A zörgés részben csökkent a kalosban ,de nem javították ki.Mondván az első 2000 -es szemlén csak ellenőrzés folyik.A cserét az opelemen hajtottuk végre,otthon és nem garanciába.A kaloson nem is fogom megcsinálni,majd bekopik.
Jah közben felmerült egy kerék kérdés. Az 1.2-est más mekkora gumikkal kapta? Én 155-ösökkel, pedig a katalógusban 175 ös volt írva az 1.2-eshez, 185-ös az 1.4-eshez.. Nektek mekkora?
Opelnál is. Elég egy nagyobb emelkedő, egy felüljáró, vagy egy erősebb fékezés és már is nyersz, vagy veszítesz egy kis benyót. Persze csak rövid időre, vagy a következő hasonló szituációig :)
Nekem valahol 120-130 között, fordulat szám 3500 és 4000 között... ennél többet is bírna, de valszeg sosem fogom kipróbálni. Ezt még jól bírja. Amúgy amit szeret az kb 3000-es fordulat 90-100 között szerintem. Ez mehet hosszabb távon is. A hangja is normális még ilyenkor.
Légyszi írd le a részleteket is!Még a garancia idején cserélték,"csak" azért mert zörgött,vagy más miatt?Neked hogyan produkálta a zörgést,illetve utána megszünt?
Rángatás ügyben: az 1.6-os Lanosnál a kábelköteg néhány gyenge minőségű csatlakozója okozta a bajt. A jeladóktól jövő vezetékek csatlakozói a kábelkötegben elkezdtek oxidálódni, amitől elkezdett ingadozni a jelszint és így a szegény számítógép nem tudta kitalálni, hogy mennyi benzint adjon. Nálam a csatlakozók összeforrasztása, kollégámnál a kábelköteg cseréje segített.
Én épp nemrég autókáztam ki majdnem teljesen a tankot (bár nem szántszándékkal...), mindenesetre 638 km-t autókáztam el vele, mikor egy kúthoz értem... ekkor már szerencsétlen üza. szintmérő teljesen 0-n volt, sőt, 0 alatt :)
Mindenesetre 41,5 liter ment bele, így kb. még vagy 3 liter volt benne (persze nem akartam nullára futni az AC miatt).
Egyébként most 21.000. van benne, de még semmi problémám nem volt (kivéve a régebben már leírtat) vele, nem bántam meg a vételt.
"és 100-nál ha középre állíom a volánt és elengedem, akkor kifejezetten jól érezhetően megyek az árokba, szép lassan elkezd jobbra húzni? Rosszul rakták fela kormányt, nem jó a futómű beállítás, vagy mi? A gumikban azonos a nyomás, nem járdáztam a kocsival még soha, csak a budapesti utak."
Az utak gyengén jobbra lejtenek, hogy lecsorogjon róluk a víz.
Akkor kezdj aggódni, balra húz. :)
Igen, igen, Én is megfigyeltem már, hogy középtartományban "nagyon fogy" aztán a tetejénél meg az alsó negyedben nem annyira.. De Istenbizony egyszer kiszárítom és elmondom a tapasztalatokat...
Azt tapasztalta már valaki, hogy a benzinszintmérő nem teljesen korrekt információkat mutat.
Milyen elven működik a szintmérője????
Teljesen be vagyok tojva néha, hogy mennyire eszi a benyót és kiderül, hogy még jócskán van a tankban ...
Legutóbbi eset is ilyen volt: a benzinlámpa már égett vagy 20 km óta amikor tankolni tudtam és alig ment bele 33 liter benzin a gépbe!!! Akkor hol van a maradék 12 liter.
OFF.
a matiz pont fordítva volt, ott símán leautóztam 350 km és még mindig telit mutatott az óra, majd hirtelen leesett negyedtankra ...
Sokkal korábban szó volt már róla, hogy a pedál ugrál az ember talpa alatt, én 40-50 km/h -nál tapasztalom, hogy ugrándozik a pedál a talpam alatt, Ti tapasztaltatok ilyet? A rángatás nekem is megvan, de van egy határozott fordulattartomány, ahol 3. 4. fokozatban rángat, de ilyenkor az én fülem és érzésem szerint, már szeretnéa motor, ha visszakapcsolnál. Tapasztaltatok olyat, hogy 2-ben való lassú menet után a kuplung kinyomását követően úgy 8-10 másodpercig ingázik a fordulatszám, mielőtt beállna a normál alapjáratira? Nekem csinálja a kis 1.2-es? ÉS egy utolsó kérdés, húzott-e félre valakinek az autó. Én úgy érzem, - korábban már írtam róla - , hogy a kormány nincs teljesen középen, és 100-nál ha középre állíom a volánt és elengedem, akkor kifejezetten jól érezhetően megyek az árokba, szép lassan elkezd jobbra húzni? Rosszul rakták fela kormányt, nem jó a futómű beállítás, vagy mi? A gumikban azonos a nyomás, nem járdáztam a kocsival még soha, csak a budapesti utak.
A Dunánál Opelt vásároltunk,de ott korrektek voltak.A Daewoo-nál én akartam venni autót aztán máshol vettem,mert elfelejtkezett rólam az üzletkötő.De a barátom ott vette a Kalost és azt mondta hogy oké a csapat.Hogy mire figyelj? Arra hogy ne magyarázzanak sokat.Azért,mert olyankor elvonják a figyelmed a kérdésekről. Javaslat:Nézz meg mindent működik-e(üléstámla dönthető-e,lámpák világítanak,a kapcsolók mindegyik műkszik-e,pótkerék megvan-e és azonos méretű a fentlévő kerekekkel,amit mondtak extrákat benne van-e stb.)Még sorolhatnám,de a lényeg nézz meg mindent hisz te vagy a vevő. Üdv:sznuni
Nekem arra a zörgésre azt mondták,hogy a kinyomócsapágy csúszóhüvely zörög.Az opelembe is ez a váltó volt,és az is így zörgött,amíg ki nem cseréltem.Elvileg az.De nem csinál galibát.
Az ablakemelő konzol külön beépíthető.Én már leszedtem a kárpitot.Ha jól láttam külön konzolon van,amit csavarok rögzítenek.Ez egy kókányolás és átverés.Az a baj hogy mostmár nem biztos hogy reklamálhatsz.Az autót átvetted és aláirattak veled egy papírt,hogy átvizsgált állapotban átvetted. Üdv:sznuni
Szerintem az 1-es 2-es probléma, illetve a rángatás is szerintem amolyan szokás kérdés. Mégpedig az előző autó utáni szokás. Nekem halálom volt az Astránál, hogy szintre csontra meg kellett álnom, hogy betoljam 1-be. A Kalos pedig ahogy tolom (nem eröltetem) 1-be és közben lassítok, eccer hopp benyeli mint kacsa a nokedlit. Szóval nincs ezzel gond. A rángatás? Ki lehet tapasztalni mikor csinálja és lehet úgy vezetni, hogy ne jöjjöb elő. Szintén szokás kérdése. Amúgy ez sem jellemző szerintem. Kijelentem, hogy a Kalos egy jó konstrukció, de lelke van :)
Három hete rendeltünk egy négyajtós kalost a Daewoo Dunánál. Akkor három-négy hetet igértek. Most úgy néz ki a jövő héten meglessz. Kérdésem mire kell figyelni az átvételnél? Van-e valakinek tapasztalata ennél a szervíznél?
Azért tűnt fel a rántgatás, mert nem alacsony fordulaton csinálja, hanem 2000-nél..
Valamennyi forgó gépnek van un. kritikus fordulatszáma. Ezt - pl. gőzturbináknál - a gyártó meg is adja, avval a céllal, hogy ezt a fordulatot kerülni kell. (A jelenség lényege, hogy a kritikus fordulaton a forgórész ki akarja magát "tépni" a csapágyazásból, morog, remeg az egész szerkezet.)
Gépkocsik esetében még nem láttam olyant, hogy ezt a gépkönyvben megadta volna. a gyártó. Lehet, hogy esetedben erről van szó...
Már azt hittem csak az enyém csinálja,ezt a rángatást.
Igazából amikor városban gurulsz , meg a gázon pihenteted a lában,olyan finoman nyomod neki,valahogy így tudnám leírni.Én olyankor kicsit meg huzatom aztán kilököm üresbe,és mivel rohadt jól gurul a Kalos,így egész nyugodtan lehet vele sétakocsikázni,mert ugyebár kb ilyenkor rángat.Tényleg nem azért csinálja mert ötödikben 20-al mész.Azért érdekelne a műszaki oldala is a jelenségnek!
Az enyémben már van 300km.A 2,5 éves fiam nem akar kiszálni belőle,nagyon tetszik neki is a gép.
Nem hiszem vagy nemtudom hogy elhalgat-e.Szerintem csak rosszabb lessz.A garancia idő alatt majd megpróbálom kijavítatni.Ez a zörgést a nyelestengely csapágy adja.
Azért tűnt fel a rántgatás, mert nem alacsony fordulaton csinálja, hanem 2000-nél.. ezért kérdeztem meg.
Négyesi azt feltételeztem, hogy akkor ne ott tartsam a lábam ahol rántgat :))) , csak zavar, hogy a fenének csinálja.. No mind1, azért nagyon szereteeeeem:) Ma töröltem először ablakot vele! :)) Esett vagy 6 csöpp eső :)
Tesóm épp most tanul vezetni, neki meg már 2x sikerült lefullasztania a TESCO parkolóban... Nekem még nem sikerült :)
Sziasztok, újra gépközelben.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Zoliiii, Négyesi: köszi a válaszokat ! Azt hiszem az első kötelező átvizsgálásig várok, hátha javul a helyzet, (ha ilyen tempóban falom a km-eket, akkor ez max.1-2 hét ) és ott mindenképp megemlítem azt a "váltós-kuplungos" gondot.<o:p></o:p>
A "rángatást" én is csak 2-esben, nagyon alacsony fordulatszámnál tapasztalom.
Nálam sem jelentkezik ez a rángatás.De ha arra gondolsz,hogy kis lendület mellett 2-ben alapjáraton akarsz menni,ott nekem is rángat.(750-900rpm)Ilyen a motor karakterisztikája.Viszont nagyon jól,"csörgés nélkül" húz alacsony fordulatszámokról is magas sebességfokozat mellett.