Szerintem az AC csere nem megoldás.Olvastam egy fórumon,hogy a károsanyagkibocsájtás csökkentése miatt pörög fel a motor.Állítólag egy szoftver frissítés elég lenne neki.Ezt mások mondták,én csak továbbítom.
az enyém rángatni nem rángat csak az alapjárat ingadozik 800 és 2000 között vagy nem is ingadozik, hanem, megyek 2000-es fordulaton és kiteszem üresbe és ott marad fenn. Remélhetőleg a benzinadagoló motor csere után megszűnik a probléma!
az igazán megfelelő gumiméret nyáron egy 1,4 -hez az a 185/R14. Szereintem ha valaki Pesten közlekedik Kalos Úrral akkor a futómű, gömbcsuklók, stb. megóvása érdekében érdemes 14 v. 15 cserélni a felniket még újonnan. A gumisok 80% becserélik, magyarán 10-15e Ft. plusz kell ráfizetni.
Na és a komfort érzetet össze sem lehet hasonlítani! Nem szed össze a kocsi minden aszfalthibát!
Az én kalosom (1,4) is rángat mint mindenkié.Szerintem a jelenséggel nem igazán lehet mit kezdeni.Az Astrámban ilyen nem volt.Számomra is furcsa egy kicsit a rángatózós közlekedés,de ellenszer nincs.Gondoltam arra, hogy a hengerenkéti befecskendezés miatt van,mert az Astra központis volt,és máshogy viselkedik.De nem tudom.Az egyik megoldás az ,amit már írt valaki:kicsit kihuzatni és gurulni.Ez bevált nálam is.
ZoLiiii-nak írnám még,hogy csak és kizárólag ez a zörgés hallatszott a kinyomócsapágytól,az opelembe kicserélés után se szünt meg teljesen,csak halkult.
Áprilisban már hozzászóltam rángatás ügyben és úgy látom nem egyedi a problémám ,bár "hasznos"tanácsok hangzottak el hogyan kell a lábat tartani a gázon.Minden sebessségben 2000ford körül rángat.Több dolgot cseréltek de a helyzet különössebben nem változott.Szerintem ez nem szokás kérdése,városi forgalomban nagyon zavaró.9750km van benn március óta,amit úgymond a bejáratás sem old meg.(1,2-es röl van szó).A fogyasztástól sem vagyok elragadtatva
Legutóbb 1600km-t mentünk ahol mértem a fogyasztást 5fő 98-cas 7,9l.Velünk jövő 1,2-es opel 6,1l.Várom véleményeteket.
A zörgés részben csökkent a kalosban ,de nem javították ki.Mondván az első 2000 -es szemlén csak ellenőrzés folyik.A cserét az opelemen hajtottuk végre,otthon és nem garanciába.A kaloson nem is fogom megcsinálni,majd bekopik.
Jah közben felmerült egy kerék kérdés. Az 1.2-est más mekkora gumikkal kapta? Én 155-ösökkel, pedig a katalógusban 175 ös volt írva az 1.2-eshez, 185-ös az 1.4-eshez.. Nektek mekkora?
Opelnál is. Elég egy nagyobb emelkedő, egy felüljáró, vagy egy erősebb fékezés és már is nyersz, vagy veszítesz egy kis benyót. Persze csak rövid időre, vagy a következő hasonló szituációig :)
Nekem valahol 120-130 között, fordulat szám 3500 és 4000 között... ennél többet is bírna, de valszeg sosem fogom kipróbálni. Ezt még jól bírja. Amúgy amit szeret az kb 3000-es fordulat 90-100 között szerintem. Ez mehet hosszabb távon is. A hangja is normális még ilyenkor.
Légyszi írd le a részleteket is!Még a garancia idején cserélték,"csak" azért mert zörgött,vagy más miatt?Neked hogyan produkálta a zörgést,illetve utána megszünt?
Rángatás ügyben: az 1.6-os Lanosnál a kábelköteg néhány gyenge minőségű csatlakozója okozta a bajt. A jeladóktól jövő vezetékek csatlakozói a kábelkötegben elkezdtek oxidálódni, amitől elkezdett ingadozni a jelszint és így a szegény számítógép nem tudta kitalálni, hogy mennyi benzint adjon. Nálam a csatlakozók összeforrasztása, kollégámnál a kábelköteg cseréje segített.
Én épp nemrég autókáztam ki majdnem teljesen a tankot (bár nem szántszándékkal...), mindenesetre 638 km-t autókáztam el vele, mikor egy kúthoz értem... ekkor már szerencsétlen üza. szintmérő teljesen 0-n volt, sőt, 0 alatt :)
Mindenesetre 41,5 liter ment bele, így kb. még vagy 3 liter volt benne (persze nem akartam nullára futni az AC miatt).
Egyébként most 21.000. van benne, de még semmi problémám nem volt (kivéve a régebben már leírtat) vele, nem bántam meg a vételt.
"és 100-nál ha középre állíom a volánt és elengedem, akkor kifejezetten jól érezhetően megyek az árokba, szép lassan elkezd jobbra húzni? Rosszul rakták fela kormányt, nem jó a futómű beállítás, vagy mi? A gumikban azonos a nyomás, nem járdáztam a kocsival még soha, csak a budapesti utak."
Az utak gyengén jobbra lejtenek, hogy lecsorogjon róluk a víz.
Akkor kezdj aggódni, balra húz. :)
Igen, igen, Én is megfigyeltem már, hogy középtartományban "nagyon fogy" aztán a tetejénél meg az alsó negyedben nem annyira.. De Istenbizony egyszer kiszárítom és elmondom a tapasztalatokat...
Azt tapasztalta már valaki, hogy a benzinszintmérő nem teljesen korrekt információkat mutat.
Milyen elven működik a szintmérője????
Teljesen be vagyok tojva néha, hogy mennyire eszi a benyót és kiderül, hogy még jócskán van a tankban ...
Legutóbbi eset is ilyen volt: a benzinlámpa már égett vagy 20 km óta amikor tankolni tudtam és alig ment bele 33 liter benzin a gépbe!!! Akkor hol van a maradék 12 liter.
OFF.
a matiz pont fordítva volt, ott símán leautóztam 350 km és még mindig telit mutatott az óra, majd hirtelen leesett negyedtankra ...
Sokkal korábban szó volt már róla, hogy a pedál ugrál az ember talpa alatt, én 40-50 km/h -nál tapasztalom, hogy ugrándozik a pedál a talpam alatt, Ti tapasztaltatok ilyet? A rángatás nekem is megvan, de van egy határozott fordulattartomány, ahol 3. 4. fokozatban rángat, de ilyenkor az én fülem és érzésem szerint, már szeretnéa motor, ha visszakapcsolnál. Tapasztaltatok olyat, hogy 2-ben való lassú menet után a kuplung kinyomását követően úgy 8-10 másodpercig ingázik a fordulatszám, mielőtt beállna a normál alapjáratira? Nekem csinálja a kis 1.2-es? ÉS egy utolsó kérdés, húzott-e félre valakinek az autó. Én úgy érzem, - korábban már írtam róla - , hogy a kormány nincs teljesen középen, és 100-nál ha középre állíom a volánt és elengedem, akkor kifejezetten jól érezhetően megyek az árokba, szép lassan elkezd jobbra húzni? Rosszul rakták fela kormányt, nem jó a futómű beállítás, vagy mi? A gumikban azonos a nyomás, nem járdáztam a kocsival még soha, csak a budapesti utak.
A Dunánál Opelt vásároltunk,de ott korrektek voltak.A Daewoo-nál én akartam venni autót aztán máshol vettem,mert elfelejtkezett rólam az üzletkötő.De a barátom ott vette a Kalost és azt mondta hogy oké a csapat.Hogy mire figyelj? Arra hogy ne magyarázzanak sokat.Azért,mert olyankor elvonják a figyelmed a kérdésekről. Javaslat:Nézz meg mindent működik-e(üléstámla dönthető-e,lámpák világítanak,a kapcsolók mindegyik műkszik-e,pótkerék megvan-e és azonos méretű a fentlévő kerekekkel,amit mondtak extrákat benne van-e stb.)Még sorolhatnám,de a lényeg nézz meg mindent hisz te vagy a vevő. Üdv:sznuni
Nekem arra a zörgésre azt mondták,hogy a kinyomócsapágy csúszóhüvely zörög.Az opelembe is ez a váltó volt,és az is így zörgött,amíg ki nem cseréltem.Elvileg az.De nem csinál galibát.
Az ablakemelő konzol külön beépíthető.Én már leszedtem a kárpitot.Ha jól láttam külön konzolon van,amit csavarok rögzítenek.Ez egy kókányolás és átverés.Az a baj hogy mostmár nem biztos hogy reklamálhatsz.Az autót átvetted és aláirattak veled egy papírt,hogy átvizsgált állapotban átvetted. Üdv:sznuni
Szerintem az 1-es 2-es probléma, illetve a rángatás is szerintem amolyan szokás kérdés. Mégpedig az előző autó utáni szokás. Nekem halálom volt az Astránál, hogy szintre csontra meg kellett álnom, hogy betoljam 1-be. A Kalos pedig ahogy tolom (nem eröltetem) 1-be és közben lassítok, eccer hopp benyeli mint kacsa a nokedlit. Szóval nincs ezzel gond. A rángatás? Ki lehet tapasztalni mikor csinálja és lehet úgy vezetni, hogy ne jöjjöb elő. Szintén szokás kérdése. Amúgy ez sem jellemző szerintem. Kijelentem, hogy a Kalos egy jó konstrukció, de lelke van :)
Három hete rendeltünk egy négyajtós kalost a Daewoo Dunánál. Akkor három-négy hetet igértek. Most úgy néz ki a jövő héten meglessz. Kérdésem mire kell figyelni az átvételnél? Van-e valakinek tapasztalata ennél a szervíznél?
Azért tűnt fel a rántgatás, mert nem alacsony fordulaton csinálja, hanem 2000-nél..
Valamennyi forgó gépnek van un. kritikus fordulatszáma. Ezt - pl. gőzturbináknál - a gyártó meg is adja, avval a céllal, hogy ezt a fordulatot kerülni kell. (A jelenség lényege, hogy a kritikus fordulaton a forgórész ki akarja magát "tépni" a csapágyazásból, morog, remeg az egész szerkezet.)
Gépkocsik esetében még nem láttam olyant, hogy ezt a gépkönyvben megadta volna. a gyártó. Lehet, hogy esetedben erről van szó...
Már azt hittem csak az enyém csinálja,ezt a rángatást.
Igazából amikor városban gurulsz , meg a gázon pihenteted a lában,olyan finoman nyomod neki,valahogy így tudnám leírni.Én olyankor kicsit meg huzatom aztán kilököm üresbe,és mivel rohadt jól gurul a Kalos,így egész nyugodtan lehet vele sétakocsikázni,mert ugyebár kb ilyenkor rángat.Tényleg nem azért csinálja mert ötödikben 20-al mész.Azért érdekelne a műszaki oldala is a jelenségnek!
Az enyémben már van 300km.A 2,5 éves fiam nem akar kiszálni belőle,nagyon tetszik neki is a gép.