateremtő hammondosok számát minimális életrajzi adatokkal. A magyar hammondosokat megháromszoroztam. Sok nagy öreg is hiányzott, köztük a legjelentősebbek, de a veterán hősök mellett a feltüntettem legújabb nemzedéket is, köztük sok aktív, professzionális topiktárssal.

Úgylátom néha olyanok is beszerkesztenek, akik ismerete a Deep Purple, Emerson, P.Mobilnál nem terjed tovább :-)

Mindezek persze csak néhány nap múlva lesznek olvashatók.

glissando Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10666
Köszönöm, hogy megnézted a videókat. A Lezli az általam hőnszeretett Roland falezli alsó polisztirol dobrotorral. Azon a bulin nagyon jól sikerült belőni a hangját, ART TUBE praempot használtam, meg 2 db Shure gondoskodott a jó hangzásról. A Hamichordot szívesen kipróbálnám... Megnyugtató, hogy ennek a csilli-villi stílusnak kínálnak alternatívát, a betűzött kép még inkább felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként bármelyik szoftverrel működtethető a felsoroltak közül?
Előzmény: tehtube (10660)
Qqberci Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10665
Ha jó, akkor meg nagy kár ilyen hülye szöveggel hiteltelenné tenni a hirdetést...
Előzmény: LittleBig2 (10656)
szimizso1 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10664

Szia LaurensHammond!

Köszönöm, hogy segítesz! Ez a Potato hole lemez érdekelne, és esetleg az a Cd, amin a Time is tight, és a Green onions rajta van. Gyári új lemezeket szeretnék lehetőség szerint!!! Mélben, ha küldenél árat, megköszönném.

Előre is köszönöm!

Üdv. M.
Előzmény: LaurensHammond (10662)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10663
Mintha rossz linket rakot volna be:

http://victoraudio.hu/node/5002
Előzmény: szimizso1 (10659)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10662
Szia Szimizsó1,

Meg tudom szerezni termeszetesen. Viszont addig is nagyon ajanlom Booker T Bar Kays-el keszitett lemezet 1967-ből
Itt láthatod

A zene ugyanolyan instrumental Hammond-os orulet.
Szombaton megyek becsi lemezborzere, 21.-en pedig Utrecht-be, ott biztos talalok Neked Booker CD-ket. Mi kellene pontosan?

Victor Audio
tehtube Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10661

Jóreggelt!

Ha a lemez számodra új (meg mindenkinek, hiszen 2009-es), de hogy ilyet csakis Viktortól, az szerintem nem újdonság.

Ha tetszik ez a kései Booker T. Jones, akkor ezt javaslom még: That's The Way It Should Be - 1994. Igaz, kevésbé rockos, még búkertísebb.

tehtube Creative Commons License 2009.11.05 0 0 10660

Szia. Valóban rég nem hallottunk rólad. Gratulálok a dokis zenekarhoz, leginkább az orgonaszekcióhoz. Kifejezetten jól szól. Persze ehhez a feltételhez olyan hanxer és orgonista is kell együtt. Viszed a zenekart. Mi volt a lezlihang? Saját belső szimuláció vagy a Motion Sound Pro3-X?

A Hamichord kereskedők, ill. az üzem honlapja: www.hamichord.com

Megint dobtak egy nagyot, most optikailag. Dobtam egy hátast.

A különböző színű, Nordra hajazó látvány helyett az autentikusságot vették elő nagyon helyesen.

Most már legközelebb az A100-féle oldalívet is átfaraghatnák olyan zongorás, vagyis B3 stílusúra.

Tavaly 2.600Eu körül volt az ára az alap felsőrésznek.

Ha kipróbálnád, jelentkezzünk be, mert mi már Misivel tervbevettünk egy újabb vallatást vele immáron B4II, VB3-mal is. Persze ehhez időt kell rászánni.

Előzmény: glissando (10658)
szimizso1 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10659

Jó estét!

Tudom, hogy a - "csecsemőknek, minden vicc új" - de most hallottam a Booker T. Potato hole lemezét MP3-on. Szeretnék egy ilyen CD-t eredetiben! Remélem lesz aki segít ebben... mert ugye az eredeti mégis más!!!:-) Esetleg más hasonló jó lemeze is érdekelne eredetiben elérhető áron.

glissando Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10658

Sziasztok! Kicsit eltűntem, de folyamatosan zenélünk. A fórumot azért olvasom rendületlenül. Hamichordot kéne venni... Hogyan lehet hozzájutni, és nagyjából mennyit kóstál? Köszönöm a segítséget.

Néhány felvételünket megtaláltok a Youtube-on ha a keresőbe beírjátok az Upnoe nevet. Üdv. mindenkinek.

LittleBig2 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10657
A Kovács Katis bulin valóban mi játszottunk a Qualitons formációval. Sajnos akkor még nem lehetett velem ez a kis -egyébként offtopic- szerzeményem :)
Clavinet

A legutóbbi Kéknyúl koncertről elsőrangú felvételt készítettünk, az alábbi lapon találjátok a buli-táblázat alatt:

http://premecz.atw.hu

Véleményeket akarok hallani!
Matyoooo
LittleBig2 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10656
A szöveg ellenére ezek az ART előfokok nagyon jól használhatóak. a cső szerepét nem értem ugyan, és a basszusból kicsit levesz, de a középtartományt gyönyörűen kiemeli ez az előfok. Profi hangja van. Én torzításra nem szeretem, mert a tipikus trióda hangja van, ami nekem már túl "digitális", tehát túl élesen harapja le a hang tetejét.

Előzmény: Qqberci (10640)
tehtube Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10655

Valóban, így igaz. Igazad van. Belga orgonistánk belga hanxeren kell hogy játsszon. És a belgáknál valóban L100P-nek nevezték a Porta-B-t. Ilyennel még nem találkoztam csak az eredeti amerikaival. (ámbár ugyanaz)

Érdekes lenne egy sorozat innen, mit is gyárthattak. Természetesen nálunk a német és angol orgonák a legismertebbek, meg a dán lezlik.

Azt tudom hogy készítettek A100-at A100s néven eleve string bass-sal szerelve.

Meg a fanútos lezliket átértelmezve 3 részből mint szimizso 142L-jét és van magasban 765L is.

Előzmény: betasound (10654)
betasound Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10654

Ki kell hogy javítsalak, (bár ez túl sokszor nem eshet meg.)

Nem fordítva.

Mindkét típus, a P100 és az L100P is európai típusok. (Legalábbis az a példány amiről a kép készült biztosan.)

De valóban az L100 változatai és valóban a Porta B-től csak a kapcsolóiban tér el.

Előzmény: tehtube (10653)
tehtube Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10653

Így van! Helyesebben fordítva.

Porta-B, aminek az európai hasonló típusa a (L)P100.

Méghozzá korai Porta-B, mert azon voltak csak a drawbar pipás kapcsolók baloldalt. Később billenőkre váltották.

A 68-as drawbarpipa szögletesítési hullámban így is elhasználták a megmaradt készletet :-)

A P100 elvileg azért más. Ott a billentyűzet fölött vannak a kapcsolók, van preset is. Meg az erősítője is fent van, míg a Porta-B nek lent. Gyakorlatilag ugyanazt tudják.

Egyébként az orgonista belga: André Brasseur

Előzmény: betasound (10649)
betasound Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10652
betasound Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10651
L100pL100p
ozjo Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10650
A swell pedált én is benne hagynám, ez a katódkövető érdekes ötlet, a bemeneti leosztás pedig nagy zajt szül, ezt már kipróbáltam :(
Amúgy van egy BEAG keverőm, ami full csöves, játszani jó, csak a kondikat kell kidobálni belőle.
Köszi, kíváncsi lennék a próbádra, mit szül.
Előzmény: Qqberci (10647)
betasound Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10649
L-100P a típusa. Tulképp a Porta B európai változata.
Előzmény: tehtube (10645)
tehtube Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10648

Ez igen érdekesnek néz ki. Kíváncsi leszek az eredményre.

Újabb ismeretlen előadó:

Előzmény: Qqberci (10647)
Qqberci Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10647
A schwellert mindenképp benne kell hagyni a sorban, mert az egyfajta - igen szépen kitalált - fiziológiai hangerõszabályozást végez. A torzítás mikéntje viszont megérhet egy misét.

Az egyik lehetõség az erõsítõ túlvezérlése úgy, hogy a tápfesz limitálja a kimenõ feszültséget, vagy a kimenõtrafó vasa telítésbe menjen. Elsõ esetben meg fognak jelenni a páratlan harmonikusok, "négyszögesedik" a jel, második esetben inkább "túllövéses" lesz, a telítési szintnél negatívba futó tüskék fognak jelentkezni.

A túlvezérléshez hasonló az, ami Szimizso erõsítõjében is van, vagyias ténylgesen nem lököm túl a az erõsítõt, csak annyival növelem meg az erõsítését, hogy a jelet vissza tudjam vágni a növelés elõtti szintre.

Megérne viszont egy misét megnézni, hogy mi történik, ha az erõsítõbe bekerül egy változó meredekségû csõ, mint például az EF183. Ezt a munkaegyenes (egyenes?...) alsó könyökénél üzemeltetve igen sok szép harmonikust termelne, és az egyenáramú munkapont változtatásával finoman lehetne a torzítás (harmonikustermelés) mértékét szabályozni. A fokozat ekkor lehetne akár egy katódkövetõ is, egységnyi erõsítéssel, így bárhoav beilleszthetõ, a torzító a rendszer össz-erõsítését (és zajszintjét) nem befolyásolja. Ha kipucolom a nálam lévõ meg már bevállalt munkákat, ki fogom próbálni...
Előzmény: tehtube (10645)
szimizso1 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10646
Szép napot!

Sajnos csak ma mehettem a hangszóró készítő mesteremhez a bevizsgálás miatt.
Mindketten elégedettek voltunk/vagyunk az eredménnyel!:-)
A hangszóró hangspektruma 300!!Hz- 15kHz-ig tart. Természetesen a líneáris tartomány csak 800Hz-10kHz között van, de ott teljesen egyenes, és egyforma hangossággal szól. (a 10kHz leégeti a dobhártyát:-) Külön dicséretet kapott a házilag barkácsolt precíz kisméretű mágneskőr, és a membrán mindkét oldali felhasználásának ötlete, és kialakítása. A hangszóróra 50-60W teljesítményt gond nélkül lehet küldeni. Sőt! Kell is,mert a Jensen V21-es membránjának a keménységével közel egyező a merevsége. Most jön majd a lényeg, a méretes tölcsérek, és a futómű elkészítése. Előzetesben a hangszóróról két kép.

Üdv. M.
tehtube Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10645

Hát igen. De szerencsére ezek a Hammondok abban is előnyösek hogy több helyről is kinyerhető belőlük egy vonaljel. Persze a hangerőpedál után célszerű. Ezért is javasoltam az előzetes meghallgatást, mert lehet hogy zajos lesz.

Nekem a B3 előfokba van egy plusz cső beépítve, na az brutális. Okozott is egyszer kárt :-)

Más, az talán túlzás hogy ki van a képen, de milyen orgonán játszik?

Előzmény: Qqberci (10644)
Qqberci Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10644
A bemeneti érzékenységük változtatható

Pontosabban, a bemenõ jelet le tudják osztani erõsítés (az elsõ aktív elem elérése) elõtt. Ez viszont álmoskönyvek szerint a zajszint növekedésével jár...
Előzmény: tehtube (10643)
tehtube Creative Commons License 2009.11.04 0 0 10643

Nem tudom hogy mekkora jelszinttel működne szépen, jól. A bemeneti érzékenységük változtatható, ezáltal szerintem rugalmasak. Elképzelhető viszont hogy valahol korábban, kisebb szintű jelet kéne kihalászni, de nem biztos.

Korábban is hangsúlyoztam az előzetes kipróbálást, mert előfordulnak rossz minőségű ilyen előfokok is. Szűk hangkép, zajos. Sőt, hallottam olyan esetről amikor a cső szerepe kimerült a világításban!!! De lehet hogy amelyiket kipróbálod tetszeni fog, olcsó is, korrekt is, és akkor nyert ügy.

Előzmény: ozjo (10641)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!