Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10730

Teljesen jó a nóta! Érdekes a nemzetközi felállás, és a hegedűs is jól játszik. Hogy jött össze a "brigád"?:-)
Előzmény: okumoto (10728)
djuice Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10729
lesifelvétel!!!
Joey is kikacsingat! :)
amúgy nem vicc, de ez a cucc állítólag nagyon ott van és csak 10! ismétlem 10 kilogramm!
okumoto Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10728
djuice Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10727
Ki nyer ma?
Játék és muzsika 10 percben!

Az alábbi linken vajon melyik ma létező klón szól?

http://data.hu/get/1879945/what_hammond.rar.html

A hallottak és eddigi tapasztalatok alapján várom az éles fülű elvtársak tippjeit! :)

(extrának egy nagyon mellbevágó hanganyagot is becsempésztem, "idegen vizekről") :D
djuice Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10726
Az s2000 fölött tuti egy Alesis effekt van (talán egy quadraverb???)
Följebb egy fekete magasabb, hosszú kijeltős modul pedig egy régi Korg M1R lehet, már amennyire a képből látszik...
Előzmény: tehtube (10725)
tehtube Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10725

Volt már.

Az S2000-ből a monofón lecsengős basszus szól. Fölötte egy szintimodulból a zongora, vibrafon, szőnyeg, szinti. Az orgona tetején egy analó-midi keverő, kapcsolóegység. Hogy a manuálokon mi szóljon (orgona és/vagy midi), ill. azok hangereje. Van egy plusz csöves Crunchmaster előfok is a szebb hangzáshoz.

Az orgona egy Music Bertram szekrényben egy ABC-ből valamelyik. A Music Bertram csinált ilyen professzionális útitokot az L, M, ABC és Rt-khez egyaránt.

A fórumban volt már ilyen M3 amint foldbackelték éppen. Miskolcon lakik a hanxerboltban.

Előzmény: djuice (10724)
djuice Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10724
Jól látszik alul a rackben a fehér AKAI S2000-es sampler, ezek szerint a vibrafon stb hangmintákat abból szokta hajtani!
És vajon az orgona tetején mi az a ládika baloldalt?
(és az orgona tipusáról mit lehet tudni?)
Előzmény: tehtube (10723)
tehtube Creative Commons License 2009.11.14 0 0 10723

Barbara Dennerlein, Jazzland, Bécs, péntek 13.

Új műsor, új és kíváló dobos. Pár slágere, pl. a Rankett Blues mellett sok eddig nem hallott szám. Letisztult, könnyed játékmodor, virtuóz, színes, élvezetes volt. Jobban tetszett a korábbiaknál. Ritkaságszámba ment a nagyon kellemes hangerő. Egyáltalán nem volt bántóan hangos. A két szünetben mindeki tudott vele szót váltani. Utána megtárgyaltuk közös dolgaink. Először csak oldalt volt helyünk, kissé távolabb, vagy 2m-re a színpadtól, de a szünetben lett még hely elöl, így hát félig a színpadon a dobos mellől néztem farkasszemet Barbarával. Topiktalálkozó is volt. Floyd71 végig jegyzőkönyvezett, Ham Peet sem hiányozhatott. Különleges helyemről én is rögzítettem 3 számot. Egyet felteszek.

Jó volt ismét látni. A Take5 jazzklub nálunk kifejezettn jóll állna neki.

Előzmény: tehtube (10701)
okumoto Creative Commons License 2009.11.13 0 0 10722
Jól szól ez a KeyB/Diversi a kis mósünszánd' lezlivel...
szimizso1 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 10721
Tisztelt Uraim!

Eladó sorba került a nemrég elkészült Pro-Line 815-ös csövesített hangfalam. Teljes felújításon esett át, (asztalos, és műszaki szempontból) és egy 100W-os csöves végfok hajtja a hangszórókat. Egyedi lezli vezérlése van, saját kapcsolóval. Szimmetrikus bemenete van, de megfelelő csatlakozó kábellal bármilyen hangszer ráköthető. Brutális hangja miatt, egy nagyobb teremben is képes önállóan megszólalni. Akit esetleg komolyan érdekel, írjon bátran!

Üdv. M.
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.11.12 0 0 10720
http://langologitarok.blog.hu/2009/11/12/paso_6

új paso lemez sok hammonddal(L100+147, egykis Vk7+147). lemezbemutató december 4 dürer kert.
tehtube Creative Commons License 2009.11.12 0 0 10719

Még egy apró mozzanat a varázslóhoz. Az elején amikor tompának tűnt a hangzás, javasoltam, esetleg fordítsuk meg a lacikat. Erre azt válaszolta hogy az ugly és egy olyan felemás grimaszt vágott hogy azon röhögni kellett :-)

Persze a lényeget a hang fényében a fázisváltás megoldotta, maradt a lezlipozíció.

Előzmény: tehtube (10715)
Kanóc Creative Commons License 2009.11.12 0 0 10718
2009.11.12. AZAZ MA ESTE!! 21.00 B2B3 HAMMOND TRIO A TAKE5 - BAN, VENDÉG : ALAPI ISTVÁN . Kezdés : 21.00

www.take5.hu
www.myspace.com/b2b3trio
www.istvanalapi.com
tehtube Creative Commons License 2009.11.12 0 0 10717
Akkor ez van. Kívánom hogy legyen jobban!
Előzmény: djuice (10716)
djuice Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10716
ok a külföldi nevekkel soxor gondba vagyok, de Joeyt persze le tudom írni, csak nam akartam a teljes anyakönyvet felsorolni, úgyis mindenki tudja kiről van szó...

Tube, a koncerten ellesni dolgokat, igen az más kategória, de ezt előre nem tudja az ember leszervezni, hogy pont a megfelelő közelségben, a megfelelő látószögben legyen, erre jobb az általad is ismert Bruno Micheli anyag, na persze ott nem az eredeti technikát lehet látni, hanem a "klónozottat"! :)
Neked kiváltságos mindig a helyzeted, mert az ilyen bulikra meg pár Hammondra mindig van a buxába zseton, mellesleg te fél nappal a koncert előtt ott lehetsz a "sztárok szoknyája" körül, így könnyű a dolgod. De pl én anno nagyon szerettem volna Joey A38-as koncertjén egy dedikációt a CD borítómra és nem kellett volna csak egy emberséges gesztus a szervezők részéről, hogy a mesterrel találkozhassak, sőt levélben ő maga írta, hogy persze semmi akadája a találkozásnak részéről... aztán meg letagadtatta magát, hogy ő fáradt, meg nem alkalmas az idő stb.... szóval egyfelől ezek a csalódások is kiábrándítanak illetve 20-30 eddigi koncerten való részvételem alkalmával a csapnivaló hazai hangosítás (kivéve az igazán nagyokat mint Metheny, Hancock, McFerrin...) nyom sokat rá és csak azt mondom, ha nagyon tehetném se ugrálnék már akárki koncertjére. Ezt én így gondolom és punktum. Nektek azért örülök, ha jó élményekkel, tudással gazdagodhattok, én lassan kicsit belefáradok ebbe a nyomoronc világba, korom ellenére. Ez van! Sorry!
Előzmény: benkodavidjanos (10713)
tehtube Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10715

Jól áll a doktornak ez a varázsló szerep. Amit művel az orgona mögött az valóban az. De hogy magánemberként mennyire más, mennyire közvetlen, szerény!

Humoros volt ahogy beszélgettöünk. Szóba hoztam hogy kedvelem tőle a Boogaloo To Beck lemez nyitódalát. paper Tiger. Ahogy azt elkezdi!

Mondta hogy akkor egyszer játszotta a stúdióban, többet se azóta :-)

Jöttem a következő kedvencemmel, a Jimi Hendix lemezzel. Gyakran játszom azóta a példáján a Woodoo Child-ot én is orgonán.

Mondta hogy akkor egyetlenegyszer játszotta, többet se azóta :-)))

Jókkal jöttem! :-D

A végén csak megegyeztünk hogy a 70-es Mocambique lemezén a Play It Back-et, csak méltányoljuk már valamennyire. Meg párat fog játszani az Rise Up-ról. Hát a Matterapat tényleg fülbemászott.

A gitáros az ájulás volt. Nekem a dobos srác is ugyanúgy tetszett. Mellettem a dobos Márk mondta róla hogy már túlképzett :-) Ott volt a színpadon az a sárga kis dob. Tama talán? Már nem emléxem. Leszedte a két fölső tomot és rakott helyettük oda is egy pergőt. A másik pergőt meg részben letakarta egy kockás kendővel. Na ilyet sem láttam. De amit művelt aztán rajta, olyat sem!

Előzmény: benkodavidjanos (10708)
ham_peet Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10714
Ô keres magának új, meleg otthont!
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10713
Metheny és DeFrancesco...
Előzmény: djuice (10710)
ozjo Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10712
A felvételek soha nem adják meg egy koncert feelingjét, az élő zenétől nincs jobb. Sajnos nekem is ritkán adatik meg, hogy jelen legyek egy koncerten, egyrészt az idő, másrészt az anyagiak miatt. Szerintem a fórumtagok személyes találkozása is nagy ajándék. Egyelőre az is jó, ha beszámoltok egy koncerten történtekről, mert az mindig más, ha egy vérbeli Hammond rajongó véleményét hallhatjuk.
Sok jó koncertet kívánok mindenkinek, amiből valóban sokat lehet tanulni.
tehtube Creative Commons License 2009.11.11 0 0 10711
Más elképzelni hallgatás közben és más látni. Sokat lehet egy ilyenen még tanulni is egy mestertől. Pont a vasárnapin tapasztaltuk meg hogy mi mindent csinál az öreg ami egy felvételen alig jön át, vagy nem tudjuk esetleg értelmezni. Remélem a jövőben jobban lesz rá kereted mindenre.
Előzmény: djuice (10710)
djuice Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10710
Ez mind pénz kérdése... sajnos nekem ezek már extraluxus kategóriába tartoznak. (csak pislogok magamon mikor 200x-be 8-10ezrekért voltam Francesco, McFerrin, Mattheny bulikon... ma már nem tenném, nem adott annyit hogy megérje! több ha a cdt-dvd megveszi az ember, persze nézőpont kérdése...)

Addigis maradnak ők: MDB
(off ugyan de megkértek hogy reklámozzam őket zenész körökben is... válság ugyanis meg stb...)
Előzmény: tehtube (10707)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10709
Egy kis kiutes mindenkinek, foleg 2:30-tol!
Hammond L102, csoves faleslie-vel, ahogy kell, akar Emerson-t megszegyenito modon:Colosseum 1969
benkodavidjanos Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10708
Jonathan Kreisberg gitározott és Jamire Williams dobolt. Előbbi játéka egészen fantasztikus volt. A doktor pedig mindenki nagypapája volt azon az estén, ahol ismét bebizonyosodott, olyan nincs, hogy a hammond túl hangos. lehet nagyon nagyon hangos, de túl hangos sosem. :)
Előzmény: tehtube (10700)
tehtube Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10707

Szemből a baloldali lezli volt mindössze az enyém. Meg volt elégedve.

5 éve rájöttem pont ellenkezőleg, hogy akit a szomszédban nem láthatok, azért el kell menni. Dennerleint, Brian Augert kétszer láttam Bécsben. Megérte. A pozsonyi Joey is kíváló volt. Lucky Peterson - Érsekújvár. James Taylort szintén 2 éve láttam Szegeden. Hazaérkezésünkkor mindannyiszor elégedetten nyugtáztuk hogy jó napunk volt, nagyon. És a legtöbbször nemcsak ON hanem az OFF = városlátogatás is sokat hozzátesz a szép élményekhez.

Budapest központúság. Van benne valami a nagy számok törvénye alapján, de voltam már Raphael Wressnigen Győrött, szuper volt. Meg Ten Years afteren. Az nem. Tavaly szeptemberben mehettél volna James Carterre Debrecenbe. Kolosszális volt. Érdemes a környékeden "utitársat" keresni. Pl. R. Feri?

Előzmény: djuice (10706)
djuice Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10706
Remek koncert lehetett! Ezek szerint az Öreg ért a hangszerhez elektronikusan is (nem hiába)!
Egyébként konstatálta vmi jelzővel a "cájgodat" Tube?

Sajnálom hogy Miskolcról nem tudtunk összebeszélni utazásilag, bár lehet hogy voltak akik szólóban ott voltak nem tudom, de biztosra veszem voltak akiknek nem is hiányoztam volna... :) de ez már más történet. Az utóbbi 5 évben rájöttem hogy a messziföldre zarándoklás egy koncert miatt nem ér annyi pénzt, fáradságot, mint amennyire elillanó az ott megszerezhető élmény öröme. Jobban díjazom a helyben lévő klub-szerű dolgokat mostanság, persze tudomásul véve, hogy Magyarország elsősorban Budapestből áll, nem az "acél városból". Ahogy egy ismerősöm mondaná, az Edda itt hagyta a foga nyomát, és másnak nincs ez után gusztusa ehhez a régióhoz... :) (illetve, :( )
Előzmény: tehtube (10700)
dezsoszoce Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10705
T.ham pet.érdekelne részletesebben az L 100
makemusic Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10704

2010. április 13. kedd 19:30
Nyolc manuál
Barbara Dennerlein (orgona) és Oláh Kálmán (zongora) estje

Ketten összesen nyolc manuálon – a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem ötmanuálos nagyorgonáján, egy zongorán és egy Hammond-orgonán – adnak ízelítőt virtuóz improvizálásból, pazar hangszeres technikából és varázslatos muzsikálásból.

http://www.mupa.hu/programok.jsp?year=2010&month=4&day=13
Az előadásokra a szólójegyeket november 2-tól kezdik árusítani.

tehtube Creative Commons License 2009.11.09 0 0 10703
Ugyanakkor Budapest Jazz Club: KLB.
Előzmény: tehtube (10702)
tehtube Creative Commons License 2009.11.09 0 0 10702
Csütörtökön Krisz B2-3 a Take5-ban. Lesz mit hallgatni!
Előzmény: tehtube (10701)
tehtube Creative Commons License 2009.11.09 0 0 10701

Holnaptól szombatig Dennerlein kisasszony nyomja a Jazzlandben.

Nem kéne megnézni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!