Keresés

Részletes keresés

pixyes Creative Commons License 2004.10.23 0 0 185
fekete, és a tappancsai fehérek, meg a mellénykéje is:)
fiú...:)
anyukája nagyon örzi, nagyon félti... :)

érdekes, hogy most csak ő lett egyedül...eddig mindig sok kutyuli lett. ez valószínűleg a kora miatt van, nem, hogy egyre kevesebb a kutty? ugye?
Előzmény: Tibbe (184)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.23 0 0 184

Reméljük ez az egy egészséges lesz, és nem hiába szenvedett vele a mamája. Fekete fiú-lány?
Előzmény: pixyes (183)
pixyes Creative Commons License 2004.10.23 0 0 183
Spillo, 3 napja megszülettek a kis kutyáink. Kettő lett, de sajnos az egyik már halva született:(
a másik nagyon aranyos és sikerült neki gazdit találni, aki az oltás értékében elviszi a kutttyot.
Tibbe Creative Commons License 2004.10.22 0 0 180

A postádat sosem szoktad megnézni?
Előzmény: Törölt nick (179)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.22 0 0 178

Ez ismerős!:-))

Rendbeteszi a bundáját, amit mi "összemaceráltunk":-))))))

;-)
Előzmény: Andromedus (176)
Andromedus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 177
Andromedus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 176

Az én uszimat látnád néha :)

Alapból utál fésülködni, és mihelyst megfésülöm, össze-vissza fetreng és természetesen összkuszálja a bundáját :)

Előzmény: Tibbe (174)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 174

Hmmm:-)
Érdekes!
De a meredek váll még attól meredek marad!
Csak optikailag lehet esetleg a nyirással segiteni.
Ha megtapogatja a bíró, észreveheti a hibát.

Egyáltalán!
Hozzá mer rendesen nyúlni a bíró az anatomiai felépítés kitapogatása okán a
tökéletesre fésült uszkárhoz?:-))

Hogy nézne ki egy összekuszált szőrű uszkár!??:-)
Előzmény: Törölt nick (173)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 172

Aha!
Hiszek neked!

Mi mást tehetnék, nem értek az uszkárokhoz!
De van olyan is, amikor nem nyírnak fazont, hanem kb. egyforma hosszú (rövid) az egész testén.
Az miért jó?:-))
Előzmény: Törölt nick (171)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.21 0 0 170
Igen, ez már közelit a megoldáshoz, miért nyírják!:-)))
_Mint a spanyol vizikutya!:-)
De az itt-ott fellelhető pomponok nem hiszem, hegy funkcionáltak volna valamire. Az csak divatfazon lehet!:-))
Némelyik olyan, mint egy szobrász műalkotás!:-))

Nekem ilyen fajta kutyáim vannak:-))
Előzmény: Andromedus (169)
Andromedus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 169

Szép kutty! Ő milyen fajta?

Az uszikról nagyon röviden, most hirtelen ennyi jut eszembe:

francia származású kutya, őse a barbet. Vízi vadászatra, halászatra használták. Azért vágott a farka (manapság már nem), hogy ne zavarja, illetve a szőrét is emiatt nyírták ilyen formára (a félig kopasz, félig szőrös forma - oroszlános?). Nem tudom mi a neve, mert én csak simán egyformára nyíratom a majmocskám bundáját. De majd Spillo v. Alfa megmondja :)

Előzmény: Tibbe (165)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 168
;-))

Előzmény: alfatau (166)
alfatau Creative Commons License 2004.10.20 0 0 167
Szia! Bemutatóról mostanában nem tudok, de november 20-án lesz az OB a Metró Sporttelepen (Bp. Csömöri u. 158). A mi indulásunk a tüzelések meg a lányok nyelvvizsgái miatt még kétséges. Aztán lesz a DogFit Kupa december 05-én Dunakeszin. Egyenlőre ezekről tudni.
Előzmény: Andromedus (156)
alfatau Creative Commons License 2004.10.20 0 0 166

Szia! Megpróbálok majd valamit összeszedni, de nem igérem, hogy gyors leszek, mert rengeteg dolgom van. De nem fogom elfelejteni!

Nagyon édi! Gratula a címekhez.

Előzmény: Tibbe (165)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 165
Segitek rendszerezni!:-))
(komoly!:-))videó is jÓ:-)
Gazdi nem vehető rá ilyesmire, ő csak viszi - csak viszi :-))))))))
Végre most a CACIB-okra is elhozta, mindkét nap CAC és res. CACIBRozsdás Halász Brilliáns Buffo "Chin"
Előzmény: alfatau (164)
alfatau Creative Commons License 2004.10.20 0 0 164
Szóval eltaláltam! Azt hiszem inkább videóim vannak, de azért találtam még képet is:Lehet, hogy régebbről is lenne,de pár ezer kép közül nem volt kedvem válogatni. Sajna nem rendszereztem őket :(((
Előzmény: Tibbe (162)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.20 0 0 163

Én nem tudom:-(
Nem lehetne tömörítve elmondani?:-)
Előzmény: Törölt nick (158)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.19 0 0 162

Rá bizony:-)
Van még agilitys képed róla!

Puszi!:-)))))))
Előzmény: alfatau (160)
alfatau Creative Commons License 2004.10.19 0 0 160

Szia! Rá gondoltál? Nagyon aranyos, nekem is tetszik. Még a tavasszal csináltam róla ezt a képet. Az uszik előtt nálam is megfontolás tárgya volt ez a fajta, csak akkor még nagyon ritka volt. Régen pulink volt, és ő kicsit hasonlít rá a maga bozontosságával.

Teljesen egyetértek, valóban nem két különálló dologról van szó, sőt nem baj, ha együtt jár a kettő :))) csak a szépség természetes legyen!

Előzmény: Tibbe (157)
alfatau Creative Commons License 2004.10.19 0 0 159
Szia! Igen, ismerem a történeti hátterét, elolvastam minden uszkáros könyvet. Nem is annyira a nyírással, mint inkább az alkalmazott szerekkel (púder, lakk stb.) van problémám. Teljesen természetellenes dolgok, a történeti háttérhez semmi közük.
Előzmény: Törölt nick (158)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.17 0 0 157
agylitis topicba miért nem írsz a bemutatókról?
tőlem is van egy agilityző kutyus, (nem uszi) lehet, hogy ismeritek is egymást!

Az ész meg a szépség nem teljesen különálló dolog!:-))

Agility :-)
Előzmény: alfatau (155)
Andromedus Creative Commons License 2004.10.17 0 0 156

Én is agility bemutatóra gondoltam.

Én sem szeretem, amikor az uszik olyan hülyén néznek ki, szegények...

Előzmény: alfatau (155)
alfatau Creative Commons License 2004.10.17 0 0 155
Szia! Mi nem járunk kiállításokra a kutyákkal, csak akkor vagyunk pl. a CACIBon, ha meghívják az agilityseket bemutatózni. (A kiállítás nem az én világom, többre becsülöm azt "észt" a szépségnél. Sajnálom, mikor bohócot csinálnak szegény uszikból, tupír, lakk, hajgumi stb. nem szimpi. Persze mindenki mást szeret bennük.)
Előzmény: Andromedus (135)
pixyes Creative Commons License 2004.10.17 0 0 153
hát, megpróbálok/lunk mostmár jobban odafigyelni. köszönöm szépen a sgíteséget
Előzmény: Törölt nick (152)
pixyes Creative Commons License 2004.10.17 0 0 151
és akkor az udvarra sem mehetnek ki együtt és sehol sem lehetnek addig együtt? ...
na most nekem lenne egy kis olyan jellegű problémám is ha már így belemerültünk a dologba, hogy van egy kis kan japá chinünk. nos... ha esetleg tüzel a lány uszkár akkor ettől a kutyustól is el kell zárni a méretkülönbség ellenére, hogy ne hogy "bajt" csináljanak ők is? mert az ugyen nagyon kellemetlen lenne hiszen különbözőek!!!
Előzmény: Törölt nick (150)
pixyes Creative Commons License 2004.10.16 0 0 149
hm. igazad van, főleg az állatbaráti részben értek egyet. sajnos a másik részéhez nem tudok igazából hozzászólni, mert nem értek hozzá sajnos, én autókban vagyok érdekelt, nem kutyákban.
annyit tudok ehhez mondani, hogy nem volt szándékos egyszer sem a kutyák pároztatása. a figyelmetlenség... hát nem tudom. nekem valószínűleg esélyem nem lenne őrizni őket, mivel háromnegyed hatkor már nem vayok otthon és csak 5 körül érek haza... persze van otthon aki egséznap otthon van... de hát mégis szerinted mi a megoldás, hogyan akadályozzuk meg legközelebb a kiskutyákat? csak az operáció alternatívája létezik vagy van kevésbé drasztikus módszer? nekem ötletem sincsen, kérlek segíts kitalálni valamit...
egyébként már ajándékoztunk el kiskutyát egy közelben lakó idősebb házaspárnak és utólag rájöttünk, hogy nem került jó helyre az eb. nem vesznek neki kutyusnak való sampont, emberi étellel etetik, nem viszik nyíratni és szegénynek nagyobb a szőre, mint egy pulinak, kint tartják az udvaron...
és arra nincs ötletetek hogy hogyha már megtörtént a "baj" és kis kutyák leszenk akkor hogyan lehet kiszűrni hogy még egyszer ne kerüljön "rossz" gazdihoz a kutyus?
Előzmény: Törölt nick (146)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.16 0 0 145

El kellett utaznia a gazdinak munkájával kapcsolatosan, és a családban nem bízik meg annyira, mint bennem.
De mindennap felhiv Olaszországból.
Felteszek róluk egy közös képet a KEDVENCKÉPEK-topicomba.
Előzmény: Törölt nick (144)
Tibbe Creative Commons License 2004.10.16 0 0 143

Én már tépem!:-((
Csak nem tudok most belefolyni, mert mindjárt érkezik az újabb két vendégkutya, ráadásul mindkettő fiú!

De Spillo _VELED AZ ERŐ(m):-))))
Előzmény: Törölt nick (140)
pixyes Creative Commons License 2004.10.16 0 0 142
mármint egész pontosan milyen okból is?
Előzmény: Törölt nick (140)
pixyes Creative Commons License 2004.10.16 0 0 141
én is sejtettem valami ilyesmit, hogy ez nem egészen szabályos dolog, hogy a fekete és a fehér kutyának közös kiskutyái legyenek...
először még nem is akaruk mi sem, hogy kölykeik legyenek, de amikor nem figyeltnk akkor megtörtént a baj...
Előzmény: Törölt nick (139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!