Üdv mindenkinek! Húh, nem semmi volt végigolvasni a topicot. De rengeteg hasznos infóhoz jutottam. Nekem is van egy drágaszágom (1.2-es, 5 ajtós, pasztellkék) május óta. Előtte 6 évig Ticóm volt, de aztán megláttam ŐT. Pontokba szedtem az észrevételeimet:
1. 2 ½ hónapot vártunk rá, úgy, hogy ismerős volt a szalon vezetője. Más színűt ajánlottak már korábban is, de mondtam, hogy vagy kék, vagy semmilyen.
2. Biztos praktikus az oldalcsík, de pont azt a dögös dizájnját veszíti el általa az autó. Tudom, ez szubjektív.
3. Legszörnyűbb élményem: 1 hetes sem volt, a budai alsó rakparton parkoltam, szinte mindenféle külsérelmi nyom nélkül kinyitották és elvitték a rádióm előlapját a kesztyűtartóból. Tanulság: semmit ne hagyj a kocsiban, ne parkolj ott, a fal mellett.
4. Egyéb tapasztalatok: valóban szélérzékeny 140 fölött ;-)), 8-9 l közötti a fogyasztása, kapcsolásnál semmi problémám. (miért kell a még mozgó járművet 1-esbe tenni?)
Egyszóval jó kis járgány, és emellett esztétikailag nagyon ott van. (Szó se róla, az amcsi változat szerintem is nyerőbb, de már megszokhattuk, hogy Mo.-on minden fapadosabb.)
Én is 15" alufelnivel járok, és nem érzem lényegesnek komfort csökkenést, az igaz, hogy kicsit jobban lehet érzeni a puha gyári 175/70 gumiknál az úthibákat, de gyorsabban lehet menni vele az biztos. A kanyart nagyon fekszi, és egyenes úton sem imbolyog az úton, hanem megy egyenesen, mint amit ráragasztottak az útra.
Nekem 195/50/R15 Goodyear Eagle Ventura van a gépen.
Sajnos megint check-lámpás problémám van. Hétfőn a Délinél elkezdett villogni, majd pár másodperc múlva folymatos világításba váltott. A Kosztolányi térig mentem, abban az öt percben ezt még kétszer eljátszotta. Másnap reggel indulás után folymatosan világított, majd délután már nem. Azóta megint nem világít, de pénteken bemegyek a szervizbe, megnézetni, hogy hagyott-e a gép hibaüzenetet. Ja, és 1,2-es Kalosról van szó, most 8 ezer km van benne, és check-lámpás gondom 5 ezernél már volt, akkor a szerviz szerint nem maradt hibaüzenet a számítógépben.
Helló Chris!
Bocs hogy ilyen későn,de szabin voltam(otthon nincs netem)1 órája raktam be a cuccot,semmi nemű színeltérést nem találtam.Nagyon frankón néz ki sőt még hasznos is!!!!Kapaszkodót viszont a földalól se tudok keríteni,neked mázlid volt!! Csá Rudy
Sznuni!
Abroncs kereskedőház Kft a hivatalos Hankook beszállító.A gumisaik címei:1119Fehérvári út 71-73.(Tel.371-3-371)1044Megyeri út 15/A.(Tel.370-6-365)1095Soroksári út 158.(Tel.358-1-480)1116Fehérvári út 158.(Tel.205-3-838)
Ennyit tudtam segíteni.Járj sikerrel!üdv:Tibor
Szia Sznuni!Ha cserélni szeretnél mindenképpen azokat a gumis műhelyeket ajánlanám,ahol forgalmazzák is a Hankook márkát.Ugyanis a legtöbb gumis nincs jó véleményel róla,mint pl:Kormoran,Debica, stb:..Még egy trükk ne úgy cseréld,hogy odamész kocsival és rámutatsz,hogy ezek lennének azok,hanem valahol leszedeted,szépen lemosod,kavics kipiszkál belőle,és egy kis szilikon rá a végén.Igy max(attól függ milyenre cserélsz)kb:25000ft-ot adnak a 4db-ért.Mindenki döntse el megéri-e.
Van a Forum-nak Adok Veszek része,ott is el lehet passzolni!(fényképes)
Ennyit tudtam segíteni.
Szia sznuni!
Sajnos nem tudom. Valahol itt olvastam, hogy egyes gumisok megveszik.
Ha sikerülne szert tennem egy kis pénzmagra, biz'Isten lecserélném 15"-ra!
A kollegám nemrég tetetett fel 15-ös felniket, azon kívül, hogy atom ahogy kinéz, jobban fekszi az utat 195/50-es gumival, semmi baj a lengéscsilapítással!
Tapasztaltam,és le is beszéltek a 15"-os felniről,ráadásul a gumis akinél a hankook-okat cseréltem el.Egyrészt a köbcm.miatt,másrészt tényleg nem sok mindent tűr el az úthibákból ezekkel a vékony,peres gumikkal.De ha valaki szereti a sportos futómüveket?kinek a pap,kinek a papné!
Majd ha Péter apánk anyi autópályát épít,hogy ha kimegyek a kapunkon már matricát kell vennem,és nem harapom el a nyelvem ha a kihangosítóba beszélek, akkor én is lecserélem IJENRE!!
Há most mommeg ezze, hogy mennék le a telekre szőlőt metszeni:)))
Lanosnál szintén volt olyan, hogy elvettem üresben a gázt, aztán ott maradt 1700-nál a fordulatszám. A csatlakozók forrasztása után megszűnt a jelenség a rángatással együtt.
"195/50R15 ... jó a Kalosra,bár 15"-ossal nagyon fekszi az utat a gép,de konfort érzet nulla.(kirázza a vért a valagadból)"
Ez tapasztaltad vagy hallottad?
Nem egészen értem, hogy miért lenne így!
Skacok!
Gumiügyben.Nekem(1,2 5a) 14"-os alufelni van a gépen175/65 M.energi gumikkal,pötyet jobb az úttartása,és csöndesebb mint a Hankook.Ez a váltómérete a 175/70R13 guminak:175/65R14,185/60R14,195/50R15 és ez mind mind jó a Kalosra,bár 15"-ossal nagyon fekszi az utat a gép,de konfort érzet nulla.(kirázza a vért a valagadból)
A Hankook gumikat én is elcseréltem,egész jól beszámolják.
Fordulatszám ingadozás!
Minden autónak alapjáraton a legmagasabb a károsanyag kibocsájtása.(kevesebb levegőt éget el,ergo nagyobb CO2 kibocsájtás.(szerintem)
Szerintem az AC csere nem megoldás.Olvastam egy fórumon,hogy a károsanyagkibocsájtás csökkentése miatt pörög fel a motor.Állítólag egy szoftver frissítés elég lenne neki.Ezt mások mondták,én csak továbbítom.
az enyém rángatni nem rángat csak az alapjárat ingadozik 800 és 2000 között vagy nem is ingadozik, hanem, megyek 2000-es fordulaton és kiteszem üresbe és ott marad fenn. Remélhetőleg a benzinadagoló motor csere után megszűnik a probléma!
az igazán megfelelő gumiméret nyáron egy 1,4 -hez az a 185/R14. Szereintem ha valaki Pesten közlekedik Kalos Úrral akkor a futómű, gömbcsuklók, stb. megóvása érdekében érdemes 14 v. 15 cserélni a felniket még újonnan. A gumisok 80% becserélik, magyarán 10-15e Ft. plusz kell ráfizetni.
Na és a komfort érzetet össze sem lehet hasonlítani! Nem szed össze a kocsi minden aszfalthibát!
Az én kalosom (1,4) is rángat mint mindenkié.Szerintem a jelenséggel nem igazán lehet mit kezdeni.Az Astrámban ilyen nem volt.Számomra is furcsa egy kicsit a rángatózós közlekedés,de ellenszer nincs.Gondoltam arra, hogy a hengerenkéti befecskendezés miatt van,mert az Astra központis volt,és máshogy viselkedik.De nem tudom.Az egyik megoldás az ,amit már írt valaki:kicsit kihuzatni és gurulni.Ez bevált nálam is.
ZoLiiii-nak írnám még,hogy csak és kizárólag ez a zörgés hallatszott a kinyomócsapágytól,az opelembe kicserélés után se szünt meg teljesen,csak halkult.
Áprilisban már hozzászóltam rángatás ügyben és úgy látom nem egyedi a problémám ,bár "hasznos"tanácsok hangzottak el hogyan kell a lábat tartani a gázon.Minden sebessségben 2000ford körül rángat.Több dolgot cseréltek de a helyzet különössebben nem változott.Szerintem ez nem szokás kérdése,városi forgalomban nagyon zavaró.9750km van benn március óta,amit úgymond a bejáratás sem old meg.(1,2-es röl van szó).A fogyasztástól sem vagyok elragadtatva
Legutóbb 1600km-t mentünk ahol mértem a fogyasztást 5fő 98-cas 7,9l.Velünk jövő 1,2-es opel 6,1l.Várom véleményeteket.