Keresés

Részletes keresés

Hakap Creative Commons License 2003.06.19 0 0 512
Sziasztok!

Tegnap érkeztett meg néhány válogatott digitális kép papírkép formájában. Szavam sem lehet, nagyon szépek a képek, életteliek a színek.

A képekkel egyébként (még digitális formában) az az apró gondom, hogy látszik a JPEG zaj pl. a fák levelinél. Nyomtatásban persze kevésbé látszik, mivel elég kicsik a képek (10x13).

A vörösszem nálam is elég gáz. A legutóbbi sorozatban majdnem minden képen vörösek voltak a szemek, ráadásul az én szemem szinte mindegyiken. Én a CorelPhotoPaint-ot hívtam segítségül. Van vörösszem eltávolító toolja, de többször használtam a sima ecsetet, mint ezt a spéci eszközt :)

Babarum Creative Commons License 2003.06.19 0 0 511
Utómunkálat. Vagy minden fotónál rászólsz az emberekre: a piros fénybe nézzetek! :)
Utólag tökéletesen el lehet távolítani egyébként.

Babarum

Előzmény: Akos22. (506)
iscsu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 510
Hümm...akkor: 40db IKEA (Varta) elem - 2800Ft / 4db 1800mAh Ansmann 2990Ft :c)))))

Igazad van, lehet, hogy olcsóbb, jobb, DE:
-többször kell cserélgetni - valljuk be: nem nagy móka
-többet kell kidobni - nem túl környezetbarát megoldás
-ott volt, hogy a példa kedvéért
-az akksi akkor is tovább bírja :c)

TEHÁT: pótakkut érdemes venni!

(Egyébként pusztán tényként felfogva a hsz-ed: igaz.)

Előzmény: C-3PO (509)
C-3PO Creative Commons License 2003.06.18 0 0 509
700 korul kapsz 10 db IKEA (Varta) alkalit, tovabb birjak (osszesen) mint a 4 energizer.
Sok egyeb noname olcso alkalira is igy van.
Előzmény: iscsu (508)
iscsu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 508
Természetesen megy. A gyári csomagban is 4 Panasonic cerkát adnak hozzá. Nekem úgy 200 fényképet sikerült lőni vele. De inkább javaslom a pótakksi-szettet (Három "vészhelyzet" uán már behozta az árát (a példa kedvéért: 4 Energizer alkáli - 1000 körül / 4 1800mAh Ansmann - 2990)).
Előzmény: báliNT (507)
báliNT Creative Commons License 2003.06.18 0 0 507
Még egy kérdés: Megy 4 db sima ceruzaelemmel is? Vészhelyzet esetén azért ez nem elhanyagolható.
Akos22. Creative Commons License 2003.06.18 0 0 506
Sziasztok!

Fölraktam pár új képet a Fotoarénára. Megnézitek?

Kismacska
Rózsa
Szirmok

Vélemény?

Ja, majd elfelejtettem! Nektek mi a tapasztalatotok a vörösszem-szűréssel?
Nekem hiába van bekapcsolva, szinte az összes sötétben készült képnél mindenkinek piros a szeme! Teljesen tönkrevágja a képet! Mi lehet a megoldás?
Előre is köszi!

Üdv.: Ákos

iscsu Creative Commons License 2003.06.18 0 0 505
Nézd, én most kaptam kézhez az első pár előhívatott képem (A70 - 3 és 2Mpixelesek - különböző méretekben). Amatőrként szemlélve én még szebbnek is találom, mint az elmúlt pár évben, Olympus kompakttal készített képeimet.
Persze a "hagyományos filmes" elég tág fogalom...:c)
Előzmény: báliNT (504)
báliNT Creative Commons License 2003.06.18 0 0 504
Sziasztok!

Én most tervezem 1 ilyen csoda beszerzését. Amatőrként természetesen csak hobbi célokra kellene. Az lenne a kérdésem a tulajokhoz, hogy egy hagyományos filmes géphez képest milyen a képe (természetesen kinyomtatva)?

saabee Creative Commons License 2003.06.16 0 0 503
öccáz :-)
Alex_ Creative Commons License 2003.06.16 0 0 502
Sziasztok

mint friss A60 tulaj rövid élet során a digit zoomhoz csak annyit, hogy még eléggé össze vagyunk nőve a Gép +Én, s digit zoomnak annyi értelmét látom,hogy közelebbről is meg tudok nézni valamit, ergo távcsőnek elmegy:) s aztán ha esetleg egy ilyen szép női lábról készült digitzoomos képből lesz majd papírkép is, lehet hogy át fogom gondolni :)

Alex_

technoid22 Creative Commons License 2003.06.14 0 0 501
A Fotohall új flyerén állítólag szerepel Canon A70-es a Sulinet progi keretében. Mit tudtok erről?

Gépvásárláson gondolkodom; ha lehetne leírnám azt a 60ezret az adómból...

llacee Creative Commons License 2003.06.13 0 0 500
Köszi megnézem..
CSak nem a hármas határhegynél van ?
oLEG Creative Commons License 2003.06.13 0 0 499
Felttettem egy panoráma képet és egy .mov-ot, ami a progival készült. Előre bocsátom, hogy ez egy szabadkezes panoráma kép és talán a legelső...

Az eredeti panoráma kép: link

Az ebből készült .mov pedig: link

oLEG Creative Commons License 2003.06.13 0 0 498
VRWorx 2.0 a progi neve es a http://www.vrtoolbox.com/ a hivatalos weboldala. A demot erdemes letolteni, mert eleg jókat tud.
Előzmény: llacee (497)
llacee Creative Commons License 2003.06.13 0 0 497
OLeg : mi a progi neve ?
Birdie Creative Commons License 2003.06.13 0 0 496
oLEG:

Legutóbb Optiformnál láttam jópárat, kicsitől a nagyig (6e-40e).
http://www.optiform.hu

Előzmény: oLEG (495)
oLEG Creative Commons License 2003.06.13 0 0 495
Nem mini állványt szeretnék, hanem egy tisztességes állványt, amivel lehet korrekt körpanorámákat csinálni.
Találtam egy progit, amivel .mov-ba lehet k. jókat csinálni...
Előzmény: Babarum (494)
Babarum Creative Commons License 2003.06.12 0 0 494
Milyen állványt akarsz attól függ. Ha miniállványt, akkor tudok jót, olcsón.

Babarum

Előzmény: oLEG (493)
oLEG Creative Commons License 2003.06.12 0 0 493
Hali!

Állványt hol érdemes venni? Egyszer láttam a neten egy üzletet, de nem tudom már a címét! :-( Kössz a segítséget!

oLEG

ChillyTommi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 492
Háát, ha valaki el akarja adni a "portékáját", az feltehetően dicséri az árut...
De, hidd el, nekem is elég kellemetlen, hogy bakot löttem ezzel!
Szerintem zárjuk le ezzel a témát, mert már mindenkitől bocsánatot kértem, mailt küldtem, meg telefonon lemondtam a rendeléseket.
Ilyen esetben, aki ennél többet megtesz, az vagy hazudik, vagy festi nmagát!
Előzmény: Birdie (491)
Birdie Creative Commons License 2003.06.11 0 0 491
Azért az se volt egyszerű, ahogy próbáltad bizonyítani az igazadat légbőlkapott infókkal.
Hát nem csoda, hogy többen ráugrottak a témára, járnak ide nagy tapasztalatú emberkék is (most nem magamra gondoltam!).
Előzmény: ChillyTommi (487)
fokukac Creative Commons License 2003.06.11 0 0 490
Csak nem te is BME-s vagy :-)

Nem...

"az igazság odaát van..." - A Duna másik oldalán...

:-)

de így leglább nem értek majd semmihez, és vigan szívok addig is...

:-)

Előzmény: saabee (484)
ChillyTommi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 489
Hmmm... azt hiszem ez tényleg nem függ össze... :c)

Már a google-t oda-vissza megnéztem, hátha rábukkanok valamire, de sajna még nem derült ki mi lesz akkor!

Előzmény: Babarum (488)
Babarum Creative Commons License 2003.06.11 0 0 488
Csak annyit tudok, hogy június 26-án ül össze az ELTE Nagydoktori Tanácsa. De ettől nem lesz olcsóbb a digitfotomasina :)

Babarum

Előzmény: ChillyTommi (487)
ChillyTommi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 487
Igazad van, tényleg egészen furcsa volt, de a jó ár azért engem is "megbolondított"... Még szerencse, hogy én sem fizettem ki előre a pénzt az ismerősömnek! Különben most kellemes(ebb)en nyaralna belőle Olaszo-ban. Ma tudtam meg, hogy kiment egy kicsit... Mindenesetre ez is furcsa.
Viszont valami várható június 26-án, csak nem tudom, hogy micsoda, mert bár az ismerősöm hugával beszéltem, de ő sem árulta el, hogy mi lesz akkor! Az egész üzlet mögött, szerintem egy cég felszámolása, vagy valami nagy értékű leárazása várható, csak még így utólag sem akarják felfedni, hogy miről is van szó...
Előzmény: Birdie (486)
Birdie Creative Commons License 2003.06.11 0 0 486
Nahát, nahát, milyen meglepő....

(azért sajnálom, hogy Te nem jutottál olcsón géphez, de azért tényleg elég furcsa volt ez az egész...)

Előzmény: ChillyTommi (485)
ChillyTommi Creative Commons License 2003.06.11 0 0 485
Remélem nem köveztek meg nagyon, sőt bízom benne, hogy kevés "...na, ezt előre megmondtam.." vélemény fogok kapni, de sajnos, a digit fényképezőgépek eladására jött lehetőség elszállt!!
Akitől jött az üzlet, az visszalépett így a későbbiekben nem tudok beszerezni se gépeket, se memóriakártyákat!
Sajnálom, akit "beugrasztottam" ezzel! Viszont, tényleg szerencse, hogy legalább előleget nem kértem!! De legalább én sem tudok itt, és így venni gépet... :o(
ui.: Aki rendelt tőlem árut, azokat mail-ben értesítettem erről!
saabee Creative Commons License 2003.06.08 0 0 484
Ezt a linket én csináltam.Azonban már nem műxik :-((

fokukac újra felpakolta a manualt.Letölthető az alábbi helyekekről:

Használati utasítás 1. rész
Használati utasítás 2. rész

OFF!

fokukac!
Látom iit.bme.hu-ra tetted fel az anyagot.Csak nem te is BME-s vagy :-)

ON

Előzmény: Szabee (483)
Szabee Creative Commons License 2003.06.08 0 0 483
Ne nekem köszönjétek nem én vagyok a készítő.
Magyar használati:
http://www.nexus.hu/saabee27/CanonA60/manual.zip

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!