Keresés

Részletes keresés

Archimédesz Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2476

És daniborovi is jelezte, hogy jön, tehát:

 

Összevont topiktalálkozó a Várban, március 9-én 15:30-tól


VEE
Goldman Emma 
Yogi
manhattani

Div Rot Cé
lajlasz

2ly

npal

gybind

2fillér

_Nyuszi

daniborovi

 

Előzmény: _Nyuszi (2474)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2475

De jó!

Előzmény: _Nyuszi (2474)
_Nyuszi Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2474

Meg én is, ha szabad...

 

Összevont topiktalálkozó a Várban, március 9-én 15:30-tól

VEE
Goldman Emma 
Yogi
manhattani

Div Rot Cé
lajlasz

2ly

npal

gybind

2fillér

_Nyuszi

Előzmény: 2fillér (2445)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2473

Az sajnos lehetetlen. A nyers uborkának még a gondolatától is kiszaladok a világból.

Őrzök egy sajátos emléket. Jó néhány éve Horvátországban találkoztam egy férfival, akinek rémületes "Vietnam-szindrómája" volt. Sose láttam ilyet se addig, se azóta: filmbe illő háborús trauma, csak épp itt, a mi határunktól húsz kilométernyire. Nem evett, folyamatosan méregerős kávét ivott, cigarettázott, és ha kicsit elkalandozott a beszélgetés, azonnyomban a délszláv háborúnál kötöttünk ki, napjában több tucatszor. Azt hiszem, tanár lehetett a háború előtt, utána meg valami egységparancsnok... Mindenesetre nagyon jól beszélt angolul. Mindössze egyszer láttam elmosolyodni: amikor egy étteremben azt kértem a pincértől, hogy bármit hozhat nekem, csak ne legyen benne nyers uborka. Boldogan lecsapott: "mindenki hülyének néz a családomban, hogyha szeretem a savanyú uborkát, mi bajom a nyerssel, ilyen nincs, tessék azt is megenni". Így lettünk lelki társak.

Előzmény: nofRETRO (2469)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2472

Akkor nálunk mindenkinek csal az ízérzékelése :)

Előzmény: tehtube (2471)
tehtube Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2471

Tökfőzelék finom? Szerintem csak úgy érzed hogy finom :-)

Előzmény: nofRETRO (2457)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2470

Lecsóval még nem csináltam :)

De nálunk a magyaros változat jön be jobban, pirospaprikás rántással. De akár így, akár habarással, a paprikát belefőzöm. Sok minden másba is.

Előzmény: Goldman Emma (2465)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2469

Görögdinnye kenyérrel, nagyon is jó. Borssal még nem próbáltam:)

 

 

"uborkasaláta-levet az aludttejre"

Tejfölös uborkasalátát ismered? Nincs messze az aludtejtől. A levet mindenki szereti a családban.

Nyári hűsítő uborkalevest ettél már? Tejszínnel, vagy joghurttal, vagy más hasonló tejtermékkel készül.

Előzmény: Goldman Emma (2464)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2468

:-DD

 

Előzmény: VEE (2467)
VEE Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2467

A Korona teraszával szemben, az út túloldalán pár éve alakítottak ki egy szuper pincelabirintust, ahol évekig bormúzeum volt nulla látogatottsággal (nem csoda, a bejáratnál pici betűkkel, csak magyarul adták hírül, hogy mi van a vaskapu mögött), majd nemrégen megjelent egy felírat, hogy ott Kémmúzeum működik. De ez nem az, ahová a Korona zárása után átmegyünk, azért a tartalék hely nem lesz ennyire izgalmas, de annál még közelebb található...

Előzmény: Goldman Emma (2466)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2466

Kezd nagyon izgalmas lenni... :-)

 

Előzmény: VEE (2462)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2465

Ha már, akkor kezdjük egy szolid lecsóval, arra ugrik rá a tök, meg a kapros habarás. Mmmmm...

Előzmény: nofRETRO (2457)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2464

Görög dinnye borssal, fehér kenyérrel? A cvekedlis nagyanyám így ette. (Mondjuk ő bármikor lehúzott egy kis uborkasaláta-levet az aludttejre, semmi baja nem lett tőle, de anyám - amúgy zseniális - főztjére rendszerszerűen kijelentette, hogy "különleges... de sajnos ezt az én gyomrom nem bírja".)

 

Előzmény: nofRETRO (2454)
Archimédesz Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2463

Na tessék, és mindjárt van két-három ember, aki cukorral és borssal is.

Én borsista vagyok egyébként.

Előzmény: nofRETRO (2454)
VEE Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2462

Maradjanak az eredeti időpontok, mert ez a találkozó már volt több mint négyórás is, tehát egy órával korábbra hozni nem lenne megoldás. Kitaláltam időközben, hogy a Korona bezárása után (ami akkor már lehet, hogy nem is hatkor, hanem kicsit később lesz) attól pár méterre (!) folytathatjuk akár reggelig. Ez lesz az igazi meglepi...

Előzmény: manhattani (2461)
manhattani Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2461

Ahogy látom, az emberiséget hat csoportra lehet osztani :-)

 

Azt a fél négy kezdést viccnek szántam! :-) Tegyük korábbra, ha úgy látjátok jónak.

Boszorka Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2460

Képzeld! Én mindkét verziót utálom.:-(

Előzmény: Archimédesz (2449)
scsabi Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2459

Miféle ellenállás? :) A káposztás tészta cukorral ÉS borssal jó. Természetesen frissen őrölt borssal.

Előzmény: Archimédesz (2449)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2458

Pedig még találkoztál is vele! :)

Előzmény: Archimédesz (2449)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2457

Tökfőzelék, az isteni! Egy darabka zöldpaprika mindenképpen kell bele, elég a csumája (magház) is. Meg sok kapor.

 

Kezd összeállni a jövőheti menü :)

Előzmény: tehtube (2447)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2456

kerzió = verzió

Előzmény: nofRETRO (2454)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2455

Kis cukrot karamellizálni, így kezdődik a képoszta adjusztálása. Valamennyi cukor mindenképpen van benne.

Előzmény: Divrotcé (2453)
nofRETRO Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2454

Most már kénytelen vagyok megszólalni, és színt vallani.

 

Gyerekkorom óta szeretem a káposztás tésztát. Borssal, sósan, és édesen, cukorral is. Kicsi bors akkor elfér rajta.

Sőt,.Egymás után a két kerzió is jöhet. Egy tányér borsos, utána egy tányér cukros.

 

Most akkor lehet borzongani :)

 

Tegnap épp cukrosan ettem.

Előzmény: Archimédesz (2449)
Divrotcé Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2453

Kivéve, ha már sütés- főzés közben is előre fűszerezték.

 

 

Előzmény: Archimédesz (2452)
Archimédesz Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2452

Ők ebben a harcban nem érdekeltek, így kénytelenek a konyhaművészet más területén összecsapni a többiekkel (pl. kávé üresen vagy cukorral, tejfölös vagy ecetes uborkasaláta, üres vagy tojásos nokedli stb.)

Előzmény: Divrotcé (2450)
Archimédesz Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2451

Tényleg tündér vagy, köszönöm.

Hanem akkor valóban előrébb kéne hozni.

Előzmény: VEE (2446)
Divrotcé Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2450

És az egyikkel sem evők?

Előzmény: Archimédesz (2449)
Archimédesz Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2449

Ez egy örök ellenállás a cukorral evők és a borssal evők között - érdekes, hogy olyan emberről még nem hallottam, aki mindkét verziót szereti.

Előzmény: VEE (2443)
Goldman Emma Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2448

Kedves kollégám vonatkozó története, hogy ifjú vőlegény korában a jövendő anyós megkérdezte tőle, szereti-e a sárgarépafőzeléket. Mondta, fogalma sincs, mert még sosem evett. Mire az anyós rém boldogan nekiállt, mondván, az egész megyében ő készíti a legfinomabbat. Föltálalta, a kollégám belemerítette a kanalát, evett egy falatot, majd kijelentette: "Nem szeretem a sárgarépafőzeléket". A frigy egyébként így is létrejött.

Előzmény: tehtube (2447)
tehtube Creative Commons License 2013.03.03 0 0 2447

2 éve voltam hasonló esetben. Nálam a tökfőzelék egyszerűen visszaigyexik, nem bírom. 2 éve éhesen megkínáltak vörösesbarnás főzelékkel, fasírttal. Krumplifőzeléknek néztem...

Szintén mosolygós arccal és embertelen sok kenyérrel, de sikerült. Ez adta az ötletet a későbbi "bátorságpróbákhoz" :-)

 

Csak az eltérő étkezéshez. Úgy vettem észre hogy a bundás kenyeret mindenki sósan eszi. Én még életemben csakis lekvárral ettem.

Mikor egy unokaöccsnek megmutattam, azonnal belehabarodott. Nagyanyjánál ilyet kért. Kapott viszont helyette egy pofont és hogy ne disznólkodjon! :-)))

Előzmény: Goldman Emma (2442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!